Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-12-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/12/2006
  • [02] Παιδεία
  • [03] Γ. Αλογοσκούφης
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Εθνική σύνταξη
  • [06] Ανήλικοι
  • [07] Γαλλία
  • [08] Κ. Μητσοτάκης
  • [09] Κρίση
  • [10] Δικαιοσύνη
  • [11] Συμβασιούχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/12/2006

    Η "σκιώδης" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ενισχυτική διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια και η συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη για τους άξονες της νέας φορολογικής πολιτικής είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις δικαστικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, εξωτ. φρουρών κ.ά. Με εξαγγελίες του Αν. Παπαληγούρα στην Ένωση Εισαγγελέων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.085 παιδιά σε ένα χρόνο στο εδώλιο. Έκθεση με στατιστικά στοιχεία-σοκ της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οι μίζες της SIEMENS βάζουν φωτιά στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλάζουν όλα στις συντάξεις. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θεσμοθετεί η κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Σε τέλμα τα σχολικά φροντιστήρια. Καταρρέει η "ενισχυτική διδασκαλία" λόγω αδιαφορίας του υπ. Παιδείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Μητσοτάκης παρ' ότι αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική, όταν δημόσια διατυπώνει την γνώμη του επί των πολιτικών πραγμάτων δημιουργεί αναστάτωση και... όταν ο Ψηλός βήχει οι άλλοι παθαίνουν πνευμονία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εθνική σύνταξη προωθεί η κυβέρνηση. Ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στις κατώτατες συντάξεις και αυξήσεις σύμφωνα με τον πληθωρισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 5 αλλαγές στη φορολογία. Ο Γ. Αλογοσκούφης ανοίγει τα χαρτιά του για την "επόμενη μέρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Με 13άρι ποντάρει για εκλογές. Ο Γιώργος επέστρεψε στη συνταγή "ο παλιός είναι αλλιώς".

    ΕΣΤΙΑ: Η επάνοδος των σοσιαλιστών. Πιθανή επικράτησις της κ. Ρουαγιάλ στην Γαλλία.

    ESPRESSO: Μυστήριο με την αδελφή Φούκα. Όλη η δικογραφία της φρίκης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στην αντεπίθεση με σκιώδη κυβέρνηση. Με την "πρώτη ομάδα" στις εκλογές.

    Η ΧΩΡΑ: Οι συμβασιούχοι στήνουν άτυπο δημοψήφισμα με υπογραφές. Οργανώνεται υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ.

    City Press: Το κράτος σε κρίση.

    Metro: Αργή και απαξιωμένη. Θλιβερές διαπιστώσεις για τη Δικαιοσύνη στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφυκτιά το ΑΠΘ. Έρευνα του "Α" για το πανεπιστήμιο- γίγαντα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εγκληματικά κενά στην αντιμετώπιση βιομηχανικών ατυχημάτων. Ν. Θεσσαλονίκης: 4.000 βιομηχανίες υπάρχουν μόνο στο Δήμο Εχεδώρου.

    [02] Παιδεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "καταρρέουν τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια και λύκεια εξαιτίας της αδιαφορίας του υπουργείου Παιδείας. Χιλιάδες μαθητές και γονείς βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού αναγκάζονται να στραφούν στα ιδιωτικά φροντιστήρια".

    [03] Γ. Αλογοσκούφης

    "Τους άξονες της νέας φορολογικής πολιτικής, που θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων την επόμενη τετραετία", αποκαλύπτει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, με αποκλειστική συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και στον Μ. Κοττάκη, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το νέο Προϋπολογισμό".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "το παζλ ολοκληρώθηκε και το 13άρι του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για τη μάχη των εκλογών, καθώς το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο, που αποτελεί το όργανο κρούσης, από σήμερα πιάνει δουλειά. Η σύνθεση είναι ενωτική και υπαγορεύτηκε από την ανάγκη "να βγει η δουλειά" με ένα σύστημα "μαν του μαν" ή "γούμαν του γούμαν".

    Σύμφωνα με την Espresso "έτοιμο για "man to man" και σκληρό πολιτικό "ρόκ" με την κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ, καθώς χθες ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη σύνθεση του 12μελούς κοινοβουλευτικού συμβουλίου του κόμματος, κατά πολλούς τη "σκιώδη" κυβέρνησή του, με την οποία θα δώσει και τη μάχη των εθνικών εκλογών.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με τη δυνατή ομάδα στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας οδεύει προς πρόωρες εκλογές το ΠΑΣΟΚ".

