Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/9/2006
  • [02] Διαφθορά
  • [03] Ιατρικά απόβλητα
  • [04] Γιώργος Παπανδρέου
  • [05] ΟΑΕΔ
  • [06] Οικονομία
  • [07] Χαριλάου Τρικούπη
  • [08] Μαξίμου
  • [09] ΣτΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/9/2006

    Η διαφθορά στην πολιτική ζωή του τόπου και η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επίδομα μέχρι 951 ευρώ από τον ΟΑΕΔ από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσβολή Γιώργου στον Παπούλια. Στο Μέγαρο ήταν παρούσα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πνίγονται στην μπόχα των σκανδάλων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Άτοκα στεγαστικά σε στρατιωτικούς. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλά για όλα στη "Β".

    ΕΘΝΟΣ: Διπλό "ναι" στο επίδομα των 176 ευρώ. Δικαστικές αποφάσεις- πιλότος για όλο το Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για σκάνδαλα και... παίζουν τους κλέφτες και τους αστυνόμους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μαύρα σύννεφα για την Οικονομία. Στον αέρα η επιτήρηση σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο Αλμούνια, ο οποίος διαφωνεί με τα μπαλώματα της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απάντηση στο "καρτέλ της λάσπης". Αντεπίθεση Παπαθανασίου με αγωγή και αποκαλύψεις που εκθέτουν το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Έβγαλαν μαχαίρια στη ΝΔ. Όλοι εναντίον όλων για να αποσείσουν τις "κουμπαριές".

    ΕΣΤΙΑ: Οι λασπολόγοι του ΠΑΣΟΚ. Κατηγορούν για πταίσματα οι βαρυνόμενοι με κακουργήματα.

    ESPRESSO: Ο έρωτας της Μαριέττας με τον φρουρό της. "Αθλιότητες" χαρακτηρίζει η ίδια τις φήμες περί γάμου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δωράκι 3,6 εκ. ευρώ στο καρτέλ του γάλακτος. Επιμένει ο Παπαθανασίου, αντιδρά το Γεωργίας.

    TRAFFIC NEWS: Θα γεννήσω το παιδί της καλύτερής μου φίλης. Το δικαστήριο χορήγησε την άδεια στη νεαρή γυναίκα που ήδη διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της.

    City Press: Η διαφθορά παραλύει το σύστημα. Έκθεση Παγκόσμιας Τράπεζας: Η Ελλάδα έγινε πιο διεφθαρμένη τα τελευταία χρόνια.

    Metro: Ψάχνουν όλοι τα πάντα. Σε Β«ανακριτικά γραφείαΒ» έχουν μετατραπεί τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Metropolis: Άγνωστο πού καταλήγουν 12.500 τόνοι αποβλήτων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επιτήδειοι με... πλάτες. "Έπαιξαν" στο όνομα στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Θολώνει η εικόνα του δημάρχου. Αποκλειστικό. Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

    [02] Διαφθορά

    H City Press γράφει: "Έκθεση Παγκόσμιας Τράπεζας: Η Ελλάδα έγινε πιο διεφθαρμένη τα τελευταία χρόνια. Metron Analysis: Περιορισμένη η φθορά της κυβέρνησης. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Καραμανλή για την κάθαρση. Εκτός ελέγχου και στα όρια του κουτσομπολιού η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τέσσερα πρόστιμα ύψους 678.700 ευρώ μια περίπου διαπόμπευση όλων των γαλακτοβιομηχανιών για τα αναγραφόμενα στις ετικέτες στο γάλα και μια έρευνα για την ύπαρξη καρτέλ που μπορεί να καταλήξει σε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ: Αυτή είναι η "προνομιακή μεταχείριση" των γαλακτοβιομηχανιών τα τελευταία δύο χρόνια, για την οποία κατηγορείται η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Αντίθετα, επί ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επανέρχονται τώρα στη δημοσιότητα, οι αντίστοιχες καταγγελίες για καρτέλ ή ακατάλληλα προϊόντα "θάφτηκαν", ενώ με υπουργική απόφαση ανατράπηκε η απαγόρευση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά της "Βοσινάκης" από τη ΦΑΓΕ".

