Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/6/2006
  • [02] Απόδραση
  • [03] Αλεξ
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Νικήτας Κακλαμάνης
  • [06] Ελληνοτουρκικά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/6/2006

    Η απόδραση του κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα και ενός ακόμη κρατουμένου από τις φυλακές Κορυδαλλού και τα σενάρια της δολοφονίας του μικρού Αλεξ Μεσχιβίλι είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φρίκη αλλά και πολλά κενά... Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από το έγκλημα των 5 παιδιών της Βέροιας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο στόχαστρο πρόσωπο υπεράνω υποψίας. Πιθανή ανατροπή όλων των σεναρίων στη δολοφονία του μικρού Αλεξ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τρέλανε όλο το σύστημα ο καταζητούμενος-θρύλος Νίκος Παλαιοκώστας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πάγωσε το πανελλήνιο αλλά έχουμε όλοι μας ευθύνες... Συμμαθητές του αγνοούμενου εντεκάχρονου Αλεξ Μεχισβίλι ομολόγησαν τη δολοφονία του και στη συνέχεια ανακάλεσαν.

    ΕΘΝΟΣ: Κωμωδία στον Κορυδαλλό... Με... ελικόπτερο απελευθέρωσε τον αδελφό του ο καταζητούμενος Ν. Παλαιοκώστας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μία ρομαντική, παλιά Αθήνα, με σύγχρονες υποδομές, ονειρεύεται ο Νικήτας με... Λατέρνα, γαζίες και ρετσίνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απόδραση με... τιμές αρχηγού κράτους. Άφωνη η κοινή γνώμη από την παραλυσία του κράτους και τη μετατροπή των φυλακών σε "παραθεριστήρια" κακοποιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διπλό σοκ. Σοκ Νο 1: Η απόδραση του αιώνα. Σοκ Νο2: Έγκλημα και τραγωδία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απέδρασε και το κράτος. Σαν τουρίστες το 'σκασαν δύο από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο!

    ΕΣΤΙΑ: Η Τουρκία εκβιάζει Ελλάδα και Ευρώπη. Με την μέθοδο αυτήν κερδίζει διαρκώς έδαφος.

    ESPRESSO: Το φρικτό μυστικό για τον Αλεξ. Ζήτημα ωρών -κατά την Αστυνομία- να εντοπισθεί ο ενήλικος που "συνεργάστηκε" με την άγουρη συμμορία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πάγωσε όλη η Ελλάδα. Σοκ... βαριά ερωτήματα... και φιάσκο!

    TRAFFIC NEWS: Απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Κινηματογραφική επιχείρηση από τον φαντομά αδελφό του!

    Η ΧΩΡΑ: Απόδραση για όσκαρ από τον Παλαιοκώστα. Ο γνωστός "φαντομάς" γελοιοποίησε για άλλη μία φορά το κράτος.

    Metro: Απόδραση με πτήση...VIP.

    City Press: Ώρα μηδέν για το περιβάλλον. 5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θρίλερ με σενάρια φρίκης. Για τη δολοφονία του 11χρονου Αλεξ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μυστικά και ψέματα. Βέροια: Εφιαλτικά ερωτηματικά για το χαμό του 11χρονου.

    [02] Απόδραση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "μείζονα ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν χθες στις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας γεννά το πρωτοφανές φιάσκο, με αποτέλεσμα την απόδραση του πασίγνωστου κακοποιού Παλαιοκώστα και ενός ακόμη κρατουμένου από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, ενώ μόλις προ τριών μηνών η Αστυνομία απαγόρευε ακόμα και τις πτήσεις των δικών της ελικοπτέρων γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού, μόνον και μόνον επειδή υπήρχε φόβος για μια πιθανή απόπειρα απόδρασης με ιπτάμενο μέσο, χθες η φρουρά των φυλακών πιάστηκε στον ύπνο".

    Η METRO υποστηρίζει ότι "πάνω σε... σενάριο κινηματογραφικής ταινίας πρέπει να δούλεψαν οι εμπνευστές της πρωτοφανούς χθεσινής απόδρασης δύο κρατουμένων από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Η χρήση ελικοπτέρου για την "παραλαβή" των δύο επικίνδυνων κακοποιών από το προαύλιο των φυλακών είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα και, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δείχνει την επικινδυνότητα των δραστών, των αδελφών Παλαιοκώστα, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν τον μεγάλο "πονοκέφαλο" των διωκτικών Αρχών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Νίκος Παλαιοκώστας καταζητείται εδώ και 25 χρόνια".

