Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/9/2006
  • [02] Επίσκεψη Πούτιν - Συνομιλίες
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Δημοσκοπήσεις
  • [05] Εθνική ομάδα μπάσκετ
  • [06] Υπόθεση Αλεξ
  • [07] Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/9/2006

    Η σημερινή συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τους προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η κατάκτηση από την εθνική μας ομάδα του μπάσκετ της δεύτερης θέσης στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, οι δημοσκοπήσεις και τα 32 χρόνια της συμπλήρωσης ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Ο αγωγός πετρελαίου και το φυσικό αέριο κάνουν ισχυρή την Ελλάδα. Ο Πούτιν σήμερα στην Αθήνα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χρυσή ομάδα ασημένιο μετάλλιο. Η Εθνική μας πέτυχε το ακατόρθωτο με την ανάδειξή της σε φιναλίστ του Μουντομπάσκετ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τραγωδία για Γιώργο τα γκάλοπ. Αυξάνεται απελπιστικά η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 92% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι δεν είναι αποφασιστικός.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μεγαλώνει η διαφορά υπέρ της ΝΔ. Σαφή πολιτική ηγεμονία δείχνει και το γκάλοπ της METRON ANALYSIS. Διπλασίασε το άνοιγμα της ψαλίδας σε 2,1 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Χρυσοί στις καρδιές μας. Εθνικό πανηγύρι για τον ασημένιο θρίαμβο στο Μουντομπάσκετ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έφτιαξαν το γλυκό όνειρο οι Έλληνες Μπασκετμπολίστες αλλά στο τέλος κουράστηκαν και έμεινε...Χωρίς κερασάκι ...η τούρτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο προσκήνιο ο Σημίτης. "Είμαι παρών. Έχω ευθύνη για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ". Τάραξε τα λιμνάζοντα νερά στην αξιωματική αντιπολίτευση ο πρώην πρωθυπουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ασημένιοι με μέλλον. Η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών η 2η θέση στο Μουντομπάσκετ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρώσικο σκάκι με τον αγωγό. Ο Πούτιν κάνει την πρώτη κίνηση σήμερα στην Αθήνα.

    ΕΣΤΙΑ: Ο κρατισμός φρενάρει την ευρωπαϊκή οικονομία. Υστερεί σε παγκόσμιο επίπεδο ως προς τους ρυθμούς προόδου.

    ESPRESSO: Νέο φρικτό μυστικό για τον Αλεξ. Ο ενήλικος που έβαλε όλα τα παιδιά σε ανώμαλα σεξουαλικά παιχνίδια. Η Νατέλα κατέβηκε στην Αθήνα και έθεσε θέμα Γεωργίου έπειτα από τη "βόμβα" της "Espresso".

    ΤΑ ΝΕΑ: Φουλ επίθεση στη γαλάζια διαπλοκή. Γιώργος: Η ΝΔ πουλάει προστασία στα συμφέροντα.

    TRAFFIC NEWS: Πρωταθλητές στην καρδιά μας. Δεν αξίζουν δάκρυα γι αυτήν την ομάδα. Η Εθνική έχασε από τους Ισπανούς αλλά κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση.

    City Press: ΠΑΣΟΚ: Μπήκε στα 33, ψάχνει το δρόμο του.

    Metro: Ημίθεοι! Πρώτη στην καρδιά μας- δεύτερη στον κόσμο η Εθνική, λύγισε μπροστά στους σπουδαίους Ισπανούς, που στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές.

    Metropolis: Αργυρό στα "χρυσά" παιδιά του μπάσκετ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μπράβο! Η Ελλάδα αποτελεί μια μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο μπάσκετ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Όχι δάκρυα. Η Εθνική κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ. Η ομάδα του Γιαννάκη έχασε στον τελικό από την Ισπανία με 70-47.

