Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/6/2007
  • [02] Περιβάλλον
  • [03] Κ. Σημίτης
  • [04] Α. Γκουρία
  • [05] Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [06] Δημοσκόπηση
  • [07] Καταθέσεις
  • [08] Ομόλογα
  • [09] Αυθαιρεσία
  • [10] Προεκλογικοί τόνοι
  • [11] Μονιμότητα
  • [12] ΚΚΕ
  • [13] Ξενοδοχεία
  • [14] Πανελλαδικές
  • [15] Προσλήψεις
  • [16] Οικονομία
  • [17] Αγρότες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/6/2007

    Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι καταθέσεις στον εισαγγελικό λειτουργό για την υπόθεση των ομολόγων, η τελευταία δημοσκόπηση της GPO, οι προσλήψεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με υψηλούς μισθούς, το άρθρο του ΓΓ του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία στην "Καθημερινή" και η διαφοροποίηση του Κ. Σημίτη από το διάδοχό του Γιώργο Παπανδρέου για την αποπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο κόκκινο 100 συγκροτήματα. Αυστηροί έλεγχοι σε 800 ξενοδοχεία. Δεν πληρούν τους κανόνες πυρασφάλειας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Πλανήτης Γη. Επιστροφή στο μηδέν.

    Η ΑΥΓΗ: Κυβέρνηση στο πλευρό της JP Morgan. Ασκεί πιέσεις στα ταμεία να χαρίσουν τους τόκους των ομολόγων στην αμερικανική τράπεζα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Απόλυτη αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να εισπράξει την φθορά της κυβέρνησης. Τι δείχνουν τα αποτελέσματα του γκάλοπ της GPO.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μία μονάδα χωρίζει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Εκλογές-θρίλερ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βάσεις: Εικόνα ανόδου. 5.000-7.000 περισσότεροι εισακτέοι φέτος.

    ΕΘΝΟΣ: Παράγκα με "Μέλλον" στο Τ.Τ. Όργιο προσλήψεων με μισθούς έως 9.000 ευρώ τον μήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πρωθυπουργός και Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης "κατασκήνωσαν" στη συμπρωτεύουσα και κάνουν... Ψηφοντούφεκο στην ίδια θάλασσα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τι αλλάζει στις προσλήψεις. Ενώ κατηγορηματικά διαψεύδεται η άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αποστάσεις Σημίτη από Γιώργο. Χαρακτήρισε λάθος την αποπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: "Βλέπω τη διαρκή επανάσταση φυτών και λουλουδιών", Οδυσσέας Ελύτης.

    ΕΣΤΙΑ: Εντυπωσιακή ανάπτυξις. Η ελληνική οικονομία κατά τον 20ό αιώνα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ευημερία μόνο με τομές σε Παιδεία και Ασφαλιστικό. Άρθρο-παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, κ. Γκουρία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για τα ομόλογα. Με πρώτο τον Αγάπιο Σημαιοφορίδη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δείχνουν Κουρή τρεις καταθέσεις φωτιά. Τον καλεί ο Ζορμπάς.

    Η ΝΙΚΗ: Μονιμότητα τέλος. Μετεκλογικός σχεδιασμός για δημοσίους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αποδείχτηκε ίδιο το "πράσινο" και "γαλάζιο" κράτος. Αντιλαϊκές προτάσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η απάντηση του ΚΚΕ.

    ΧΩΡΑ: Πολυτεκνικό επίδομα από ΟΓΑ σε 424.702 οικογένειες. Ενημέρωση και του πρωθυπουργού.

    City Press: Η ασυνεννοησία των ισχυρών απειλεί τον πλανήτη. Φαινόμενο του Θερμοκηπίου.

    Metro: Γόρδιος δεσμός το ομόλογο. Σκληρή γραμμή από την JP Morgan, ενώ τα Ταμεία ζητούν νέες διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των χρημάτων της επένδυσης με τους δεδουλευμένους τόκους.

