Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/5/2006
  • [02] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [03] Απεργία καθηγητών
  • [04] Βουλή
  • [05] Μαλιακός
  • [06] Πανελλαδικές
  • [07] Πολεμική Αεροπορία
  • [08] Μανώλης Κεφαλογιάννης
  • [09] Χαρακτηρισμός εκτάσεων
  • [10] Τουρισμός
  • [11] Εθνική Τράπεζα
  • [12] Παιδεία
  • [13] Τρίτεκνοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/5/2006

    Η εμπλοκή στο έργο Μαλιακός - Κλειδί, η σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, η απεργία διαρκείας που εξήγγειλαν οι πανεπιστημιακοί από την 1η Ιουνίου, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η παράδοση του Τούρκου πιλότου στους Τούρκους είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πώς θα πάρουν το επίδομα οι τρίτεκνοι και άνω. Από 1ης Ιουνίου μέσω ΟΓΑ. Τι προβλέπει η εγκύκλιος.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Το πάνε... φιρί - φιρί. Νέες παραβιάσεις των Τούρκων χθες στο Αιγαίο στο ύψος της Σαμοθράκης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χτίζεται ό,τι δεν ήταν δάσος το 1975. Καινοτόμες και πρωτοποριακές προτάσεις της ΝΔ για το Σύνταγμα.

    Η ΑΥΓΗ: Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Σε νεκρό σημείο η κυβέρνηση. Επικοινωνιακή στροφή χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βρετανική ρουκέτα στον τουρισμό. Οι τουριστικοί πράκτορες στο Λονδίνο προειδοποιούν ότι κινδυνεύουν οι πτήσεις των πολιτικών αεροσκαφών στο Αιγαίο από τις αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αερομαχίες στη Βουλή. Μετωπική Καραμανλή - Παπανδρέου. Για ελληνοτουρκικά, Εθνική, υποκλοπές. Σήμερα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία... εφ' όλης της ύλης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Απεγκλωβισμός ιδιοκτητών γης και συνεταιρισμών. Γενναία κυβερνητική πρωτοβουλία για τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων.

    ΕΘΝΟΣ: Καψώνι με τα Μαθηματικά. Παγίδευσαν τους υποψήφιους οι διευκρινίσεις της Επιτροπής Εξετάσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λίγο πριν τις εκλογές, δημοτικές και... κοινοβουλευτικές, η Κυβέρνηση ακολουθεί φιλολαϊκή πολιτική και... Βάζει ορό στις ασθενείς τάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σφαγή" στα Μαθηματικά. Εγκληματικό λάθος της Επιτροπής των Πανελληνίων Εξετάσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι φοιτητές όμηροι... των καθηγητών. Απεργία-νάρκη στο εξάμηνο με αναχρονιστικά αιτήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ντοκουμέντο για τον Τούρκο πιλότο. Ολόκληρη η αναφορά του Φιλιππινέζου πλοιάρχου.

    ΕΣΤΙΑ: Θέατρο παραλόγου με την Τουρκία. Η υποκρισία των Ευρωπαίων για την ενταξιακή της πορεία.

    ESPRESSO: Έρωτες, μίση και... αίματα! Showbiz "διαπλοκή" με τηλεστάρ, φίρμες του πενταγράμμου και sex symbols.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σοβαρή εμπλοκή στο μεγάλο έργο Μαλιακός - Κλειδί. Εκκρεμής προσφυγή στην Κομισιόν απειλεί και άλλα έργα ύψους 7 δισ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απάντηση σε κάθε τουρκική πρόσκληση. Αυστηρή προειδοποίηση Μεϊμαράκη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Λουκέτο σε όλα τα Πανεπιστήμια. Απεργία διαρκείας από 1ης Ιουνίου.

    Η ΝΙΚΗ: Απο-Εθνικοποίηση. Ο Αλογοσκούφης αφήνει τα ταμεία έξω από την αύξηση. "Εγκρίνει" την εξαγορά της Finansbank.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Όλα τα πρακτικά της ΕΣΗΕΑ για τη "λίστα των μιζαδόρων" του ΥΠ.ΕΞ. Τι αποκαλύπτουν οι διάλογοι.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εργαζόμενοι - φοιτητές - σπουδαστές: Διαδηλώνουν την κοινή απαίτηση για Πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού.

    TRAFFIC NEWS: Θεοδωρίδου: Περνάω και μόνη μου καλά. Κάθε βράδυ τα σπάει στα μπουζούκια.

