Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-02-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/2/2007
  • [02] Παιδεία
  • [03] Αυξήσεις
  • [04] Αιγαίο
  • [05] Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [06] Αιμοδοσία
  • [07] Εκπαιδευτικοί
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Εκλογές
  • [10] Γ. Παπανδρέου
  • [11] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [12] Αλβανία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/2/2007

    Η σημερινή παρουσίαση στην Κ.Ε. του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ, καθώς και οι αυξήσεις αντικειμενικών αξιών και επιτοκίων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατατίθεται ο νόμος για την Παιδεία. Τι προβλέπει για "άσυλο", μετεγγραφές, συγγράμματα, χρηματοδότηση κ.ά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι διορισμοί εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ειδικότητα για το 2007-08. Αποκλειστικό: Οι αναλυτικοί πίνακες του υπ. Παιδείας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "...Διώξε τον Βενιζέλο πριν από τις εκλογές". Εισήγηση-βόμβα στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου πυροδοτεί ένταση και νέο κύκλο εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσλήψεις σε οκτώ υπουργεία. Πράσινο φως για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

    ΕΘΝΟΣ: Διπλό σοκ στην αγορά ακινήτων. Οι αυξήσεις αντικειμενικών αξιών και επιτοκίων παγώνουν τις μεταβιβάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χείμαρρος παλιανθρωπιάς στη Χειμάρρα. Παρ' όλη την παρουσία Ευρωπαίων παρατηρητών στις Δημοτικές Εκλογές στην Αλβανία, έγινε προσπάθεια νοθείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παίρνει κεφάλια προωθεί δικούς του στις λίστες. Ο Γ. Παπανδρέου αποστρατεύει την παλαιά φρουρά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα 8 κλειδιά του νόμου για τα ΑΕΙ. Η κυβερνητική επιτροπή εγκρίνει σήμερα το τελικό σχέδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η Μαριέττα κάνει πόλεμο... Σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή ο νόμος-πλαίσιο.

    ΕΣΤΙΑ: Οδηγούμεθα σε πρόωρες εκλογές αν κλιμακωθεί η κρίσις στην Παιδεία.

    ESPRESSO: Έφαγε ξύλο η Θωμαή. Σήμερα τα αποτελέσματα των (κρίσιμων) τοξικολογικών εξετάσεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ώρα μηδέν για τα πανεπιστήμια. Σήμερα η κατάθεση του νόμου Γιαννάκου.

    ΧΩΡΑ: Λύσεις στο θέμα των αυθαιρέτων με 262 εντάξεις σε σχέδια πόλης. Με σχέδιο νόμου που φέρνει στη Βουλή.

    City Press: Ευρωπαϊκός "κεραυνός" για συντάξεις, φτώχεια. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, την κοινωνική ένταξη και προστασία είναι ιδιαίτερα αρνητική για την Ελλάδα.

    Metro: Έρχεται ο νόμος-πλαίσιο. Κατατίθεται πιθανότατα εντός της εβδομάδας, με αρκετές αλλαγές προς το... ηπιότερο.

    Metropolis: Τα "μικρόβια" του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας. Οι αλήθειες, τα ψέματα και τα "πιράνχας" γύρω από το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σχέδιο πόλης για 50.000 στρέμματα σε δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο εφιάλτης: Ζούμε με δανεικά. Έρευνα της PALMOS ANALYSIS για το δανεισμό των Θεσσαλονικέων.

    [02] Παιδεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "επισπεύδεται η διαδικασία δημοσιοποίησης του προσχεδίου νόμου για το πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων. Όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει η κυριακάτικη έκδοση του "Α.Τ." οι κύριοι άξονες του προσχεδίου θα συζητηθούν σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή και το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου το τελικό κείμενο θα δημοσιοποιηθεί από την υπουργό Παιδείας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "με ρυθμίσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των φοιτητών και ενισχύουν το ρόλο των πρυτάνεων στην αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ, η Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίζει σήμερα το τελικό κείμενο του νόμου-πλαισίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η ρύθμιση για το άσυλο παραμένει όπως στο αρχικό σχέδιο του Ιουνίου και ορίζει ότι οι καταλήψεις θα συνιστούν λόγο άρσης του".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "ενώπιος ενωπίω βρίσκεται από σήμερα η κυβέρνηση με την πανεπιστημιακή κοινότητα μετά την εσπευσμένη προώθηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "νέο κύκλο αναταραχής ανοίγει τώρα η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία παρουσιάζει σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή τον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, που έχει παραμείνει στα συρτάρια του υπουργείου 8 μήνες. Έχει υποστεί πολλαπλές μεταβολές σε καίρια θέματα. Στις 330 οι υπό κατάληψη σχολές, συλλαλητήριο την Πέμπτη".

