Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-01-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/1/2007
  • [02] Νέα Δημοκρατία
  • [03] Αγροτικές συντάξεις
  • [04] Ασφάλιστρα
  • [05] Φοροδιαφυγή
  • [06] Επιτόκια
  • [07] Αντικειμενικές αξίες
  • [08] Υμηττός
  • [09] Πολυτεχνιούπολη
  • [10] Κινητά
  • [11] Ευρώ
  • [12] Ελιά
  • [13] Σύνταξη
  • [14] Εκλογές
  • [15] Κ. Σημίτης
  • [16] Βύρων Πολύδωρας
  • [17] Τουρκία
  • [18] Εφορία
  • [19] Πανεπιστήμια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/1/2007

    Οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα ανακοινωθούν το Μάρτιο, η νέα αύξηση των επιτοκίων και η διόγκωση των χρεών για τα νοικοκυριά, οι πρακτικές που υιοθετούν οι φοροφυγάδες, οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, η πρόταση για μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στον ΟΓΑ και τα πολιτικά ανοίγματα της ΝΔ στο Κέντρο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμμαχία ΕΡΤ - ΠΑΣΟΚ! Απίστευτη διαρροή επιστολής υπουργού στις "σκληρές" πασοκικές εφημερίδες.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Κυκλώματα διεκδικούν οικόπεδα "φιλέτα" στον Υμηττό. SOS δημάρχων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ξεσάλωσε η Τουρκία για τα πετρέλαια. Έντονη αντίδραση του ελληνικού και κυπριακού ΥΠ.ΕΞ. για παραβίαση δικαιώματος κυρίαρχων κρατών.

    Η ΑΥΓΗ: Με την αύρα των κινημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σουηδικό μοντέλο Σημίτη για τη μπαχαλοποίηση του ΠΑΣΟΚ. Αναζητεί εναγωνίως ρόλο την επόμενη μέρα της εκλογικής συντριβής...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αυξήσεις-φωτιά στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Θα φθάσουν στο 10πλάσιο μέσα στην προσεχή 5ετία. Αναπροσαρμόζονται οι αποζημιώσεις και ...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οδηγός για μεγαλύτερη σύνταξη. "Χρυσές " συμβουλές από την ΠΟΠΟΚΠ.

    ΕΘΝΟΣ: Παιχνίδι με τις αγροτικές συντάξεις. Ξαφνική προεκλογική πρόταση για μείωση ορίων ηλικίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ...Δίποδοι "κύνες" καταπάτησαν τα Αγια των Αγίων. Χθες, αναρχικοί στην Πολυτεχνούπολη ημέρα των Τριών Ιεραρχών, αφού εξακόντισαν ύβρεις κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου αξίωσαν διακοπή της Θείας Λειτουργίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κίνδυνοι για την υγεία από τη μεγάλη χρήση κινητών. Από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να προκληθεί και διάσπαση του DNA.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αντικειμενικές αξίες. Αυξήσεις 3 ταχυτήτων. Αναπροσαρμογές από 10% έως 50%.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καρουζέλ για φοροδιαφυγή. Ένα +14 απίθανα κόλπα για εξαπάτηση της Εφορίας.

    ΕΣΤΙΑ: Νομισματικές ψευδαισθήσεις. Η γκρίνια των Ευρωπαίων για το ευρώ.

    ESPRESSO: Θέλει μίτρα ο παπα Ροκάς! Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης πάει τώρα για δεσπότης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτικά ανοίγματα της ΝΔ στο Κέντρο. Νέο όροι πολιτικής επιστράτευσης και αποδοκιμασία του κ. Πολύδωρα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Υστερία" για τα φύλλα της ελιάς. Πιθανοί κίνδυνοι για ασθενείς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βουνό τα χρέη για τα νοικοκυριά. Έρχεται νέα αύξηση επιτοκίων.

