Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/6/2007
  • [02] ΣΔΟΕ
  • [03] Εκπαιδευτικοί
  • [04] Ευρωεπιτόκια
  • [05] Κ. Καραμανλής
  • [06] Ομόλογα
  • [07] Πρωθυπουργικό αυτοκίνητο
  • [08] Υγεία
  • [09] Περιοχή
  • [10] Δημοσκοπήσεις
  • [11] ΠΓΔΜ
  • [12] Εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/6/2007

    Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία και οι εξαγγελίες του για νέες παροχές στους αγρότες, η επιβάρυνση που επιφέρει η αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, οι περιορισμένες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών και οι φοροεπιδρομές που αναμένονται από το ΣΔΟΕ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα έλεγαν επί τρίωρο ο Καραμανλής και τρεις υπουργοί. Είχαν δώσει ραντεβού την Παρασκευή στα διόδια του Σχηματαρίου και πήγαν με το ίδιο αυτοκίνητο στα Καμένα Βούρλα - Επέστρεψαν μαζί.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μετωπική επίθεση Καραμανλή κατά ΠΑΣΟΚ. Σε τροχιά εκλογών η χώρα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανοίγει η ψαλίδα. Βαρόμετρο VPRC: στις 4 μονάδες αυξήθηκε η διαφορά.

    ΕΘΝΟΣ: Ψαλιδίζουν τους διορισμούς εκπαιδευτικών. Περιορισμένες και πάλι οι προσλήψεις μονίμων σε δημοτικά, γυμνάσια - λύκεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έγινε διπλωματικό σάντουιτς η Ελλάδα. Στα Τίρανα ο Μπους να προωθεί την ανεξαρτησία του Κοσόβου και την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Αθήνα ο Μπερνς να πιέζει για υποχωρήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φρενάρουν τους Σκοπιανούς οι Αμερικανοί. Αλβανία και Σκόπια δεν είναι έτοιμα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Καραμανλής παίρνει το παιχνίδι πάνω του. Εξόρμηση στη "δύσκολη" Θεσσαλία. Αυτοκριτική και πρωτοβουλίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μας καίνε τα ευρω-επιτόκια. Έρευνα "Ε": Έλληνες οι μεγάλοι χαμένοι των αυξήσεων.

    ΕΣΤΙΑ: Τα σενάρια για τις εκλογές. Σε πλήρη συναγερμό τα κομματικά επιτελεία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σαφάρι 90 ημερών για 2,5 δισ. ευρώ. Φοροεπιδρομές από το ΣΔΟΕ.

    ΧΩΡΑ: Περισσότερα από 36 δισ. ευρώ από το Δ' ΚΠΣ στην περιφέρεια, όπως ανήγγειλε στη Λάρισα ο πρωθυπουργός.

    City Press : Μεγάλες αλλαγές στην περιοχή μας.

    Metro: Κατάθεση-κλειδί για τα ομόλογα. Στον εισαγγελέα ως ύποπτος για την υπόθεση παρουσιάζεται σήμερα ο Ευγένιος Παπαδόπουλος.

    Metropolis: Υπόγεια παιχνίδια στο σύστημα Υγείας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χειροπέδες στην... ΕΛΑΣ. Θεσσαλονίκη: αστυνομικοί "σε χειμερία νάρκη".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πλημμύρισε με ευρώ ο κάμπος. Ο πρωθυπουργός άρχισε από τη Λάρισα τις νέες προεκλογικές υποσχέσεις του.

    [02] ΣΔΟΕ

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "θερινή έφοδο με ελέγχους σε νησιά και παραλίες, καταστήματα αλλά και καταναλωτές για αποδείξεις κάνουν η Εφορία και το ΣΔΟΕ για να εισπραχθούν 2,5 δισ. ευρώ και να κλείσουν οι τρύπες του προϋπολογισμού".

    [03] Εκπαιδευτικοί

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί, αντιδρούν στην πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να οριστούν θέσεις 30μηνιτών και για τη νέα χρονιά".

    [04] Ευρωεπιτόκια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "η τελευταία αύξηση 0,25% στα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επιβαρύνει με 347,6 εκ. ευρώ τους Έλληνες δανειολήπτες. Η επιβάρυνση αυτή φθάνει το 20% αν ξεκινήσουμε από το αρχικό 2% των επικοκίων".

    [05] Κ. Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "το "ισχυρό χαρτί" της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μπαίνει στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας. Χθες επισκέφθηκε τη "δύσκολη" Θεσσαλία και δεν δίστασε να πει αλήθειες στους αγρότες για το τέλος των επιδοτήσεων. Παράλληλα, απέδωσε δικαιοσύνη, προχωρώντας σε ρυθμίσεις για νέες διαγραφές χρεών από πανωτόκια. Το Σάββατο, με μια υψηλών τόνων ομιλία στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ συσπείρωσε το παραταξιακό ακροατήριο. Επανέφερε, επίσης, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε πρώτο πλάνο".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "νέες παροχές στους αγρότες εξήγγειλε από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι θα κατευθυνθεί στην περιφέρεια το 80% του Δ΄ΚΠΣ, που συνολικά ξεπερνά τα 36 δισ. ευρώ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "φωτιά πήρε το πολιτικό σκηνικό το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να οργώνει την Κεντρική Ελλάδα και τον Θεσσαλικό κάμπο σε ένα φόντο καθαρά προεκλογικό -έχοντας δίπλα του σχεδόν όλους τους κορυφαίους υπουργούς - και να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε για ισοπεδωτική άρνηση και διχαστικές μεθοδεύσεις".

