Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-10-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/10/2006
  • [02] Κέρκυρα
  • [03] Παιδεία
  • [04] ΕΛ.ΑΣ.
  • [05] Γραφειοκρατία
  • [06] Φοροδιαφυγή
  • [07] Ανασχηματισμός
  • [08] Ανάπηροι-μαϊμού
  • [09] Γήπεδα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/10/2006

    Ο επανέλεγχος μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, η ταλαιπωρία των πολιτών στο Δημόσιο εξαιτίας της γραφειοκρατίας, η πριμοδότηση της ΕΛ.ΑΣ. στον προϋπολογισμό του 2007 και η επιστροφή των εκπαιδευτικών στις αίθουσες διδασκαλίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φέρνουν το AIDS στην Ελλάδα. Ανησυχία για τη μαζική εισαγωγή "καλλονών" από την Αφρική.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τρόμος στα υπό κατάληψη σχολεία και στα γήπεδα. Η βία κυριαρχεί στους χώρους μάθησης και άθλησης της νεολαίας μας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σαμαράς και Δήμας μπαίνουν στην κυβέρνηση. Εκλογικό ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Καραμανλής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αναπηρικές: Με ποιες διαδικασίες επανελέγχονται. Στόχος ο εντοπισμός των αναπήρων-"μαϊμού".

    ΕΘΝΟΣ: Οι λίστες της ταλαιπωρίας. Φιάσκο οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για πάταξη της γραφειοκρατίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ οι πιτσιρικάδες επιστρέφουν, οι έφηβοι απέχουν με καταλήψεις, κάνοντας... Γυμνάσια στη Μαριέττα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σαφάρι για ανάπηρους-"μαϊμού". Στο μικροσκόπιο 350.000 συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοίγουν οι μεγάλοι φάκελοι. Φοροδιαφυγή: Χιλιάδες "ύποπτες υποθέσεις" ξανά στο μικροσκόπιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αγιασμός" στα Δημοτικά. Επιστροφή στα σχολεία, αλλά η κρίση παραμένει.

    ΕΣΤΙΑ: Οι αθλιότητες του ΠΑΣΟΚ. Κύριος υποκινητής της κρίσεως στην Παιδεία.

    ESPRESSO: Ιερέας στη μαφία με τα τσοντοκάναλα. Το πρωί στην εκκλησία, το βράδυ στα βουνά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πριμ στην ΕΛΑΣ και όχι στα σχολεία! Ριγμένη η Παιδεία στον προϋπολογισμό.

    TRAFFIC NEWS: Ελληνίδες εναντίον Ρωσίδων... τώρα και με σύλλογο. Απατημένες σύζυγοι οργανώθηκαν σε Σωματείο.

    City Press: Σχολεία: Μετ' εμποδίων η επιστροφή. Πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης.

    Metro: Σκηνικό τρόμου στα γήπεδα. Τελεσίγραφο της ΕΛΑΣ στις ΠΑΕ για τις μετακινήσεις οπαδών και τα επεισόδια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σχέδιο πόλης για 40.000 στρέμματα. Θεσσαλονίκη: Τελειώνουν οι πολεοδομικές μελέτες το 2007.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ζήτημα 1ο οι χαμένες ώρες. Πώς θα γίνει η αναπλήρωση. Τι προτείνουν οι εκπαιδευτικοί - Τι λέει η κυβέρνηση.

    [02] Κέρκυρα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "...το γεγονός από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα, μονοπώλησε το ενδιαφέρον και των βρετανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία παρουσιάζουν εκτενή ρεπορτάζ για το τραγικό περιστατικό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σοβαρό πλήγμα στον Τουρισμό μας. Ωστόσο, απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους με την Ελληνική Αστυνομία δηλώνουν οι εκπρόσωποι της βρετανικής πρεσβείας".

    Η Traffic News αναφέρει ότι "έντονη κριτική άσκησε ο διεθνής Τύπος για την ελληνική τουριστική υποδομή και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, έπειτα από το θάνατο των Βρετανών τουριστών σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, όταν εκείνοι ακούσια εισέπνευσαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους ποσότητα μονοξειδίου του άνθρακα και προτρέπει τους τουρίστες να μην επιλέξουν ξανά την Ελλάδα για τις διακοπές τους".

    [03] Παιδεία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "πυροβολισμοί, ληστείες, καταγγελίες για βιασμούς, επιθέσεις με μολότοφ και ενδείξεις για διακίνηση ναρκωτικών, καταστροφές και λεηλασίες, συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό των καταλήψεων, στο οποίο κυριαρχεί η βία σε ποικίλες μορφές και εκφάνσεις. Βία και αναρχία. Πίσω από τα κάγκελα, μέσα από τα λουκέτα, τους μαντρότοιχους και τις σφαλιστές πόρτες, ο χαβαλές δίνει τη θέση του στην ασυδοσία και οι έφηβοι βιώνουν καταστάσεις άγριες, ενίοτε μηνύσιμες, σίγουρα πάντως, αναντίστοιχες με την ηλικία τους".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "οσάκις το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην αντιπολίτευση, προέβη σε απίστευτες αθλιότητες κατά της Κυβερνήσεως. Αθλιότητες, οι οποίες υπονομεύουν ευθέως την Οικονομία, την Παιδεία και το εν γένει καλό του Τόπου. Όλη αυτή η κρίσις στον χώρο της Παιδείας απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ένα άκρως δημαγωγικό κόμμα, που πολιτεύεται με τον πλέον ανεύθυνο τρόπο. Διότι σήμερα δεν υπάρχει η παραμικρή πλέον αμφιβολία ότι η κινητοποίησις των δασκάλων ήταν καθοδηγούμενη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "σήμερα ξεκινά ουσιαστικά η φετινή χρονιά στα Δημοτικά με την επιστροφή των δασκάλων, ύστερα από έξι εβδομάδες, στις σχολικές αίθουσες. Η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, προτεραιότητα για εκπαιδευτικούς και υπουργείο. Από τις καταλήψεις θα κριθεί η λειτουργία Γυμνασίων-Λυκείων. Στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πάντως, μαθητές και εκπαιδευτικοί επανέλαβαν το δικό τους "όχι" στην κυβέρνηση με αντι-εκδηλώσεις στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις της χώρας".