    Η ΧΩΡΑ: 2.000 ευρώ σε 16.000 τρίτεκνους. Θα χορηγηθεί από τον ΟΓΑ εφάπαξ τον Ιούνιο.

    City Press: Πιλότοι μαχητικών στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Τα κομματικά κριτήρια στην επιλογή των διοικήσεων των πολεμικών μοιρών μεγαλώνουν τις δυσλειτουργίες.

    Μetro: Απάντηση σε όλες τις προκλήσεις. Σαφές μήνυμα Μεϊμαράκη στην Άγκυρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πανελλαδικές εξετάσεις: Σκόνταψαν στα Μαθηματικά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Τι αλλάζει στα νοσοκομεία της Κ. Μακεδονίας. Με υπογραφή του Δ. Αβραμόπουλου δρομολογούνται δεκάδες έργα που αναμένεται να δώσουν πνοή στον χώρο της υγείας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 32 εκατ. ευρώ στους τρίτεκνους. Καλό μεν αλλά όχι ισχυρό κίνητρο.

    [02] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η metro γράφει ότι "με μια...εντυπωσιακή δήλωση, λόγω κυρίως του κλίματος το οποίο έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα από το ατύχημα στο Αιγαίο, ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης , κατέστησε χθες σαφές προς την Άγκυρα ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο την τουρκική προκλητικότητα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "αποκαλυπτική η αναφορά του πλοιάρχου του "LPG/Gaz Century" στο κέντρο επιχειρήσεων του ΥΕΝ για την ανάσυρση του Τούρκου πιλότου και την παράδοσή του στην τουρκική ομάδα διάσωσης. Η "Ε" δημοσιεύει το πλήρες κείμενο της αναφοράς, από την οποία προκύπτει ότι ο πιλότος ζήτησε να τον παραλάβει η τουρκική ομάδα διάσωσης και ο πλοίαρχος αποφάσισε να τον παραδώσει στους Τούρκους. Τον έδωσε "μαζί με τα υπάρχοντα και τον ατομικό του οπλισμό".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "με άλλα λόγια, ενώ ούτε εμείς κατά βάθος επιθυμούμε την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την στηρίζουμε εκ φόβου. Και ίσως περιμένουμε από τους άλλους Ευρωπαίους να πουν το "όχι", το οποίο όμως επίσης υπάρχει κίνδυνος η μήνις των Τούρκων να στραφή πρωτίστως εναντίον μας. Όλο αυτό το σκηνικό, που θυμίζει θέατρο παραλόγου, μάλλον δεν οδηγεί πουθενά. Κάποια στιγμή θα είναι καθ΄ολοκληρίαν εις βάρος μας. Είναι αδιανόητο η εξωτερική πολιτική της χώρας μας να στηρίζεται σε ένα τόσο σαθρό οικοδόμημα, όπως είναι το περί μελλοντικής εντάξεως της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 ισχυρίζεται ότι "το θέμα είναι ότι για την κυβέρνηση τα πράγματα θα είναι ακόμα δυσκολότερα τους επόμενους μήνες. Κι αυτό γιατί οι σχέσεις της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες γίνονται όλο και πιο ψυχρές , λόγω της άρνησης της Τουρκίας να σεβασθεί την υπογραφή της και να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και φυσικά σε αλλαγή συμπεριφοράς έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Εκείνο που φαίνεται είναι ότι η Άγκυρα επιδιώκει να δημιουργήσει ένταση και μάλιστα παρά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι θέλει ήρεμα νερά στο Αιγαίο το καλοκαίρι".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "δύο μέρες μετά το τραγικό αεροπορικό ελληνοτουρκικό επεισόδιο νοτίως της Καρπάθου, η κυβέρνηση, στριμωγμένη , επιχειρεί επικοινωνιακή στροφή. Τελικά εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος μιλώντας στους αξιωματικής της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα δήλωσε ότι "οι προκλήσεις θα απαντώνται σε όλα τα επίπεδα" εννοώντας πιθανώς και ...."ανταπόδοση" της απώλειας του Έλληνα πιλότου Κ. Ηλιάκη. Όμως η κυβερνητική πολιτική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκεται σε νεκρό σημείο. Χωρίς να διδάσκονται από όσα έγιναν. Κανείς από την κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει πειστικά στα αδυσώπητα ερωτήματα για το πως θα κυριαρχήσει κλίμα "καλής γειτονίας", πώς θα πιεστεί η τουρκική ηγεσία να εγκαταλείψει τις έμπρακτες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα - στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις Καραμανλή από το Παρίσι- απηύθυνε χθες από την Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης, πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπέρα, δήλωσε με έμφαση: "Εμείς δεν κάνουμε επιθετικές κινήσεις, αλλά στις προκλήσεις θα λαμβάνουν την δέουσα απάντηση".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "μόλις ένα 24ωρο κράτησε το τουρκικό "μορατόριουμ" στο Αιγαίο. Χθες μετά το μεσημέρι , ένας τουρκικός σχηματισμός αποτελούμενος από οκτώ οπλισμένα αεροσκάφη, παραβαίνοντας τους κανόνες του F.I.R. Αθηνών, μπήκε στο Αιγαίο! Και στη συνέχεια, ένα τουρκικό αεροσκάφος , παραβιάζοντας τα όρια του Εθνικού μας εναερίου χώρου πλησίασε τις νότιες ακτές της νήσου Λέσβου στα τέσσερα ναυτικά μίλια. Το τουρκικό αεροσκάφος, αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από ελληνικό μαχητικό. Επαναλαμβάνεται έτσι η εικόνα έντασης στο Αιγαίο με ευθύνη των Τούρκων στρατηγών και με ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας ελληνοτουρκικής κρίσης".