    Η Traffic News γράφει ότι "φιάσκο, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας, αλλά και τα τρία αρμόδια υπουργεία, η χθεσινή κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό του Βασίλη Παλαιοκώστα και ενός Αλβανού κρατούμενου της πέμπτης πτέρυγας".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "κινηματογραφική απόδραση εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στις Φυλακές του Κορυδαλλού όταν ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο "φαντομάς" Νίκος Παλαιοκώστας κι άλλος ένας δράστης, προσγειώθηκε στον προαύλιο χώρο και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων επιβιβάστηκαν ο αδελφός του Βασίλης και ένας φίλος του, Αλβανός κρατούμενος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "τρέλανε το σύστημα" ο καταζητούμενος-θρύλος Νίκος Παλαιοκώστας ο οποίος έστησε μια χολιγουντιανή απόδραση με ελικόπτερο για να δραπετεύσει ο αδελφός του και Αλβανός δολοφόνος μέσα από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας. Ο Νο 1 καταζητούμενος επί 16 χρόνια άφησε άφωνους αστυνομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με το θράσος του να πάει στο στόμα του ...λύκου στις φυλακές Κορυδαλλού, οργανώνοντας την κινηματογραφική απόδραση, πιάνοντας "στον ύπνο" την κρατική μηχανή".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "ενώ όλη η Ελλάδα σοκαρισμένη παρακολουθεί τις οδυνηρές αποκαλύψεις για την τύχη του μικρού Αλεξ, ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού και παρέλαβε με κάθε άνεση τον κρατούμενο αδελφό του καταζητούμενου κακοποιού Νίκου Παλαιοκώστα".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όσον αφορά την παραμονή του στην κυβέρνηση, βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας -σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών κύκλων- μετά την απίστευτη χθεσινή απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, που αποδεικνύει ότι λειτουργούν σαν ξέφραγο αμπέλι. Ο υπ. αριθμόν 1 καταζητούμενος στην Ελλάδα Ν. Παλαιοκώστας απελευθέρωσε χθες τον αδελφό του Βασίλη και έναν Αλβανό ισοβίτη, κατεβαίνοντας στο προαύλιο των φυλακών με... ελικόπτερο και φεύγοντας ανενόχλητος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "στην Αθήνα του 2006, χθες το απόγευμα, η πραγματικότητα ξεπέρασε τον κινηματογράφο. Η 7η τέχνη αποδείχτηκε φτωχή απέναντι στην γκανγκστερική σοφία των αδελφών Παλαιοκώστα, που γράφουν ιστορία εδώ και 20 χρόνια στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Και την κορύφωσαν χθες, κάνοντας ένα δομημένο κράτος να φαντάζει... τίποτα. Όταν στις 18.26 χθες το απόγευμα ο Κορυδαλλός ενημέρωσε την Αστυνομία ότι πολιτικό ελικόπτερο, μέσα σε σύννεφο σκόνης, απογείωσε προς την ελευθερία άγνωστο αριθμό κρατουμένων από το προαύλιο, επιτελικοί αξιωματικοί ψέλλιζαν... Παπακώστας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "νοκ-άουτ βγήκε χθες ολόκληρο το σύστημα ασφαλείας και ελέγχου στις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας. Λίγα λεπτά στάθηκαν αρκετά για να αποκαλύψουν τη "γύμνια" του ελληνικού κράτους. Λίγα λεπτά ήταν επαρκή για να "κατακρεουργήσουν" το κύρος και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, να αμαυρώσουν ολόκληρο το σύστημα ασφαλείας του κεντρικότερου σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας, να ξεδιπλώσουν την ανεπάρκεια συντονισμού των αρμόδιων Αρχών και να επιτρέψουν τον διασυρμό της χώρας μας".

    [03] Αλεξ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τη δαιδαλώδη τροπή ενός απόλυτου θρίλερ με μοιραίους πρωταγωνιστές πέντε παιδιά, ηλικίας 11-14 ετών και τον παππού των δύο εξ αυτών, που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του 11χρονου Αλεξ Μεσχιβίλι, βίωσαν χθες οι κάτοικοι της Βέροιας και όλοι οι Έλληνες . Και ενώ όλοι μιλούσαν για την πιθανή εμπλοκή συγγενούς των παιδιών επανέρχονται στην κυκλοφορία οι φήμες που θέλουν να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση πρόσωπο υπεράνω υποψίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "ενήλικα συνεργό των πέντε μικρών παιδιών ψάχνει η Αστυνομία, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις στο θρίλερ της εξαφάνισης του εντεκάχρονου Αλεξ Μεσχιβίλι, ενώ από τις καταθέσεις των ανηλίκων ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον συμμαθητή τους και τον έθαψαν, αλλά και τις υπαναχωρήσεις τριών εξ αυτών αμέσως μετά, τα ερωτηματικά για το τι πραγματικά συνέβη και ποιοι εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση πολλαπλασιάζονται".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    H Espresso ισχυρίζεται ότι "άνοιγμα στους "εκσυγχρονιστές" που βρίσκονται στο ...ψυγείο ετοιμάζεται να κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να κλείσει "μέτωπα" και να προστατέψει τα μετόπισθεν του κόμματος εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου έχει δεχθεί εισηγήσεις και εξετάζει σοβαρά να αναλάβει μια ενωτική πρωτοβουλία, στο εσωτερικό του κόμματος καθώς γνωρίζει ότι η εσωστρέφεια υποβόσκει και παράλληλα ναρκοθετεί, όχι μόνο τη δημόσια εικόνα της Χαρ. Τρικούπη, αλλά και το αποτέλεσμα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον ερχόμενο Οκτώβριο".

    [05] Νικήτας Κακλαμάνης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "μια Αθήνα της παλιάς, καλής εποχής, αλλά με σύγχρονες υποδομές, ονειρεύεται ο Νικήτας Κακλαμάνης. Μία Αθήνα, με Λατέρνα, με γαζίες στις αυλές και ρετσίνα τις ταβέρνες κι όχι μία πόλη σκληρή και απάνθρωπη, όπου οι πολίτες αισθάνονται μοναξιά, αν και κινούνται ανάμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπους".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "με τόσο απουσία σθένους εκ μέρους της Ελλάδος, επόμενο είναι να μην παύσουν ποτέ οι Τούρκοι να μας απειλούν και να μας εκβιάζουν. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει τα πάντα για να επιβραβεύσουμε την τακτική τους. Οσάκις μας απείλησαν, τελικώς ενδώσαμε. Και μετά από ένα διάστημα άρχισαν να μας απειλούν και πάλι, μέχρι να ενδώσουμε εκ νέου. Στην δική μας περίπτωση, το δράμα είναι διαρκές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 5 June 2006 - 19:45:41 UTC