Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Μέση Ανατολή
  • [04] Συνταξιούχοι
  • [05] Περιβάλλον
  • [06] Πετρέλαιο
  • [07] Εθνικό Κτηματολόγιο
  • [08] Γρηγόρης Μιχαλόπουλος
  • [09] ΙΝΚΑ
  • [10] ΙΚΑ
  • [11] Συντάξεις
  • [12] Νικήτας Κακλαμάνης
  • [13] Διορισμοί
  • [14] Επικοινωνίες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Η κρίση στη Μέση Ανατολή, η νέα δέσμη μέτρων για τη μείωση του χρόνου έκδοσης σύνταξης, η εγκατάλειψη έργων υποδομής για το περιβάλλον, η μελέτη της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία για τις συντάξεις και οι διορισμοί, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλαγές στο ΙΚΑ για 6 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Έκδοση συντάξεων σε 1-2 μήνες. Νέο σύστημα συνταγογράφησης.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ενιαία σύνταξη για τραπεζοϋπαλλήλους. Στις μισθοδοσίες Σεπτεμβρίου οι πρώτες αναδρομικές αυξήσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΙΚΑ: 6 μέτρα βελτίωσης των υπηρεσιών του. Κοινή απόφαση του υπουργού Σ. Τσιτουρίδη και του διοικητή του ΙΚΑ Ι. Βαρθολομαίου.

    Η ΑΥΓΗ: Παρέμβαση για την ειρήνη. Απαίτηση των λαών της Ευρώπης για εκεχειρία τώρα!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 57% χτυπάει ο Νικήτας σύμφωνα με δημοσκόπηση της V-PRC. Γκάλοπ-σοκ για το Δήμο της Αθήνας προκαλεί έντονους προβληματισμούς στο ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μελέτη της ομοσπονδίας εργαζομένων στα Ταμεία αποκαλύπτει: 16 ευρώ την ημέρα για 6 στους 10 συνταξιούχους. Ο μεγαλύτερος εισφοροφυγάς είναι το κράτος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλάζουν όλα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Σειρά μέτρων ανακοίνωσε ο Σάββας Τσιτουρίδης.

    ΕΘΝΟΣ: Αγωνία για 5.165 διορισμούς. 100.000 υποψήφιοι συνωστίζονται για μια θέση στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σάλος για την υπόθεση του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου. Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε νέα υπόθεση "Ντρέυφους";

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συντάξεις εξπρές. Τέρμα στο μαρτύριο των ασφαλισμένων. Μέτρα από το ΙΚΑ για τη μείωση του χρόνου εκδόσεως.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνταξη σε ένα μήνα. Υπ. Απασχόλησης: Δέσμη μέτρων για μείωση του χρόνου έκδοσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρίχνουν βόμβες φωσφόρου. Ο πρόεδρος του Λιβάνου καταγγέλλει το Ισραήλ.

    ΕΣΤΙΑ: Πανάκριβες οι επικοινωνίες. Η Ελλάς 4η ακριβότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ESPRESSO: Κοκτέιλ δηλητηρίων σε όλα τα LIGHT. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών μιλάει για επικίνδυνα αναψυκτικά, γιαούρτια, τσίχλες, καραμέλες και σάλτσες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εγκαταλείπονται έργα υποδομής για το περιβάλλον. Η επίτροπος Χούμπνερ αποκαλύπτει λάθη και παραλείψεις της Ελλάδας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκεχειρία υπό όρους. Στο Λίβανο η Κοντολίζα Ράις, εν μέσω συγκρούσεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Και Έλληνες στη φωτιά του Λιβάνου. "Ναι" σε αποστολή ειρηνευτικής δύναμης.

    Η ΝΙΚΗ: Χτυπούν αμάχους. Νέο Status Quo στη Μέση Ανατολή προωθούν οι ΗΠΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Βάζουν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα. Μεθοδεύουν νατοϊκή παρουσία στο Λίβανο.

    TRAFFIC NEWS: Σεξ και ξύλο στα καμαρίνια γνωστού κέντρου της Αθήνας. Η τραγουδίστρια, ο ποδοσφαιριστής και ο απατημένος σύντροφος.

