Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/5/2006
  • [02] Οικονομία
  • [03] Ασφαλιστικό
  • [04] Βαρέα και ανθυγιεινά
  • [05] Ακίνητα-ΦΠΑ
  • [06] Εξαγορά "Γερμανού"
  • [07] Παραδικαστικό κύκλωμα
  • [08] Υποψηφιότητα Καραχασάν-Αντιδράσεις
  • [09] Άνεργοι - Πρόωρη σύνταξη
  • [10] Υποκλοπές
  • [11] Κυβέρνηση - Δηλώσεις πρωθυπουργού
  • [12] Επεισόδια - Έρευνες
  • [13] Συνταγματική Αναθεώρηση
  • [14] Πόρισμα Ελεγκτών υπουργείου Υγείας
  • [15] Συνέντευξη Γκιουλμπεγιάζ Καρά Χασάν

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/5/2006

    Η αντιπαράθεση για την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης, Γκιουλμπεγιάζ Καρά Χασάν , η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία, το Ασφαλιστικό, η δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα και η πορεία της οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Στο εδώλιο για 4 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα! Επιτέλους, στα χέρια της Αστυνομίας 17 για τις καταστροφές!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Επιχείρηση καθαρά ταμεία στα κόμματα. Οι τελικές προτάσεις της ΝΔ για το νέο Σύνταγμα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έλληνας ο πράκτορας της NSA που συντόνιζε το δίκτυο των υποκλοπών. Μαζί με στελέχη της ERICSSON είχε τεστάρει το λογισμικό στις εγκαταστάσεις του σουηδικού πολυεθνικού κολοσσού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εγκύκλιος Σουφλιά για εντάξεις - εξπρές. Στο σχέδιο πόλης χιλιάδες ιδιοκτησίες σ΄ολόκληρη την Ελλάδα.

    ΕΘΝΟΣ: Κομπίνα με "διαγνώσεις" καρκίνου! Αποκαλυπτικό πόρισμα των "Ράμπο" του υπουργείου Υγείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από την Μεσσηνία, ο Καραμανλής έστειλε...Μαντήλι Καλαματιανό για πολλούς...λαιμούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι πέντε άξονες του Ασφαλιστικού. Λουκέτο την Τετάρτη σε Δημόσιο - Τράπεζες- ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα ΦΠΑ στην α΄κατοικία από αντιπαροχή. Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τη διαδικασία ανέγερσης οικοδομής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ελληναράδες κατά Ελληνίδας. Ξεσάλωσαν ρατσιστικά στην επιλογή Γιώργου για την υπερνομαρχία.

    ΕΣΤΙΑ: Διαρθρωτικά μέτρα ζητεί η Κομμισσιόν για την μόνιμη διατήρηση του ελλείμματος σε χαμηλά επίπεδα.

    ESPRESSO: "Όχι Έλληνας ο Αλβαρο!". Κλέλια Χατζηιωάννου VS Αθηνάς Ωνάση. Η "βασίλισσα των τάνκερ" εντοπίζει τα 4 μεγάλα λάθη της Αθηνάς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χέρι - χέρι σε κήρυγμα διχασμού: Στελέχη ΝΔ - Καρατζαφέρης- Άνθιμος.

    TRAFFIC NEWS: Δώστε τώρα άλλη μια ευκαιρία στο γάμο σας. Η Μενεγάκη ρίχνει γέφυρα σε Φουστάνο - Θεοδωρίδου.

    Η ΧΩΡΑ: Μπόνους 1.500 ένσημα για πρόωρη σύνταξη. Λύση για άνεργους 50άρηδες από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

    City Press: Εκλογές το 2007 λόγω επιτήρησης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 3,6% το 2007 και ζητεί συνέχιση της προσαρμογής.

    Μetro: Εξαγορά - ανατροπή. Αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά το μεγάλο deal Γερμανού - Cosmote.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πάγωσε" η κτηματαγορά. Έρευνα στους μεσίτες της Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Σφάζονται" για την Καραχασάν. Οξύτατη αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για την υποψήφια.

    [02] Οικονομία

    Η City Press υποστηρίζει ότι "δημοσιονομικό έλλειμμα 3% του ΑΕΠ για φέτος και 3,6% για το 2007 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην εαρινή της έκθεση για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα. Σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης, η Κομισιόν εκτιμά ότι φέτος το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3,4% και το 2007 θα σημειωθεί οριακή επιβράδυνση στο 3,4%. Ο επίτροπος κ. Αλμούνια ζητεί τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "στην εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιείται σήμερα, ζητείται από την ελληνική Κυβέρνηση να λάβη πρόσθετα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρος. Η Κομμισσιόν θεωρεί ότι μόνον έτσι θα καταστή δυνατή η διατήρησις του δημοσιονομικού ελλείμματος στα επίπεδα κάτω του 3% του ΑΕΠ, όχι περιστασιακώς αλλά σε μόνιμη βάση".

    [03] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "οι πέντε άξονες στο Ασφαλιστικό θα τηρηθούν ανεξάρτητα από τον διάλογο που ξεκινά την Πέμπτη: περιστολή υγειονομικών δαπανών, μέτρα αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, επέκταση των κινήτρων για παραμονή στην αγορά εργασίας, αυξημένη η σύνταξη όσων παρατείνουν τις εργασίες τους, μέτρα για την προστασία ανέργων μεγάλης ηλικίας σε περιοχές και κλάδους με υψηλή ανεργία. Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς".