    Η ΝΙΚΗ: "Βόμβα" τα δάνεια. Διπλασιάστηκαν τα χρέη των νοικοκυριών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στους δρόμους σήμερα για δημόσια δωρεάν Παιδεία. Φοιτητές - σπουδαστές - μαθητές - εκπαιδευτικοί - γονείς.

    Η ΧΩΡΑ: Στο στόχαστρο της Εφορίας τα εικονικά τιμολόγια. Η εγκύκλιος για τους ελέγχους που θα γίνουν.

    TRAFFIC NEWS: Νοίκιαζε επτάχρονο για να ζητιανεύει στους δρόμους. 50χρονη Αλβανίδα δήλωνε "γιαγιά" του ανηλίκου.

    City Press: Η κρίση των ΑΕΙ ξανά στο προσκήνιο.

    metro :Αίτημα για άνοιγμα των Πανεπιστημίων. Παρέμβαση 1.000 πανεπιστημιακών για να τεθεί τέλος στην αναταραχή στα ΑΕΙ.

    Metropolis: Αυξάνονται τα ασφάλιστρα σε αυτοκίνητα και Υγεία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονίκη: Τα "χρυσά" οικόπεδα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Προσωρινή... ανακωχή Helexpo - ΔΕΘ;

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νυν και... ΑΕΙ η κόντρα στα πανεπιστήμια. Ενώ σήμερα διοργανώνεται το τέταρτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο...

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο Δημόσιο αυστηρές ποινές για την πάταξη της διαφθοράς.

    [02] Νέα Δημοκρατία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι " στροφή προς τον λεγόμενο "μεσαίο χώρο" , στην προσέλκυση του οποίου οφείλει και την πολιτική κυριαρχία της, επιχειρεί η κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα στις πρόσφατες "ακραίες" δηλώσεις υπουργών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε χθες την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την πολιτική επιστράτευση, ικανοποιώντας ένα αίτημα που είχαν θέσει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο κυρίως τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκίμασε την παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ".

    [03] Αγροτικές συντάξεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "πρόταση για μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στον ΟΓΑ επεξεργάζεται η διοίκηση του Ταμείου, εκτιμώντας μάλιστα ότι δεν θα χρειαστεί καν έξτρα κρατική χρηματοδότηση. Το θέμα αφορά 400.000 αγρότισσες που σήμερα συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 65 ετών".

    [04] Ασφάλιστρα

    Η Metropolis σημειώνει ότι "μέχρι και 10% περισσότερο από πέρυσι θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ για να ασφαλίσουν το όχημά τους, σύμφωνα με την πρόταση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Αυξήσεις 10%-20% αναμένονται και στα ασφάλιστρα Υγείας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων απογειώνονται. Με διαδοχικές ανατιμήσεις μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα δεκαπλασιαστούν. Η υποχρεωτική, κατά της εταιρείες, αύξηση των σημερινών κατώτατων αποζημιώσεων για τροχαία ατυχήματα οδηγεί σε μεγάλες ανατιμήσεις των ασφαλίστρων".

    [05] Φοροδιαφυγή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "καρουζέλ" , "φοίνικες", αχυράνθρωποι, κλεμμένες ταυτότητες ή ΑΦΜ, είναι ορισμένες από τις 15 πιο διαδεδομένες πρακτικές που υιοθετούν οι φοροφυγάδες. Χονδρέμποροι, βιομήχανοι, κατασκευαστές, εξαγωγείς, διαφημιστές και επιχειρήσεις ανακυκλώσιμων είναι οι σταρ της φοροδιαφυγής και στον αντίποδα βρίσκονται λιανέμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γραφικές τέχνες κλπ. Οδηγό κατά φοροφυγάδων εξέδωσε η ΥΠΕΕ".

