Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/6/2007
  • [02] ΕΛ.ΑΣ.
  • [03] Ομόλογα
  • [04] Δημοσκοπήσεις
  • [05] Πιστοποίηση
  • [06] ΚΚΕ
  • [07] Βάσεις
  • [08] Γ. Παπανδρέου
  • [09] Ευρωσύνταγμα
  • [10] Ενισχύσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/6/2007

    Η βία που ασκεί η ΕΛ.ΑΣ., οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς και η θέση του διοικητή της ΤτΕ Νίκου Γκαργκάνα για την υπόθεση των ομολόγων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 500 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από το Γ' ΚΠΣ για τους τομείς του Εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 1.000 ευρώ το χρόνο σε 2 εκατομμύρια Έλληνες. Γενναία οικονομική ενίσχυση στους φτωχούς, συνολικού ποσού 2 δισ. ευρώ.

    Η ΑΥΓΗ: Ασύδοτος ο Πολύδωρας, ανεξέλεγκτη η βία. Αλυσίδα κρουσμάτων παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διαφορά ασφαλείας και πεντακομματική Βουλή δείχνει το γκάλοπ της MRB. Πράσινο φως για κάλπες τον Σεπτέμβριο από το Μαξίμου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα βίντεο της ντροπής είναι πολύ περισσότερα! Διακινούνται μεταξύ αστυνομικών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πάνω οι βάσεις και στις χαμηλόβαθμες σχολές. Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων.

    ΕΘΝΟΣ: Καρφώνει υπουργούς για τα ομόλογα. Ο Ν. Γκαργκάνας νίπτει τας χείρας του για το σκάνδαλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου για την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας και βρέθηκε... Με στενά παπούτσια στον κατήφορο η Κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κυριαρχία Καραμανλή. Ταφόπλακα στο ΠΑΣΟΚ βάζει η νέα δημοσκόπηση της MRB.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οικονομία και Καραμανλής οι άσοι της ΝΔ. Σαφές προβάδισμα της ΝΔ δείχνει η έρευνα της MRB λίγο πριν από τις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Έγκλημα χωρίς τιμωρία. Μειώνονται μετά το 2004 οι καταδίκες παρανομούντων αστυνομικών.

    ΕΣΤΙΑ: Επανέρχεται το Ευρωσύνταγμα κατά την μεθαυριανή Σύνοδο Κορυφής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η άλλη όψη της ΕΛ.ΑΣ. μέσα από το βίντεο της βίας. Αυστηρή καταδίκη από Καραμανλή και αρχηγούς όλων των κομμάτων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στο 2,3% η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πεντακομματική Βουλή προβλέπει η κοινή γνώμη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα ήξεραν όλα για τους βασανισμούς. Ευρωπαϊκή έκθεση- καταπέλτης του 2006.

    Η ΝΙΚΗ: Μετέωρες οι ευθύνες. Ο Πολύδωρας παραιτείται, ο Καραμανλής τον κρατάει.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εθνικές εκλογές και πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Πλατύ κάλεσμα στη συνέντευξη Τύπου.

    ΧΩΡΑ: Επιχορήγηση έως 500 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Νέος κύκλος ενισχύσεων από το υπουργείο Οικονομίας.

    City Press: Περιμένουν νέα βίντεο. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρας θεωρεί προγραμματισμένη την αποκάλυψη ενός ντοκουμέντου του περασμένου χρόνου.

    Metro: Προς απόταξη οι "αχρείοι". Κυβερνητική κάλυψη στον Βύρωνα Πολύδωρα, που δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

    Metropolis: Τα επαγγέλματα με πιστοποίηση ΕΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νοσοκομεία Βόρειας Ελλάδας: Γολγοθάς για μια εξέταση.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Άνω κάτω" οι γαλάζιοι στο Κιλκίς. Άναψε "φωτιές" η απουσία "πρωτοκλασάτου" στελέχους της ΝΔ σε εκδηλώσεις μνήμης λόγω... παρουσίας Σ. Τσιτουρίδη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Βίντεο κλαμπ η ΕΛ.ΑΣ. Σωρεία καταγγελιών για κακομεταχείριση σε αστυνομικά τμήματα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προηγείται σταθερά η Νέα Δημοκρατία με βάση και τις νέες σφυγμομετρήσεις.

