Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-09-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/9/2007
  • [02] Εκλογές
  • [03] Πλημμύρες
  • [04] Πυρόπληκτες περιοχές- Σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/9/2007

    Η μη ανακήρυξη από τον Αρειο Πάγο της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, οι καταγγελίες της Βούλας Πατουλίδου για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό της, το χθεσινοβραδινό μήνυμα του πρωθυπουργού και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γελοιοποίηση ΠΑΣΟΚ - Γιωργάκη μετά την απόφαση αποκλεισμού της Φ. Γεννηματά από τον Α.Π.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γελάει η Ελλάδα με την γκάφα του Γιώργου. Ο Άρειος Πάγος δεν ανακήρυξε υποψήφια τη Φώφη Γεννηματά εφαρμόζοντας το άρθρο 56 του Συντάγματος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να συμφωνήσουν από τώρα Καραμανλής και Παπανδρέου για κυβέρνηση συνεργασίας. Ο ηγέτης του πρώτου κόμματος να γίνει Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει αντιπρόεδρος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ σε γκάφες, ψέματα, ύβρεις. Επικρατεί(ας) χάος... στη Χαριλάου Τρικούπη.

    ΕΘΝΟΣ: Το όραμα για μια άλλη Ελλάδα. Νέα Ολυμπία: Πόλη - πρότυπο μέσα από τις στάχτες σχεδιάζει ο Γιώργος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Από γκάφα σε γκάφα. Τραβάνε τα μαλλιά τους στο ΠΑΣΟΚ για τη νέα "πατάτα" του Γ. Παπανδρέου με τη Φώφη Γεννηματά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυτανάφλεξη στο ΠΑΣΟΚ. Το παρασκήνιο με την υποψηφιότητα της Φώφης και η αθέτηση των υποσχέσεων στη Βούλα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σάλος για Φώφη. Αφορμή η απόφαση του Αρ. Πάγου να την κόψει από το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΣΤΙΑ: Διαγράφεται σοβαρός κίνδυνος ακυβερνησίας αν η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίση τις 151 έδρες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με πραξικόπημα έκοψαν τη Φώφη. Βαριές κατηγορίες από το ΠΑΣΟΚ.

    ΧΩΡΑ: Το παρασκήνιο και οι ζυμώσεις για συμμαχίες μετά την κάλπη. Σενάρια και βολιδοσκοπήσεις.

    City Press: Προειδοποίηση από τη Χαλκιδική. Ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή της Κασσάνδρας.

    Metro: Διαφορετικές συνταγές. Γραμμή ήπιων τόνων από Καραμανλή, σκληρή γλώσσα από Παπανδρέου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έτσι έπνιξαν τη Χαλκιδική. Ιδού το μοντέλο αποκατάστασης των καμένων στην Κασσάνδρα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Υπερκαταιγίδα! Κασσάνδρα: Πλήρωσε τις περσινές πυρκαγιές.

    [02] Εκλογές

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "παρότι μακρύς είναι ο δρόμος έως την κάλπη, αφού τα πάντα μπορούν να συμβούν τις επόμενες 14 ημέρες, επιβεβαιώνοντας ή ανατρέποντας τα μέχρι τώρα προγνωστικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός (με δεδομένο τον εκλογικό νόμο αλλά και τις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές) η 17η Σεπτεμβρίου να είναι μια δύσκολη πολιτικά μέρα. Οι πολιτικοί αναλυτές στην καθιερωμένη ρητορική ερώτηση "ποιος θα είναι πρώτος;" έχουν προσθέσει τώρα και το ερώτημα "με ποιον θα κυβερνήσει;" καθώς οργιάζουν τα σενάρια των μετεκλογικών συμμαχιών, με την προϋπόθεση της μη ισχυρής αυτοδυναμίας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα, διαγράφεται πλέον ορατό το ενδεχόμενο ο τόπος να περιέλθη σε ακυβερνησία. Κάτι που θα έπρεπε να απεύχεται κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως της πολιτικής του τοποθετήσεως. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβή για τον τόπο. Και το κακό είναι πως, όπως προαναφέραμε, τα περισσότερα ΜΜΕ ωθούν τα πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση: Μόνον αυτά βολεύει η ακυβερνησία".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "για να ξεπεράσει η χώρα μια σειρά από καυτά προβλήματα,τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα θα προκαλέσουν έτσι κι αλλιώς εκρηκτικές και διαλυτικές καταστάσεις, χρειάζεται μία συγκυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα".

    Η metro προσθέτει ότι "με μήνυμα προς τον ελληνικό λαό από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και με παρουσία σχεδίου αποκατάστασης των πυρόπληκτων από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, οι δύο μεγάλοι μονομάχοι των εκλογών μπήκαν χθες στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι θα κινηθεί σε γραμμή ηπιότητας, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αμφισβητήσει μέσα από έντονη κριτική την ικανότητα της Νέας Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει την τελευταία κρίση με τις πυρκαγιές, αλλά και να κυβερνήσει γενικότερα".