    City Press: Αλλαγή σχεδίων λόγω ακριβού πετρελαίου. Αναμένονται επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και νέο σφίξιμο στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

    Metro: Υπονομεύουν τον τουρισμό. Αποκαλυπτικά στοιχεία του ΙΝΚΑ για ακριβές και κακές υπηρεσίες στους τουρίστες.

    Metropolis: Κτηματολόγιο για 85 δήμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Θεσσαλονίκης 20 χρόνια όμηροι των σκουπιδιών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Μας έχουν πνίξει... τα σκουπίδια". Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όριά τους και πληρώνουν για να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους σε χωματερές γειτονικών νομών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Με 10 ευρώ τη μέρα ζουν 1 εκατ. συνταξιούχοι! Αυτή είναι η αλήθεια για τα "υπόγεια" και τα "ρετιρέ" του ασφαλιστικού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έχουμε Δημοκρατία που δυναστεύεται από τρομοκρατία. Βαρυσήμαντη έκκληση Παπούλια για να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος, με την ευκαιρία της χθεσινής επετείου της 24ης Ιουλίου.

    [03] Μέση Ανατολή

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "ναι" λέει η κυβέρνηση και -υπό προϋποθέσεις- το ΠΑΣΟΚ στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ειρηνευτική αποστολή στον Λίβανο. Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καταγγέλλοντας την πρακτική της "συλλογικής τιμωρίας" των λαών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με βόμβες φωσφόρου και απειλές ότι θα βομβαρδίζουν δέκα πολυκατοικίες στη Βηρυτό για κάθε ρουκέτα της Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις του. "Συγκινημένη" από την καταστροφή του Λιβάνου και την κατάσταση του λαού του δήλωσε στη Βηρυτό η Κοντολίζα Ράις".

    Η Espresso γράφει ότι "ανήσυχη για την άθλια κατάσταση του λιβανικού λαού δήλωσε η Κοντολίζα Ράις, που επισκέφθηκε τη Βηρυτό, την ίδια στιγμή όμως οι ΗΠΑ προωθούν στο Ισραήλ διατρητικές βόμβες, ενώ καταγγέλλεται ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "στην τακτική της σκόπιμης κωλυσιεργίας προκειμένου οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ να εκμεταλλευτούν τον "νεκρό" διπλωματικό χρόνο, για να απελάσουν όσο πιο βαθιά στο νότιο Λίβανο και να διαμορφώσουν γεωπολιτικά τετελεσμένα, εμμένουν οι ΗΠΑ. Παρά τη γενική κατακραυγή που προκαλούν στη διεθνή κοινότητα η ωμή κυνικότητα του Τελ Αβίβ και οι εγκληματικές επιδρομές εναντίον στρατοπέδου προσφύγων και ασθενοφόρων του Ερυθρού Σταυρού, ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε χθες ότι δεν υπάρχει προοπτική "άμεσης εκεχειρίας" στη Μέση Ανατολή, καθιστώντας σαφές πως οι ΗΠΑ επιθυμούν μία "διαρκή και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "η λύση είναι μία: Να σταματήσει το Ισραήλ την επιδρομή. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτή. Μας βρίσκει αντίθετους η λύση που προτείνεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για ΝΑΤΟική παρουσία στο Νότιο Λίβανο. είναι σαν να βάζεις το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα. Επομένως, ήρθε η ώρα της πίεσης των λαών πάνω στις κυβερνήσεις, ήρθε η ώρα της πιο πλατιάς συμπαράστασης και από μακριά, αλλά και με βοήθεια και επισκέψεις στο Λίβανο".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "επιχειρήσεις ακριβείας εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου πραγματοποιεί ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιήσει το στρατηγικής σημασίας χωριό Μαρούν Αλ Ρας ως βάση για την προέλασή του προς τις βόρειες περιοχές του Λιβάνου".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "ότι χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου κατηγόρησε χθες το Ισραήλ ο Λιβανέζος πρόεδρος Λαχούντ, ο οποίος ζήτησε από τον ΟΗΕ να αξιώσει την άμεση σύναψη εκεχειρίας. Την ίδια στιγμή τρία άτομα - μεταξύ τους δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "εν μέσω συγκρούσεων στο Λίβανο έφθασε η Κοντολίζα Ράις στη Μέση Ανατολή. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών τόνισε την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει εκεχειρία στην περιοχή, αλλά υπό τις "σωστές προϋποθέσεις". Η Κοντολίζα Ράις έφθασε χθες το μεσημέρι στη Βηρυτό, μέσω Κύπρου. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των σιιτών Ναμπίχ Μπέρι".