    [02] ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "από χρήσιμο εργαλείο για την πάταξη της εγκληματικότητας, όπως έχει αποδειχθεί με τις κάμερες σε δημόσιους χώρους, η σύγχρονη τεχνολογία τείνει να μετατραπεί σε όχημα για την αποκάλυψη παραβατικών συμπεριφορών στελεχών της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας, που προσβάλλουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό μας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "στο "κόκκινο" οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Πληθαίνουν οι προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για εγκλήματα αστυνομικών κατά της ζωής και για βασανιστήρια μέσα σε αστυνομικά τμήματα. Μετά το 2004 μειώνονται αισθητά οι καταδίκες των παρανομούντων αστυνομικών. Την περίοδο 1999-2006 τιμωρήθηκαν συνολικά 32 αστυνομικοί, στην πλειονότητα με ποινές - χάδι". Το καθεστώς ατιμωρησίας των παρανομιών, που επέκτεινε η ΝΔ, οδηγεί σε συνεχείς ευρωκαταδίκες και εκθέτει διεθνώς τη χώρα".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "από τον Δεκέμβριο του 2006, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης - σοκ του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνώριζε η κυβέρνηση για τις αγριότητες της ΕΛ.ΑΣ.".

    Η Metro σημειώνει ότι "αντιμέτωποι με την οριστική απόταξή τους από το αστυνομικό σώμα βρίσκονται πλέον οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην πρωτοφανή υπόθεση βασανισμού και εξευτελισμού αλλοδαπών κρατουμένων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, η οποία έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, αλλά και έχει δημιουργήσει νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "το βίντεο του ξυλοδαρμού και του εξαναγκασμού νεαρών συλληφθέντων σε αλληλοξυλοδαρμό, που κυκλοφορούσε επί μήνες σε κινητά τηλέφωνα των αστυνομικών, ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι προφανές ότι μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. -με την ανοχή, αν όχι την παρότρυνση και την ιδεολογική κάλυψη, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας- έχει εγκατασταθεί κλίμα αυθαίρετων, παράνομων, βίαιων συμπεριφορών βασανισμού μεταναστών αλλά και Ελλήνων πολιτών".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "πολιτική κάλυψη εξακολουθεί να παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου στον Βύρωνα Πολύδωρα, παρότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος επέμεινε στον ισχυρισμό ότι το περιστατικό βασανισμού των δύο αλλοδαπών από αστυνομικούς είναι "μεμονωμένο".

    Η City Press τονίζει ότι "ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρας θεωρεί προγραμματισμένη την αποκάλυψη ενός ντοκουμέντου του περασμένου χρόνου. Τα περιστατικά αστυνομικών βιαιοτήτων κατά κρατουμένων δεν δείχνουν μεμονωμένα. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην παραίτηση Πολύδωρα, και ο Καραμανλής στην πολιτική στήριξη του υπουργού. Στα χέρια της δικαιοσύνης και των "αδιάφθορων" της ΕΛ.ΑΣ. πέρασε η υπόθεση βασανισμού των δύο νεαρών αλλοδαπών".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "η αποκάλυψη του βίντεο της ντροπής με τον ξυλοδαρμό κρατουμένων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τα βίντεο της αθλιότητας με νταήδες αστυνομικούς είναι πολύ περισσότερα. Έχουν αρχίσει να βγαίνουν στον αέρα και στην κυβέρνηση φοβούνται ότι οι νέες αποκαλύψεις θα είναι καταλυτικές για την εικόνα της".

    [03] Ομόλογα

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "ευθύνες στους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης επέρριψε ο διοικητής της ΤτΕ, σχετικά με τη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων".