    [03] Πλημμύρες

    Η City Press γράφει ότι "σαφή, προειδοποιητικά μηνύματα προς τις πρόσφατα πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας έστειλε η χθεσινή νεροποντή διάρκειας περίπου μισής ώρας που έπεσε στα νότια τμήματα της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, τα οποία κατά τη διάρκεια του 2006 είχαν υποστεί τεράστιες καταστροφές λόγω των πυρκαγιών".

    [04] Πυρόπληκτες περιοχές- Σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "το σχέδιο για την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών παρουσίασε χθες από τον Πύργο ο Γιώργος Παπανδρέου. Στόχος η άμεση ανακούφιση των πληγέντων, αλλά και η "εθνική αναγέννηση", με ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ανάπτυξης και πρότυπο τη Νέα Ολυμπία".

    [05] Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "η επιλογή της κυρίας Φώφης Γεννηματά ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν λάθος. Με τα δεδομένα αυτά - ανεξαρτήτως τι μεσολάβησε- ήταν δεύτερο λάθος του ΠΑΣΟΚ να μιλήσει για "δικαστικό πραξικόπημα" και να δώσει έντονη πολιτική και πολιτειακή διάσταση στο θέμα. Η προεκλογική περίοδος δικαιολογεί πολλά στον κομματικό λόγο. Όχι όλα".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "φωτιά στα πολιτικά μας πράγματα βάζει ο Άρειος Πάγος με την απόφασή του να μην ανακηρύξει υποψήφια την κ. Φώφη Γεννηματά. Ως προς την ουσία των πραγμάτων, όλοι κατανοούν ότι δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Το Σύνταγμα είναι σαφές για το ασυμβίβαστο στην εκλογή νομαρχών. Το θέμα ωστόσο αφορά τον σταυρό προτίμησης και τη δυνατότητα όσων ασκούν διοίκηση να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα με αθέμιτα μέσα. Ζήτημα σταυρού όμως εκ των πραγμάτων δεν τίθεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "γκάφα ολκής από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, συνειδητή απόπειρα υπονόμευσης του Αρείου Πάγου ή προσχεδιασμένη μεθόδευση για να στηθεί σκηνικό προεκλογικής όξυνσης; Αυτές τις τρεις εκδοχές συζητούν από χθες στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ερμηνεύσουν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να τοποθετήσει τη Φώφη Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, χωρίς προηγουμένως να υπολογίσει το σοβαρό ενδεχόμενο να κηρυχθεί η συμμετοχή της σε αυτό αντισυνταγματική".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "σχέδιο για δημιουργία σκηνικού πόλωσης και τεχνητής όξυνσης ή γκάφα λόγω της αδυναμίας που υπήρξε για στελέχωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ; Αυτό πλέον είναι το ερώτημα που έχει τεθεί με αφορμή την υπόθεση της κ. Φ. Γεννηματά, που τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας αλλά ο Άρειος Πάγος έκρινε πως δεν μπορεί να είναι υποψήφια αφού αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "δεν παίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, τοποθέτησε στο Επικρατείας τη Φώφη Γεννηματά, παρά τη ρητή διάταξη του άρθρου 56 του Συντάγματος. Για γέλια και για κλάματα και οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζαν ότι δεν μπορούν οι εν ενεργεία νομάρχες να συμμετέχουν στις εκλογές. Για "δικαστικό πραξικόπημα" μιλά και η Φώφη Γεννηματά, ενώ γνώριζε ότι υπήρχε κώλυμα στην υποψηφιότητά της λόγω του συνταγματικού ασυμβίβαστου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "έθεσε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός του την κ. Φώφη Γεννηματά, που, όμως, δεν μπορεί να είναι υποψήφια βουλευτής λόγω ασυμβιβάστου, όπως έκρινε ο Αρειος Πάγος. Εξαπάτησε την κ. Βούλα Πατουλίδου, όπως δηλώνει η ίδια. Αλλά και ο κ. Σπύρος Κουβέλης που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και παρουσιάσθηκε ως στέλεχος της WWF Ελλάδας, δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση αυτή εδώ και μία δωδεκαετία ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "άγνοια κινδύνου, προχειρότητα ή έμπνευση του επιτελείου προκειμένου να μεθοδευτεί πόλωση του προεκλογικού κλίματος;" Τα ερωτήματα αυτά κυριαρχούν στους χώρους πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη την "επόμενη μέρα" της έκπτωσης της κυρίας Φώφης Γεννηματά από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Το θέμα αυτό, μαζί με τις απορίες των στελεχών για τις υποθέσεις της κυρίας Βούλας Πατουλίδου και του κ. Κίμωνα Κουλούρη, έχει προκαλέσει σκηνικό υψηλών θερμοκρασιών στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 3 September 2007 - 19:01:39 UTC