    [04] Συνταξιούχοι

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "οι έξι στις δέκα συντάξεις είναι χαμηλότερες από 500 ευρώ μηνιαίως (16 ευρώ την ημέρα) αποκαλύπτει μελέτη της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, κύριες αιτίες των "συντάξεων πείνας" είναι η εισφοροδιαφυγή, η αποσύνδεση των μισθών από τις συντάξεις και, κυρίως, η διαχείριση του κράτους, το οποίο όχι μόνο χωριστά στα Ταμεία αλλά και έχει εξανεμίσει τα αποθεματικά τους".

    [05] Περιβάλλον

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "επικίνδυνη υστέρηση στην προώθηση των έργων περιβάλλοντος του Ταμείου Συνοχής αποκαλύπτεται από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ένα τρίτο των 82 έργων δεν έχει καν ξεκινήσει ή βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, ενώ άλλα 32 παρουσιάζουν πολύ χαμηλή απορροφητικότητα. Είναι πιθανόν να χαθούν πόροι εκατοντάδων εκατ. ευρώ από τις καθυστερήσεις στα έργα περιβάλλοντος που έχουν προϋπολογισμό 1,8 δισ. ευρώ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και αμαρτωλά έργα που ξεκίνησαν προ δεκαετίας, αλλά σέρνονται εν μέσω κακοτεχνιών που τα μετέτρεψαν από έργα προστασίας σε έργα καταστροφής του περιβάλλοντος".

    [06] Πετρέλαιο

    Η City Press σημειώνει ότι "αναμένονται επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και νέο σφίξιμο στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Πιο δύσκολη η πολιτική διαχείριση της οικονομίας για την κυβέρνηση. Στο Μαξίμου προβληματίζονται με το ενδεχόμενο έκρηξης της ακρίβειας και της λαϊκής δυσαρέσκειας. Ενισχύεται το σενάριο για πρόωρες εκλογές μέχρι το φθινόπωρο του 2007".

    [07] Εθνικό Κτηματολόγιο

    Η Metropolis γράφει ότι "εκατόν επτά νέες περιοχές πρόκειται να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, έως το 2010. Εβδομήντα βρίσκονται σε Αττική και Πειραιά, δεκαπέντε στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 270.000.000 ευρώ, έχουν ενταχθεί και όλες οι πρωτεύουσες των νομών που δεν είχαν περιληφθεί στις πρώτες φάσεις κτηματογράφησης".

    [08] Γρηγόρης Μιχαλόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "μεγάλος σάλος προξενήθηκε σε πολιτικό, δικαστικό και κοινωνικό επίπεδο από το δημοσίευμα της εφημερίδας το "ΠΑΡΟΝ" σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα στη δίκη του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου στο Γ' Πενταμελές Εφετείο. Χωρίς να μπαίνουμε στη διαδικασία σχολιασμού της απόφασης του Δικαστηρίου, οφείλουμε εκ των πραγμάτων να μείνουμε στην ουσία του κειμένου. Εάν όσα αναγράφει είναι αληθή, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να περπατήσουμε σε μονοπάτια και ατραπούς που θα μας οδηγήσουν στο τέρμα που δεν θα είναι άλλο από την αμφιβολία για την ορθότητα των κινήσεων και αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης".

    [09] ΙΝΚΑ

    Η Metro υποστηρίζει ότι "ανησυχητικά αυξάνονται οι καταγγελίες τουριστών για τις τιμές και την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων που τους παρέχονται την περίοδο των διακοπών τους στη χώρα μας. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΙΝΚΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι η προοπτική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος υπονομεύεται συστηματικά από τους κερδοσκόπους".