    [04] Δημοσκοπήσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "στο 2.3% διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα της MRB για τις τάσεις της κοινής γνώμης. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 30 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα με την μέθοδο της κάλπης σε δείγμα 2.100 ατόμων (49% άνδρες - 51% γυναίκες) με δικαίωμα ψήφου. Το όριο του στατιστικού λάθους της μέτρησης ανέρχεται σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία σε 2,06% προς τα πάνω ή προς τα κάτω".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "προβάδισμα 2,3 ποσοστιαίων μονάδων αποκτά η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα "Τάσεις" της MRB, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας παρουσιάζει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος" σε ειδικό ένθετο, η υπόθεση των ομολόγων δεν ανέτρεψε το πολιτικό σκηνικό. Ωστόσο στοίχισε στην κυβέρνηση τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "σε τροχιά εκλογών... θέτουν τη ΝΔ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες συνεχίζουν να καταγράφουν σταθερό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ. Η εξαμηνιαία έρευνα της MRB που δημοσιοποιήθηκε χθες ανάβει ουσιαστικά το πράσινο φως προκειμένου να "στηθούν" οι κάλπες στις αρχές του Φθινοπώρου, με πιθανότερη ημερομηνία την 23η Σεπτεμβρίου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "οι έγκυρες δημοσκοπήσεις προεξοφλούν μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Σχεδόν αδύνατον να ανατραπούν οι ισορροπίες. Οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση στη διαχείριση οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων".

    [05] Πιστοποίηση

    Η METROPOLIS αναφέρει ότι «παρουσιάστηκε χθες η βάση δεδομένων για τα πιστοποιημένα επαγγέλματα. Ο κατάλογος των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων και ειδικεύσεων στην Ελλάδα. Ποια είναι και ποια η σημασία της δια βίου μάθησης στη σύγχρονη αγορά εργασίας».

    [06] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει «Αλέκα Παπαρήγα: Όλοι μαζί από κοινού, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα ζητήματα, να δώσουμε ενιαίο χτύπημα τιμωρίας στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του βασικότερου αντίπαλου των δύο κομμάτων και της πλουτοκρατίας, του ΚΚΕ».

    [07] Βάσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι «νέα εντυπωσιακή άνοδος στα παιδαγωγικά τμήματα. Μικρές αυξομειώσεις 50-100 μορίων στις περιζήτητες σχολές. Άνοδος και για τα δημοφιλή τμήματα κεντρικών ΤΕΙ. Γύρω στο 11 η βάση εισαγωγής σε πανεπιστημιακές σχολές. Από 0 έως 20 Ιουλίου τα μηχανογραφικά των υποψηφίων».

    [08] Γ. Παπανδρέου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι «με "τσιμπητό" φρένο και "στενά παπούτσια" στον κατήφορο πηγαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση την Κυβέρνηση. Παρουσιάζοντας, χθες, στο Κέντρο του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν, αλλά τον απασχολεί μόνο το μέλλον αυτού του τόπου».

    [09] Ευρωσύνταγμα

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έγιναν από συστάσεως της ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είναι η όλη μεθόδευσις του λεγομένου Ευρωσυντάγματος. Η Συνταγματική Συνθήκη έπρεπε να έχη τεθή σε ισχύ ήδη από καιρό, πολλώ μάλλον αφού στις 29 Οκτωβρίου 2004 υπεγράφη στην Ρώμη από τους ηγέτες και των 25 τότε κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς και τριών υποψηφίων κρατών».

    [10] Ενισχύσεις

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι «νέο κύκλο ενισχύσεων άνοιξαν χθες το υπουργείο Οικονομίας και το υπουργείο Ανάπτυξης, με την υπογραφή της απόφασης με την οποία ορίζονται όροι και προϋποθέσεις επιχορήγησης χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι «στο ποσό των 500.000.000 ευρώ διαμορφώνεται ο νέος κύκλος ενισχύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς εμπορίου και παροχής υπηρεσιών. Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας και ο υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Φώλιας υπέγραψαν απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζεται δημόσια επιχορήγηση σε μικρομεσαίους, σε ποσοστό από 50% έως 60% ανάλογα με την περιοχή της υλοποίησης της επένδυσης».

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι «με 1.000 ευρώ θα ενισχύονται κατ΄ έτος οι πολύ φτωχές οικογένειες, βάσει σχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, απαντώντας χθες στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Γ. Σούρλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη όσων βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 19 June 2007 - 21:44:30 UTC