Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-09-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/9/2007
  • [02] Γιώργος Παπανδρέου - Συντάξεις
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] ΚΚΕ
  • [05] Καραμανλής - Τηλεοπτική συνέντευξη
  • [06] Ασωπός
  • [07] Βιβλίο Ιστορίας Γ' Λυκείου
  • [08] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [09] Προεκλογικό Κ. Καραμανλή
  • [10] Αλογοσκούφης
  • [11] Προεκλογικό Γ. Παπανδρέου
  • [12] Προεκλογική κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/9/2007

    Η επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου κατά του Κώστα Καραμανλή σχετικά με "κρυφή ατζέντα" για το Ασφαλιστικό, καθώς και η έντονη αντίδραση από πλευράς της κυβέρνησης κυριαρχούν στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Συνεχίζει τις γκάφες ο Γιωργάκης!...Γελοιοποιήθηκε και για τον χάρτη των Ναζί και για τα συντάξιμα όρια ανδρών - γυναικών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νοέμβριο το νομοσχέδιο για την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς. Η κατάργηση θα ισχύσει από την ημέρα κατάθεσης του Ν/Σ στη Βουλή.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Αλ. Αλαβάνος προς τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ από το Ηράκλειο: Κάλεσμα συμπόρευσης στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ισχυρή κυβέρνηση για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος. Ο Γ. Αλογοσκούφης μιλάει στην "ΑΥΡΙΑΝΗ" για το διακύβευμα των εκλογών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο προαγγέλλει ο κ. Κ. Καραμανλής. Θα επιδιώξει αλλαγή στις διατάξεις του Συντάγματος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΛΑΣΠΗ, λάσπη, λάσπη. Ποταμός χυδαιότητας και ωμή διαστρέβλωση από το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Το κρυφό σχέδιο για το ασφαλιστικό. Στα 65 μέσω Βρυξελλών τα όρια ηλικίας των γυναικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ...Στο καρέ του τέσσερα ποντάρει η Νέα Δημοκρατία. Αν ένα από τα δύο μικρά κόμματα δεν μπει στην Βουλή ο Καραμανλής παίρνει πλειοψηφία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο Καραμανλής μιλάει στον "Ε". Αποκλειστική συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιεί την ....ανάγκη αυτοδυναμία. Η Χαριλάου Τρικούπη προσχωρεί στο δίλημμα της αυτοδυναμίας μετά την απόρριψη από τον ΣΥΡΙΖΑ των προτάσεων συνεργασίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπουρλότο με τα όρια γυναικών. Ασφαλιστικό: "Κρυφή ατζέντα" καταγγέλλει ο Γιώργος.

    ΕΣΤΙΑ: Πρωτοφανής ανευθυνότης. Ο κ. Παπανδρέου μοιράζει τώρα συντάξεις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι αρχηγοί εκτοξεύουν τα τελευταία βέλη τους με στόχο τους αναποφάσιστους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Την Κυριακή επιλέγουμε σταθερή κυβέρνηση. Κ. Καραμανλής από την Μυτιλήνη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλή γλώσσα ΝΔ για τις συντάξεις γυναικών. Κρυφή ατζέντα καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΙΚΗ: Τα 2 σενάρια για την αυτοδυναμία. Τι πρέπει να βγάλουν οι κάλπες, για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός...Αυτός θα μας κυβερνήσει μέχρι τις επόμενες κάλπες, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. (φωτογραφία προέδρου Αρείου Πάγου)

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αισιόδοξο μήνυμα λαϊκής μάχης και ελπίδας. Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

    Η ΧΩΡΑ : Σύλληψη 32χρονου για έξι εμπρησμούς στην Αργολίδα. Έχει σχέση με άλλους δύο εμπρηστές. Οργανωμένο σχέδιο σε εξέλιξη;

    City Press: Πού στοχεύουν οι δύο ηγέτες.

    Metro: "Σπριντ" στην τελική ευθεία. Εφ΄όλης της ύλης σύγκρουση μεταξύ των μονομάχων.

    Metropolis: "Ανατριχίλα" για τον Ασωπό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πιο αργά στη σύνταξη. Απασχόληση γυναικών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Δεν υπάρχει καιρός για δισταγμούς".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έσχατη μάχη για τους αναποφάσιστους. Το δίλημμα της αυτοδυναμίας θέτουν οι δύο μονομάχοι.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υψώνει σημαία νίκης ο Καραμανλής σήμερα από την Αριστοτέλους.

