Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/5/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [04] Επίδομα
  • [05] Υγεία
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Απεργίες
  • [08] Ασφαλιστικό
  • [09] Νησιά
  • [10] ΥΠΕΧΩΔΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/5/2006

    Οι καταθέσεις των διοικητών της ΕΥΠ στη Αουλή για τις υποκλοπές, οι προτάσεις του Διώργου Παπανδρέου για την αναθεώρηση του Συντάγματος και οι εξαγγελίες του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη για τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για παρεμβάσεις σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα. Αποκαλύψεις του πρ. διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή της Αουλής. Ασύδοτη η δράση ξένων υπηρεσιών επί ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Έπεσαν οι μάσκες στη Αουλή. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους ανέργους.

    ΑΠΟΔΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έργα ζωής σε 44 μικρά νησιά. Μεγάλης εθνικής σημασίας πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

    Η ΑΥΔΗ: Δορυφόροι και Αμερικανοί στις υποκλοπές από το 2004. Και η Cosmote στην παρακολούθηση, παραδέχτηκε στη Αουλή ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πράκτορες της CIA έκαναν τις υποκλοπές. Ομολογία του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Π. Αποστολίδη στην Επιτροπή της Αουλής.

    ΤΟ ΑΗΜΑ: Η κυβέρνηση ήξερε για τους "κοριούς" made in USA. Αποκαλυπτική συζήτηση χθες στη Αουλή. Ο διοικητής της ΕΥΠ καταθέτει και διαψεύδει τον τότε υπουργό.

    Η ΑΡΑΔΥΝΗ: Καταπατημένα: Πώς θα γίνει η εξαγορά. Λύση με σχέδιο νόμου για 300.000 ιδιοκτησίες.

    ΕΘΝΟΣ: Ανατροπή με 10 τομές. Πρόταση Διώργου για ριζική αναθεώρηση θεσμών και Συντάγματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Είσθε αδαείς και μακριά νυχτωμένοι. Άδειασμα της ΑΔΑΕ από τον Διοικητή της ΕΥΠ σχετικά με τις υποκλοπές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα βόμβα Διώργου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Προτείνει την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τους βουλευτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το επίδομα στους ανέργους είναι μόνο η αρχή. Στα 556,5 ευρώ το μήνα θα φτάσει η ενίσχυση στους 50άρηδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΕΥΠ καρφώνει κυβέρνηση και ΗΠΑ. Υποκλοπές: Νέα στοιχεία από τις καταθέσεις των διοικητών της.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστια ζημία από τις απεργίες. Η Ελλάς έχει παύσει να καταγράφη τον αριθμό του.

    ESPRESSO: Ο Ρόκκος εισέβαλε σε πεδίο βολής: Είναι... τρελός ο Στέλιος ο Λημνιός. Ορμησε με άλογο και διέκοψε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ξένες υπηρεσίες και εταιρείες πίσω από τις υποκλοπές. Κατασκοπεία και διοικήσεις κινητής "έδειξε" στη Αουλή τ. διοικητής ΕΥΠ.

    Ο ΛΟΔΟΣ: Συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις προϋποθέσεις του διαλόγου. Άρχισε στη Αουλή η συζήτηση για το ασφαλιστικό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Άνοιξε μέτωπο με τη συντήρηση. 10 συνταγματικές τομές από Διώργο.

    Η ΝΙΚΗ: Άμεση εκλογή του ΠτΔ. Πρόταση-"βόμβα" από Παπανδρέου.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Η ΑΔΑΕ ξεσκεπάζει - Η ΕΥΠ ομολογεί τα όργια των πρακτόρων με τις υποκλοπές. Την ώρα που το θέμα πάει να ξεχαστεί, πέφτουν βροχή οι αποκαλύψεις - Η πλήρης δικαίωση του "Π".

    ΡΙΞ-ΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πολιτικός εμπαιγμός ανέργων και απολυμένων. Ψήφισαν την "ντροπολογία" ΝΔ-ΣΥΝ. Αντιδραστικό το μανιφέστο του ΠΑΣΟΚ.

