Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-05-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/5/2007
  • [02] Ομόλογα
  • [03] ΣτΕ
  • [04] Εθνικό Κτηματολόγιο
  • [05] Καπνοβιομηχανίες
  • [06] Πόθεν έσχες
  • [07] Τραγωδία
  • [08] Χριστόδουλος
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Γ. Αλογοσκούφης
  • [11] Εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/5/2007

    Οι εξελίξεις στην υπόθεση των ομολόγων και η τοποθέτηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για βαθμολόγηση σε....τρίτο βαθμό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι πλούσιοι και οι φτωχοί της Βουλής. Στη δημοσιότητα το "πόθεν έσχες".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 5.393 σε Υπουργεία - Οργανισμούς. Αναλυτικοί πίνακες με την κατανομή των θέσεων.

    Η ΑΥΓΗ: Χούντα με άμφια! Με την ανοχή της κυβέρνησης. Επίδειξη ολοκληρωτισμού από τον Χριστόδουλο με στόχο τον ΣΥΝ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πάμπλουτοι οι... πατέρες του Έθνους παρ' ότι ανεπάγγελτοι! Με αμύθητη περιουσία σε ακίνητα, καταθέσεις και σκάφη αναψυχής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: 50 άτομα θα κατηγορηθούν για το σκάνδαλο των ομολόγων. Αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέως.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 8 παροχές κοινωνικής δικαιοσύνης. Μία προς μία υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της η κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Στήριξη αλά... Τσιτουρίδη στον Κουρή. Σκοτσέζικο ντους για τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στην δημοσιότητα από χθες τα "πόθεν έσχες" του πολιτικού κόσμου μας δείχνουν... Φτώχεια καταραμένη τα παιδιά... της Μπιάφρας!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ακίνητα-"Θησαυρός" για τους εθνοπατέρες. Τα έσχες αλλά όχι τα πόθεν των βουλευτών για το 2005.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βαθμολόγηση: Ο πόλεμος των γραπτών. Η διαμάχη για την κοινοποίησή τους και η άγνωστη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ομερτά με ασπίδα στον Κουρή. "Λάδι" τον βγάζουν οι υπουργοί για τις πολιτικές τους ευθύνες.

    ΕΣΤΙΑ: Η αιτιολογία των εκλογών. Η "διατηρησιμότης" των επιδόσεων της οικονομίας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σκληρό παζάρι για επιστροφή ομολόγων και των τόκων τους. Αναμένονται ποινικές διώξεις, στο στόχαστρο είκοσι ύποπτοι.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους στο Λούσιο. Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την τραγωδία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βόμβα εισαγγελέων στο υπ. Οικονομικών. "Το ΣΔΟΕ φρενάρει την έρευνα για τα ομόλογα".

    Η ΝΙΚΗ: Ύποπτη καθυστέρηση. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή: Παραδίδουν δάση σε κερδοσκόπους με το Εθνικό Κτηματολόγιο.

    ΧΩΡΑ: Πριμ στα δάνεια για τους καλούς πελάτες. Νέο πλαίσιο από τις τράπεζες.

    City Press: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, το "πόθεν έσχες" των πολιτικών.

    Metro: Εμπόδιο οι τόκοι. "Ναι" από ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΕΑΥΦΕ στην πρόταση της JP Morgan για επαναγορά του ομολόγου, αλλά χωρίς επιστροφή των τόκων.

    Metropolis: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει τις καπνοβιομηχανίες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι δρόμοι της οργής. Θεσσαλονίκη: "Γολγοθάς" για Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Γαλαζοπράσινη "συμμαχία" Χαλκιδικής. Βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο γειτονικό νομό ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει εκλογών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εθνική οδός για κλάματα. Βάσανο η "πρεμιέρα" του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αποφράδα Τρίτη 1453: Ένα δάκρυ ανάμνησης για την Πόλη που αλώθηκε, ενώ ήταν δυνατόν να μην αλωθεί αν πραγματικά βοηθούσε η Δύση.