    [02] Γιώργος Παπανδρέου - Συντάξεις

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "σε σοβαρή καταγγελία για διγλωσσία της ΝΔ σχετικά με τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών προχώρησε ο κ. Γ. Παπανδρέου, αποκαλύπτοντας έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών. Σε περίπτωση αύξησης των ορίων, αρκετές εργαζόμενες θα χρειαστεί να δουλέψουν έως και 17 χρόνια περισσότερο!

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "δεν χρειαζόταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να εξαγγείλη την παροχή συντάξεως 550 ευρώ τον μήνα σε κάθε ανασφάλιστη νοικοκυρά. Θα μπορούσε να πη ευθέως ότι κάθε πολίτες άνω των 18 ετών με δικαίωμα ψήφου θα λαμβάνει 550 ευρώ τον μήνα ανεξαρτήτως αν εργάζεται. Υπό μορφή μισθού ή συντάξεως. Θα ήταν συνεπής ο κ. Παπανδρέου προς τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προ των εκλογών έταζε σε όλους χρυσά κουτάλια".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "κρυφή ατζέντα στο Ασφαλιστικό έχει η κυβέρνηση, που αναζητεί άλλοθι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αυξήσει έως και 17 χρόνια τα όρια ηλικίας των γυναικών. Οι λάθος χειρισμοί της ελληνικής πλευράς οδήγησαν στην παραπομπή της χώρας μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο με ορατό τον κίνδυνο καταδικαστικής απόφασης. Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας στον Alpha έδωσε στη δημοσιότητα την αλληλογραφία της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τα νομικά κενά που έχει έγγραφο -με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου 2006-της ελληνικής κυβέρνησης (συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη και τον τότε υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη)".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "επικίνδυνα" έχει φορτιστεί το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τις τελευταίες γκάφες που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, με στόχο να χτυπήσει "κάτω από τη μέση" την κυβερνητική πλευρά. Τόσο το θέμα που ανέκυψε με την διαρροή του Κώστα Λαλιώτη για τον χάρτη στο βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄Λυκείου όσο και η γκάφα ολκής του κ. Παπανδρέου για τα όρια συνταξιοδότησης γυναικών- πίσω από το οποίο αρκετοί βλέπουν και πάλι τον πρώην γραμματέα- αποδείχθηκαν σοβαρά ατοπήματα που μπορεί να στοιχίσουν εκλογικά στο κόμμα αλλά και να προκαλέσουν έντονες εσωκομματικές αναταράξεις μετά τις εκλογές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "αυστηροποίηση του ελληνικού συνταδιοτικού συστήματος" και "σταδιακή περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας", περιγράφει η κυβέρνηση σε επιστολή της στις Βρυξέλλες. Η αποκάλυψη του εγγράφου του υπ. Εξωτερικών από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Ο Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε "αλλαγή των ορίων ηλικίας σε βάρος των γυναικών" και μίλησε για "κρυφή ατζέντα". Αντιθέτως, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι "είναι δεδομένη η θέση μας".

    H City Press σημειώνει ότι "και ξαφνικά, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, η προεκλογική ατζέντα γύρισε στη σελίδα του ασφαλιστικού. Αφορμή μία αποκάλυψη και μία εξαγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σε χθεσινή πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη ( στον Alpha), που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού λίγες ώρες αργότερα σε συνέντευξή του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. Ποιες ήταν όμως, οι χθεσινές κινήσεις του κ. Παπανδρέου; -Πρώτον, η αποκάλυψη ενός εγγράφου με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου 2006 προς την ΕΕ με το οποίο δύο υπουργείο (Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη και -τότε- Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης) φέρεται να "συμφωνούν με την αλλαγή των ορίων ηλικίας σε βάρος των γυναικών" όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".

    [03] ΣΥΡΙΖΑ

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "το μήνυμα ότι το Ηράκλειο θα εκλέξει αριστερό βουλευτή, βουλευτή από το ενωτικό εγχείρημα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έστειλε (και) η χθεσινοβραδυνή μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Λιονταριών. Η μεγαλύτερη, όπως ειπώθηκε, συγκέντρωση που έχει κάνει η ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά τα τελευταία χρόνια. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αλ. Αλαβάνος, ενώ χαιρέτισαν ο Αλ. Τσίπρας, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Ρούντι Ρινάλντι και ο Βαγγέλης Κρητικός".