    "Οι κουμπαριές δεν σώζουν κανέναν " λέει σήμερα στη ΒΡΑΔΥΝΗ ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι όπου εντοπίζονται σκιές διαφθοράς, όπου διαπιστώνονται αποκλίσεις από τη νομιμότητα, η κυβέρνηση θα είναι άτεγκτη, σκληρή και αμείλικτη".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται η αντιπαράθεση γύρω από τα ζητήματα διαφθοράς, καθώς τα δύο κόμματα βουλιάζουν σε μία μπόχα σκανδάλων, που οδηγεί σε τέλμα τον ίδιο τον δημόσιο βίο της χώρας, αυξάνοντας παράλληλα την αναξιοπιστία των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και την δυσπιστία των πολιτών απέναντι στην πολιτική και τους πολιτικούς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "τον ασκό του Αιόλου στην πολιτική κόντρα φαίνεται ότι άνοιξε η διαμάχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ με φόντο τη διαφθορά. Μετά τις μομφές Κουλούρη για σχέσεις με τη ΦΑΓΕ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου πέρασε χθες στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας την τότε υπουργό Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου για παρέμβαση και ακύρωση απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού που απαγόρευε την εξαγορά της εταιρίας Βοσινάκη από τη ΦΑΓΕ. Τις προηγούμενες ημέρες ο Γιάννης Παπαθανασίου είχε δηλώσει ότι όχι μόνο δεν χρηματοδοτήθηκε από τη ΦΑΓΕ, αλλά και ότι της επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ για την υπόθεση με τα χαλασμένα γιαούρτια".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "το ΠΑΣΟΚ βαρύνεται μεταξύ άλλων με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Και μία σημαντική πτυχή του σκανδάλου εκείνου είναι ότι εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο εταιρείες που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ή εχρησιμοποίησαν τα κεφάλαια που ήντλησαν για άλλους σκοπούς. Όταν το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την καταλήστευση εκατοντάδων χιλιάδων επενδυτών, είναι δυνατόν να μιλούν σήμερα τα στελέχη του για συμμορίες, για αρπαχτικά και για καρτέλ; Ολίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "δώρο" αξίας 3,6 εκατ. ευρώ προς τις γαλακτοβιομηχανίες ετοιμάζεται να δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης με την προώθηση της επιμήκυνσης της ζωής του φρέσκου γάλακτος σε 10 ημέρες, συναντώντας την κάθετη αντίθεση του υπουργείου Γεωργίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι " του καρφώματος το κάγκελο γίνεται στη "νέα διακυβέρνηση" μετά την αποκάλυψη της "γαλάζιας" μίζας των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπου εμπλέκονται κουμπάροι και "ημέτεροι" . Και αυτό είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Υπουργοί τραβούν το χαλί άλλων συναδέλφων τους. Τους "καρφώνουν" ότι εκείνοι έκαναν τα χειρότερα ή δέχονται τα δικά τους πυρά. Ασκούν κριτική σε πρακτικές και πολιτικές άλλων υπουργείων. Τα γάλα ξίνισε".

    Σύμφωνα με τη metro "στο "μικροσκόπιο" έχουν βάλει τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων όλες τις περιπτώσεις στελεχών του αντίπαλου στρατοπέδου για τα οποία υπάρχει πιθανότητα να ανακαλυφθούν παρατυπίες και σκάνδαλα. Κουμπαριές και κάθε είδους σχέσεις με οικονομικούς παράγοντες εξετάζονται και οι φάκελοι ανοίγουν καθημερινά, με παράλληλη έρευνα για οτιδήποτε μπορεί να είναι μεμπτό".

    [03] Ιατρικά απόβλητα

    Η Metropolis υπογραμμίζει ότι "πάνω από 15.000 τόνοι επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων παράγονται κάθε χρόνο στη χώρα μας. Από αυτούς, μόνο οι 2.500 οδηγούνται σε κατάλληλο αποτεφρωτήρα. Οι υπόλοιποι, όπως ανθρώπινα μέλη, αίμα και τοξικά φάρμακα, "αποθηκεύονται" σε κοινές χωματερές".

    [04] Γιώργος Παπανδρέου

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "ως βαριά προσβολή του Γιώργου Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θεωρείται η χθεσινή κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παραστεί στην εκδήλωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν και είχε προσκληθεί από τον Κάρολο Παπούλια, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην πάει στο Μέγαρο Μουσικής. Ο λόγος; Να αποφύγει μια συνάντηση με τον -επίσης προσκεκλημένο από τον Κάρολο Παπούλια- Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να δείξει ότι κλιμακώνει την αντιπολιτευτική του στάση με επίκεντρο τη "συνταγή" της πόλωσης".

    [05] ΟΑΕΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου του 2006 εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και συνταξιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για να πάρουν το εποχικό επίδομα του τρέχοντος έτους, που κυμαίνεται από 475 μέχρι και 951 ευρώ".

    [06] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "σβήνει το φως στο βάθος του τούνελ για την άρση της επιτήρησης της ελληνικής Οικονομίας. Ο κ. Αλμούνια μιλάει για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που αν δεν τα λάβει η κυβέρνηση, η Οικονομία θα παραμείνει στην επιτήρηση και ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι "δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτό που αποκαλείται επιτήρηση, θα λήξει την επόμενη άνοιξη ή αργότερα".

    [07] Χαριλάου Τρικούπη

    Η Traffic News γράφει ότι "μαθαίνω ότι στη Χαριλάου Τρικούπη ακούγονταν μέχρι το δρόμο οι φωνές κάποιων από τα στελέχη που εισηγούνταν στον πρόεδρο να τραβήξει το αφτί στον Γεράσιμο Αρσένη με αφορμή την έμμεση στήριξη στον υπουργό Απασχόλησης και κατ' επέκταση στην κυβέρνηση".

    [08] Μαξίμου

    Η Espresso αναφέρει ότι "κάλπες την άνοιξη του 2007 και νέα κυβέρνηση μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου επανέρχονται ως πιθανά ενδεχόμενα στο πολιτικό σκηνικό. Και αυτό προκειμένου το Μαξίμου να "κεφαλοποιήσει" τον "αέρα" των δημοσκοπήσεων προτού αλλάξει το κλίμα και να πιάσει τη Χαρ. Τρικούπη απροετοίμαστη, οργανωτικά και ψυχολογικά, πολλαπλασιάζοντας τις πιθανότητες νέας εκλογικής επικράτησης".

    [09] ΣτΕ

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "απόφαση-σταθμός του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ανοίγει διάπλατα τον δρόμο σε όλους -ανεξαιρέτως- τους δημοσίους υπαλλήλους να διεκδικήσουν αναδρομικά το επίδομα των 176 ευρώ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 25 September 2006 - 15:17:49 UTC