    [06] Επιτόκια

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας συνιστά η έκρηξη του δανεισμού των νοικοκυριών στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, καθώς το μεγάλο "μπαμ" που σημειώθηκε κατά την περίοδο 2003-2006, είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα χρέη κατά 88%. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως παρατίθενται στην απάντηση του αρμόδιου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επιτρόπου, Χοακίν Αλμούνια, σε ερώτηση του ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα χρέη των νοικοκυριών, που το 2008 θα ξεπεράσουν τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ επιπλέον επιβαρύνσεις φέρνει η νέα αύξηση επιτοκίων".

    [07] Αντικειμενικές αξίες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " οι νέες αντικειμενικές αξίες, που θα ανακοινωθούν εντός του Μαρτίου, αλλάζουν το σκηνικό στην κτηματαγορά. Ήπιες θα είναι οι αυξήσεις στις τιμές της Εφορίας για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου και μεγαλύτερες για τα εκτός, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών. Ποιες μεταβιβάσεις ακινήτων συμφέρουν να γίνουν μέχρι να ισχύσουν οι νέες τιμές".

    [08] Υμηττός

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι " τον κώδωνα του κινδύνου, για τον μοναδικό εναπομείναντα πνεύμονα πρασίνου στον Υμηττό, κρούουν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι δήμαρχοι Ηλιουπόλεως, Αργυρουπόλεως και Αλίμου".

    [09] Πολυτεχνιούπολη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: " Ντροπή! Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος. Η κυβέρνηση καταδίκασε την αποτρόπαια πράξη. Ο Ιερεύς της Εκκλησίας έδειξε θάρρος και τελείωσε την Λειτουργία".

    [10] Κινητά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία από τη μακροχρόνια χρήση του κινητού τηλεφώνου, εξαιτίας της πολλαπλάσιας ακτινοβολίας που εκπέμπουν, έκρουσαν χθες οι επιστήμονες σε ημερίδα με θέμα τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων".

    [11] Ευρώ

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι " σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδος Financial Times, δύο στους τρεις Γάλλους, Ιταλούς και Ισπανούς και περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς θεωρούν ότι το ευρώ είχε αρνητική επίπτωση στην οικονομία της χώρας τους. Ειδικώς στην Γαλλία, μόλις ένας στους είκοσι (5%) θεωρεί ότι η καθιέρωσις του ευρώ είχε θετικά αποτελέσματα στην γαλλική οικονομία. Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι (όπως και οι Έλληνες) επιρρίπτουν όλα τα δεινά των οικονομιών τους στο "επάρατο" ευρώ".

    [12] Ελιά

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "διαστάσεις υστερίας παίρνει η παρερμηνεία επιστημονικών εκτιμήσεων για τις θεραπευτικές ικανότητες των φύλλων της ελιάς. "Καμπανάκι" από το υπουργείο Υγείας για τους κινδύνους από την κατανάλωση χυμού από φύλλα ελιάς, που σύμφωνα με ορισμένες θολές θεωρίες θεραπεύουν ακόμη και τον καρκίνο".

    [13] Σύνταξη

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "κανέναν εργαζόμενο δεν συμφέρει να συνταξιοδοτηθεί πριν τις 31/12/2007 αφού θα στερηθεί τη δυνατότητα να πάρει καλύτερη σύνταξη. Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, από 1.1.2008 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με βάση το νόμο 3029/02 για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και των Ειδικών Ταμείων".

    [14] Εκλογές

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "δυναμική εκκίνηση για τις εκλογές κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που συνεχίζονται οι αντιστάσεις των πολιτών και οι κινητοποιήσεις κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ιδιαίτερα στους χώρους της Παιδείας. Οι κινητοποιήσεις, παρά την αντίθετη γνώμη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι υπάρχει κενό πολιτικής εκπροσώπησης, που καθίσταται ακόμη μεγαλύτερο μεταξύ των νέων".