    [06] Ομόλογα

    Η metro γράφει ότι "στην τελική ευθεία, με την αναζήτηση και απόδοση ευθυνών, εισέρχεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων, από την εξέλιξη της οποία θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης γύρω από το θέμα, όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Σήμερα καλείται να καταθέσει στον εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα, ως ύποπτος για την υπόθεση των ομολόγων, ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης , Ευγένιος Παπαδόπουλος".

    [07] Πρωθυπουργικό αυτοκίνητο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "όλα τα μεγάλα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας εσωτερικά, εθνικά και εσωκομματικά, συζήτησαν επί τρίωρο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και τρεις κορυφαίοι υπουργοί του οι κκ Μεϊμαράκης, Παυλόπουλος και Ρουσόπουλος. Η συζήτηση έγινε στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, την Παρασκευή το απόγευμα, κατά τη διαδρομή Αθήνα-Καμένα Βούρλα, διάρκειας μιάμισης ώρας και συνεχίστηκε για ισόχρονο διάστημα και κατά την επιστροφή, το βράδυ της ίδιας μέρας".

    [08] Υγεία

    Η Metropolis υποστηρίζει ότι "στημένοι διαγωνισμοί, αδιαφανές σύστημα προμηθειών, απευθείας αναθέσεις, διασυνδέσεις γιατρών και προμηθευτών και υπερτιμολογήσεις, οι αιτίες δημιουργίας του ελλείμματος 2,4 εκατ. ευρώ του ΕΣΥ".

    [09] Περιοχή

    Η City Press τονίζει ότι "η επίσημη επίσκεψη Μπους στα Τίρανα βάζει στην τελική ευθεία την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου. Η ενίσχυση της Αλβανίας στα Βαλκάνια οδηγεί τα Σκόπια στην αδιαλλαξία. Διαμαρτυρία του Ιράκ για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ. Η εκλογική κυριαρχία του Σαρκοζί στη Γαλλία ενισχύει το ευρωπαϊκό του "όχι" στην Άγκυρα".

    [10] Δημοσκοπήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "η φθορά που επέφερε στην κυβερνώσα παράταξη η υπόθεση των ομολόγων και η πρωτοφανής επί τρίμηνο επίθεση της αντικυβερνητικής προπαγάνδας, φαίνεται ότι σταματά κάπου εδώ. Όλες οι δημοσκοπήσεις τουλάχιστον, φανερώνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά την πρωτόγνωρη στήριξη από μεγάλα συγκροτήματα Τύπου και την ταυτόχρονη προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης, δεν κατόρθωσε να... καταλάβει τα "θερινά ανάκτορα", ήτοι να υποσκελίσει την κυβερνώσα παράταξη και να προηγηθεί στην προτίμηση της κοινής γνώμης".

    [11] ΠΓΔΜ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "οι φόβοι της Αθήνας πως η Ουάσιγκτον θα λειτουργούσε καταλυτικά υπέρ της ΠΓΔΜ για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ενθαρρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την αδιαλλαξία του γειτονικού κράτους στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία, δεν επιβεβαιώθηκαν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "οι Αλβανοί τον υποδέχτηκαν ως "Εθνικό ήρωα" προσδοκώντας να δώσει τέλος στο έργο που άρχισε ο προκάτοχός του Κλίντον με το Κοσσυφοπέδιο. Του υπενθύμισαν τις αξιώσεις που έχουν από την Ελλάδα σχετικά με την Τσαμουριά. Υποσχέθηκε στους Σκοπιανούς σταδιακή αναγνώριση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το όνομα "Μακεδονία" όπως έχει πράξει προ πολλού η χώρα του. Για να γλυκάνει τους Σέρβους υποσχέθηκε βοήθεια οικονομική στο Βελιγράδι για την ένταξη στην ΕΕ. Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον ηγέτη των Σέρβων Κουστούνιτσα ότι είναι κάθετα αντίθετος με την ανεξαρτησία".

    [12] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "αν ο Πρωθυπουργός έχη κατά νουν να προσφύγη στις κάλπες τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, τότε δικαιολογημένα τηρεί σιγή για το θέμα των εκλογών. Αν όμως προτίθεται να εξαντλήση την τετραετία, τότε η σιγή του αποβαίνει εις βάρος της Κυβερνήσεως. Διότι έτσι συντηρείται η εκλογολογία, η οποία δημιουργεί κλίμα πολιτικής αβεβαιότητος που με την σειρά του προκαλεί ζημιά πρωτίστως στην Κυβέρνηση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 11 June 2007 - 21:11:27 UTC