    [02] Επίσκεψη Πούτιν - Συνομιλίες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "το ρωσικό πετρέλαιο και αέριο (ισχυρά εργαλεία στο γεωπολιτικό παιχνίδι του 21ου αιώνα ) φέρνουν σήμερα στην Αθήνα τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποφασισμένο πλέον να κλείσει το 16ετές "σίριαλ" της κατασκευής του αγωγού ρωσικού πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης και να προωθήσει το σχέδιο μεταφοράς και αποθήκευσης ρωσικού φυσικού αερίου από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ιταλία. Η μέχρι τώρα "χαλαρή" υποστήριξη της Μόσχας στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού ρωσικού πετρελαίου, από το λιμάνι του Νοβοσιβίρσκι, στη Μαύρη Θάλασσα, στο βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς και από εκεί, με αγωγό στην Αλεξανδρούπολη μετατράπηκε αιφνιδίως σε επείγουσα ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "με τη μεγάλη πρόκληση να βρεθεί στο κέντρο των ενεργειακών εξελίξεων στη Γηραιά Ήπειρο "φλερτάρει" σήμερα η χώρα μας, με αφορμή την άφιξη στην Αθήνα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βούλγαρου προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ. Ιδιαίτερης πολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας θεωρούνται οι διμερείς συνομιλίες για ενεργειακά θέματα, που θα έχει το μεσημέρι στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και κατόπιν με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ".

    H metro προσθέτει ότι "κύριο θέμα της συζήτησης των τριών ηγετών θα είναι η προώθηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ωστόσο στην ατζέντα θα βρεθούν και γενικότερα θέματα ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας-Βουλγαρίας. Σε φρούριο θα μετατραπεί η Αθήνα, ενώ οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε οδικούς άξονες θα δημιουργήσουν προβλήματα".

    [03] ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "όχι στην κυβέρνηση που πουλάει προστασία στα συμφέροντα και στηρίζει τη γαλάζια διαπλοκή διακήρυξε χθες το βράδυ στην Πάτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση οπαδών του, στην ιστορική Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ο κ. Παπανδρέου που δήλωσε ταυτόχρονα έτοιμος για μεγάλες ρήξεις, κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν σε μια κυβέρνηση που διολισθαίνει συνεχώς σε αντιδημοκρατικές ενέργειες και πρωτοβουλίες. Και παράλληλα δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο και πάλι να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας".

    H City Press προσθέτει ότι "σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε χθες, στην ομιλία του στην κατάμεστη από φίλους και οπαδούς του κόμματος πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, στη συγκέντρωση για τα 32 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι «κόλαφο για τον Γιώργο Παπανδρέου συνιστούν οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς αποδεικνύουν πως η ψαλίδα της διαφοράς εξακολουθεί να μεγαλώνει υπέρ της ΝΔ, ενώ αναδεικνύουν και τις ηγετικές αδυναμίες του, οι οποίες δεν επιτρέπουν στο ΠΑΣΟΚ να εμπνεύσει την κοινωνία και να αποκτήσει δυναμική επανόδου στην εξουσία».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι «ο Κώστας Σημίτης επανέρχεται. Και δηλώνει "παρών" στις εξελίξεις του Κινήματος, βλέποντας την "εσωστρέφεια" επί μήνες να υπονομεύει την ενότητα του κόμματος και τον Γιώργο Παπανδρέου ανήμπορο να παρακολουθήσει τους δημόσιους διαπληκτισμούς και τις αντιπαραθέσεις των στελεχών του».

    [04] Δημοσκοπήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι «τη σαφή υπεροχή της Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε η νέα τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Θέμα", καθώς το κυβερνών κόμμα διευρύνει τη διαφορά του κατά 2,1% έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, που έδινε διαφορά 1% μεταξύ των δύο κομμάτων. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 33,4% έναντι 31,3% του ΠΑΣΟΚ, 6,5% του ΚΚΕ και 3,3% που συγκεντρώνουν τόσο ο ΣΥΝ όσο και ο ΛΑΟΣ ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του 17,9% είτε δεν απαντά είτε δηλώνει αναποφάσιστο».