    [04] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "στις εκλογές στις 16 Σεπτέμβρη μπορεί να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στους αγώνες που έρχονται, με εφαλτήριο το καινούριο που μπορεί να βγει από την κάλπη. Ενίσχυση παντού των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να νιώθουν ότι δέχτηκαν εκλογικό πολιτικό χτύπημα, ενώ δυνάμωσε αισθητά ο αντίποδάς τους, το ΚΚΕ. Δεν αλλάζει η ΝΔ , δεν αλλάζει το ΠΑΣΟΚ".

    [05] Καραμανλής - Τηλεοπτική συνέντευξη

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "βόμβα" Καραμανλή τρεις μόλις ημέρες πριν από τις κάλπες, που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε χθες το βράδυ στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανομένους στον στενό δημόσιο τομέα αν κερδίσει τις εκλογές. Ο κ. Καραμανλής επικαλούμενος την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην άρση μέσω της αναθεώρησης των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος".

    [06] Ασωπός

    Σύμφωνα με τη Metropolis "τα Οινόφυτα και των Ωρωπό επισκέφθηκαν χθες εκπρόσωποι των Ευρωπαίων Πράσινων Οικολόγων. Οι ειδικοί κατά την επίσκεψή τους δεν μπορούσαν να περιγράψουν την εικόνα που αντίκρισαν. Εκπρόσωπός τους από την Ιταλία έκανε λόγο για ένα μαύρο υγρό, που δεν μπορείς να δεις κάτω από αυτό. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, εάν υπάρχει κάποιο αρμόδιο όργανο να ελέγχει όσους μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, ο οποίος επιβαρύνεται καθημερινά κυρίως από εξασθενές χρώμιο. Μια ουσία τοξική που έχει μεταμορφώσει τη ζωή των κατοίκων στα Οινόφυτα σε καθημερινό Γολγοθά".

    [07] Βιβλίο Ιστορίας Γ' Λυκείου

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "σε μπούμερανγκ εξελίσσεται για το ΠΑΣΟΚ η επιχείρηση να δημιουργήσει προεκλογικά θέμα με το βιβλίο της Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ' Λυκείου και ενός ιστορικού χάρτη που περιέχει. Για "πατριδοκαπηλία" και "έξαρση" έκανε λόγο χθες ένα από τα ιστορικά και πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, ο Θ. Πάγκαλος, συντασσόμενος πλήρως με την άποψη της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή το γεγονός, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για "κενό αντιπολίτευσης ουσίας απέναντι στη ΝΔ".

    [08] Συνέντευξη Καραμανλή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θέτει τα διλήμματα των επικείμενων εθνικών εκλογών. "Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουμε την πορεία που οδηγεί σ' ένα καλύτερο αύριο ή θα γυρίσουμε πίσω στην ακινησία, στο τέλμα και στα αδιέξοδα", αναφέρει στην αποκλειστική συνέντευξη που, παραχωρεί στον "Ελεύθερο".

    [09] Προεκλογικό Κ. Καραμανλή

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "ισχυρή και αυτοδύναμη θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, η οποία, μάλιστα, θα έχει την εντολή να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, ώστε να πάει μπροστά τον τόπο, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός από τη Μυτιλήνη".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Η ώρα για σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας: Την Κυριακή επιλέγουμε σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις, που να προχωρά με τόλμη και αποφασιστικότητα στις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος" επανέλαβε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη. Ο κ. Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο έργο της κυβέρνησης: "Σ' αυτά τα τριάμισι χρόνια, έγιναν πολλά και σημαντικά. Πολλά, όμως μένουν ακόμη να γίνουν", είπε ο κ. Καραμανλής".

