Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ16/8/2006
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Λίβανος
  • [04] Βάσεις
  • [05] Επιτόκια
  • [06] Κυβέρνηση
  • [07] ΟΑΕΔ
  • [08] Νέες θέσεις
  • [09] Μεταρρυθμίσεις
  • [10] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ16/8/2006

    Η επιστροφή των προσφύγων στα ερείπια του Λιβάνου, η άνοδος των βάσεων, που αναμένεται στις περιζήτητες σχολές και η διαφορά των επιτοκίων καταθέσεων - χορηγήσεων στην Ελλάδα που ξεπερνά τις 11 μονάδες είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εργώδης προετοιμασία για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Από σήμερα σε πυρετό το Μαξίμου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 5.660 νέες θέσεις εργασίας. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις ειδικότητες ανά φορέα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυξήσεις 100 ευρώ στις συντάξεις των αγροτών. Σε εκλογική τροχιά οι εξαγγελίες Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις έως 15.000 ευρώ σε 12.700 ανέργους. Για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων.

    ΕΘΝΟΣ: Ψηλώνουν έως 250 μόρια οι βάσεις. Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τα όρια εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χιλιάδες πρόσφυγες, μετά την εύθραυστη εκεχειρία, παίρνουν το δρόμο της επιστροφής στον Λίβανο ατενίζοντας... Άσπρο ήλιο και μαύρες ημέρες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προαναγγέλλουν σκληρή αντιπολίτευση. Μετά την αποπομπή Παπαντωνίου προετοιμάζεται το έδαφος για "γενική επίθεση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοίγει η ψαλίδα στα επιτόκια. Τράπεζες: Πάνω από 11 μονάδες η διαφορά καταθέσεων-χορηγήσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ιδού η "Νέα Μέση Ανατολή". Επιστρέφουν τα καραβάνια των προσφύγων στα ερείπια.

    ΕΣΤΙΑ: Επιταχύνονται οι μεταρρυθμίσεις. Η επιτυχής ιδιωτικοποίησις της Εμπορικής αλλάζει το τοπίο.

    ESPRESSO: 9 ώρες στη διπλανή ξαπλώστρα με τον Καραμανλή. Τα μπάνια του πρωθυπουργού με τη Νατάσα και τα δίδυμα στον Άγιο Σώστη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανατροπές από την άνοδο των βάσεων. Στο 1ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σχέδιο πόλης για 73.000 στρέμματα. Ο προγραμματισμός των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης.

    [03] Λίβανος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "διαφορετική απ΄αυτήν που φαντασιώνονται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι η Μέση Ανατολή που διαμορφώνεται μετά τη σφαγή στον Λίβανο. Νίκη της Χεζμπολάχ βλέπουν οι Άραβες, ενώ γκρίνια ξεσπά στο Ισραήλ. Με αυξημένη αυτοπεποίθηση Συρία και Ιράν μιλούν για "ντροπή" του Ισραήλ, ενώ ο Μπους επιμένει ότι σημειώθηκε νίκη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Καραβάνια προσφύγων σπεύδουν να επιστρέψουν στον κατεστραμμένο νότιο Λίβανο, με τη Χεζμπολάχ να υπόσχεται ότι θα τους βοηθήσει".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "χιλιάδες εσωτερικοί πρόσφυγες επιστρέφουν στον ισοπεδωμένο νότο, καθώς η εύθραυστη εκεχειρία στο Λίβανο διατηρείται παρά τη σποραδική βία. Οι Λιβανέζοι επιστρέφουν μαζικά στα σπίτια τους και καλούνται τώρα να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους από το μηδέν, ενώ έχουν το φόβο εκρήξεων από οβίδες που δεν έχουν εκραγεί. Χιλιάδες οχήματα έχουν δημιουργήσει το αδιαχώρητο στον παραλιακό δρόμο που συνδέει τη Βηρυτό με το λιβανικό νότο, που βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τις ισραηλινές δυνάμεις".