    Metropolis: Παρέμβαση για να δοθεί τέλος στην αυθαιρεσία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δημοτική Αστυνομία και νέος ΚΟΚ. Πήραν φωτιά οι κλήσεις στάθμευσης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Υποθαλάσσιες... "τορπίλες" στο Θερμαϊκό. Ο νομάρχης ανέβασε τους τόνους διευκολύνοντας τον... Γ. Παπανδρέου, ενώ πρότεινε την αλλαγή μεγάλου έργου, τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός το συμπεριέλαβε στα ατού της κυβέρνησής του.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέα χάραξη για υποθαλάσσια. Αποκλειστικό: Αναβάλλεται για το 2008 η συζήτηση στο ΣτΕ για το έργο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αποθεώθηκε ο Καραμανλής στο Βελλίδειο την Κυριακή. Σε τρεις ημέρες 2 φορές στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Περιβάλλον

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σβήσουν τα φώτα των δημόσιων υπηρεσιών, τίθεται τέλος στην άναρχη δραστηριότητα του λατομικού κλάδου, κατατίθενται στη Βουλή ακόμη δύο σημαντικά σχέδια νόμου, με στόχο την περιβαλλοντική προστασία και την εξοικονόμηση ενέργειας. Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, υπουργεία, δημόσιοι φορείς και οργανισμού οργανώνουν σειρά δράσεων, ενώ η πολιτική ηγεσία της χώρας στέλνει μήνυμα "για να μπει τελεία σ΄αυτή την πορεία καταστροφής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρεται σε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη για το περιβάλλον: "Βλέπω τη διαρκή επανάσταση φυτών και λουλουδιών".

    H City Press γράφει: "η σύνοδος της ομάδας των 8 στη Γερμανία ξεκινά αύριο χωρίς μεγάλες πιθανότητες συμφωνίας. Ο πρόεδρος Μπους εξακολουθεί ν΄αποφεύγει τις δεσμεύσεις για το περιβάλλον. Πιο συνεπής η θέση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Κίνα και Ινδία σημειώνουν νέα ρεκόρ ανάπτυξης και ατμοσφαιρικής ρύπανσης".

    [03] Κ. Σημίτης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι υπήρξαν "ξαφνικές αποστάσεις Σημίτη από τις επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, μέσω Βρυξελλών. Ο τέως πρωθυπουργός σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη βελγική πρωτεύουσα χαρακτήρισε λάθος την αποπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου. Δεν άφησε όμως ασχολίαστα και τα εκλογικά ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Όταν, λοιπόν, του επισημάνθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ υστερεί, απάντησε ευθέως:"Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά". Είναι η πρώτη διαφοροποίηση του κ. Σημίτη από τις αποφάσεις του διαδόχου του και στη Χ. Τρικούπη δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό".

    [04] Α. Γκουρία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σαφή προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τη σημερινή ευημερία της αν δεν προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η Δημόσια Διοίκηση, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, η αγορά εργασίας και ο ανταγωνισμός στις αγορές προϊόντων, "τώρα, που η οικονομική συγκυρία είναι ευνοϊκή", απευθύνει με άρθρό του στην "Καθημερινή" ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Α. Γκουρία".

    [05] Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "απόφοιτοι ΙΕΚ ή Λυκείου εργάζονται στο Ταμιευτήριο με μισθούς επτά, οκτώ ή και εννέα χιλιάδων ευρώ. Οι εργαζόμενοι "ενοικιάζονται" από τις ίδιες εταιρείες που πρόσφεραν υπηρεσίες και επί εποχή Χούπη".

    [06] Δημοσκόπηση

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "στη μία μονάδα βρίσκεται η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, με τη ΝΔ να διατηρεί το προβάδισμα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας GPO, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 35,5% και το ΠαΣοΚ ακολουθεί με 34,5% (έναντι 33,9%). Με αυτά τα δεδομένα η εκλογική αναμέτρηση οδηγείται σε ντέρμπι με απρόβλεπτο αποτέλεσμα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "απόλυτη είναι η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να εισπράξει την φθορά της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι το θέμα των "ομολόγων" κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα για περισσότερους από τρεις μήνες. Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται αδύναμη να εισπράξει και να αξιοποιήσει τα "οφέλη" που τις προσφέρονται λόγω της σκληρής επίθεσης που δέχεται η ΝΔ, η οποία φθάνει τα όρια της επικοινωνιακής καταιγίδας. Η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 1% έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την πανελλαδική μηνιαία τηλεφωνική δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής του MEGA "Ανατροπή".

    [07] Καταθέσεις

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "καθοριστικό ρόλο στην έκδοση του κρυφού ομολόγου, όπως καταθέτουν στελέχη της JP Morgan, έπαιξε ο Γ. Κουρής, ο οποίος καλείται να εξεταστεί από τον Γ. Ζορμπά. Όλοι οι μάρτυρες δεν εξηγούν πως η "Ακρόπολις" γνώριζε τέσσερις μήνες πριν για την έκδοση του ομολόγου."

