Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/11/2006
  • [02] Μπαρόζο
  • [03] Υγεία
  • [04] ΔΣΑ
  • [05] Μπολκεστάιν
  • [06] Συγκοινωνίες
  • [07] Άσυλο
  • [08] ΙΚΑ
  • [09] Πολυτεχνείο
  • [10] Προσλήψεις
  • [11] Ένοπλες Δυνάμεις
  • [12] Φορολογική Μεταρρύθμιση
  • [13] Συμβασιούχοι
  • [14] Δανεισμός
  • [15] Σουφλιάς
  • [16] Δημοσκόπηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/11/2006

    Η υπερψήφιση της κοινοτικής οδηγίας Μπολκεστάιν, η καταγγελία του ΔΣΑ για ελλιπή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, η έλλειψη δωρεάν περίθαλψης για τους Έλληνες και η επιστολή Μπαρόζο με την οποία απορρίπτεται το αίτημα για παράταση στην απορρόφηση του Γ΄ΚΠΣ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φρένο στις "μαϊμού-συνταγές" του ΙΚΑ. Με αλλαγή των βιβλιαρίων ασθενείας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Κάτι τρέχει πάλι με τον Σουφλιά. Δυσαρέσκεια Καραμανλή για την απουσία από το Υπουργικό Συμβούλιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Άπιαστη η ΝΔ, προηγείται 3,1 μονάδες. Σταθεροί στις προτιμήσεις τους οι Έλληνες, όπως αποδεικνύει γκάλοπ της MRB για τον ALPHA.

    Η ΑΥΓΗ: Ο εμπαιγμός συνεχίζεται. Οι συμβασιούχοι αντιδρούν και συγκεντρώνονται σήμερα στην Πλ. Κλαυθμώνος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Υποβρύχια που μπατάρουν και τρύπια τανκ αγόρασε ο Σημίτης. Ο Μεϊμαράκης δεν υποκύπτει στις πιέσεις των προμηθευτών και αρνείται να παραλάβει το άχρηστο πολεμικό υλικό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έρχεται ο πολωνός υδραυλικός. Δεκτή η οδηγία Μπολκεστάιν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 5.537 προσλήψεις σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου. Νέες θέσεις εργασίας ενέκρινε η διυπουργική επιτροπή.

    ΕΘΝΟΣ: Πανάκριβη η... δωρεάν Υγεία. Έρευνα-σοκ: Οι πολίτες αιμοδοτούν από την τσέπη τους το ΕΣΥ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αδιαθεσία είναι η κυβερνητική εκδοχή για την απουσία του Γ. Σουφλιά από το Υπουργικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό. Ο Σαρακατσάνος... άρρωστος με Αλογοσκουφ-ίωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ηφαίστειο" η Βουλή για τους συμβασιούχους. Άγρια επίθεση εναντίον της Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι φέρνει ο Μπολκεστάιν. Πέφτουν τα σύνορα για δεκάδες επαγγέλματα στους "25" της Ε.Ε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ασυδοσία. Ο ΔΣΑ καταγγέλλει γενικευμένο κίνδυνο κατά προσωπικών δεδομένων.

    ΕΣΤΙΑ: Δραστικές ελαφρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα. Κυρίως αυτά αγγίζει η επί θύραις φορολογική μεταρρύθμισις.

    ESPRESSO: Μαντάμ Βάσω με ροζ βόμβες εκβιάζει ακόμα και υπουργούς. Ταχυπαλμίες στην υψηλή κοινωνία για την ατζέντα και το... άλμπουμ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο "Πολωνός υδραυλικός" θα πληρώνει ΙΚΑ. Απελευθέρωση υπηρεσιών αλλά με νόμους της χώρας υποδοχής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 81 δισ. ευρώ το χρέος των νοικοκυριών... έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο δανεισμός αυξήθηκε κατά 27,7% σε σύγκριση με το 9μηνο του 2005.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κόβουν έργα, "αρρωσταίνουν" Σουφλιά. Ναυάγιο με τα λεφτά της Κοινότητας.

