Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-01-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/1/2007
  • [02] Μαριέττα Γιαννάκου - Άρθρο 16
  • [03] Ανυπότακτοι
  • [04] "Συνδικάτο εγκλήματος"
  • [05] Αλλαγές
  • [06] Παραστρατιωτικό κύκλωμα
  • [07] Εφορία
  • [08] Στέλιος Παπαθεμελής
  • [09] Ελληνική οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/1/2007

    Η συνέντευξη της υπουργού Παιδείας για την αναθεώρηση του άρθρου 16, οι κινητοποιήσεις για την αναθεώρησή του και τα ιδιωτικά ΑΕΙ, καθώς και οι ανυπότακτοι, που θα καθίσουν στο σκαμνί του στρατοδικείου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι "νονοί" διαφεντεύουν τη νύχτα. Τι αποκαλύπτει η δολοφονία του "αρχινονού" Σωτ. Κούση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ιδού οι σωτήρες της Παιδείας μας. 14 ομοσπονδίες, συνδικάτα και σωματεία θέλουν να έχουν λόγο για το άρθρο 16.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γνωστός ποδοσφαιριστής πήρε απολυτήριο στρατού σαν... κουτσός!!! Παραπέμπονται στο στρατοδικείο γόνοι βιομηχάνων, μεγαλογιατρών, ηθοποιοί, τραγουδιστές και πολιτικοί.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 5 αλλαγές σε συντάξεις, εφάπαξ για όσους συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2007.

    ΕΘΝΟΣ: Στρατοδικείο για 3.500 ανυπότακτους. Έπεσαν οι πρώτες καμπάνες σε όσους απέφυγαν τη στράτευση του 2006.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βόμβα στα θεμέλια του κομματικού Status από τον Στέλιο Παπαθεμελή. Δημιουργεί κόμμα με προοπτική άντλησης ψήφων από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οργάνωση φαντομάς μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εγγυήσεις ελέγχου στα μη κρατικά ΑΕΙ. Αποκλειστική συνέντευξη: Η Μαριέττα Γιαννάκου μιλάει για την αναθεώρηση του "16".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξεσπάει ο πόλεμος του "16". Πυρετός από σήμερα στα ΑΕΙ και στη Βουλή.

    ΕΣΤΙΑ: Ανασυγκροτείται η ελληνική οικονομία. Μετά από μία 20ετία σοσιαλιστικής στασιμότητος.

    ESPRESSO: "Μας έλεγε για τον Άλεξ!". Αποκαλύψεις φρίκης από τα τρία ανήλικα θύματα του 47χρονου αδίστακτου παιδεραστή της Έδεσσας. Υπάρχουν κι άλλοι, δηλώνει ο δικηγόρος του.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φωτιές στα ΑΕΙ με φόντο εκλογές. Πρεμιέρα κινητοποιήσεων για το άρθρο 16.

    Η ΧΩΡΑ: Οι αλλαγές και οι παγίδες στα νέα έντυπα της Εφορίας. Τι κρύβουν τα Ε3, Ε1 και Ε5 που θα υποβάλλουμε.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βουτιά 50% στην κτηματαγορά σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη το 2006.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μετωπική αντιπαράθεση για την Παιδεία από σήμερα. Η εκπαιδευτική κοινότητα κατεβαίνει στους δρόμους.

    [02] Μαριέττα Γιαννάκου - Άρθρο 16

    "Παρέμβαση της υπουργού Παιδείας δύο ημέρες πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Με τη συνέντευξή της στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και τον Μ. Κοττάκη ξεκαθαρίζει ότι τα μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργούν υπό την εποπτεία του κράτους, ενώ καλεί τον Γ. Παπανδρέου να υποστηρίξει επί της αρχής την προσπάθεια αναβάθμισης της Παιδείας".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά ΑΕΙ έχουν ανάψει φωτιές στον χώρο της εκπαίδευσης και αποτελούν "κρας τεστ" για το κυβερνητικό σχέδιο περί πρόωρων εκλογών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "πέραν των γνωστών διαφωνιών, που ήδη έχουν εκφρασθεί από κορυφαία στελέχη του Κινήματος, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, η κινητικότητα στο λεγόμενο "βαθύ ΠΑΣΟΚ" για το επίμαχο άρθρο 16 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Έτσι η ανησυχία δεν αφορά μόνον τα κορυφαία στελέχη και ενδεχόμενη επίδειξη "αντιηγετικού πνεύματος" την Τετάρτη στη Βουλή, αλλά και τα κατώτερα στελέχη. Διότι τις τελευταίες ημέρες, με ιδιαίτερη σπουδή αλλά και προσοχή έχει διαμορφωθεί ένα "κίνημα δικτυακών ανταρτών" στο ΠΑΣΟΚ, που αρχικά έμοιαζαν με "φαντομάδες". Πρόκειται για τα μέλη της "Πρωτοβουλίας 16" που μάχονται - προς το παρόν- εντός του πλαισίου του ΠΑΣΟΚ- κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "στους δρόμους θα ...αναστενάξει η αναθεώρηση του άρθρου "16" του Συντάγματος την Τετάρτη, ενώ θα συζητείται στη Βουλή. Πυρετός από σήμερα στα αμφιθέατρα των ΑΕΙ για καταλήψεις στις σχολές και συμβολικό λουκέτο στα ιδρύματα (ήδη το αποφάσισαν οι σύγκλητοι των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πάτρας και Κρήτης), που θα πλαισιώσουν την 24ωρη απεργία της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, τη συναυλία και την περικύκλωση της Βουλής στην Αθήνα".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "οικοδόμοι, λογιστές, βιοτέχνες, μεταλλωρύχοι, ξυλουργοί, ξενοδοχοϋπάλληλοι και λοιπές κατηγορίες "δημοκρατικών δυνάμεων", δεκατέσσερις εν συνόλω, με μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό την κομματική καταγωγή και προέλευσή τους, ενώνονται για να αποτρέψουν την αναθεώρηση του άρθρου 16! Μεταξύ τους, εξωραϊστικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών και επιτροπές ειρήνης!".