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "με τις καταθέσεις του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ Αγάπιου Σημαιοφορίδη και της διευθύντριας του Ταμείου Παναγιώτας Καραδήμα ξεκίνησε ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση των ομολόγων. Σε γραπτή δήλωση που διένειμε ο κ. Σημαιοφορίδης αναφέρει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροί του δεν πρόκειται όσο διαρκεί η δικαστική διαδικασία να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση για την υπόθεση των ομολόγων".

    [08] Ομόλογα

    Η Metro σημειώνει ότι "σε παρτίδα για δυνατούς παίκτες αναδεικνύεται η επιστροφή του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, με τις δύο μεριές να επιδίδονται σε έναν αγώνα πιθανοτήτων για την επόμενη κίνηση του αντιπάλου. Μετά την απόρριψη της τράπεζας να επαναδιαπραγματευτεί με τους όρους της αντιπρότασης των Ταμείων, που αφορούσε έντοκη επαναγορά, η JP Morgan επέδειξε το σκληρό της πρόσωπο, ενώ διαμήνυε προς πάσα κατεύθυνση την οριστική διακοπή των διαπραγματεύσεων".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "ταύτιση θέσεων κυβέρνησης και JP Morgan έχει εκδηλωθεί στην υπόθεση των ομολόγων. Ενώ έχει αρχίσει η παρέλαση μαρτύρων, υπευθύνων στην εισαγγελία, η κυβέρνηση ζητεί από τα ταμεία, επιστρέφοντας τα ομόλογα, να πάρουν πίσω όσα χρήματα έδωσαν πριν από μήνες ώστε να πληρώσει κάποια εκατομμύρια ευρώ λιγότερα η JP Morgan".

    [09] Αυθαιρεσία

    Η Metropolis αναφέρει ότι "τη συνδρομή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε η συντονιστική επιτροπή για το περιβάλλον και την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές. Ο κ. Σανιδάς δήλωσε πως ο νόμος θα εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση παράνομης κατασκευής".

    [10] Προεκλογικοί τόνοι

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ανεβαίνουν προεκλογικοί τόνοι με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου να επιδίδονται σε ένα σκληρό, πολιτικό "μπραντεφερ" στο δρόμο προς τις κάλπες. Κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στην Παιδεία και τα σχολεία. Στα... εθνικά θέματα έστρεψε την προσοχή του ο Πρωθυπουργός".

    [11] Μονιμότητα

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "να αμβλύνει τις πολιτικές εντυπώσεις που προκάλεσε η προχθεσινή αποκάλυψη του πρωθυπουργού ότι μεθοδεύεται η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, επιχείρησε, ανεπιτυχώς, χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος".

    [12] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "προσπάθεια να ενταθεί η δικομματική πόλωση και το ψευτοδίλημμα "Καραμανλής ή Παπανδρέου", στοχοπροσήλωση στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, πακετάκια "παροχών" και "προτάσεων" περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τόσο η προεκλογική τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της αξιωματικής "συμπολίτευσης" του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το στίγμα των προεκλογικών ομιλιών στις περιοδείες των τελευταίων ημερών από τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ".

    [13] Ξενοδοχεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "στον "αέρα" βρίσκονται περίπου 100 ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα που δεν έλαβαν πιστοποιητικό πυρασφάλειας".

    [14] Πανελλαδικές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "καλύπτονται οι κενές θέσεις στα ΤΕΙ, πάνω από 11άρι ζητούν τα ΑΕΙ. Την ανιούσα παίρνουν οι παιδαγωγικές, σταθερά στα ύψη ιατρικές, πολυτεχνικές, "συνωστισμός" στις βαθμολογίες μεταξύ 12-15,5".

    [15] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "οριστικό τέλος στις διακρίσεις και στους υπαλλήλους διαφορετικών ταχυτήτων. Τέλος στο σημερινό καθεστώς που τους κατατάσσει σε προνομιούχους και μη προνομιούχους. Με διάλογο οι ρυθμίσεις για την ανέλιξη στην ιεραρχία όλων των δημοσίων υπαλλήλων".

    [16] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι " ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ασκεί καταστροφική αντιπολίτευση και κατηγορεί την Κυβέρνηση για τα πάντα. Ειδικώς δε σε ό,τι αφορά την οικονομία, φαίνεται να παραβλέπη ότι κατά την τελευταία τριετία της διακυβερνήσεως από την Νέα Δημοκρατία έχει επιτελεσθή σημαντική πρόοδος. Και πάντως ότι τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από ό,τι κατά τα χρόνια που τον τόπο κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ".

    [17] Αγρότες

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "επιδόματα ύψους 83.096.155,94 ευρώ στις πολύτεκνες οικογένειες και αποζημιώσεις ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες θα καταβληθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 5 June 2007 - 20:08:48 UTC