Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/8/2007
  • [02] Εκλογές
  • [03] Alpha Bank
  • [04] Συντάξεις
  • [05] Χριστόδουλος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/8/2007

    Οι επικείμενες πρόωρες εκλογές στις 16 ή στις 23 Σεπτεμβρίου, κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκλογές: Λεκανομαντεία για την ημερομηνία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μόνος μπροστά στην Παναγία προσευχήθηκε και μετέλαβε. Τρεις ημέρες πριν αναχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος για τη "μάχη" της ζωής του στις ΗΠΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το δίλημμα Καραμανλή και το διακύβευμα των εκλογών: "Θέλω ισχυρή πλειοψηφία για ριζικές μεταρρυθμίσεις και σε περίπτωση πεντακομματικής Βουλής θα προσφύγω και πάλι στην λαϊκή ετυμηγορία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πράξη όλες οι δεσμεύσεις. Ενώ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές.

    ΕΘΝΟΣ: Εκλογές μετά φόβου... Ζορμπά. Κάλπες-εξπρές τον Σεπτέμβριο χωρίς να ανοίξει καν η Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα επιστρέψεις... και όλα θα θυμίζουν ανέκδοτο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξανά Καραμανλής και μετά η Ντόρα. Κάλπες τον Σεπτέμβριο με καθαρή νίκη της ΝΔ και τον πρωθυπουργό κυρίαρχο για άλλα τέσσερα χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο κύβος ερρίφθη. Εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου. Εξετάζεται και η 23η. Σήμερα οι τελικές διαβουλεύσεις στο Μαξίμου. Η συνάντηση με τον Κ. Παπούλια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αύριο στον Πρόεδρο. Σσσσ! Ο Καραμανλής αποφάσισε.

    ΕΣΤΙΑ: Απαράδεκτο το όχι των Τούρκων στην σύμπραξη της Alpha Bank με τουρκική τράπεζα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξεχάστε, ψηφίστε, τελειώσαμε! Κλειδώνουν οι εκλογές για 16 Σεπτεμβρίου.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Στήνουν κάλπες στον ρυθμό του Ζορμπά. Κυβέρνηση: Καλύτερα να κατηγορηθούμε για κουκούλωμα παρά να βγουν -στη Βουλή- τα άπλυτα στη φόρα.

    ΧΩΡΑ: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση. Κίνδυνος απωλειών από τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παίζουν με την υγεία μας. Επικίνδυνα τρόφιμα - ακατάλληλα παιχνίδια - προβληματικά προϊόντα.