    [03] Ανυπότακτοι

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι " στο Στρατοδικείο σύρονται 3.500 ανυπότακτοι τους προσεχείς μήνες, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 22 μηνών! Στο σκαμνί του Στρατοδικείου θα καθίσουν άλλοι 25.000 ανυπότακτοι της τελευταίας δεκαετίας".

    [04] "Συνδικάτο εγκλήματος"

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "την υπογραφή ισχυρού επιχειρηματία με εμπλοκή στα κυκλώματα της νύχτας φαίνεται να φέρει το συμβόλαιο θανάτου που όπλισε το χέρι του εκτελεστή του διαβόητου κακοποιού Σωτήρη Κούση και μέλους της δεύτερης γενιάς του "Συνδικάτου Εγκλήματος". Η εν ψυχρώ μάλιστα δολοφονία ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε μάντρα αυτοκινήτων του επιχειρηματία".

    [05] Αλλαγές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "αυξήσεις στο ποσό του εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων, σημαντικές αναπροσαρμογές στις συντάξεις των στρατιωτικών και ενσωμάτωση του επιδόματος των 176 ευρώ στο συντάξιμο μισθό για συνταξιούχους του Δημοσίου είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που φέρνει το 2007".

    [06] Παραστρατιωτικό κύκλωμα

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι «τρία δικηγορικά γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο "μικροσκόπιο" της πολιτικής Δικαιοσύνης για τυχόν ανάμειξή τους στο παραστρατιωτικό κύκλωμα. Άμεση ήταν η παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γιώργου Κολιοκώστα μετά το σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση των απαλλαγών από το στρατό με πλαστά πιστοποιητικά».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι «εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τις απαλλαγές από την στρατιωτική θητεία επωνύμων καλλιτεχνών, αθλητών, δημοσιογράφων, πολιτικών και γόνων βιομηχάνων, μεγαλοδικηγόρων και μεγαλογιατρών».

    [07] Εφορία

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι «περιορισμένες είναι οι αλλαγές στα φετινά φορολογικά έντυπα, κάτι που σημαίνει ότι τα ούτως ή άλλως πολύπλοκα έντυπα δεν γίνονται ούτε φέτος απλούστερα».

    [08] Στέλιος Παπαθεμελής

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι «στην δημιουργία κόμματος φέρεται να προσανατολίζεται ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος Βουλευτής Στέλιος Παπαθεμελής. Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός γνωστός για τους δεσμούς του με την Εκκλησία αλλά και υπέρμαχος της Ορθοδοξίας και των Εθνικών Θεμάτων εκτιμά ότι επιβάλλεται αυτή την στιγμή η δημιουργία για ν' αντιπροσωπεύσει όλους εκείνους που είναι απογοητευμένοι από την διαχείριση των Εθνικών θεμάτων από τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο».

    [09] Ελληνική οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ «σημασία πάντως έχει ότι η ελληνική οικονομία ανασυγκροτείται. Το πρώτο ορόσημο ήταν η προ πενταετίας ένταξις της χώρας στην ΟΝΕ και η καθιέρωσις του ευρώ. Το δεύτερο ήταν η άνοδος στην εξουσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προχωρεί στην αναδιάρθρωση που απαιτείται, χωρίς τις ιδεολογικές δουλείες του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, αναπτύσσονται πρωτίστως οι κλάδοι εκείνοι που έχουν μέλλον και προοπτική».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 8 January 2007 - 15:45:57 UTC