    Η Metro επισημαίνει ότι "μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η κυβέρνηση τα χαρτιά της σε σχέση με τις αλλαγές στην Παιδεία, καταθέτοντας στη Βουλή τον νέο νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Παρά τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής και της σπουδαστικής κοινότητας, η κυβερνητική πλευρά φέρεται αποφασισμένη να μην αφήσει τον χρόνο να περνά και δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει το πλαίσιο που προτείνει για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση άμεσα".

    [03] Αυξήσεις

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "μέγα σοκ θα προκαλέσουν στην αγορά κατοικίας οι επικείμενες αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών. Οι ειδικοί της αγοράς ακινήτων προβλέπουν "πάγωμα" των συναλλαγών και αυξήσεις στις πραγματικές τιμές των διαμερισμάτων, με αποτέλεσμα οι τιμές να φτάσουν σε απλησίαστα επίπεδα για το μέσο νοικοκυριό".

    [04] Αιγαίο

    Η Espresso τονίζει ότι "τα θέματα "πετρέλαιο στο Αιγαίο" και "γκρίζες ζώνες" επανέρχονται στην πολιτική επικαιρότητα. Προβληματισμένη -αλλά όχι ανήσυχη- από τις πρόσφατες, προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας περί ερευνών για πετρέλαιο στο Αιγαίο δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση. Οι Τούρκοι έχουν "προειδοποιήσει" την Αθήνα ότι οι "έρευνες στο Αιγαίο ενδεχομένως να γίνουν και ανοιχτά της Ίμβρου", με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή".

    [05] Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    H City Press γράφει:"η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, την κοινωνική ένταξη και προστασία είναι ιδιαίτερα αρνητική για την Ελλάδα. Το 20% των Ελλήνων στο όριο της φτώχειας (στοιχεία του 2004), με ευρωπαϊκό μέσο όρο το 16%. Στην Ελλάδα ο χειρότερος συνδυασμός δημόσιου χρέους και δημογραφικής γήρανσης".

    [06] Αιμοδοσία

    H Metropolis υποστηρίζει ότι "οι αλήθειες, τα ψέματα και τα "πιράνχας" γύρω από το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας. Οι έχοντες ανάγκη από αίμα, υπό εγχείρηση ασθενείς και οι συγγενείς τους, τα άμεσα θύματα της νοσηρής κατάστασης. Πολλά τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση".

    [07] Εκπαιδευτικοί

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι " ο αναλυτικός πίνακας των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανά κλάδο και ειδικότητα, για το σχολικό έτος 2007-2008 καταρτίστηκε στο υπουργείο Παιδείας και απομένει να προστεθεί ο ακριβής αριθμός των πολυτέκνων και των εκπαιδευτικών ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι θα περάσουν από την ιδιωτική στη δημόσια εκπαίδευση".

    [08] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "νέο "πακέτο" προσλήψεων προωθεί για φέτος το νέο έτος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καλύπτοντας τις κενές θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού σε δημόσιους Οργανισμούς. Στο νέο Προϋπολογισμό για το έτος 2007 προβλέπονται προσλήψεις νέο προσωπικού καθώς και μονιμοποιήσεις σε μία σειρά υπουργείων".

    [09] Εκλογές

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "όσο και αν κατ΄αρχήν βούλησις του πρωθυπουργού είναι να τηρηθούν οι συνταγματικές προθεσμίες και ένα εξαντληθή η τετραετία, φαίνεται ότι οδηγούμεθα εκ των πραγμάτων σε επίσπευση των εκλογών. Και τούτο για δύο λόγους: Πρώτον λόγω της ανευθύνου στάσεως της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, κυρίως στο θέμα της αναθεωρήσεως του Συντάγματος. Και δεύτερο, λόγω της παρατεινομένης κρίσεως στον χώρο της Ανωτάτης Παιδείας, εν όψει και της καταθέσεως στην Βουλή το Νόμου - πλαισίου".

    [10] Γ. Παπανδρέου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "η αγωνία του Γιώργου Παπανδρέου να διατηρήσει τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ και μετά την ήττα που οι πάντες στην Χαριλάου Τρικούπη προεξοφλούν για τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, κρύβεται πίσω από την προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ μέσα από πρακτικές διαγραφών και αυστηρών μηνυμάτων με εσωκομματικούς αποδέκτες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου επιδιώκει όπως την επομένη ημέρα των εκλογών να έχει ερείσματα στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ακόμη και έπειτα από καθαρή ήττα. Να χάσει δηλαδή, με περισσότερο από 2% στις εθνικές εκλογές".

    [11] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "εγκύκλιο για να ξεπεραστούν οι "δαγκάνες" του ΣτΕ, ώστε να συνεχιστούν οι πολεοδομικές μελέτες και να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως 262 περιοχές που είναι για πολλά χρόνια εκτός σχεδίου, θα εκδώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ πριν το καλοκαίρι!".

    [12] Αλβανία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "οι Βορειοηπειρώτες έμειναν όλη τη νύχτα έξω από τα γραφεία της Εφορευτικής Επιτροπής. Προηγείται ο υποψήφιος του κόμματος "Ενωσις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 20 February 2007 - 22:19:53 UTC