    TRAFFIC NEWS: Αυτά είναι τα κρυφά SMS που μου έστελνε ο Πασχάλης. Θέλω να αναγνωριστεί το παιδί μου, δηλώνει η Ουρανία Τουτουντζή.

    Η ΧΩΡΑ: Πού θα γίνουν προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Επεκτείνονται οι ευεργετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

    City Press: Ασφαλιστικό: Λύσεις μετά το... 2008. Κυβέρνηση και κόμματα παίζουν... καθυστέρηση εξαιτίας του φόβου του πολιτικού κόστους.

    METRO: Έγκλημα εξ αμελείας. Χάνονται ζωές λόγω του συστήματος μεταφοράς ασθενών με έμφραγμα.

    ΑΔΔΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Χέρι" σε 800.000 ασφαλισμένους. Ασφαλιστικό: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

    ΕΔΝΑΤΙΑ: Σε "εργοτάξιο" μετατρέπεται ο Ν. Θεσσαλονίκης. Πάνω από 30 εκ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν το προσεχές διάστημα προκειμένου να δοθούν λύσεις στα κύρια προβλήματα του νομού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μετά τον "χορό" των Ρίχτερ στο Ιόνιο "επισκέπτης" ο Εγκέλαδος στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Υποκλοπές

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "η ακρόαση των κκ Κοραντή και Αποστολίδη, αλλά και του υποδιοικητή της ΕΥΠ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Αουλής, φέρνουν νέα στοιχεία τα οποία φωτίζουν τη σκοτεινή υπόθεση των υποκλοπών, αλλά παράλληλα προκαλούν σωρεία ερωτημάτων".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ αναφέρει ότι "τέτοιου είδους ομολογία - ξεβράκωμα από τα πλέον υπεύθυνα (;) χείλη της ΕΥΠ ότι η Ελλάδα έγινε ξέφραγο αμπέλι κάθε λογής (αμερικανών και άλλων) πρακτόρων που παρακολουθούσαν κινητά και... ακίνητα δεν την περίμενε κανείς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών "έδειξε" μετά την ΑΔΑΕ, και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης κ. Παύλος Αποστολίδης, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι η υπόθεση ενδέχεται να αγγίζει τα όρια της κατασκοπείας. Καταθέτοντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Αουλής, ο κ. Αποστολίδης εκτίμησε ότι πίσω από τις υποκλοπές υπάρχει μυστική υπηρεσία με εμπλεκόμενες όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από τη στιγμή που διέθεταν το ίδιο λογισμικό νόμιμης συνακρόασης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση απέκρυψε ότι γνώριζε από τον Ιούλιο 2005 την ανάμειξη των ΗΠΑ στις υποκλοπές, αποκάλυψε στην Επιτροπή Θεσμών της Αουλής, ο διοικητής της ΕΥΠ Δ. Κοραντής. Η ΕΥΠ, είπε, είχε ενημερώσει την κυβέρνηση, αλλά ο τότε υπουργός Δημ. Τάξεως Δ. Αουλγαράκης είχε μιλήσει για κλήσεις μόνον από βαλκανικές χώρες τόσο στη συνέντευξη των τριών υπουργών όσο και στην Επιτροπή της Αουλής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "κανένα ουσιαστικό στοιχείο για τα 14 καρτοκινητά σκιές δεν προέκυψε από την έρευνα της ΕΥΠ. Ο διοικητής της Υπηρεσίας, Διάννης Κοραντής, καταθέτοντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Αουλής, ανέφερε ότι για την ανάπτυξη του παράνομου λογισμικού των υποκλοπών, ήταν απαραίτητη η τεχνογνωσία του λογισμικού της Ericsson. Υποστήριξε, δε, ότι τα καρτοκινητά-σκιές λάμβαναν γραπτά μηνύματα μόνο από τετραψήφιους αριθμούς των υπηρεσιών της Vodafone αδειάζοντας τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Ανδρέα Λαμπρινόπουλο, που στην πρόσφατη κατάθεσή του, είχε αναφέρει ότι τα καρτοκινητά σκιές δέχθηκαν γραπτά μηνύματα από Αυστραλία, ΗΠΑ, Αρετανία και Σουηδία".

