Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-02-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/2/2007
  • [02] ΕΛ.ΑΣ.
  • [03] Φοιτητές
  • [04] Δημόσιο
  • [05] Ευρώ
  • [06] Φοροδιαφυγή
  • [07] Εμβολιασμός
  • [08] Παιδεία
  • [09] Εκλογές
  • [10] Γήρανση
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Πρόταση μομφής
  • [13] Προσλήψεις
  • [14] Κυβέρνηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/2/2007

    Η έκδοση αστυνομικής ταυτότητας σε γνωστό κακοποιό, τα κρυφά μαθήματα των φοιτητών σε καφετέριες γύρω από το Πάντειο, το πανελλαδικό τεστ γνώσεων, που θα εφαρμοστεί στους διαγωνισμούς για το Δημόσιο, η οικονομία μας 15 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ για την ΟΝΕ και τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μία από τα ίδια το ΠΑΣΟΚ μετά και την πομφόλυγα της πρότασης μομφής.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Φουλάρουν οι μηχανές της Κυβέρνησης. Εντολή Καραμανλή για υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 5.814 ευκαιρίες για εργασία. Όλες οι νέες προκηρύξεις και εγκρίσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Αλαζονική η ΝΔ, σε αδράνεια το ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση μομφής στη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επικίνδυνα παιχνίδια με... σκάνδαλα και "Γερμανό" από το ΠΑΣΟΚ. Η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να συνδέσει το μεγάλο ντηλ του ΟΤΕ με δήθεν διαπλεκόμενες σχέσεις ανάμεσα σε Μαξίμου και "Περισσό".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ζητάτε αποδείξεις, γλιτώνετε φόρους. Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σπάει ο "κώδικας" της γήρανσης. Πρωτοποριακή έρευνα επιστημόνων στην Κρήτη.

    ΕΘΝΟΣ: Προσλήψεις με πανελλαδικό τεστ. Γραπτό διαγωνισμό τον Ιούλιο αναγγέλλει το ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκλογές: Ο μύθος του κριαριού και της αλεπούς. Ο Καραμανλής τους έβαλε όλους να ψάχνουν και να ψάχνονται για το πότε θα γίνει η προσφυγή στις κάλπες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δωρεάν το εμβόλιο κατά του καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας. Το κόστος του θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μεταπτυχιακά στα καφενεία. Κρυφά μαθήματα για να μη χαθεί το εξάμηνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ευρώ: 15+5 χρόνια φαγούρα. Συν-πλην από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ για ΟΝΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Απαράδεκτο σύστημα φορολογίας. Αυτή είναι η κύρια αιτία της φοροδιαφυγής.

    ESPRESSO: 65 σελίδες φωτιά για τον Αλεξ. Η σύμβουλος της Νατέλας "δείχνει" τους παιδεραστές.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αστυνομικοί "προστάτες" επικίνδυνων μαφιόζων. Η διαφθορά και η ανεπάρκεια κλονίζουν την εμπιστοσύνη μας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πόλεμος" κατά της φοροδιαφυγής. Γ. Αλογοσκούφης: Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αρχινονός με... δόντι στην ΕΛ.ΑΣ. Τον καταζητούσαν αλλά του έβγαλαν ταυτότητα.

    Η ΝΙΚΗ: Ψάχνουν ημερομηνία. "Φουλάρει" τις μηχανές η κυβέρνηση για εκλογές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χτίζεται μέτωπο νεολαίας και εργαζομένων. Πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους.

    ΧΩΡΑ: Επίθεση του οικονομικού επιτελείου στη φοροδιαφυγή. Επιμένει στη διαφάνεια το υπουργείο Οικονομικών.

    TRAFFIC NEWS: Ήθελε να την "πάρει" στο υπόγειο. Απόπειρα βιασμού 23χρονης από ένοπλο ανήλικο.