    [10] Αλογοσκούφης

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους αποτελεί τον κεντρικό στόχο της ΝΔ για την επόμενη τετραετία", τονίζει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη ο Γιώργος Αλογοσκούφης ανοίγει τα χαρτιά του στην "Αυριανή" και θέτει ευθέως το δίλημμα των εκλογών που συνοψίζεται στην φράση "πρόοδος ή οπισθοδρόμηση". Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, ενώ εκτιμά ότι οι πολίτες θα δώσουν καθαρή εντολή στη ΝΔ για να συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "εντός του Νοεμβρίου θα ισχύσει η απαλλαγή από το φόρο κληρονομιάς και γονικής παροχής, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δηλώνει στην "Α" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης ξεκαθαρίζει ότι το μέτρο θα συμπεριληφθεί στα πρώτα νομοσχέδια και μάλιστα θα έχει ισχύ από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου και όχι της ψήφισής του από τη Βουλή. Στη συνέντευξή του προς την "Α" ο "τσάρος της οικονομίας" επισημαίνει την ανάγκη συγκρότησης ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης, ώστε να υλοποιηθούν άνετα και γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει αναλάβει δέσμευση η Νέα Δημοκρατία. Ειδικά για το ασφαλιστικό τονίζει ότι θα πρέπει να προχωρήσει η ενοποίηση των ταμείων και η εξομοίωση των ορίων ηλικίας, χωρίς κατ' ανάγκην αύξηση των ανώτατων ορίων που ισχύουν σήμερα. Ενώ για το ενδεχόμενο νέας αύξησης του ΦΠΑ εξηγεί για ποιο λόγο δεν μπορεί να αποκλεισθεί κατηγορηματικά, αν και προβλέπει ότι κάτι τέτοιο τελικώς δεν θα παραστεί ανάγκη να γίνει. Τέλος, δεν κρύβει την επιθυμία του να συνεχίσει τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές".

    [11] Προεκλογικό Γ. Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "στη μάχη της εκλογικής συσπείρωσης κάποια όπλα μοιάζουν να είναι διαχρονικά. Την Τρίτη στην Κοζάνη, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Αριστεράς στην πόλη, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά τους αντανακλαστικά ώστε να συστρατευθούν στις γραμμές του κόμματός του: "Δεν είμαστε το ίδιο με τη ΝΔ. Και κάποιες φορές που το "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος" έπιασε, το κόστος για τον τόπο ήταν μεγάλο", είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ".

    [12] Προεκλογική κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    Η Metro αναφέρει ότι "στο κόκκινο έχει φτάσει το πολιτικό θερμόμετρο, τρεις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να τα παίζουν... όλα για όλα ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης. Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, το κλίμα έχει φορτιστεί ιδιαίτερα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, που επιδίδονται σε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται τα εκλογικά επιτελεία της Ρηγίλλης και της Χαριλάου Τρικούπη καθώς το ασαφές εκλογικό τοπίο τρεις μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και η πιθανότητα πεντακομματικής Βουλής που προκύπτει από όλες τις μετρήσεις, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και προοιωνίζονται βραδιά - θρίλερ για την Κυριακή".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ σημειώνει ότι "μπορεί να τσακώνονται σαν "τα κοκόρια" οι υποψήφιοι και τα στελέχη των κομμάτων στα τηλεπαράθυρα, μπορεί όλες οι ερωτήσεις να περιστρέφονται γύρω από τη μη αυτοδυναμία και τις πιθανές συνεργασίες των κομμάτων, όμως κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει διερευνήσει τα πιθανά σενάρια και τις διαδικασίες με τις οποίες θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές αν οι γαλάζιοι δεν έχουν αυτοδυναμία την Κυριακή το βράδυ. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όντως δεν προκύπτει αυτοδυναμία των γαλάζιων ή των πράσινων. Τότε από Δευτέρα αρχίζει το πανηγύρι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση, με ζητούμενο τη συσπείρωση και εν μέσω αντιπαραθέσεων για τα βιβλία της Ιστορίας και το ασφαλιστικό. Οι αρχηγοί των έξι κομμάτων συνέχισαν τις ομιλίες και τις επαφές τους, ενώ από χθες όλα τα κόμματα έχουν στόχο τους... αναποφάσιστους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "τα τελευταία τους όπλα με στόχο τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, αλλά και την αποτροπή διαρροών προς τους μικρότερους όμορους πολιτικούς σχηματισμούς επιστρατεύουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τρία εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απευθυνόμενος ουσιαστικά στον λεγόμενο μεσαίο χώρο, άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναθεωρηθεί το σχετικό άρθρο του Συντάγματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε τις επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού και επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνηση ότι διαθέτει "κρυφή ατζέντα" για το ασφαλιστικό, ερμηνεύοντας, σύμφωνα με τις προεκλογικές του ανάγκες, έγγραφο της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 13 September 2007 - 20:27:53 UTC