    [15] Κ. Σημίτης

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "με φαρμακερά βέλη εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, επανεμφανίστηκε χθες ο Κώστας Σημίτης συμπληρώνοντας το παζλ της μπαχαλοποίησης του ΠΑΣΟΚ. Μετά από πολιτική αφάνεια τριών ετών, ο Κώστας Σημίτης πραγματοποίησε χθες, την δεύτερη μέσα σε 15 μέρες δημόσια παρέμβασή του, διαμέσου του ΟΠΕΚ σε εκδήλωση για το "Σουηδικό μοντέλο".

    [16] Βύρων Πολύδωρας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "μείζον θέμα δημιουργεί η διαρροή της επιστολής που έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρας στον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρ. Παναγόπουλο σχετικά με την εξομοίωση στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ των αστυνομικών οργάνων με τους κουκουλοφόρους και τους αυτοαποκαλούμενους αντεξουσιαστές".

    Η Espresso προσθέτει ότι "βολές κατά της ΕΡΤ και κατ' επέκταση, του υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου, που εποπτεύει τη δημόσια τηλεόραση, εξαπέλυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, με αφορμή τη μετάδοση ρεπορτάζ από επεισόδια. Ο Βύρων Πολύδωρας χαρακτήρισε την ΕΡΤ περίπου "γραφείο Τύπου των αντιεξουσιαστών", άποψη με την οποία διαφωνεί η κυβέρνηση".

    [17] Τουρκία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "απαράδεκτη πρόκληση, αλλά και απροκάλυπτη απειλή στρεφόμενη κατά της Κύπρου, του Λιβάνου και της Αιγύπτου και κατ' επέκταση κατά της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, χαρακτήρισε αργά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Χριστόδουλος Πασιαρδής, την προκλητική χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία η Άγκυρα προειδοποιεί ευθέως τις κυβερνήσεις γειτονικών χωρών, αλλά και ξένες ενδιαφερόμενες εταιρείες, να μην τολμήσουν να εμπλακούν στις διαδικασίες ανόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της Οικονομικής Αποκλειστικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    [18] Εφορία

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "με επιχείρηση-σκούπα στην αγορά ετοιμάζεται να απαντήσει το υπουργείο Οικονομικών στα κυκλώματα διακίνησης εικονικών και πλαστών τιμολογίων, βάζοντας στο στόχαστρο εκείνους τους κλάδους στους οποίους παρατηρείται έξαρση του φαινομένου".

    [19] Πανεπιστήμια

    Η Metro αναφέρει ότι "τερματισμό των καταλήψεων και πραγματοποίηση των μαθημάτων αλλά και της εξεταστικής περιόδου ζήτησαν χθες -μια μόλις ημέρα πριν από τη σημερινή έναρξη της τριήμερης απεργίας της ΠΟΣΔΕΠ- περίπου 1.000 πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι οποίοι τάσσονται υπέρ των αλλαγών που προωθεί στον χώρο των ΑΕΙ η κυβέρνηση".

    Η Traffic News γράφει ότι "συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-φοιτητών στην Παιδεία. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές δείχνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω, την ίδια στιγμή που οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων προσπαθούν να μεσολαβήσουν και να παίξουν τον ρόλο του διπλωμάτη. Σήμερα, στο νέο συλλαλητήριο αναμένεται να δοθεί δυναμικό "παρών" αν και είναι σαφές πως από δω και στο εξής κάθε κινητοποίηση είναι και μία... μέτρηση για τις δυνάμεις των αντιμαχόμενων στρατοπέδων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ξανά σήμερα, δυναμικά, μαζικά, αποφασιστικά ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Διεκδικούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και της νεολαίας, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, να μην κατατεθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο".

    Η City Press σημειώνει ότι "νέα δυναμική φαίνεται ότι αποκτούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Απρέπειες διαμαρτυρόμενων φοιτητών σε εκκλησία στην Πολυτεχνειούπολη προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου. Οι πανεπιστημιακοί κινούνται μεταξύ της αναγκαίας μεταρρύθμισης και της αναζήτησης της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 31 January 2007 - 22:13:17 UTC