    City Press: "Νύχτα" και ΕΛ.ΑΣ. σε όργιο παρανομίας. Έδωσαν με μέσον νέα ταυτότητα σε γνωστό κακοποιό, που έχει καταδικαστεί σε δεκατέσσερα χρόνια φυλάκιση.

    Metro: Δωρεάν εμβολιασμός για τον καρκίνο της μήτρας. Το πρώτο βήμα έγινε για τη χορήγησή του στα κορίτσια ηλικίας 12-13 ετών.

    Metropolis: Από τον Μάρτιο το εμβόλιο στα κορίτσια 12-13 ετών. Περίπου 55.000 κορίτσια ηλικίας 12-13 ετών θα μπορούν να κάνουν δωρεάν το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονίκη: 15 περιοχές σε αστυνομικό κλοιό.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αγωγές... Σκοπιανών σε βάρος μας! Μέσω της ευρωπαϊκής Βουλγαρίας οι κάτοικοι της FYROM διεκδικούν περιουσίες των... προγόνων τους και προκαλούν για μία ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο σχέδιο πόλης εντάσσονται 17.400 στρέμματα. Επανομή, Θέρμη και Πυλαία: Ποιες είναι οι περιοχές "φιλέτα".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο δρόμος της FYROM περνά από την Ελλάδα, όπως είπαν οι ΗΠΑ, για ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

    [02] ΕΛ.ΑΣ.

    Η City Press αναφέρει ότι "έδωσαν με μέσον νέα ταυτότητα σε γνωστό κακοποιό, που έχει καταδικαστεί σε δεκατέσσερα χρόνια φυλάκιση. Διαφεύγει τη σύλληψη και πιθανότατα διευκόλυναν την έξοδό του από τη χώρα. Η Ένωση Ηπειρωτών Αστυνομικών είχε οργανώσει τον ετήσιο χορό της στο νυχτερινό κέντρο που ανήκει στον αδερφό του καταζητούμενου. Ματαιώθηκε ο χορός των αστυνομικών, αλλά το κέντρο λειτουργεί κανονικά, χωρίς άδεια, και αφού έχει σφραγιστεί 23 φορές".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "αξιωματικοί της Αστυνομίας έδωσαν νέα ταυτότητα στον αρχινονό Βασίλη Στεφανάκο, τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο από την ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος και καταδικασμένου σε 14 χρόνια κάθειρξη".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. Δύο αξιωματικοί της Αστυνομίας κατηγορούνται ότι εξέδωσαν ταυτότητα σε καταζητούμενο. Εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και ήδη η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν συνελήφθησαν καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "διαφθορά και ανικανότητα: ένας καταζητούμενος, καταδικασμένος σε πολυετή ποινή φυλάκισης, θεωρούμενος από την αστυνομία ως εξαιρετικά επικίνδυνος κακοποιός, ο Βασίλης Στεφανάκος, επισκέπτεται αστυνομικό τμήμα, καταθέτει δικαιολογητικά για έκδοση δελτίου ταυτότητας, περνάει τον καθιερωμένο έλεγχο για να διαπιστωθεί ότι δεν είναι φυγόποινος και φεύγει σαν κύριος. Στην όλη διαδικασία τον συνοδεύει φίλος του , υπαστυνόμος. Μεσολαβεί ένας ολόκληρος μήνας για να διαπιστωθεί στο "κεντρικά" της αστυνομίας σε ποιον δόθηκε νέο δελτίο ταυτότητας και να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι του πρωτοφανούς φιάσκου".

    [03] Φοιτητές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "μάστερ "σερβίρουν" τις τελευταίες εβδομάδες οι καφετέριες γύρω από το Πάντειο. Λόγω των καταλήψεων, καθηγητές και φοιτητές κάνουν εκεί τα μαθήματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων".

    [04] Δημόσιο

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "τους προσεχείς καλοκαιρινούς μήνες -και κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούλιο- αναμένεται να ενταχθεί στις διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων προς διορισμό στο Δημόσιο το τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων. Σημειώνεται ότι το γραπτό τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων θα βρει ευρεία εφαρμογή και στον επόμενο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών".