    [04] Βάσεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "άνοδος που μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 250 μόρια αναμένεται για τις περιζήτητες σχολές -κυρίως της Αθήνας- και πιο συγκεκριμένα για νομικές, ιατρικές, πολυτεχνικές και οικονομικές. Ο μεγάλος συνωστισμός υποψηφίων στα υψηλόβαθμα τμήματα αλλά και η μείωση των θέσεων σε ορισμένα από αυτά, θα εκτινάξουν τις βάσεις. Στα ύψη όμως, φαίνεται ότι θα κινηθούν και οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, αφού οι υποψήφιοι γνωρίζουν ότι προσφέρουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "άνοδο που θα φθάσει ακόμη και τα 1.500 μόρια , ιδιαίτερα στις Σχολές του 1ου και του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, θα παρουσιάσουν οι βάσεις των ΑΕΙ. Ψηλά παραμένουν οι περιζήτητες Σχολές, ενώ σε άλλες αναμένεται πτώση έως 350 μόρια".

    [05] Επιτόκια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "ξεπερνά τις 11 μονάδες η διαφορά των επιτοκίων καταθέσεων - χορηγήσεων στην Ελλάδα και διευρύνεται με αφορμή την αύξηση των επιτοκίων του ευρώ, ενώ στις άλλες χώρες της ΕΕ μειώνεται".

    [06] Κυβέρνηση

    Η Espresso επισημαίνει ότι "συσκέψεις ξεκινά ο πρωθυπουργός εν όψει της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες ημέρες ο Κώστας Καραμανλής θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τους υπουργούς του και θα καταλήξει στο τελικό σχέδιο των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και στην κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ, καθώς και τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών. Επίσης, θα διαψεύσει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "στον "αστερισμό" της ΔΕΘ εισέρχονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τα στελέχη των οποίων έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμαστούν για ένα κρίσιμο πολιτικά Φθινόπωρο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "στην τελική ευθεία εν όψει των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών του Οκτωβρίου, αλλά και της προετοιμασίας για την τελική μορφή της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή, στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτέμβρη μπαίνει από σήμερα η κυβέρνηση. "Δωράκι" θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, στους οποίους ο Κώστας Καραμανλής θα υποσχεθεί 50 ευρώ το 2007 και άλλα 50 το 2008 έτσι ώστε τα 230 ευρώ που παίρνουν σήμερα να ανέλθουν σε 330 στο τέλος της τετραετίας".

    [07] ΟΑΕΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "προγράμματα για 46.360 άτομα τρέχουν αυτή τη στιγμή από τον ΟΑΕΔ και απευθύνονται στις ανάγκες του κάθε ανέργου, καθώς περιλαμβάνουν κατάρτιση, απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (stage), επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών και επιχορήγηση των επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων".

    [08] Νέες θέσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "προκηρύσσονται 1.952 θέσεις στα ΚΕΠ, 881 σε δήμους, 586 στα ΕΛΤΑ, 136 σε νοσοκομεία, 120 στην ΑΕΜΥ, 60 στον ΟΓΕΕΚΑ "ΔΗΜΗΤΡΑ", 57 στο Λιμενικό Σώμα και 52 στο υπ. Παιδείας".

    [09] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ήδη η επιτυχής ιδιωτικοποίησις τη Εμπορικής Τραπέζης αλλάζει το τοπίο μέσα στην ίδια την Κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα της δίνει φτερά για να συνεχίση και να επιταχύνη τις μεταρρυθμίσεις. Αρκεί βεβαίως να μπορέση ο Πρωθυπουργός να διαπεράση το μεταρρυθμιστικό πνεύμα του σε όλους τους συνεργάτες του".

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει σκληρή αντιπολίτευση, ανεβάζοντας "στροφές" και τόνους ενόψει ΔΕΘ και δημοτικών νομαρχιακών εκλογών. Μετά την αποπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στο τέλος της εβδομάδας από τις διακοπές του και ξεκινά τον προγραμματισμό του κόμματός του".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 16 August 2006 - 20:03:43 UTC