    [02] Ομόλογα

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "βαριές κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βάρος του Δημοσίου και πλήθος άλλων αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος περίπου 50 εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των ομολόγων, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι, εκτιμάται ότι θα απευθύνουν οι εισαγγελείς κκ Αντ. Λιόγας και Γρ. Πεπόνης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε νέο, κρίσιμο στάδιο εισέρχεται η διαπραγμάτευση για την επιστροφή του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, καθώς δύο από τα ασφαλιστικά Ταμεία που είχαν προβεί στην επίμαχη επένδυση αποφάσισαν να θέσουν ως προϋπόθεση για την επίτευξη συμφωνίας με την J.P. Morgan, πέραν της επιστροφής του κεφαλαίου, την καταβολή και των τόκων του τριμήνου. Εν τω μεταξύ, προς ολοκλήρωση βαίνει η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των ομολόγων. Πληροφορίες αναφέρουν πως την προσεχή εβδομάδα θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις σε άτομα, που πιθανολογείται ότι έχουν προβεί στην τέλεση αξιόποινων πράξεων".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "νέα τροπή παίρνει το σκάνδαλο των ομολόγων, με την κυβέρνηση να ακολουθεί τακτική σκοτσέζικου ντους για τον γγ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Κουρή, προσφέροντάς του στήριξη τύπου Τσιτουρίδη. Από τη μία Γ. Αλογοσκούφης και Θ. Ρουσόπουλος τον καλύπτουν, προσπαθώντας να στήσουν επιχειρήματα άμυνας απέναντι στο πόρισμα Ζορμπά και από την άλλη ο Π. Δούκας τον αφήνει έκθετο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "πλήρη κάλυψη στον στρατηγό των δομημένων ομολόγων Γ. Κουρή εν όψει κλήτευσής του στην επιτροπή Ζορμπά. Μήνυμα για τήρηση κοινής στάσης σε στιλ "ομερτά" έδωσαν χθες, μετά από μαραθώνιο συνεννοήσεων μεταξύ τους, ο πρωθυπουργός μέσω του Θ. Ρουσόπουλου και οι πολιτικοί προϊστάμενοι του γεν. γραμματέα του υπ. Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και Π. Δούκας. Αγωνιώδης προσπάθεια να αποτινάξουν τις πολιτικές ευθύνες των εμπνευστών των δομημένων ομολόγων".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "για φρένο στην έρευνα των ομολόγων με ευθύνη του ΣΔΟΕ, που καθυστερεί τους ελέγχους στις δραστηριότητες της "Ακρόπολις", κάνουν λόγο δικαστικές πηγές, ενώ η κυβέρνηση απλώνει δίχτυ κάλυψης στον κ. Γιώργο Κουρή".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "προ των ευθυνών της για την πρωτοφανή ολιγωρία που επιδεικνύεται στη διερεύνηση της σκανδαλώδους υπόθεσης των ομολόγων, θέτει την ηγεσία της Δικαιοσύνης το ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι έπρεπε να έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις εναντίον των υπαίτιων, ενώ ο βουλευτής Αλ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι η τρίμηνη καθυστέρηση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών μπορεί να εγείρει υποψίες για συνεννόηση με την κυβέρνηση".

    H metro τονίζει ότι "ένας ιδιότυπος...αγώνας διαπραγματεύσεων για την επιστροφή του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ εξελίσσεται μεταξύ των τεσσάρων Ταμείων που το αγόρασαν και της JP Morgan".

    [03] ΣτΕ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορούν να κρίνουν τους βαθμολογητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το υποστηρίζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ανοίγοντας το δεύτερο "εφιαλτικό σενάριο" για το υπουργείο Παιδείας, της βαθμολόγησης σε...τρίτο βαθμό, μετά και την αναβαθμολόγηση. Το πρώτο "εφιαλτικό σενάριο" βρίσκεται στα χέρια του ΣτΕ που το μελετά. Αν το εγκρίνει, στο υπουργείο Παιδείας τρέμουν τις συνέπειες:"θα βαθμολογούνται τα γραπτά στον αέρα από συνεργάτες των τηλεοπτικών σταθμών. Εάν οι υποψήφιοι αποκτήσουν πρόσβαση στα τετράδιά τους θα είναι θέμα χρόνου η πλήρης κατάρρευση του κύρους των εξετάσεων", δήλωσε στον "Ε.Τ." αρμόδια πηγή του υπ. Παιδείας".

    [04] Εθνικό Κτηματολόγιο

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες και η δράση του ΚΚΕ για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή που απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και καταγγέλλει την επιμονή της κυβέρνησης να οριογραφήσει τα δάση και τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου, μέσω της "Κτηματολόγιο ΑΕ".

    [05] Καπνοβιομηχανίες

    H Metropolis γράφει ότι "Κατηγορώ" από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) κατά των καπνοβιομηχανιών. "Παραπλανούν την κοινή γνώμη για τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος", υποστηρίζει. Ως μόνη λύση προτείνει την απαγόρευση σε όλους τους κλειστούς και δημόσιους χώρους".

