Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-02-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/2/2007
  • [02] Νόμος-πλαίσιο
  • [03] ΑΕΠ
  • [04] Προσλήψεις
  • [05] Ericsson
  • [06] Λαθρομετανάστες
  • [07] Αντεπίθεση
  • [08] Δείπνος
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] Δημοσιοϋπαλληλία
  • [11] Αφορολόγητα
  • [12] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [13] Βαρυποινίτης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/2/2007

    Οι αντιδράσεις στον χώρο της Παιδείας για το νόμο - πλαίσιο, οι δύο διαφορετικές γραμμές που κατεγράφησαν στο ΠΑΣΟΚ για τους τακτικούς χειρισμούς του κόμματος σ΄αυτό το θέμα και ο δείπνος Καραμανλή - Παπαδόπουλου στη Ραφήνα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λαθρομετανάστες η σύγχρονη πληγή. Έρευνα σε βάθος του "Αδέσμευτου".

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Επιχείρηση αποδόμησης του Παπανδρέου. Αντεπίθεση σχεδιάζει το Μαξίμου μετά τη σκληρή γραμμή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βαβέλ το ΠΑΣΟΚ για το νόμο-πλαίσιο. Ένταση και διαξιφισμοί στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος λόγω της έλλειψης θέσεων για την Παιδεία.

    Η ΑΥΓΗ: Χωρίς συμμάχους η κυβέρνηση στην επίθεση κατά των ΑΕΙ. Σήμερα συλλαλητήρια και απεργία στην εκπαίδευση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ομολογία ενοχής από τους "κοριούς" της Ericsson. Άφαντος ο περιβόητος Ζήκου που έστησε το δίκτυο των υποκλοπών, καμία απάντηση για το λογισμικό και την πρόσβαση στα κέντρα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κ. Καραμανλής - Τ. Παπαδόπουλος: Δείπνος στη Ραφήνα με "πιάτο" το πετρέλαιο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 12.177 προσλήψεις σε τέσσερα υπουργεία σταδιακά τους επόμενους μήνες.

    ΕΘΝΟΣ: Αδιέξοδο μέσα στην εξεταστική. Οι καθηγητές συνεχίζουν τις απεργίες και οι φοιτητές τις καταλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πλούσιο χθες το τραπέζι των συνομιλιών Καραμανλή -Παπαδόπουλου με κύριο πιάτο... Κυπριακό με πολύ πετρέλαιο και σάλτσα παραβιάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μπουρλότο στο ΠΑΣΟΚ ο νόμος-πλαίσιο για την Παιδεία. Έντονες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες για τη "γραμμή" την οποία πρέπει να ακολουθήσουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Είμαστε όλοι για άσυλο...". Ο νόμος-πλαίσιο προκαλεί σύγχυση θέσεων στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μετωπική. Συλλαλητήριο-βαρόμετρο σήμερα στα Προπύλαια.

    ΕΣΤΙΑ: Η δημοσιοϋπαλληλία αναστέλλει την πρόοδο. Αρνείται κάθε αλλαγή, εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό.

    ESPRESSO: Θωμαή για όλες τις δουλειές. Από το 2001 μέχρι το 2005 ήταν μέλος σε 14 επιτροπές.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναμέτρηση για τα ΑΕΙ, αμήχανο το ΠΑΣΟΚ. Διχασμένοι οι πανεπιστημιακοί.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ασφαλώς θα πληρώσουμε...". 800 εκατ. ευρώ χρωστάμε στην ΕΕ για την αναθεώρηση του ΑΕΠ!

    ΤΑ ΝΕΑ: Πλαίσιο φτώχειας για τα πανεπιστήμια. Επί τρία χρόνια μειώνουν τις δαπάνες.

    Η ΝΙΚΗ: Θερμή υποδοχή για το νόμο-πλαίσιο. Αδιάλλακτη η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις αντιδράσεις.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Πόρτα" στην Ντόρα από τον Καραμανλή. Ο αποκλεισμός της κόρης του Μητσοτάκη από το δείπνο της Ραφήνας, κορυφή του παγόβουνου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανεπιστήμια εταιρείες φτιάχνει ο νόμος-πλαίσιο. Αντιδραστική μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    ΧΩΡΑ: Περιορισμοί και τσουχτερά πρόστιμα στους ημιυπαίθριους. Έλεγχος και στις οικοδομές από την Πολεοδομία.

    TRAFFIC NEWS: Γυμνή στη Eurovision η Τάμτα. Πώς θα... χάνει τα κομμάτια του φορέματός της.

    City Press: Δυναμική πρόωρων εκλογών. Η διαμάχη για τις αλλαγές στην ανώτατη παιδεία προσφέρει πολιτικές ευκαιρίες στην κυβέρνηση.