    [03] Απεργία καθηγητών

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "αποχή από τις εξετάσεις αποφάσισε χθες το βράδυ η συνδικαλιστική οργάνωση των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια, διαφωνώντας με το περιεχόμενο ενός νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που δεν έχει ακόμα καταρτιστεί και αγνοώντας τις επιπτώσεις στους φοιτητές".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "κλείνουν όλα τα Πανεπιστήμια από την 1η Ιουνίου οι πανεπιστημιακοί, που κήρυξαν χθες το βράδυ απεργία διαρκείας. Η εξεταστική περίοδος είναι πλέον στον αέρα - ενώ την ίδια στιγμή 150 σχολές είναι υπό κατάληψη, ύστερα από φοιτητικές συνελεύσεις".

    [04] Βουλή

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "νέα σφοδρή πολιτική αναμέτρηση εφ΄όλης της ύλης αναμένεται σήμερα στη Βουλή μεταξύ των κκ Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το τραγικό επεισόδιο στο Αιγαίο ως τις υποκλοπές και την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank, ο κ. Παπανδρέου θα εξαπολύσει μετωπική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, τον οποίο θα κατηγορήσει για "επιχείρηση παλινόρθωσης του κράτους της Δεξιάς". Ο κ. Καραμανλής στην πρωτολογία του θα κρατήσει χαμηλούς τόνους αλλά στη δευτερολογία θα απαντήσει στον ίδιο υψηλό τόνο επαναλαμβάνοντας την κριτική του για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ".

    [05] Μαλιακός

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "μια παλιά υπόθεση, καθαρά νομικής φύσεως, καθυστερεί την ανάθεση του κρίσιμου έργου Μαλιακός- Κλειδί, μέσω του οποίου παρακάμπτεται η θανατηφόρα διάβαση των Τεμπών, ενώ απειλεί με παρατεταμένη εμπλοκή αρκετούς από τους διαγωνισμούς για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα οδοποιίας, συνολικού ύψους περί τα επτά δισ. ευρώ. Προσφυγή, που έχει κατατεθεί στην Κομισιόν, επικαλείται το ασυμβίβαστο της διπλής ιδιότητας πρώην νομικού συμβούλου του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο οποίος την ίδια περίοδο κατείχε ταυτόχρονα θέση σε Δ.Σ. εταιρείας που διεκδίκησε το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί. Τόσο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησαν κατά της προσφυγής, αλλά η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθυστερεί".

    [06] Πανελλαδικές

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "κατά γενική ομολογία, τα χθεσινά θέματα των Μαθηματικών ήταν για... δυνατούς λύτες, καθώς ο βαθμός δυσκολίας ήταν αρκετά υψηλός ακόμη και για τους υποψηφίους που ακολουθούν τη θετική κατεύθυνση, ενώ -όπως αποδείχτηκε- ο χρόνος για τους μαθητές δεν επαρκούσε εξαιτίας της πολυπλοκότητας των ασκήσεων αλλά και των εκτεταμένων απαντήσεων, που απαιτούσαν τα ζητήματα της θεωρίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "οι υποψήφιοι έξω από τα εξεταστικά κέντρα έβαλαν τα γυαλιά στην Επιτροπή Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι βρήκαν το λάθος που οι επιστήμονες το έδωσαν ως σωστό. Πεδίο αντιπαράθεσης οι εξετάσεις στη Βουλή μεταξύ κυβερνήσεως και αντιπολιτεύσεως".

