Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/5/2006
  • [02] Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [03] Απελευθέρωση των ναύλων
  • [04] Πακιστανοί
  • [05] Παρακολουθήσεις
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] Κώδικας Da Vinci
  • [08] Αδειοδοτήσεις
  • [09] Επιδοτήσεις ανέργων
  • [10] Καθηγητές-Βιαστές
  • [11] Πρόωρες εκλογές
  • [12] Ασφαλιστικό
  • [13] Μη κρατικά πανεπιστήμια
  • [14] Γ. Παπανδρέου
  • [15] Ένοπλες Δυνάμεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/5/2006

    Οι σχέσεις του Γεωργίου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η απελευθέρωση των ναύλων, η απαγωγή των Πακιστανών και οι παρακολουθήσεις στο διεθνές πολιτικό σκηνικό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τριπλάσιες αυξήσεις για ΕΚΑΣ και σύνταξη ΟΓΑ. Πώς κατανέμονται τα ποσά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καθηγητές-βιαστές. "Δίδασκαν" πορνό στο Ιντερνετ σε μαθητές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκλογικό αιφνιδιασμό ετοιμάζει ο Καραμανλής, μετά τις νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την πολυεπίπεδη κρίση στρατηγικής και τακτικής που αντιμετωπίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μέτρα-ανάσα για τους συνταξιούχους. 12 "κλειδιά" στο διάλογο για το Ασφαλιστικό.

    ΕΘΝΟΣ: Σε ομηρία νησιά και τουρισμός. Ο Κεφαλογιάννης τα δίνει όλα - Οι ακτοπλόοι θέλουν κι άλλα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αντιδράσεις ευσεβών Πιστών, σε προκλητικές παρουσίες, έξω από Ιερούς Ναούς, χθες... Αποκωδικοποίησαν με οργή τον "Κώδικα"... Ντα Βίντσι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Γ. Παπανδρέου. Έξι στους δέκα πολίτες διαφωνούν με την αντιπολιτευτική τακτική του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο Βενιζέλος δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια επιλογής". Μήνυμα στενού συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου μέσω του "ΕΤ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Επιδημία παρακολουθήσεων. Σκηνικό Οργουελ με καθημερινές αποκαλύψεις παντού.

    ΕΣΤΙΑ: Τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ακατανόητος ο περιορισμός περί "μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος".

    ESPRESSO: Τα αυτοκίνητα της εξουσίας. Η χλιδή σε... τέσσερις τροχούς. Με τι κυκλοφορούν οι πρωτοκλασάτοι της κυβέρνησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στη Νέα Μάκρη η γιάφκα των απαγωγέων. Πώς έπεισαν οι Πακιστανοί τον ανακριτή.

    TRAFFIC NEWS: Δεν διαψεύδει ο Κουίκ ότι πάει για την υπερνομαρχία. Τι δήλωσε ο Τέρενς στη "t" για την υποψηφιότητά του.

    Η ΧΩΡΑ: Επιδότηση σε 18.000 ανέργους. Προγράμματα 180 εκατ. ευρώ και για 64χρονους.

    City Press: Ελλάδα, Τουρκία σε αβέβαιη πορεία. Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η οικονομική συνεργασία.

    METRO: Παιχνίδι προκλήσεων. Η Τουρκία στήνει συστηματικά νέο σκηνικό έντασης με την Ελλάδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό: οι 5 αλλαγές. Το σχέδιο της κυβερνητικής παρέμβασης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νόστιμον ήμαρ. Η Θεσσαλονίκη πιο δυνατή με τον Άρη στην Α' Εθνική.

    [02] Ευάγγελος Βενιζέλος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι σχέσεις του Γ. Παπανδρέου με την Ευ. Βενιζέλο, μετά και τις τελευταίες διαφοροποιήσεις του πρώην υπουργού. Το μήνυμα στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέσω του "ΕΤ" συνιστά έμμεση αλλά σαφή απειλή κατά του κ. Βενιζέλου ότι θα φθάσει το θέμα στα άκρα".

    [03] Απελευθέρωση των ναύλων

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι " ακτοπλοΐα έτος μηδέν...Από σήμερα μέχρι και μεθαύριο αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση που απελευθερώνει τους ναύλους της γ΄θέσης και των οχημάτων. Η κατακόρυφη αύξηση των ναύλων είναι το ένα σκέλος της τραγωδίας που θα βιώνουν τα νησιά του Αιγαίου. Το δεύτερο σκέλος είναι τα ανύπαρκτα ή ελάχιστα δρομολόγια, που οδηγούν σε ερήμωση του αρχιπελάγους".

    [04] Πακιστανοί

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν οι Πακιστανοί. Αυτό αποκάλυψε μια...σακούλα ψησταριάς που κατά λάθος έδωσαν στους απαχθέντες οι απαγωγείς τους".

    [05] Παρακολουθήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "κάθε μέρα σχεδόν και μια νέα υπόθεση παρακολούθησης ανακύπτει στο διεθνές πολιτικό σκηνικό. Έχουμε παγκόσμια επιδημία. Στο θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα η "Κυριακάτικη Ε" αποκάλυψε τον ρόλο της εμπίστου του Μπους κυρίας Φράνσις Φράγκος Τάουνσεντ, με τη συγκατάθεση της κυβέρνησης και της Ντόρας Μπακογιάννη. Στις ΗΠΑ αρχηγός της CIA διορίσθηκε ο άνθρωπος που παρακολουθούσε πολίτες με εντολή του Ντικ Τσένι, ενώ στη Γερμανία εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε χθες δημοσιογράφους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούσαν με το αζημίωτο συναδέλφους τους".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Η metro αναφέρει ότι "τον δρόμο της επιστροφής στην εποχή των "ψυχρών" σχέσεων με την Ελλάδα ακολουθεί τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα, η οποία αυξάνει τις προκλήσεις και την ένταση , δημιουργώντας ανησυχία τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί το χρονικό όριο εφαρμογής των υποχρεώσεών της για την τελωνειακή σύνδεση με την Κύπρο".