    Η ΝΙΚΗ: Ανταρσία Σουφλιά. Δεν... εγκρίνει τον Προϋπολογισμό Αλογοσκούφη.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Σικέ" παιχνίδι τους έστειλε στον Καιάδα. Αποκάλυψη: Η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη αντέγραψε λέξη - λέξη τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Έστησαν λαιμητόμο για τα εργασιακά δικαιώματα. Ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η οδηγία Μπολκεστάιν.

    TRAFFIC NEWS: Όλη η αλήθεια για την εξαφάνιση της ζάμπλουτης Αθηναίας.

    City Press: Γ. Παναγόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΕ, για τα πανεπιστήμια: Να προστατεύσουμε το άσυλο από τη βία!

    Metro: Διεκδικούν μονιμοποίηση με κάθε μέσο. Διαδηλώνουν στο κέντρο οι συμβασιούχοι.

    Metropolis: "Ψήφος" στις συγκοινωνίες παρά τα προβλήματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οργή εμπόρων για τα δημοτικά τέλη στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Μας προσβάλλει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης". Έξω φρενών δήμαρχοι δηλώνουν στην "Ε": Ούτε "φάγαμε" ούτε πήραμε χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απειλή λουκέτου στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Σε απόγνωση εκατοντάδες καταστηματάρχες σε κέντρο και γειτονιές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ρομπότ χειρουργός και στη Θεσσαλονίκη. Με τη χρήση του συστήματος "da Vinci". Άρχισαν ήδη στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" οι πρώτες εγχειρήσεις.

    [02] Μπαρόζο

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "φωτιές άναψε η επιστολή Μπαρόζο, με την οποία απορρίπτεται το αίτημα για παράταση στην απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ. Απόφαση που στερεί από τη χώρα μας σημαντικά έργα υποδομής και φουντώνει την αντιπαράθεση του Γ. Αλογοσκούφη με τον Γ. Σουφλιά".

    [03] Υγεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "μύθος αποδεικνύεται η δωρεάν περίθαλψη για τους Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε 4.028 νοικοκυριά. Όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία, το 35,7% των νοσοκομειακών δαπανών και το 59,2% των ιατρικών επισκέψεων δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Το κατά κεφαλήν "χαράτσι" αρχίζει από τα 200 ευρώ και ξεπερνάει κατά πολύ τα 3.000 ευρώ".

    [04] ΔΣΑ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "βολές κατά της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για αδράνεια και ελλιπή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών εκτοξεύει ο ΔΣΑ. Καταγγέλλει ότι ουσιώδη ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, που ξεκινούν από την παρακολούθηση των τηλεφώνων και τις κάμερες στους δρόμους μέχρι τη χρήση της κρυφής κάμερας και τα τηλεδικεία, αν και έχουν τεθεί υπόψη της Αρχής, είτε έχουν μείνει αναπάντητα είτε δεν την έχουν απασχολήσει. Με άλλη απόφασή του αναφέρεται σε θέματα Δικαιοσύνης".