    [05] Ευρώ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "επί 15 χρόνια από τις 7 Φεβρουαρίου 1992 μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι σαν άλλος Σίσυφος ανεβάζουν ως την κορυφή του βουνού τον βράχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, που κατρακυλά όμως και πάλι σε λιτότητα. Μοναδική αλλά αμφισβητούμενη κατάκτηση, το ευρώ. Η διαδρομή θα συνεχιστεί μέχρι το 2012. Στη νέα αυτή περίοδο τη διατίμηση των εισοδημάτων θα ακολουθήσει η ευελιξία στην αγορά εργασίας. Στους θιγμένους μισθωτούς προστίθενται αγρότες και μικρομεσαίοι".

    [06] Φοροδιαφυγή

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "την επαναφορά του μέτρου της έκπτωσης δαπανών από το εισόδημα με αποδείξεις προωθεί η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την ώρα που δέχεται σφοδρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ ότι "διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς". Η Κυβερνητική Επιτροπή, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Οικονομίας, επαναφέρει το μέτρο για επισκευές κατοικιών και συνεργεία αυτοκινήτων ενώ υπόσχεται "ασυλία" σε όσους καταγγέλλουν επίορκους εφοριακούς".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "ο μεγαλύτερος εχθρός του υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη και των δημοσιονομικών στόχων της Κυβερνήσεως είναι το ίδιο το φορολογικό σύστημα. Παρά την μηχανοργάνωση με το περιβόητο "Taxis", το όλο σύστημα εξακολουθεί να είναι απηρχαιωμένο. Και εν τέλει, είναι το πλέον αναποτελεσματικό φορολογικό σύστημα στην Ευρώπη".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "μπορεί η περιβόητη αναθεώρηση του ΑΕΠ να μας στοιχίσει κάτι παραπάνω, αλλά ο υπουργός Οικονομίας δεν είναι διατεθειμένος να ρίξει νερό στο κρασί του, επισημαίνοντας ότι κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ξέρει και να δηλώνει το ΑΕΠ του, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται επιβαρύνσεις".

    Η Espresso προσθέτει ότι "ακόμη και την παροχή κινήτρων για... κάρφωμα των επίορκων εφοριακών από φορολογούμενους που θα πέφτουν θύματα εκβιασμών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της "διπλής μάχης" με τη φοροδιαφυγή, που δεν θα αφορά μόνο τον εντοπισμό των κρυμμένων εισοδημάτων, αλλά και των "λαμόγιων" στον ίδιο το μηχανισμό του υπουργείου".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής συζητήθηκαν χθες στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. "Η κυβέρνηση με την πολιτική της συνέβαλε στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, αλλά αυτό από μόνο του δεν επαρκεί. Απαιτείται να αλλάξει η νοοτροπία των φορολογουμένων", τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης στην εισήγησή του στην κυβερνητική επιτροπή που συνήλθε με θέμα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής".

    [07] Εμβολιασμός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "δωρεάν θα χορηγείται το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, καθώς το κόστος του θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία".

    Η metro προσθέτει ότι "δωρεάν θα μπορούν να λαμβάνουν από τον επόμενο μήνα τα κορίτσια ηλικίας 12 και 13 ετών το προληπτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας, αφού, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, η δαπάνη για τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία".

    Σύμφωνα με τη Metropolis "περίπου 55.000 κορίτσια ηλικίας 12-13 ετών θα μπορούν να κάνουν δωρεάν το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Διαθέσιμο και στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά με δικά τους έξοδα. Η Ελλάδα χρειάζεται ετησίως 160.000 δόσεις".