    Metro: Διχάζει ο νόμος-πλαίσιο. Απέρριψε τις προωθούμενες ρυθμίσεις η ΠΟΣΔΕΠ - Ικανοποίηση δηλώνουν οι πρυτάνεις.

    Metropolis: Πέρα από κάθε... πλαίσιο οι αντιδράσεις στην Παιδεία. Η απόφαση για την κατάθεση στη Βουλή προς ψήφιση του νόμου-πλαισίου για την Παιδεία οδήγησε σε "ανάφλεξη" των κινητοποιήσεων φοιτητών και καθηγητών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μετωπική σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αντιδράσεις για το νέο νόμο-πλαίσιο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Μετράνε το... όφελος των νοσοκομείων. Επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες κατασκευής παιδιατρικού και ογκολογικού νοσοκομείου στο Δ. Μίκρας ύστερα από τα ρεπορτάζ της "Ε" για τις... λάθος εξαγγελίες του Δ. Αβραμόπουλου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο κτηματολόγιο 15 δήμοι της Θεσσαλονίκης. Αλλάζει για άλλη μια φορά το τοπίο στην κτηματαγορά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αντιφατική Θεσσαλονίκη. Μια κρύο, μια ζέστη.

    [02] Νόμος-πλαίσιο

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "σε μικροπολιτική μάχη εντυπώσεων εξελίσσεται η κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Ακόμη και καθηγητές που μόλις προχθές υποστήριζαν την πολιτική των περιβόητων "μεταρρυθμίσεων" απομακρύνονται, μετά μάλιστα την απόφαση του ΠΑΣΟΚ (με διαφοροποίηση του Θ. Πάγκαλου, του Ν. Μπίστη και της Α. Διαμαντοπούλου) να καταψηφίσει ολόκληρο το νομοσχέδιο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "ο κυβερνητικός νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα επιβάλει στα δημόσια ανώτατα ιδρύματα να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά και ανταποδοτικά, σαν επιχειρήσεις, με μάνατζερ, επιχειρησιακό σχέδιο, τυποποιημένη και χαμηλού επιπέδου διδασκαλία, αυταρχισμό και, προπαντός, με τις επιχειρήσεις να παρεμβαίνουν άμεσα και να υπαγορεύουν το περιεχόμενο των σπουδών και της έρευνας".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "με αντικρουόμενες θέσεις και σχόλια υποδέχθηκε η πανεπιστημιακή κοινότητα τον νόμο-πλαίσιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, όμως, τόσο οι φοιτητές όσο και οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι του διδακτικού προσωπικού δηλώνουν ότι ο νόμος βάζει "βόμβα" στα θεμέλια του δημόσιου πανεπιστημίου και φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "καμία πρόβλεψη για αύξηση της χρηματοδότησης δεν περιλαμβάνει ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, παρότι το ζητούσε επίμονα το σύνολο των πανεπιστημιακών. Η Ελλάδα είναι στη τελευταία θέση της ΕΕ στις δαπάνες ανά φοιτητή. Για μετωπική αντιπαράθεση ετοιμάζονται φοιτητές και πανεπιστημιακοί".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν φοιτητές, πανεπιστημιακοί και συνδικαλιστές στο νόμο-πλαίσιο για ΑΕΙ, ακυρώνοντας στην πράξη τον ισχυρισμό πως το νομοσχέδιο έχει τη "γενική" αποδοχή, όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος. Εντείνουν την κριτική τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ η ΠΟΣΔΕΠ έκανε λόγο για προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος των πανεπιστημίων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "κόκκινο πανί ο νέος νόμος για καθηγητές και φοιτητές, που ανασυντάσσονται τώρα για νέο γύρο κινητοποιήσεων. "Αυταρχική παρέμβαση της κυβέρνησης" χαρακτηρίζει η ΠΟΣΔΕΠ τον νόμο, ενώ ο σύλλογος ΔΕΠ του ΕΜΠ τον απέρριψε ομόφωνα χθες στο σύνολό του. Δυσαρεστημένοι και οι πρυτάνεις με την υπουργό, που δεν τους ενημέρωσε επί του νόμου".

    Η City Press τονίζει ότι "η διαμάχη για τις αλλαγές στην ανώτατη παιδεία προσφέρει πολιτικές ευκαιρίες στην κυβέρνηση. Το "όχι" σε όλα των κομμάτων της αντιπολίτευσης οδηγεί σε μετωπική αντιπαράθεση".

    Σύμφωνα με την Metropolis "η απόφαση για την κατάθεση στη Βουλή προς ψήφιση του νόμου-πλαισίου για την Παιδεία οδήγησε σε "ανάφλεξη" των κινητοποιήσεων φοιτητών και καθηγητών. Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας σήμερα. Συνεχίζει την απεργία διαρκείας η ΠΟΣΔΕΠ".