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "με διασπασμένο το "κοινό αγωνιστικό μέτωπο" που είχαν σχηματίσει τις τελευταίες εβδομάδες, επιστρέφουν σήμερα στις τάξεις οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Η πρόταση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για δύο εικοσιτετράωρες απεργίες στις 3 και τις 9 Νοεμβρίου έγινε άνετα αποδεκτή από τις τοπικές ενώσεις των δασκάλων, αφενός γιατί είναι αρκετά "συμπαγής" ως κλάδος και αφετέρου διότι οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις έχουν προετοιμαστεί μεθοδικά εδώ και καιρό".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ωστόσο υπό κατάληψη παραμένουν περίπου 1.000 γυμνάσια και λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα. Οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι αποφάσισαν στις γενικές συνελεύσεις τους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους από σήμερα, αλλά θα πραγματοποιήσουν εκ νέου 24ωρες απεργίες και συλλαλητήρια στις 3 και 9 Νοεμβρίου. Στα συλλαλητήρια θα λάβουν μέρος και οι καθηγητές, οι οποίοι ωστόσο δεν επικύρωσαν την πρόταση της Ομοσπονδίας τους για απεργία και έτσι επιστρέφουν κανονικά στα μαθήματα".

    H City Press γράφει: "μεγάλες φθορές σε αρκετά σχολεία εξαιτίας των καταλήψεων. Ελπίζεται ότι η επιστροφή των καθηγητών θα περιορίσει και τη δυναμική των καταλήψεων. Η κυβέρνηση φαίνεται να "παγώνει" τις όποιες αλλαγές μέχρι τις επόμενες εκλογές. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προτείνουν εθνικό διάλογο για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση".

    [04] ΕΛ.ΑΣ.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ο προϋπολογισμός του 2007 πριμοδοτεί την ΕΛ.ΑΣ. και κόβει χρήματα από τα σχολεία κάνοντας τη "δωρεάν " Παιδεία πολύ πιο ακριβή".

    [05] Γραφειοκρατία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "μετεξεταστέα παραμένει η κυβέρνηση στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας παρά τις πολυδιαφημιζόμενες πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης για τη σύντμηση των προθεσμιών και την αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών στις συναλλαγές του κοινού με τις υπηρεσίες".

    [06] Φοροδιαφυγή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και άλλων οικονομικών εγκλημάτων, που χειρίστηκαν κατά τη διάρκεια του 2005 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ανοίγουν ξανά. Ο υπ. Οικονομίας υπέγραψε τη σχετική απόφαση και καθορίζει 13 κριτήρια επιλογής των υποθέσεων που θα επανελεγχθούν".

    [07] Ανασχηματισμός

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "μέσα στο πλαίσιο των πολιτικών πρωτοβουλιών που εξετάζει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέο ανασχηματισμό, ο οποίος θα είναι στην ουσία και εκλογικός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αλλαγές που μελετά ο πρωθυπουργός σε επίπεδο υπουργών έχουν σαν βασικό στόχο την συμπλήρωση του σημερινού σχήματος με ορισμένα στελέχη της ΝΔ όπως ο σημερινός επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σταύρος Δήμας, καθώς και ο νυν ευρωβουλευτής Αντώνης Σαμαράς".

    [08] Ανάπηροι-μαϊμού

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "στο "μικροσκόπιο" μπαίνουν όλες οι αναπηρικές συντάξεις, ώστε να κοπούν όσοι δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, κερδοσκοπώντας στην πλάτη αυτών που έχουν το πραγματικό πρόβλημα. Το υπουργείο Απασχόλησης διαβεβαιώνει ότι η επανεξέταση των συντάξεων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και θα γίνει με αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά κριτήρια, όπως συμβαίνει σήμερα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "στο ....μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Απασχόλησης, μπαίνουν οι αναπηρικές συντάξεις, προκειμένου να περιοριστούν δραστικά οι ανάπηροι - "μαϊμού".

    [09] Γήπεδα

    Η metro γράφει ότι "στο ίδιο γήπεδο, στο "Αλκαζάρ" με αντιπάλους και πάλι τη Λάρισα και τον ΠΑΟΚ, όπου πριν από 20 χρόνια είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από ρίψη φωτοβολίδας ένας 35χρονος καθηγητής, λίγο έλειψε να θρηνήσουμε και χθες θύματα. Θλιβερά επεισόδια σημειώθηκαν - όχι βέβαια στην ίδια έκταση - και στο ντέρμπι του μπάσκετ ανάμεσα στους δύο "αιώνιους", Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 30 October 2006 - 21:40:34 UTC