    [08] Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "δυναμώνουν οι πρωτοβουλίες που παίρνουν από κοινού φοιτητές, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία. Χτες, οι κινήσεις που ανακοινώθηκαν στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες που γίνονται στην Αθήνα και σε πολλές ακόμα πόλεις, αναδεικνύοντας ότι η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού και πρωταρχικά της εργατικής τάξης".

    [09] Εκλογές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "μια κουβέντα είπε ο πρωθυπουργός "οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους" και όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν. Μερικοί αναλυτές των τηλεοπτικών σταθμών σπεύδουν χάριν της τηλεθέασης να ορίσουν και ημερομηνίες. Στο ΠΑΣΟΚ για πάν ενδεχόμενο ετοιμάζονται πυρετωδώς για να μη συλληφθούν, κοιμώμενοι. Στην ΝΔ παρ΄ότι οι κορυφαίοι Υπουργοί δηλώνουν ότι θα εξαντλήσει την τετραετία η Κυβέρνηση, το κόμμα βρίσκεται σε συναγερμό. Αυτή η εκλογολογική συζήτηση θυμίζει τον μύθο του κριαριού και της αλεπούς. Βάδιζε το κριάρι και κουνιόντουσαν οι γενετικοί του αδένες και η αλεπού πεινασμένη βλέποντας το θέαμα ακολουθούσε το κριάρι μήπως και του πέσουν και χορτάσει την πείνα της".

    [10] Γήρανση

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "ένα νέο "μονοπάτι" για την κατανόηση του μηχανισμού της γήρανσης εντόπισαν Έλληνες ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στην Κρήτη. Τα συμπεράσματα της μελέτης αναμένεται να οδηγήσουν την έρευνα για τη γήρανση σε νέους δρόμους, με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των ηλικιωμένων, αλλά και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "με ένα φάκελο που αφορά στην αγορά της εταιρείας "Γερμανός" από τον ΟΤΕ το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να βγει στην επίθεση, διατυπώνοντας μάλιστα, βαρύτατες κατηγορίες τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΚΚΕ".

    [12] Πρόταση μομφής

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "η τρίτη μέρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή και την απόρριψη της πρότασης μομφής βρίσκει την κυβέρνηση να προετοιμάζεται για επιθετικές κινήσεις- όπως η κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια- και να συμπεριφέρεται κατά αλαζονικό τρόπο, αρχής γενομένης από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ αδρανεί και δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία, ενώ εμφανίζεται πολιτικά διχασμένο. Σιωπούν τα ηγετικά στελέχη που στήριξαν - και ακόμη στηρίζουν- τη συναινετική γραμμή με τη ΝΔ".

    [13] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι γίνονται "5.814 νέες προσλήψεις μονίμων και εποχικών". Συγκεκριμένα γράφει ότι γίνονται:"2.035 στη ΔΕΗ, 700 στην ΕΘΕΛ, 618 στην ΕΛ.ΑΣ., 470 σε φορείς του Δημοσίου, 398 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 309 σε ασφαλιστικά ταμεία, 307 στον ΟΣΕ, 148 στη γ. γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης και 90 στον ΟΕΕΚ".

    [14] Κυβέρνηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "να χαμηλώσει τους τόνους γύρω από τα σενάρια σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών επιχειρεί η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει την παραφιλολογία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος όσο και κορυφαίοι υπουργοί όπως ο κ. Ευαγ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισαν χθες πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "το πράσινο φως για την εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής έδωσε η Κυβερνητική Επιτροπή. Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι "η φοροδιαφυγή είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, διότι τα φορολογικά έσοδα, χρηματοδοτούν όλες τις προτεραιότητες του κοινωνικού κράτους, Παιδεία, Υγεία κ.α.".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "σε τροχιά εκλογικής προετοιμασίας θέτει τον κυβερνητικό και τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ το Μέγαρο Μαξίμου, παρά την προσπάθεια υπουργών να κλείσουν τη συζήτηση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ώστε να επανακτηθεί το πολιτικό πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 7 February 2007 - 20:33:32 UTC