    Η ΑΥΔΗ προσθέτει ότι "την πλήρη αδιαφορία ή "αδυναμία" της ΕΥΠ να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια ανέδειξαν οι χθεσινές καταθέσεις στη Αουλή του πρώην και του σημερινού αρχηγού της Υπηρεσίας Πληροφοριών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "ξέφραγο αμπέλι η χώρα με τους Αμερικανούς πράκτορες να αλωνίζουν και τους δικούς μας της ΕΥΠ να έχουν κυριολεκτικά μαύρα μεσάνυχτα για την δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει αβίαστα από τη χθεσινή ομολογία - σοκ του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παύλου Αποστολίδη".

    Το ΑΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "οι καταθέσεις των δύο διπλωματών οι οποίοι διοίκησαν (διοικούν) την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έριξαν νέο φως στα όσα διαδραματίστηκαν από την άνοιξη του 2004 ως την αποκάλυψη της υπόθεσης. Ο κ. Κοραντής μάλιστα, επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του διοικητή, εξέθεσε τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δ. Αουλγαράκη όταν απεκάλυψε ότι η κυβέρνηση γνώριζε ήδη από τον Ιούλιο του 2005 την αμερικανική εμπλοκή στις υποκλοπές (ο κ. Αουλγαράκης είχε μιλήσει στη Αουλή μόνο για ύποπτες κλήσεις σε καρτοκινητά-"σκιές" από την Αλβανία)".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "οι συμφωνίες, φανερές ή μυστικές, που συνήψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω του ό,τι η ΕΥΠ ήταν "γυμνή" σε τεχνικά μέσα, ήταν αυτές που μετέτρεψαν τότε τη χώρα σε "ξέφραγο αμπέλι" δράσης των ξένων υπηρεσιών και ουσιαστικά δημιούργησαν το υπόβαθρο για το σκάνδαλο των υποκλοπών".

    [03] Αναθεώρηση του Συντάγματος

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "αιφνιδίασε για μία ακόμη φορά ο Διώργος Παπανδρέου, προτείνοντας ενόψει της έναρξης της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, προκειμένου να αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "μέτωπο με τη συντήρηση άνοιξε ο Διώργος Παπανδρέου καταθέτοντας δέκα προτάσεις-τομές για την αναθεώρηση του Συντάγματος προς μια προοδευτική κατεύθυνση. Στο επίκεντρο των προτάσεων βρίσκεται η μεγαλύτερη συμμετοχή του πολίτη στη διακυβέρνηση της χώρας και η επέκταση των δικαιωμάτων του".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "στην πλήρη ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, αλλά και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δημοκρατικών θεσμών, οδηγεί η πρόταση 10 σημείων του Δ. Παπανδρέου για τη συνταγματική αναθεώρηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "πρόταση-βόμβα" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Διώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Συντάγματος, χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Ο κ. Παπανδρέου προτείνει την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, μια πρόταση που από χρόνια επαναφέρει στο προσκήνιο ο κ. Κ. Μητσοτάκης".

    [04] Επίδομα

    Ο ΡΙΞ-ΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "εμπαιγμό των απολυμένων της Νάουσας αποτελεί η κυβερνητική ρύθμιση για μετατροπή της πρόωρης συνταξιοδότησής τους σε ένα προσωρινό επίδομα ανεργίας, εξέλιξη στην οποία συνέβαλαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΣΕΕ, που πολέμησαν την τροπολογία της πρόωρης συνταξιοδότησης και την οποία ψήφισε και ο ΣΥΝ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τόξο" κοινωνικής αλληλεγγύης δημιουργεί η κυβέρνηση. Ήδη, ως το καλοκαίρι, το μέτρο της ειδικής εισοδηματικής ενίσχυσης για τους άνεργους κλωστοϋφαντουργούς επεκτείνεται και σε άλλους κλάδους, όπως εξήγγειλε χθες στη Αουλή ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "με μισόλογα και χωρίς ξεκάθαρη θέση παρουσιάστηκε στη Αουλή το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την τροπολογία για τους άνεργους των κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων της Νάουσας με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη των εντυπώσεων από την κυβέρνηση".