    [05] Μπολκεστάιν

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι " αίρονται ένα ένα τα εμπόδια για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, έστω και δια της πλαγίας οδού. Χθες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ύστερα από τριετή μάχη, ενέκρινε την οδηγία περί απελευθέρωσης της παροχής υπηρεσιών στην Ευρώπη, γνωστότερο και ως "οδηγία Μπολκεστάιν".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "εγκρίθηκε χτες από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αντεργατική οδηγία για την παροχή υπηρεσιών, γνωστή ως Μπολκεστάιν, που αφορά στο σύνολο των παρεχόμενων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υπηρεσιών. Μεταμφιέζοντας την "Αρχή της Χώρας Καταγωγής" σε "Ελευθερία Παροχής Υπηρεσιών" , η οδηγία επιβάλλει την ανεμπόδιστη παροχή υπηρεσιών σε ένα κράτος - μέλος, από επιχειρήσεις που εδρεύουν σε άλλο κράτος - μέλος".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "το πράσινο φως για την απελευθέρωση των υπηρεσιών έδωσε χθες το Ευρωκοινοβούλιο. Με 405 ψήφους υπέρ και 105 κατά, ενέκρινε την οδηγία που επιτρέπει την ελεύθερη εγκατάσταση του..."πολωνού υδραυλικού" στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά με τοπικούς μισθούς. Εκτιμάται ότι το συμβιβαστικό κείμενο δεν έχει πλέον σχέση με τη διαβόητη οδηγία Μπλοκενστάιν, την οποία τα συνδικάτα είχαν μετονομάσει σε "οδηγία Φρανκενστάιν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας φέρνει και για την Ελλάδα υπερψήφιση της κοινοτικής Οδηγίας Μπολκενστάιν, όπως έγινε γνωστή από το όνομα του αρχικού εισηγητή της, Ολλανδού ευρωβουλευτή. Η ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων δεν παραβιάζει, πάντως, συλλογικές συμβάσεις και ασφαλιστικά δικαιώματα".

    [06] Συγκοινωνίες

    Σύμφωνα με τη Metropolis ,"προσπάθειες βελτίωσης, παρά τα καθημερινά προβλήματα, διακρίνουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στον αντίποδα βρίσκονται οι ελλιπείς ανταποκρίσεις και η ανεπάρκεια θέσεων στάθμευσης κοντά στους σταθμούς".

    [07] Άσυλο

    H City Press αναφέρει ότι : "οι σκοτεινές δυνάμεις της βίας και η επίθεση "αντιεξουσιαστών" κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλου οδηγούν σε δυναμική συνδικαλιστική παρέμβαση. Οι διαρκείς συνεδριάσεις των Συγκλήτων, η συνεννόηση με τις φοιτητικές παρατάξεις και η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., "φράγμα" στους "γνωστούς - αγνώστους".

    [08] ΙΚΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " φρένο" στις μαϊμού συνταγογραφήσεις επιχειρεί να βάλει η διοίκηση του ΙΚΑ. Κάτι που υπολογίζεται να επιτευχθεί με την έκδοση νέων βιβλιαρίων από τις αρχές του 2007".

    [09] Πολυτεχνείο

    Η TRAFFIC αναφέρει ότι Β«ένας αστυνομικός θα αντιστοιχεί για δύο άτομα ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου. Ειδικότερα, επτάμισι χιλιάδες αστυνομικούς, προληπτικούς ελέγχους και προσαγωγές υπόπτων, απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων προβλέπουν μεταξύ άλλων τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εν όψει των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΒ».

    [10] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι Β«νέο πακέτο προσλήψεων ενέκρινε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερη δημόσιου τομέα. Οι προσλήψεις που ενεκρίθησαν ανέρχονται σε 5.537 ενώ, για τις θέσεις που αφορούν τους ΟΤΑ, αυτές θα προκηρυχθούν μετά την ανάληψη καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχέςΒ».

    [11] Ένοπλες Δυνάμεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι Β«η εμμονή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να αβαντάρει με κάθε τρόπο τα γερμανικά συμφέροντα οδήγησε την τότε ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις συμβάσεις για τα Λέοπαρντ και τα τέσσερα υποβρύχια που αποδείχτηκαν άχρηστα για τις Ένοπλες ΔυνάμειςΒ».

    [12] Φορολογική Μεταρρύθμιση

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι Β«πεμπτουσία της φορολογικής μεταρρυθμίσεως την οποία έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης είναι η ελάφρυνσις των μεσαίων εισοδημάτων. Και τούτο θεωρείται πολύ σημαντικό, αφού επί χρόνια τα μεσαία εισοδήματος υφίστανται αναλογικώς την μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνσηΒ».