    [10] ΙΚΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι «τη λήψη οργανωτικών μέτρων με στόχο τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την έκδοση σύνταξης στις 30 μέρες, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στις Υγειονομικές Μονάδες του ΙΚΑ και τον περιορισμό των δαπανών υγείας ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με τη διοίκηση του Ιδρύματος».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι «μία σειρά μέτρων για τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων και τη βελτίωση των υπηρεσιών στον κλάδο Υγείας ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον διοικητή του ΙΚΑ Ι. Βαρθολομαίο και υπηρεσιακούς παράγοντες».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι «έκδοση σύνταξης γήρατος από το ΙΚΑ μέσα σε 1 με 2 μήνες, με ανάλογη μείωση του χρόνου και για τις άλλες περιπτώσεις δικαιούχων (διαδοχικής ασφάλισης, αναπηρίας) ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, παράλληλα με αλλαγές στο σύστημα συνταγών για 6 εκατ. άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους του Ιδρύματος».

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι «δέσμη μέτρων, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους, λαμβάνουν το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και το ΙΚΑ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι «νέα δέσμη μέτρων για τη μείωση του χρόνου έκδοσης σύνταξης στον ένα μήνα αλλά και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του ΙΚΑ προς τους ασφαλισμένους ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσιτουρίδης. Εν τω μεταξύ, απώλειες έως 30% επιφέρει στις συντάξεις η διαδοχική ασφάλιση».

    [11] Συντάξεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι «σε λύση, εν μέσω θέρους, οδηγείται τις επόμενες ημέρες το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, παράλληλα με την υπογραφή διετούς κλαδικής σύμβασης με συνολικές αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων κατά 11,3% - 11,5%».

    [12] Νικήτας Κακλαμάνης

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι «εικόνα σαρωτικής νίκης του Νικήτα Κακλαμάνη στον Δήμο της Αθήνας εμφανίζει δημοσκόπηση της εταιρείας V-PRC που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΥΝ, κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 17 Ιουλίου. Με βάση τα αποτελέσματά της ο υποψήφιος της ΝΔ εκλέγεται στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας από τον α΄γύρο, με την αθροιστική σταθμισμένη ψήφο υπέρ του να φθάνει στο 57%. Την ίδια ώρα τα ευρήματα της έρευνας προκαλούν έντονο προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται μόλις στο 28%, με τον έναν στους πέντε ψηφοφόρους της Χαριλάου Τρικούπη να εκδηλώνει μάλιστα την πρόθεση να υπερψηφίσει τον κ. Κακλαμάνη».

    [13] Διορισμοί

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ «τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά προκηρυγμένες θέσεις έχουν ανοιχτές για υποβολή αιτήσεων οι πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ και οι απόφοιτοι Λυκείου, ΤΕΕ, ΙΕΚ. Η εικοσαήμερη προθεσμία που έδωσε το ΑΣΕΠ για συμμετοχή σε τρεις διαγωνισμούς που συγκεντρώνουν 3.165 προσλήψεις σε ΙΚΑ, ΕΣΥ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου και λήγει στις 11 Αυγούστου. Την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσμία που έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού για συμμετοχή σε δύο διαγωνισμούς του για 2.000 επαγγελματίες οπλίτες στον Στρατό Ξηράς. Ταυτόχρονα διεξάγονται διαγωνισμοί με έλεγχο του ΑΣΕΠ για 278 θέσεις σε Δήμους, ΔΕΗ, ΝΠΔΔ, και εκτός ΑΣΕΠ για 34 γιατρούς ΕΣΥ, 83 καθηγητές ΑΕΙ, 45 δικηγόρους στο ΙΚΑ. Την εικόνα της εβδομάδας συμπληρώνουν οι προσλήψεις συμβασιούχων, καθώς έχει δοθεί έγκριση από τους περιφερειάρχες για 2.100 συμβάσεις έργου σε Δήμους - Νομαρχίες και από το ΑΣΕΠ για χιλιάδες εποχικούς».

    [14] Επικοινωνίες

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι «στην πραγματικότητα, οι Έλληνες καταβάλλουν βαρύτατο τίμημα για την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που δεν απελευθέρωσαν εγκαίρως την αγορά των επικοινωνιών. Έτσι, σε μία εποχή που το κόστος των επικοινωνιών έπεφτε διεθνώς, στην Ελλάδα, παρέμεινε δυσανάλογα υψηλό, κυρίως λόγω του κρατικού μονοπωλίου του ΟΤΕ. Αυτός είναι ο λόγος που η χώρα μας είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη (και στον κόσμο) ως προς τις επικοινωνιακές υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα ακόμη "επίτευγμα" του ΠΑΣΟΚ.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 25 July 2006 - 21:39:06 UTC