Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/7/2006
  • [02] Φορολογικές ρυθμίσεις
  • [03] Υπόθεση Αλεξ
  • [04] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
  • [05] Δημοτικές εκλογές
  • [06] Πρατήρια βενζίνης
  • [07] Εξοπλιστικά προγράμματα
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] Υποψήφιοι για ΑΕΙ - Μηχανογραφικό Δελτίο
  • [10] Δημοτικές Επιχειρήσεις
  • [11] Καταπατημένες εκτάσεις
  • [12] Σενάρια πρόωρων εκλογών
  • [13] Μεταρρυθμίσεις- Αντιδράσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/7/2006

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι συνομιλίες που έχει σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψηφίους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας στο Μουντιάλ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 500 δημοτικές επιχειρήσεις-φαντάσματα! Αποκαλύπτεται άλλο ένα τεράστιο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οδηγός για το μηχανογραφικό. Επιλογή μεταξύ 478 σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ για όλους τους βαθμούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα γκάλοπ δείχνουν εκλογές. Βροχή εισηγήσεων δέχεται ο Καραμανλής για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οριστική λύση για τα καταπατημένα. Όλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή.

    ΕΘΝΟΣ: Διαρροή βενζίνης από τα ρεζερβουάρ. Αποκαλυπτική έρευνα του Πολυτεχνείου σε 392 πρατήρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν ξημέρωσε στη Γαλλία γιατί δεν λάλησαν... οι πετεινοί. Πρωταθλήτρια Κόσμου η Ιταλία με... Κόλπο Γκρόσο στα πέναλτι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα ρύθμιση για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Στο στόχαστρο τριακόσιες χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδηγός για σωστό μηχανογραφικό. Από σήμερα μέχρι και 21 Ιουλίου η κατάθεση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αερομαχία αξίας 3,2 δισ. ευρώ. Συμφέροντα 8 χωρών συγκρούονται στην πλάτη μας.

    ΕΣΤΙΑ: Ποιοί ανθίστανται στις μεταρρυθμίσεις. Εκείνοι που εμφανίζονται να τις επικροτούν στις δημοσκοπήσεις.

    ESPRESSO: Οι άγνωστες φωτογραφίες του Αλεξ. Η τραγική μητέρα μάς δέχθηκε στο σπίτι της και μας "άνοιξε" το άλμπουμ της ζωής της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φοβούνται μην τους πάρει η... μπάλα. Ανησυχία στο Μαξίμου εν όψει Δημοτικών.

    TRAFFIC NEWS: Θα φέρω στον κόσμο το παιδί του νεκρού άνδρα μου. Ζει το δικό της θαύμα με τη μέθοδο της κρυοσυντήρησης.

    City Press: Ξεπέρασε τα όρια ο Ερντογάν. Κατηγόρησε την Ελλάδα για έλλειψη θρησκευτικής ελευθερίας, σε δείπνο με τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ.

    Metro: Το σήκωσε ο πιο ψύχραιμος. Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Ιταλοί. Άδοξο "αντίο" του Ζινεντίν Ζιντάν.

    Metropolis: Αύξηση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ έως και 500 μόρια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 2.231 παιδιά θύματα τροχαίων. Σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε 17 μήνες.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ελπίζουν στις προεκπτώσεις. Οι καταστηματάρχες κλείνουν το μάτι στους καταναλωτές.

    [02] Φορολογικές ρυθμίσεις

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "σπεύσατε" προς κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων με την εφορία. Πρόσκληση για κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων και την εξεύρεση νέων πηγών άντλησης εσόδων που θα χρηματοδοτήσουν τη φορολογική μεταρρύθμιση σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρείται ειλημμένη η απόφαση για επανεργοποίηση της ρύθμισης του Ν. 3529/2004 που προβλέπει την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των ετών 1998-2002 για τουλάχιστον 300.000 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που για διάφορους λόγους δεν είχαν υπαχθεί σ' αυτή".

    [03] Υπόθεση Αλεξ

    Η Traffic News σημειώνει ότι "κάποιοι έσπευσαν να κάνουν λόγο για σημάδι εκβιασμού, μετά την επίθεση στο αυτοκίνητο της Νατέλα στη Βέροια. Σύμπτωση από κάποιους που θέλησαν να ληστέψουν το αυτοκίνητο ή κάποιοι θέλησαν να κλείσουν το στόμα της οικογένειας στέλνοντας ένα... σημάδι, να σταματήσουν τις όποιες διαμαρτυρίες, έστω και με τον τρόπο που επέλεξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Νατέλα και ο σύζυγός της, με τη σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από τα σπίτια υπόπτων ή οικογενειών που φέρονται να γνωρίζουν στοιχεία για την εξαφάνιση του Αλεξ".