    [07] Πολεμική Αεροπορία

    Σύμφωνα με την City Press "προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας να βελτιώσει το κλίμα με τη χθεσινή επίσκεψή του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και στην 110 Πτέρυγα Μάχης. Η τραγική απώλεια του Κώστα Ηλιάκη και η σύγχυση για την πολιτική που ακολουθείται έχουν βυθίσει στην απογοήτευση τους συναδέλφους του. Οι "φρουροί του Αιγαίου" αμείβονται με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς και καταβάλλουν τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές".

    [08] Μανώλης Κεφαλογιάννης

    Η Traffic News τονίζει ότι "υπόνοιες ότι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων των δυτικών Κυκλάδων οφείλονται στην εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων λόγω των δημοτικών εκλογών, άφησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης".

    [09] Χαρακτηρισμός εκτάσεων

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος των δασών και των δασικών εκτάσεων που επί δεκαετίες ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες, η κυβέρνηση στις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος περιλαμβάνει και συγκεκριμένα πρόταση για το χαρακτηρισμό ή μη μιας έκτασης ως δασικής. Σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ για τη θεμελίωση του δασικού ή μη χαρακτήρα μιας έκτασης θα λαμβάνεται ως ορόσημο η 11 Ιουνίου του 1975, οπότε και τέθηκε σε ισχύ το πρώτο μεταπολιτευτικό Σύνταγμα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "αλλαγές στη διαδικασία χαρακτηρισμού εκτάσεων ως δασικών ή μη και με διάκρισή τους από τα δάση, βάσει αποδεικτικών στοιχείων από το 1975 και μετά και με τρόπο που να συνδέεται με το χωροταξικό σχεδιασμό, προτείνει η Νέα Δημοκρατία στην εισηγητική έκθεσή της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

    [10] Τουρισμός

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "νέο βρώμικο χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της ελληνικής Οικονομίας επιχειρεί το Λονδίνο, συνεπές στον ρόλο που παγίως τηρεί έναντι της Αθήνας, σε κάθε ευκαιρία. Τα βρετανικά χτυπήματα με αφορμή την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έρχονται να διαδεχθούν εκείνα που επιχειρούν να σπείρουν τον τρόμο και να... ρίξουν τις τιμές των ελληνικών νησιωτικών περιοχών, δημοφιλών προορισμών εν όψει του καλοκαιριού".

    [11] Εθνική Τράπεζα

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "έτοιμο έχει η κυβέρνηση το σχέδιο "αποεθνικοποίησης" της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, η οποία μετά την απώλεια του ελέγχου από το Δημόσιο, θα οδηγηθεί, ενδεχομένως, και σε ξένα χέρια. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δεν έκρυψε χθες την επιθυμία της κυβέρνησης να μείνουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία έξω από την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, γεγονός που θα σημάνει τον περιορισμό του ποσοστού που κατέχουν σήμερα στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας".

    [12] Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "σήμερα το πρωί πραγματοποιείται στη Βουλή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων -με πρωτοβουλία του ΚΚΕ- για την ανώτατη εκπαίδευση. Ο νέος νόμος - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα φέρει ένταση ταξικών φραγμών, χειροτέρευση του επιπέδου της μόρφωσης των παιδιών, εξάρτηση της ανάπτυξης της επιστήμης από το αν αποφέρει κέρδη στο κεφάλαιο, διευκόλυνση του χτυπήματος στις εργασιακές σχέσεις".

    [13] Τρίτεκνοι

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "από την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού ξεκινά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της εφάπαξ παροχής 2.000 ευρώ στις μητέρες που απέκτησαν τρίτο παιδί από 1/1/2006, καθώς και για κάθε παιδί μετά το τρίτο. Οι σχετικές αιτήσεις θα υποβάλλονται στον ΟΓΑ και στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού, ενώ τα ποσά θα εκταμιεύονται άμεσα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "από την 1η Ιουνίου αρχίζει να καταβάλλεται σε 16.000 οικογένειες που έχουν αποκτήσει τρίτο και άνω παιδί, το επίδομα των 2.000 ευρώ, αφορολόγητο και ανεξαρτήτως εισοδήματος των δικαιούχων. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται από τον ΟΓΑ και εντάσσεται στο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικογένειας και δη των τρίτεκνων, που σταδιακά εξομοιώνονται ως προς τις παροχές που δικαιούνται από το κράτος με τους πολύτεκνους".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 26 May 2006 - 20:47:51 UTC