    H City Press γράφει: "ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η οικονομική συνεργασία. Συνεχίζονται οι στρατιωτικές προκλήσεις στο Αιγαίο και οδηγούμαστε σε νέα κλιμάκωση της κούρσας των εξοπλισμών. Ο Ερντογάν σκληραίνει τη στάση του και δείχνει απρόθυμος να εκπληρώσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Άγκυρας προς την Κύπρο. Η τουρκική πλευρά ανακαλύπτει συνεχώς νέα ζητήματα, σε μια προσπάθεια να επιβάλει συμψηφισμούς".

    [07] Κώδικας Da Vinci

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι" η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέδωσε και άρχισε να διανέμει από χθες, μέσω των ενοριών και των Ιερών Ναών φυλλάδιο που απευθύνεται προς τον Λαό με τον τίτλο : Η αλήθεια για το μυθιστόρημα "Κώδικας Da Vinci" με την ευκαιρία της παγκόσμιας πρεμιέρας της ομότιτλης ταινίας που θα προβληθεί στους κινηματογράφους από τις 18 Μαΐου. Χθες, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών και ενώ διενέμοντο τα φυλλάδια στους συρρεύσαντες πιστούς, δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού, προσπάθησαν υπό την μορφή "ρεπορτάζ" να εκμαιεύσουν γνώμες και απόψεις των πιστών κατά του συγκεκριμένου φυλλαδίου της Εκκλησίας, αφού άκουσον - άκουσον, έθιγε τον ...συγγραφέα του περιβόητου βιβλίου τον Νταν Μπράουν δηλαδή!".

    [08] Αδειοδοτήσεις

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι " η υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών φαίνεται να αναδεικνύει για άλλη μια φορά την προσπάθεια γνωστών κέντρων να παγιδεύσουν την κυβέρνηση και ειδικότερα τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας κ. Ρουσόπουλο, επινοώντας σενάρια κυρίως για τον αριθμό των πανελλαδικών αδειών που θα δοθούν στον επερχόμενο διαγωνισμό".

    [09] Επιδοτήσεις ανέργων

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σημαντικές επιχορηγήσεις για ανέργους έως 64 ετών, νέους επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους και γυναίκες προβλέπονται άμεσα από την ενεργοποίηση νέων προγραμμάτων Stage του ΟΑΕΔ".

    [10] Καθηγητές-Βιαστές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "θυμό, αισθήματα ντροπής και σοκ προκαλούν οι πράξεις "ευυπόληπτων" μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίοι απολύθηκαν από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών"

    [11] Πρόωρες εκλογές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή αναμένεται να δημιουργήσουν οι δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας το προσεχές διάστημα, καθώς επιβεβαιώνουν πως η ψαλίδα της διαφοράς υπέρ της ΝΔ ανοίγει και πάλι, προσφέροντας έτσι στο κυβερνών κόμμα την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη ιδεολογικοπολιτική κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η οποία ενισχύεται από την αντίθεση αρκετών στελεχών σε μία σειρά από πρόσφατες αποφάσεις και πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου, αναζωπυρώνει ακόμη και σενάρια πρόωρων εκλογών".

    [12] Ασφαλιστικό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "η εφαρμογή του Νόμου Ρέππα και του συνόλου της ισχύουσας νομοθεσίας αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και διάλογος στο πλαίσιο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ). Επίσης, μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός θα αποστείλει πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους και τα πολιτικά κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους τους στην επιτροπή μελέτης που θα αναλάβει να εκπονήσει τη διάγνωση για τις διαστάσεις του προβλήματος σε συνεργασία με την Εθνική Αναλογιστική Αρχή".

    [13] Μη κρατικά πανεπιστήμια

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "ασφαλώς, μπορεί να βρεθούν κάποια ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στην Ανωτάτη Εκπαίδευση. Ίσως να βρεθούν και κάποιοι ιδιώτες που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των μεγάλων εθνικών ευεργετών και θα χρηματοδοτήσουν την δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. Όμως ο αποκλεισμός του κερδοσκοπικού χαρακτήρος είναι εξαιρετικά περιοριστικός και δεν εξυπηρετεί την διεύρυνση της ανωτάτης εκπαιδεύσεων".

    [14] Γ. Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει "απέναντί" του μόνον την εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και την πλειοψηφία των πολιτών, όπως προκύπτει από την τηλεφωνική δημοσκόπηση της Κάπα Research, η οποία διεξήχθη το διήμερο 10 και 11 Μαΐου, για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο θέμα". Σύμφωνα με τη συγκρατημένη δημοσκόπηση, έξι στους δέκα διαφωνούν με την αντιπολιτευτική τακτική του Γ. Παπανδρέου, ενώ καταγράφεται συγχρόνως πλήγμα στην εικόνα του ΠΑΣΟΚ από τις κόντρες κορυφαίων στελεχών".

    [15] Ένοπλες Δυνάμεις

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "δίνουν πολλά, παίρνουν λίγα: τα στελέχη των ΕΔ δεν είναι ικανοποιημένα από τις αποδοχές τους και το δείχνουν. Μέχρι το τέλος του 2007, θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για το μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθ. Άμυνας Β. Μεϊμαράκη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 15 May 2006 - 20:48:35 UTC