    Η Espresso επισημαίνει ότι "με τον μικρό Βορειοηπειρώτη να συναντιέται στη Θεσσαλονίκη με τους παιδοψυχολόγους του Νοσοκομείου Παπανικολάου και τα δύο Ελληνόπουλα να πραγματοποιούν συνεδρία με τη Χριστίνα Αντωνοπούλου στο τμήμα Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Υγείας Πρόνοιας της Βέροιας, ξεκινά η νέα εβδομάδα.

    [04] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

    Η Metro γράφει ότι "με ένα ματς-φωτιά που τα είχε όλα, γκολ, πάθος, δύναμη, αλλά και την αποβολή του μεγάλου Ζινεντίν Ζιντάν, έριξε την αυλαία του το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Το τρόπαιο σήκωσαν οι Ιταλοί, που φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια για τη διαδικασία των πέναλτι. Τον αγώνα, έτσι όπως εξελίχθηκε, σε μεγάλο βαθμό έκρινε η αποβολή του Ζιντάν, που αποχαιρέτισε την Εθνική Γαλλίας και τα διεθνή γήπεδα με τον πλέον απαράδεκτο και άδοξο τρόπο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "όπως το 1982, όταν μαστιζόταν και τότε από σκάνδαλο στημένων αγώνων, έτσι και τώρα η Ιταλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, για τέταρτη φορά στην Ιστορία της. Η "σκουάντρα ατζούρα" επικράτησε της Γαλλίας με 5-3 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παρ.) με τον Τρεζεγκέ -ήρωα των "τρικολόρ" στο Euro 2000- να χάνει πέναλτι και τον Ζιντάν να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα στο τελευταίο ματς της καριέρας του".

    [05] Δημοτικές εκλογές

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "να χάσει την μπάλα... στις δημοτικές εκλογές κινδυνεύει η κυβέρνηση λόγω της αντιπαράθεσης του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού με τη ΦΙΦΑ, η οποία απέβαλε αποκλεισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διεθνείς διοργανώσεις. Στο Μαξίμου επικρατεί αγωνία καθώς -σύμφωνα με πηγές από την ΕΠΟ- η Παγκόσμια Ομοσπονδία όχι μόνο έχει ζητήσει το νομοσχέδιο εγκεκριμένο από τη Βουλή και μεταφρασμένο αμέσως μετά την ψήφισή του -την Τρίτη- αλλά θέτει και πρόσθετους όρους για την άρση του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει η Λάρισα εκτός Ιντερτότο".

    [06] Πρατήρια βενζίνης

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "λειψή βάζουν τη βενζίνη στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων επτά στα δέκα πρατήρια στην Αττική, παρακρατώνταν ένα ποσοστό που ανέρχεται έως 14,1% από την ποσότητα που οι οδηγοί καταναλωτές πληρώνουν. Την αποκάλυψη αυτή κάνει έρευνα που διεξήγαγε το ΕΜ Πολυτεχνείο -Εργαστήριο τεχνολογίας καυσίμων και λιπαντικών- στα πρατήρια της πρωτεύουσας".

    [07] Εξοπλιστικά προγράμματα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι " διεθνής διαπλοκή τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα με στόχο τα 3,2 δισ. ευρώ του νέου μαχητικού αεροσκάφους, ποσό ίσο με το 50% του δημοσιονομικού μας ελλείμματος. Πρωταγωνιστές στον πόλεμο οι πρωθυπουργοί 7 ευρωπαϊκών χωρών, (χθες μπήκαν στον χορό και οι ΗΠΑ), συνεπικουρούμενοι από προσβευτές και μεσάζοντες. Όσο για αφανείς...κομπάρσους, πολλά λέγονται και γράφονται για κυβερνητικά στελέχη και μεσάζοντες με αλληλοδιαψεύσεις, αγωγές κλπ".

    [08] Ελληνοτουρκικά

    H City Press γράφει ότι "την ίδια ώρα που στη Λευκωσία καταγράφηκε συμφωνία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προχωρούσε σε νέα προκλητική δήλωση, θέτοντας εκ νέου ζήτημα θρησκευτικών ελευθεριών στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε στους πρέσβεις των 25 κρατών -μελών της ΕΕ στην Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι το τουρκικό αίτημα για τη δημιουργία τεμένους στην Αθήνα δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, ενώ η Άγκυρα παραχωρεί εκκλησίες στους Έλληνες της Τουρκίας. Μάλιστα, επιχείρησε να εξισώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τους μουφτήδες".