    Η Metro γράφει ότι "αποφασισμένη να πολεμήσει με κάθε δυνατό μέσο ενάντια στον νόμο-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δηλώνουν η πανεπιστημιακή και η φοιτητική κοινότητα, δίνοντας το στίγμα για νέες, πιο δυναμικές κινητοποιήσεις".

    [03] ΑΕΠ

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "η προηγούμενη αναθεώρηση του ΑΕΠ στοίχισε σε αύξηση των εισφορών για τα έτη 1994 έως σήμερα περίπου 4 δισ. ευρώ ενώ "χρωστάμε" άλλα 800 εκατ. ευρώ, είπε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξη στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο υπουργός σημείωσε ότι η αναθεώρηση κάθε πέντε χρόνια είναι υποχρεωτική για τη χώρα μας, αλλά και για τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ".

    [04] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "στην προκήρυξη 12.177 θέσεων σε τέσσερα υπουργεία αναμένεται να προχωρήσει σταδιακά η κυβέρνηση. Ειδικότερα, αναμένεται να διοριστούν φέτος περίπου 8.760 εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας, ενώ άμεσα αναμένονται 398 θέσεις αρμοδιότητας υπουργείου Δικαιοσύνης και ακολουθούν άλλες 772 έως το τέλος του χρόνου".

    [05] Ericsson

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "ένα χρόνο μετά και με βασικό άξονα την απαίτηση της "Α" οι κατάσκοποι του Ζήκου κατέθεσαν ενώπιον της ΑΔΑΕ που αναγκάστηκε για λιγότερο από τρεις ώρες να ακούει αυτά που όλο αυτό τον καιρό προσπαθούσε να συγκαλύψει. Σε μία απολογία, συνεδρίαση μεταξύ φίλων, ο "υπάλληλος" της Ericsson Βενιέρης δεν παρέστη για προσωπικούς λόγους. Ενδεχομένως είχε κρίση συνείδησης".

    [06] Λαθρομετανάστες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "στην πυραμίδα του οργανωμένου εγκλήματος έχουν "σκαρφαλώσει" τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών με ετήσιο τζίρο εκατομμυρίων ευρώ, "στρατολογημένα μέλη" σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης, μεθοδολογία, μέσα και τρόπο δράσης "κοπιαρισμένο" από τη δράση των εμπόρων λευκού θανάτου".

    [07] Αντεπίθεση

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "αντεπίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει το Μαξίμου, διαπιστώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να μετέλθει όλα τα μέσα, προκειμένου να σπιλώσει και αμαυρώσει το κύρος του πρωθυπουργού και των συνεργατών του. Οι εισηγήσεις που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Καραμανλής συνοψίζονται σε τρία σημεία στοχευμένου πολιτικού λόγου κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που αφορούν την ανακολουθία των προτάσεών του για την Παιδεία, την παντελή έλλειψη προγράμματος και τις εντεινόμενες εσωκομματικές έριδες στη Χαριλάου Τρικούπη".