    [02] Εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ειλημμένη απόφαση είναι πλέον οι πρόωρες εκλογές εντός του Σεπτεμβρίου, και η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωσή τους άρχισε. Ο πρωθυπουργός, που επέστρεψε χθες το απόγευμα στην Αθήνα, αναμένεται να γνωστοποιήσει την επιλογή του για την ημερομηνία των εκλογών, πιθανώς εντός των προσεχών ημερών, ίσως και ωρών".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "υπό τον φόβο του πορίσματος Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει η Βουλή, ο πρωθυπουργός δρομολογεί εκλογές-εξπρές για τις 23 ή τις 16 Σεπτεμβρίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "επιτέλους, ο Καραμανλής αποφάσισε. Συναντάται αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 16 ή τις 23 Σεπτεμβρίου. Το ραντεβού ζητήθηκε αργά χθες το βράδυ και ο Κ. Παπούλιας επιστρέφει από τη Λευκάδα απόψε ή αύριο το πρωί. Αύριο συγκαλείται πιθανότατα και το υπουργικό συμβούλιο και διαλύεται η Βουλή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "ώρα εξελίξεων με κεντρικό θέμα τις εκλογές σήμανε χθες με την επιστροφή του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή στην Αθήνα. Εν μέσω των σεναρίων που οργιάζουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Καραμανλής έδωσε τέλος πολύ γρήγορα στη μικρή απόδρασή του στην Τήνο και επέστρεψε στο Μαξίμου, δίνοντας τροφή για σχόλια που θέλουν τη διεξαγωγή εκλογών με εντυπωσιακά συνοπτικές διαδικασίες".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ επισημαίνει ότι "με την ευχή να τον βοηθήσει η Μεγαλόχαρη επέστρεψε χθες το βράδυ ο Καραμανλής από την Τήνο, όπου βρέθηκε για τον Δεκαπενταύγουστο. Το κεράκι που άναψε ο Καραμανλής ήταν για τη βοήθεια εξ ουρανού που ζήτησε για τις εκλογές. Το ερώτημα είναι... πότε θα γίνουν. Ο Καραμανλής είχε την ευκαιρία στις πέντε μέρες που έμεινε στο κυκλαδονήσι, να αποφασίσει για το πότε ακριβώς θα κάνει τις εκλογές".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "στην τελική ευθεία προς την οριστική διαμόρφωση των εξελίξεων μπαίνει η χώρα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και την εσπευσμένη παρουσία των περισσότερων υπουργών, από χθες το βράδυ, στην Αθήνα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα, αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του για το χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "και πάλι Κώστας Καραμανλής και μετά η Ντόρα Μπακογιάννη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στην πρωθυπουργία της χώρας, είναι το πολιτικό σενάριο που επεξεργάζεται η κυβερνητική παράταξη, με στόχο την πολιτική κυριαρχία της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα για μια ακόμη τετραετία. Με δεδομένη την εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές με μια διαφορά που θα της εξασφαλίζει άνετη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και σταθερή πρωτιά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στα επιτελεία των κυβερνητικών στελεχών επεξεργάζονται το "σχέδιο της επόμενης ημέρας", με κύριο στόχο την κυριαρχία της κυβερνητικής παράταξης σε όλα τα εκλογικά και πολιτικά επίπεδα".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "κάλπες-εξπρές -στις 16 Σεπτεμβρίου- στήνουν στην κυβέρνηση, υπό τον φόβο των ομολόγων και του Γ. Ζορμπά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "για να προχωρήσουν οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις στους ζωτικούς τομείς της Οικονομίας, της Υγείας και του Ασφαλιστικού, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να έχει ισχυρή πλειοψηφία στον λαό και στην Βουλή".

    [03] Alpha Bank

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "είναι απορίας άξιον ότι μέχρι στιγμής η ελληνική Κυβέρνησις δεν έχει αντιδράσει στο απαράδεκτο "όχι" των τουρκικών αρχών στην σύμπραξη της Alpha Bank με τουρκική τράπεζα. Το θέμα δεν είναι αμιγώς τραπεζικό ή επιχειρηματικό. Είναι εθνικό και δη μεγίστης σημασίας. Το δε ελάχιστο που θα ανέμενε κανείς από την ελληνική Κυβέρνηση θα ήταν ένα επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για τους απαράδεκτους ισχυρισμούς που συνόδευσαν την άρνηση, οι οποίοι θίγουν όχι μόνον την ελληνική τράπεζα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα".

    [04] Συντάξεις

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "τον κίνδυνο οδυνηρών απωλειών μπορεί να αντιμετωπίσουν όσοι υποκύπτουν στις Σειρήνες της πρόωρης συνταξιοδότησης, υπό την πίεση όσων ανεύθυνα κάνουν λόγο για κρυφές ατζέντες της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, προβλέποντας (;) μάλιστα ανατροπές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μετά τις επικείμενες εκλογές".

    [05] Χριστόδουλος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "τρεις ημέρες προτού αναχωρήσει για το Μαϊάμι, όπου θα δώσει την κρισιμότερη "μάχη" της ζωής του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος μετέβη, χθες, εορτή της Παναγίας, στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι για να προσευχηθεί και να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "με περισσή αισιοδοξία στις αποσκευές του, αναχωρεί μεθαύριο για το Μαϊάμι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παρέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα Παγκρατίου, καθώς δεν κατέστη δυνατό να μεταβεί όπως επιθυμούσε στην Τήνο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 16 August 2007 - 20:54:18 UTC