    [05] Εθνική ομάδα μπάσκετ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι «ασήμωσαν το ελληνικό μπάσκετ οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, αφού από χθες είναι δευτεραθλητές κόσμου, κατακτώντας για πρώτη φορά μετάλλιο σε Μουντομπάσκετ, το ασημένιο, αφού η Ισπανία επικράτησε στον τελικό με 70-47. Οι "ατσίδες" με τα μπλε έμειναν από... βενζίνη, μετά την κατάθεση ψυχής στον ημιτελικό της Παρασκευής απέναντι στις ΗΠΑ. Ήταν ολοφάνερο ότι οι διεθνείς ήταν όχι μόνο κουρασμένοι αλλά εξουθενωμένοι σωματικά, αλλά κυρίως ψυχικά, αφού γι΄αυτούς ο μεγάλος τελικός αποδείχτηκε το ματς με τους Αμερικανούς κι όχι ο χθεσινός με την Ισπανία».

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι «ρίγη συγκίνησης πρόσφερε η Εθνική σε όλους τους Έλληνες. Η δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μας ανήκει. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, η ομάδα με τα γαλανόλευκα άγγιξε το άπιαστο, μέχρι χθες, όνειρο. Μπορεί να μην κερδίσαμε στον τελικό την Ισπανία όμως η επιτυχία είναι τεράστια».

    Η METROPOLIS σχολιάζει ότι «αν και η εθνική μας ομάδα γνώρισε βαριά ήττα από τους Ισπανούς, τα "χρυσά" παιδιά του ελληνικού μπάσκετ έδειξαν σε όλο τον κόσμο πως έχουν παρόν και, πολύ περισσότερο, μέλλον. Το τελικό 47-70 δεν μπορεί να διαγράψει όσα πέτυχε αυτή η ομάδα».

    Η TRAFFIC προσθέτει ότι «παράσταση για ένα ρόλο ήταν ο χθεσινός μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπάσκετ, δυστυχώς, με την Εθνική μας να παίζει αυτόν του κομπάρσου. Η Ελλάδα, όπως δεν την έχουμε δει ποτέ, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να μπει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο και τελικά κατέκτησε το ασημένιο, το οποίο φυσικά και αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό».

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει: " υποδοχή ηρώων! Έτσι πρέπει και έτσι αρμόζει σε αυτήν την Εθνική! Μπορεί να μην κατάφερε να πατήσει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του κόσμου για να επιστρέψει στην Αθήνα με το βαρύτιμο τρόπαιο στις αποσκευές της, αλλά η προσπάθεια που κατέβαλαν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες του είναι άξια συγχαρητηρίων και θερμής υποδοχής. Σήμερα το βράδυ, λίγο μετά τις 11μμ, η ελληνική αποστολή, με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος, θα προσγειωθεί στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και αναμένεται να δεχθεί την αποθέωση από πολλούς φιλάθλους".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "με τα πιο θερμά λόγια μίλησε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας για τον ασημένιο θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ.

    [06] Υπόθεση Αλεξ

    Η ESPRESSO αναφέρει «σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που επιβεβαιώνει κορυφαίος νομικός που συμμετέχει στην ανακριτική διαδικασία, από κατάθεση γνώριμου στις Αρχές προσώπου προκύπτει το εξής: Οι πέντε ανήλικοι δράστες, αλλά και ο Αλεξ, κατά τους ισχυρισμούς του δικηγόρου που έχει πλήρη γνώση της ογκώδους δικογραφίας, προέβαιναν, ακαθόριστο για πόσο χρονικό διάστημα, "σε ερωτικά-σεξουαλικά παρά φύσιν παιχνίδια, ερωτοτροπώντας μεταξύ τους, έχοντας διαφθαρεί από ενήλικο που αναμφισβήτητα έχει εμπλοκή στην υπόθεση».

    [07] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η αλήθεια είναι πως η ευρωπαϊκή οικονομία παραπαίει. Από χρόνο σε χρόνο, αυτό καθίσταται όλο και πιο εμφανές. Τόσο από τα οικονομικά μεγέθη καθ΄εαυτά (ρυθμός αναπτύξεως, πληθωρισμός, ανεργία), όσο και από την σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. Η Ευρώπη χάνει διαρκώς έδαφος στον παγκόσμιο καταμερισμό του πλούτου και της εργασίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 6 September 2006 - 6:29:51 UTC