    [06] Πόθεν έσχες

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "εντυπωσιακά τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Καραμανλή, του κ. Αλαβάνου και του κ. Καρατζαφέρη. Στους πλουσιότερους βουλευτές συγκαταλέγεται ο Στ. Μάνος, ενώ η πιο πλούσια του Υπουργικού Συμβουλίου είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Γιώργο Βουλγαράκη να ακολουθεί κατά πόδας. Τα συνολικά εισοδήματα των περισσότερων πολιτικών προσώπων αποδεικνύουν ότι η πολιτική δεν είναι μόνο η τέχνη του εφικτού αλλά και του κέρδους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές είναι οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" των πολιτικών αρχηγών που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Οι πολιτικοί αρχηγοί στην πλειοψηφία τους είναι ιδιαίτερα εύποροι, με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, ενώ σημαντική ακίνητη περιουσία διαθέτει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρη2ς. Στους οικονομικά εύρωστους ανήκει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ για άλλη μια χρονιά στους φτωχούς των πολιτικών αρχηγών συγκαταλέγεται η γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "παλιά στην πολιτική έμπαιναν πλούσιοι. Σήμερα εισέρχονται πάμπτωχοι και φεύγουν πλούσιοι. Χθες δόθηκε στην δημοσιότητα το πόθεν έσχες των πολιτικών του 2005. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι... φτώχεια καταραμένη και παιδιά της ...Μπιάφρας. Ούτε σε κάθε πρωτεύουσα, νομού της χώρας δεν έχουν κατορθώσει μερικοί πολιτικοί να έχουν από ένα ακίνητο".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "πάμπλουτοι αν και ανεπάγγελτοι επί της ουσίας, αποδείχθηκαν για μία ακόμη φορά οι βουλευτές μας μετά την δημοσιοποίηση των πόθεν Εσχες τους για το 2005, χωρίς ωστόσο αυτό το... περιβόητο πόθεν να είναι και απολύτως ξεκάθαρο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "τους πλούσιους και τους φτωχούς της Βουλής, αναδεικνύουν και φέτος οι δηλώσεις πόθεν έσχες που κατατέθηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς, τους υπουργούς, τους εν ενεργεία βουλευτές και τους ευρωβουλευτές, συνολικά 571 ατόμων. Για το έτος 2005 από τους πολιτικούς αρχηγούς, στους εύπορους κατατάσσονται ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, λιγότερη περιουσία κατέχει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ η φτωχότερη πολιτική αρχηγός παραμένει η κ. Αλέκα Παπαρήγα".

    [07] Τραγωδία

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο πεζοπόρων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του Λούσιου ποταμού, παρά το γεγονός ότι χθες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες και οι υπεύθυνοι των σωστικών συνεργείων επέκτειναν το χώρο δράσης τους. Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας τόνισε ότι οι έρευνες δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να έχουμε αποτέλεσμα".

    [08] Χριστόδουλος

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ως να θέλει να εμφανίζεται ότι ομιλεί εξ Αποκαλύψεως, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επετέθη από του άμβωνος εναντίον του ΣΥΝ και συνέχισε χθες. Ο κ. Χριστόδουλος προσποιήθηκε ότι με τις σκοταδιστικές απόψεις του συμφωνεί το 97%-98% των πολιτών (ισχυρισμός που από μόνος του δείχνει ολοκληρωτική νοοτροπία) και κάλεσε το "2-3%" των διαφωνούντων να μετανοήσουν! Δηλαδή να τον προσκυνήσουν".

    [09] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "γίνονται 5.393 νέες προσλήψεις σε υπουργεία-οργανισμούς. Αναλυτικά οι νέες θέσεις: 1.100 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, 346 στο Δήμο Αθηναίων, 150 στον ΟΠΑΔ, 30 στην Πολεμική Αεροπορία, 24 στη ΔΕΗ, 21 στον ΟΓΕΕΚΑ "Δήμητρα", 16 στην ΕΤΑ, 15 στο Στρατό Ξηράς και 8 στο ΕΚΕΠ. Επιπλέον, στον ΟΑΕΔ βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα για 800 ανέργους στην Καστοριά.

    [10] Γ. Αλογοσκούφης

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "νόμοι του ελληνικού κράτους αναμένεται να γίνουν εντός των ημερών κοινοτικές οδηγίες που αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών, φέρνοντας πιο κοντά την εποχή μείωσης των επιτοκίων χορηγήσεως δανείων. Το πλαίσιο παρουσίασε χθες στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Οικονομίας, τονίζοντας ότι θα οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος αλλά και του τομέα των επενδυτικών υπηρεσιών, επ' ωφελεία και των καταναλωτών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, την επέκταση του πολυτεκνικού επιδόματος στους τρίτεκνους αλλά και επαναφορά του μέτρου των αποδείξεων ως κίνητρου για φορολογική έκπτωση ετοιμάζει πυρετωδώς ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης".

    [11] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "στις 6 Ιουνίου, το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ECOFIN) αποφασίζει την άρση της επιτηρήσεως της ελληνικής οικονομίας. Στην απόφαση αυτή, την οποία έχει ήδη προαναγγείλει ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων κ. Αλμούνια, η ελληνική Κυβέρνησις θα καλείται να συνεχίση την περιοριστική δημοσιονομική πολιτική προκειμένου μέχρι το 2010 να μηδενισθή το δημόσιο έλλειμμα. Όμως η απόφασις του ECOFIN συμπίπτει με την έναρξη μιας ατύπου προεκλογικής περιόδου στην χώρα μας, η οποία θα μπορούσε να διαρκέση ακόμη και 10 μήνες αν οι εκλογές γίνουν "στην ώρα τους". Σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξη κίνδυνος να ανατραπή η δημοσιονομική εξυγίανσις την οποία επέτυχε κατά την πρώτη τριετία η Κυβέρνησις Καραμανλή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 31 May 2007 - 8:09:28 UTC