    [05] Υγεία

    Η metro σημειώνει ότι "τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο μόνο στην Αττική, εάν το σύστημα μεταφοράς τους σε νοσοκομεία ήταν περισσότερο οργανωμένο. Αυτό κατήγγειλε χθες ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποίησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με αφορμή τη σημερινή έναρξη του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Πρόληψης και Αποκατάστασης Καρδιαγγειακών Νοσημάτων, Europrevent 2006".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "χιλιάδες τοποθετήσεις εντός του 2006 θα πραγματοποιηθούν σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε κρατικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο".

    [07] Απεργίες

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι " αντί οι κυβερνώντες να επαναλαμβάνουν ότι το δικαίωμα της απεργίας στην Ελλάδα είναι απολύτως κατοχυρωμένο- δηλαδή το αυτονόητο - θα ήταν πιο χρήσιμο να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για την συνολική ζημία που συνεπάγεται η πραγματοποίησις τόσο απεργιών. Το Υπουργείο Απασχολήσεως που έχει ως αντικείμενο την απορρόφηση της ανεργίας, καλό θα ήταν να μετρήση πόσες θέσεις εργασίας χάνονται κάθε χρόνο στην χώρα μας, λόγω των απεργιών!".

    [08] Ασφαλιστικό

    H City Press γράφει: " Ο διάλογος στη Αουλή ξεκίνησε με συμμετοχή μόνο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Δυναμική αύξηση των ασφαλιστικών ελλειμμάτων, χωρίς σοβαρές πιθανότητα αποτελεσματικού ελέγχου τους. Πλειοδοσία στη Αουλή για το ποιος θα δώσει περισσότερες πρόωρες συντάξεις σε άνεργους 50άρηδες με τη μορφή "εισοδηματικών ενισχύσεων διαρκείας".

    Σύμφωνα με το ΛΟΔΟ "άρχισε χθες στη Αουλή ο διάλογος για το ασφαλιστικό, με μια κατ΄ αρχήν συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για τις προϋποθέσεις διεξαγωγής του. Το ΚΚΕ απέχει από την όλη διαδικασία, ενώ ο Συνασπισμός χαρακτήρισε "υπονομευμένο" το διάλογο για επιφυλάχθηκε για την παρουσία του ανάλογα με την πορεία της συζήτησης".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "η πρόσφατη πρόταση του Αλέκου Παπαδόπουλου, να μη συνταξιοδοτείται κανείς ασφαλισμένος πριν από το ηλικιακό όριο των 60 ετών, και ο επικοινωνιακός σεισμός που προκάλεσε κατέδειξε με σαφήνεια τον προβληματισμό που επικρατεί στο εσωτερικό των κομμάτων για την πορεία του διαλόγου στο ασφαλιστικό".

    [09] Νησιά

    Η ΑΠΟΔΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "με έργα ανάπτυξης ύψους 120 εκατομ. ευρώ "θωρακίζει " η κυβέρνηση τα μικρά ακριτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, με τον υπουργό Αιγαίο, Αριστοτέλη Παυλίδη, αποφασίστηκε ακόμα η υπογραφή εξαετών συμβάσεων με ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλυτέρα η νησιωτική χώρα".

    [10] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΑΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί το ελληνικό κράτος σχεδόν από τη σύστασή του αναμένεται να δώσει σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης προετοιμάζει τη ρύθμιση στη βάση της οποία οι καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου θα αποδοθούν, έναντι τιμήματος, στους κατόχους που θα αποκτήσουν πλέον ισχυρούς τίτλους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 11 May 2006 - 16:57:00 UTC