    [13] Συμβασιούχοι

    Η METRO γράφει ότι Β«την απόφασή τους να διεκδικήσουν με κάθε μέσο τη μονιμοποίησή τους θα διαδηλώσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, οι συμβασιούχοι. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δηλώνει αμετακίνητη στις θέσεις της. Κινούμενος προς αυτή την κατεύθυνση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, άφησε αιχμές κατά των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας πως θα μπορούσαν να έχουν προκηρύξει οργανικές θέσεις για να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκεςΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι Β«τα πυρά του κατά της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, κατά τη συνήθη τακτική του! Στο στόχαστρο των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά βρέθηκε το Ελεγκτικό συνέδριο με αφορμή την απόφασή του για τους συμβασιούχουςΒ».

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι Β«με μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος απαντούν σήμερα οι συμβασιούχοι στον εμπαιγμό που συνεχίζεται εις βάρος τους. Στο πλευρό τους η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ., και η ΓΣΕΕΒ».

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ ισχυρίζεται ότι Β«η αιφνιδιαστική στροφή που έκανε τελευταία η Δικαιοσύνη και, ύστερα από πολλές ευνοϊκές για τους συμβασιούχους αποφάσεις, άρχισε ξαφνικά "να τους δείχνει την πόρτα" έχει εξήγηση και ονοματεπώνυμο: πρόκειται για υποδούλωση της Δικαιοσύνης στις πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί όχι μόνο να ξεπεράσει τον σκόπελο των προεκλογικών της υποσχέσεων, αλλά και να ασκήσει πλήρη έλεγχο στους δικαστές. Και τα καταφέρνει μια χαρά, όπως θα δείτε, αφού ο Άρειος Πάγος δέχτηκε να παίξει το κυβερνητικό παιχνίδιΒ».

    [14] Δανεισμός

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι Β«στα 81 δισ. ευρώ έφθασε το χρέος των ελληνικών νοικοκυριών προς τις τράπεζες στο τέλος Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2006 τα ελληνικά νοικοκυριά δανείστηκαν περίπου 17,5 δισ. ευρώΒ».

    [15] Σουφλιάς

    Η ESPRESSO αναφέρει Β«κρύωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον "τσάρο" της Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και δεν έδωσε το "παρών" στην πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2007. Η ηχηρή απουσία του Θεσσαλού πολιτικού από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σχετίζεται με καθαρά οικονομικής φύσεως λόγουςΒ».

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι Β«σε ρόλο απλού παρατηρητή μίας ακόμη ενδοκυβερνητικής κόντρας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, παρά το γεγονός ότι αυτή εκδηλώνεται στο κορυφαίο πολιτικό ζήτημα και έχει να κάνει με αμφισβήτηση του ίδιου του προϋπολογισμού. Η ηγεσία της κυβέρνησης προσπαθεί να μειώσει τη σημασία και να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την επί της ουσίας ανταρσία του Γιώργου Σουφλιά, ο οποίος απουσίασε από την προχθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επικαλούμενος "μικρή αδιαθεσία", όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος ΡουσόπουλοςΒ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι Β«με την ηχηρή απουσία του, την Τρίτη, από την πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό έκανε αισθητή τη διαφωνία του με την πολιτική Αλογοσκούφη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, αναβιώνοντας μια κόντρα που κρατάει χρόνιαΒ».

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι Β«"πολυφωνίες και δημόσιες διαφωνίες μεταξύ υπουργών δεν επιτρέπονται, ούτε συγχωρούνται". Με τη φράση αυτή που, κατά πληροφορίες, ανέφερε ενοχλημένος ο Κ. Καραμανλής σε στενούς του συνεργάτες, χθες το μεσημέρι, έδειξε την πόρτα της εξόδου σε όσα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να αντιδρούν, με δημόσιο, προκλητικό τρόπο, στις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Για ποιόν χτυπά η καμπάνα; Κυρίως για τον Γιώργο ΣουφλιάΒ».

    [16] Δημοσκόπηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι Β«στις τρεις ποσοστιαίες μονάδες κινείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου. Όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εμφανίζονται να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του, Γιώργος Παπανδρέου, κρίνονται από τους ερωτηθέντες ανέτοιμοι να κυβερνήσουν τη χώραΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 16 November 2006 - 20:25:36 UTC