    [05] Εθνική σύνταξη

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται η κυβερνητική πρόταση για το ύψος της ελάχιστης εθνικής σύνταξης, στο πλαίσιο των κοινωνικών παροχών για τις ασθενέστερες ομάδες, και η οποία έρχεται ως εξαγγελία με ορίζοντα εφαρμογής μετά το 2008".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "η καθιέρωση της εθνικής κατώτατης σύνταξης μέσω της ενσωμάτωσης του ΕΚΑΣ στις χαμηλές συντάξεις βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων. Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε χθες στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) επιβεβαίωσε ότι υπάρχει προβληματισμός για την ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στην κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι μέχρι το τέλος του 2008 θα συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς".

    [06] Ανήλικοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι " κάθε μέρα του δικαστικού έτους 2004-05 έφταναν ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων 12 περιπτώσεις. Άλλα γιατί σκότωσαν, άλλα γιατί βίασαν, άλλα γιατί έκλεψαν, άλλα γιατί έκαναν χρήση ή και εμπόριο ναρκωτικών. Από την αρχή της χρονιάς του 2004 έως το 2005 4.085 υποθέσεις με ανηλίκους καταγράφηκαν στα πινάκια για παραβάσεις διαφόρων άρθρων του Ποινικού Κώδικα".

    [07] Γαλλία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι " την άνοιξη διενεργούνται στην Γαλλία προεδρικές εκλογές. Και αν δεν υπάρξη δραματική αλλαγή των σημερινών τάσεων, πιθανώτατα να επανέλθουν στην εξουσία οι σοσιαλιστές. Ήδη, η νέα ηγέτις των σοσιαλιστών Σεγκολέν Ρουαγιάλ διαθέτει σημαντικό προβάδισμα έναντι του Νικολά Σαρκοζύ, το οποίο δύσκολα καλύπτεται. Έτσι μετά από πέντε χρόνια παντοδυναμίας του Σιράκ (είχε προηγηθή η συγκατοίκησις με τον σοσιαλιστή Ζοσπέν) , στην Γαλλία το σκηνικό φαίνεται να ανατρέπεται".

    [08] Κ. Μητσοτάκης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι «είναι ο αρχαιότερος εν ζωή κοινοβουλευτικός άνδρας, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Ψηλός, όπως τον έχουμε συνηθίσει, απέχει της ενεργού κοινοβουλευτικής δράσης, αλλά όταν μιλάει δεν μασάει τα λόγια του και αναταράζει τα λιμνάζοντα πολιτικά νερά. Όπως λέει και ο λαός... ο Ψηλός όταν βήχει παθαίνουν οι άλλοι πνευμονία. Λέει τα πράγματα όπως πιστεύει ότι είναι ή ό,τι έπρεπε να είναι χωρίς να επιδιώκει να γίνει αρεστός με ωραιολογίες και τα τοιαύτα».

    [09] Κρίση

    Η CITY PRESS υπογραμμίζει ότι «ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κεδίκογλου επιμένει και αυξήσεις και αναδρομικά... Διαμάχη μεταξύ δικαστικών λειτουργών για τα οικονομικά και τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης. Συνδικαλιστικός εμφύλιος στην ΕΛ.ΑΣ. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων διέγραψε από τα μητρώα της την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής».

    [10] Δικαιοσύνη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι «προσλήψεις εκατοντάδων δικαστικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, εξωτερικών φρουρών, αλλά και τρεις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, θα στηρίξουν τα "θεμέλια" στο... σπίτι της Θεάς Θέμιδος! Τον άμεσο διορισμό με ταχείς ρυθμούς εκείνων των προσώπων που θα συμβάλλουν στο έργο της Δικαιοσύνης με πρωταρχικό στόχο την κάθαρση, καθώς και την επιτάχυνση της διαδικασίας στην απονομή δικαίου, εξήγγειλε ο Αναστάσης Παπαληγούρας στη χθεσινή γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος».

    Η METRO γράφει «η αργοπορία με την οποία απονέμεται σήμερα η δικαιοσύνη στη χώρα μας, αλλά και η γενικότερη απαξίωση του θεσμού κυριάρχησαν στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων. Μιλώντας για το θέμα αυτό, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένα κακούργημα που διαπράττεται σήμερα θα εκδικαστεί το 2010».

    [11] Συμβασιούχοι

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι «ημέρες Μαΐου του 2001 όταν επί κυβερνήσεως Σημίτη με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου περίπου τρία (3) εκατομμύρια πιστοί συμμετείχαν σε ένα άτυπο δημοψήφισμα για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναβιώσει το κλίμα αυτό για το φλέγον θέμα των εκατοντάδων χιλιάδων συμβασιούχων που "απέκλεισε" το Π.Δ. Παυλόπουλου».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 4 December 2006 - 21:01:14 UTC