    [08] Δείπνος

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "το κυρίως πιάτο στο τραπέζι των συνομιλιών του Κώστα Καραμανλή και του Τάσσου Παπαδόπουλου δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση των ερευνών για το πετρέλαιο με λίγη ...σάλτσα από τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο κατά την παραμονή του Κύπριου ηγέτη στη χώρα μας. Για...επιδόρπιο ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Κύπριος πρόεδρος συζήτησαν το θέμα που προέκυψε από την έλλειψη ενημέρωσης της Αθήνας για τη συμφωνία της Λευκωσίας με το Λίβανο. Το θέμα αποκάλυψε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, το βράδυ της Τρίτης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "το νέο σκηνικό που διαμορφώνουν οι έρευνες της Κύπρου για πετρέλαιο - στο Κυπριακό αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις- συζήτησαν χθες το βράδυ στη Ραφήνα ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι δύο ηγέτες έλυσαν τις εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και συμφώνησαν να υποβάλουν από κοινού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή νέα, βελτιωμένη πρόταση όσον αφορά την εφαρμογή του κανονισμού εμπορίου για τους Τουρκοκυπρίους".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ προσθέτει ότι "το δείπνο μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Τάσσου Παπαδόπουλου (μετά συζύγων) στη Ραφήνα χθες το βράδυ έγινε χωρίς την Ντόρα Μπακογιάννη, αφού είχε χαρακτηριστεί από το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Κύπρου "ιδιωτικό δείπνο μετά συζύγων". Η Ντόρα δήλωση την Τρίτη το πρωί ότι "βεβαίως δεν έχω κληθεί στο γεύμα που γίνεται μεταξύ των δύο ηγετών" θέλοντας να υπογραμμίσει ότι εκ του πρωτοκόλλου δεν προβλεπόταν η παρουσία της, άρα δεν τίθεται πιθανότητα να ήταν ...ανεπιθύμητη. Φυσικά εφ΄όσον η συνάντηση δεν ήταν επίσημη, θεωρητικώς η Ντόρα δεν είχε κώλυμα πρωτοκόλλου".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "αμηχανία και σύγχυση προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει τον νόμο - πλαίσιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, παρότι τελικώς αποφασίστηκε να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ συνολικά το νομοσχέδιο, κατεγράφησαν δύο διαφορετικές γραμμές σε ό,τι αφορά τους τακτικούς χειρισμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "είμαστε όλοι για άσυλο". Αυτή η φράση του κ.Κ. Σκανδαλίδη, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αποδίδει όσο τίποτε άλλο το κλίμα βαβέλ που επικράτησε; Τα κορυφαία στελέχη υποστήριζαν τελείως αντιφατικές θέσεις. Όλοι άσκησαν κριτική για έλλειψη θέσεων, ο κ. Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ κάποιων κυβερνητικών προτάσεων, ενώ άλλα στελέχη ζητούσαν να σταθεί το ΠΑΣΟΚ δίπλα στις καταλήψεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "άκρατη πολυγλωσσία στο ΠΑΣΟΚ και για τα θέματα Παιδείας, στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Να μην καταψηφίσουμε στο σύνολό του το νομοσχέδιο, πρότεινε ο Θόδωρος Πάγκαλος, προσθέτοντας πως βρήκε στον νόμο - πλαίσιο επτά σημεία με τα οποία συμφωνεί απολύτως. Σκληρή επίθεση Βενιζέλου - Τσούρα, αλλά και Διαμαντοπούλου - Μπίστη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το γεγονός ότι δεν έχει το ΠΑΣΟΚ επεξεργασμένες θέσεις για την Παιδεία. Υπέρ των καταλήψεων στα πανεπιστήμια τάχθηκε ο Χρήστος Παπουτσής και η Τόνια Αντωνίου. Πλήρη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "το απόλυτο χάος κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου για τον καθορισμό της στάσης του κόμματος απέναντι στο νόμο - πλαίσιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια. Αν και η απόφαση που ελήφθη ήταν το ΠΑΣΟΚ να πάρει μέρος στη συζήτηση στη Βουλή και να καταψηφίσει συνολικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, εν τούτοις τρία μέλη του οργάνου, οι Θόδωρος Πάγκαλος, Άννα Διαμαντοπούλου και Νίκος Μπίστης, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε, τάχθηκε υπέρ της ψήφισης ορισμένων διατάξεων του νόμου - πλαισίου".

    [10] Δημοσιοϋπαλληλία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "επί τρία περίπου χρόνια η Κυβέρνησις Καραμανλή προσπαθεί να κάνη κάποιες μεταρρυθμίσεις. Αλλά ο κυριώτερος αντίπαλός της είναι η δημοσιοϋπαλληλία. Τα πάντα προσκρούουν σε αυτήν. Ακόμη και το θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρυθμίσεως, κατά βάθος είναι σύγκρουσις με την δημοσιοϋπαλληλία".

    [11] Αφορολόγητα

    H Espresso τονίζει ότι "αφορολόγητα θα μείνουν, τουλάχιστον έως τις εκλογές, τα αστρονομικά μπόνους, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που λαμβάνουν οι μάνατζερ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας. "Η φορολογική μεταρρύθμιση έχει λήξει γι αυτή την τετραετία. Οι όποιες προτάσεις ενδεχομένως υποβληθούν θα συζητηθούν, αλλά δεν θα εφαρμοστούν αυτή την τετραετία" ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης".

    [12] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις οικοδομικές άδειες που περιλαμβάνει διατάξεις για τους ημιυπαίθριους. Ειδικά για τους ημιυπαίθριους προβλέπονται, εκτός των άλλων, σημαντικοί περιορισμοί και τσουχτερά πρόστιμα, με σκοπό να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο κλείσιμό τους".

    [13] Βαρυποινίτης

    Η Traffic News γράφει ότι "απατεώνας ολκής, τρόφιμος των φυλακών Αλικαρνασσού στην Κρήτη, κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ο απατεώνας, κρατούμενος -για τι άλλο; - για απάτες, επικοινώνησε όπως λέει ακόμη και με τον κ. Χριστόδουλο, του είπε ότι είναι εισαγγελέας, και μάλιστα του Αρείου Πάγου, και τον έπεισε να καταθέσει ένα ποσό για φιλανθρωπία. Από το περιβάλλον του αρχιεπισκόπου διαψεύστηκε, αλλά στη λίστα των θυμάτων του εν λόγω απατεώνα υπάρχουν πολλά ακόμη ονόματα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 22 February 2007 - 20:59:31 UTC