    [09] Υποψήφιοι για ΑΕΙ - Μηχανογραφικό Δελτίο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ανοίγει σήμερα και κλείνει την Παρασκευή 21 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Δικαίωμα υποβολής ξεκαθαρίστηκε από την προηγούμενη εβδομάδα, τροφοδοτώντας σενάρια ότι το υπουργείο Παιδείας επιφυλάσσεται για την εφαρμογή της βάσης φέτος και γι αυτό δημιουργεί λίστα επιλαχόντων, ότι έχουν όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως εάν συγκέντρωσαν ή όχι γενικό βαθμό πρόσβασης 10. Όπως είναι γνωστό, ο νόμος δίνει σε όσους δεν συγκέντρωσαν 10 στο βαθμό πρόσβασης την εναλλακτική δυνατότητα να συμμετάσχουν στην επιλογή, εφόσον συγκεντρώνουν 10.000 μόρια".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "εύστοχες επιλογές σχολών στο σταυρόλεξο του μηχανογραφικού καλούνται να κάνουν από σήμερα περίπου 100.000 υποψήφιοι φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι, στην πραγματικότητα, θα διαλέξουν επάγγελμα προδιαγράφοντας έτσι την επαγγελματική πορεία τους σε βάθος χρόνου. Ορισμένες από τις σχολές αυτές είναι δημοφιλείς, οδηγούν όμως σε επαγγέλματα κορεσμένα. Άλλες είναι "παρεξηγημένες" αλλά έχουν καλό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και οι απόφοιτοί τους δεν αντιμετωπίζουν το βραχνά της ανεργίας".

    H Metropolis γράφει ότι "σημαντική άνοδος στις βάσεις εισαγωγής από 200 έως 500 μόρια αναμένεται σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων για τα πανεπιστήμια δεν βρίσκονται μόνο τα τμήματα ΑΕΙ. Ορισμένα τμήματα ΤΕΙ διεκδικούν τον πρώτο ρόλο στις επιλογές τους, καθώς προσφέρουν σημαντικότερες προοπτικές στην αγορά εργασίας σε σχέση με πανεπιστημιακά τμήματα που οδηγούν...μαθηματικά στην ανεργία".

    [10] Δημοτικές Επιχειρήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "πεντακόσιες δημοτικές επιχειρήσεις - "φαντάσματα", χωρίς να διαθέτουν ούτε ένα άτομο για προσωπικό, αλλά με Διοικητικά Συμβούλια τα μέλη των οποίων συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αμείβονται αδρά, είχαν συστήσει δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ σ΄όλη τη χώρα, με τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης. Από τις 1.477 επιχειρήσεις των Δήμων πάνω από το 80% εμφανίζει ζημίες τόσες που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργίας τους, λόγω κυρίως των εξόδων μισθοδοσίας του προσωπικού τους που κρίνεται - επιεικώς- ως υπεράριθμο".

    [11] Καταπατημένες εκτάσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας σε περίπου 90.000 καταπατημένα κτήματα τα οποία ανήκουν μεν στο Δημόσιο, αλλά εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες, θα δώσει το υπουργείο Οικονομίας - Οικονομικών με σχέδιο νόμου το οποίο είναι έτοιμο και προβλέπεται άμεσα, πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι, να προωθηθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Η ρύθμιση υπολογίζεται ότι αφορά εκτάσεις περίπου 3,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα".

    [12] Σενάρια πρόωρων εκλογών

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "βροχή εισηγήσεων δέχεται ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής προκειμένου να προσφύγει σε εκλογές εκμεταλλευόμενος την θετική πολιτική συγκυρία που διαμορφώνεται για το κυβερνών κόμμα όπως αυτή αποτυπώνεται στο σύνολο των δημοσκοπήσεων. Με ισχυρό επιχείρημα ότι έτσι κι αλλιώς μετά τον Οκτώβριο η περίοδος θα είναι εν δυνάμει εκλογική με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να είναι εγκλωβισμένη σε λογική παροχών και να αδυνατεί να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές που συνεπάγονται πολιτικό κόστος, οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού προτείνουν να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό".

    [13] Μεταρρυθμίσεις- Αντιδράσεις

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που ανθίστανται στις μεταρρυθμίσεις; Γιατί δεν αφήνουν τον τόπο να πάη μπροστά; Φοβούμεθα, ότι είναι οι ίδιοι που τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων στις δημοσκοπήσεις. Μόλις όμως διαπιστώσουν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα θίξουν και τα δικά τους συμφέροντα, αμέσως αντιδρούν. Οι δε πολιτικοί, προ του φόβου της επανεκλογής τους, είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν. Πρόκειται για φαύλο κύκλο από τον οποίο ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα μπορέση να απεγκλωβισθή η χώρα μας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 10 July 2006 - 14:45:05 UTC