    [04] Βαρέα και ανθυγιεινά

    Η Espesso γράφει ότι "η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης προωθεί τον επανακαθορισμό της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ανάλογη διαδικασία ξεκινά και το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο να συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των βαρέων. Πάντως, η νέα λίστα, που θα περιλαμβάνει τον αποχαρακτηρισμό ή την ένταξη νέων επαγγελμάτων, δεν θα αφορά τους σημερινούς ασφαλισμένους, αλλά όσους ενταχθούν στην αγορά εργασίας από την 1/1/2007".

    [05] Ακίνητα-ΦΠΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "σε ΦΠΑ θα υπόκειται η απόκτηση πρώτης κατοικίας από οικοπεδούχο, με τη μέθοδο της αντιπαροχής. Τη διευκρίνιση αυτή αναμένεται να περιλαμβάνει η γενική ερμηνευτική εγκύκλιος για την εφαρμογή των διατάξεων περί επιβολής του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών που θα εκδώσει εντός των προσεχών ημερών το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Σε περίπτωση αγοράς νέου διαμερίσματος απευθείας από τον κατασκευαστή, ο αγοραστής θα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 19%, εκτός αν πρόκειται για πρώτη κατοικία".

    [06] Εξαγορά "Γερμανού"

    Η METRO εκτιμά ότι "καταιγιστικούς ρυθμούς παίρνει στην εγχώρια αγορά η σύναψη σημαντικών συμφωνιών, τόσο στο επίπεδο των μεγαλύτερων ομίλων όσο και σε μικρότερες επιχειρήσεις. Η διαφαινόμενη εξαγορά του Γερμανού από την Cosmote λειτουργεί ως... ντόμινο σε σχέση όχι μόνο με την αγορά κινητής τηλεφωνίας, αλλά και με τον ίδιο τον ΟΤΕ, καθώς το 2007 θα είναι η χρονιά του στρατηγικού εταίρου, όπως δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης".

    [07] Παραδικαστικό κύκλωμα

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο χώρο της Δικαιοσύνης, η πρώτη δίκη δικαστή για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος είναι πλέον γεγονός. Σήμερα έχει προγραμματιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών Λεωνίδα Στάθη, πρωταγωνιστή σε μία από τις πολλές υποθέσεις διαφθοράς στους δικαστικούς κόλπους, και η ακροαματική διαδικασία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον".

    [08] Υποψηφιότητα Καραχασάν-Αντιδράσεις

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "αναστάτωση και διχασμό στη ΝΔ προκάλεσε η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να ορίσει υποψήφια στην Υπερνομαρχία Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης την 27χρονη μουσουλμάνα Γκιουλ Μπεϊάζ Καραχασάν. Οι πολιτικοί παράγοντες της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, όπως ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, πρωτοστάτησαν σε διχαστικές δηλώσεις, αμφισβητώντας ακόμα και την ελληνικότητα της υποψηφίας σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν σε μισαλλοδοξία τον Μητροπολίτη Άνθιμο και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Αντίθετα, αποστάσεις από τις δηλώσεις Καλαντζή πήραν κορυφαίοι υπουργοί και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ στην Αθήνα, όπως οι κκ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Προκόπης Παυλόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης, οι οποίοι εκφράστηκαν θετικά για την υποψηφιότητα της κ. Καραχασάν".

    [09] Άνεργοι - Πρόωρη σύνταξη

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "μέχρι τα τέλη του 2007 επεκτείνεται το ευνοϊκό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο οποίο υπάγονται μεγάλης ηλικίας άνεργοι και άνεργες μέχρι να συμπληρώσουν 4.500 ένσημα για την πρόωρη σύνταξη. Το μέτρο αφορά ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αλλά και άλλων κύριων ταμείων. Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στην ειδική δράση του Οργανισμού καθώς και νέες διατάξεις για τους απολυμένους σε φθίνουσες Βιομηχανικά περιοχές".

    [10] Υποκλοπές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "Ελληνοαμερικανός πράκτορας της NSA μαζί με στελέχη της Ericsson συντόνιζε το δίκτυο των υποκλοπών. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που συμμετείχε μαζί με στελέχη του σουηδικού πολυεθνικού κολοσσού και στο τεστάρισμα του παράνομου λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του παροχέα και αφού προηγουμένως απέτυχαν οι προσπάθειες των Αμερικανών να βρουν πρόθυμους συμμάχους στις ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας".

    [11] Κυβέρνηση - Δηλώσεις πρωθυπουργού

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι " η συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων και της μάχης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων της διαπλοκής ήταν το διπλό μήνυμα που απέστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από την περιοδεία του στη Λακωνία και τη Μεσσηνία. Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής έστειλε και ένα σαφές μήνυμα προς όλη την περιφέρεια, τονίζοντας με έμφαση ότι η περιφερειακή ανάπτυξη αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή για την κυβέρνησης της ΝΔ και ότι το 80% των κονδυλίων του Δ΄ΚΠΣ θα διοχετευθεί στην επαρχία, για έργα υποδομών και ανάπτυξης".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "άστραψε και βρόντηξε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο τόσο σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στα του οίκου του, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον λαϊκιστή. Παράλληλα υπογράμμισε με έμφαση ότι ο κύκλος των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται με αποφασιστικότητα. Με λίγα λόγια, από τη Μεσσηνία ο Καραμανλής έστειλε...μαντήλι Καλαματιανό για πολλούς...λαιμούς".

    [12] Επεισόδια - Έρευνες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι στα επεισόδια με αναρχικούς το Σάββατο οι αστυνομικοί "συνέλαβαν 17 άτομα τα οποία οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα ο οποίος απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος τους. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των συλληφθέντων, καθώς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν άλλα 23 άτομα. Παράλληλα γίνονται αναζητήσεις από την Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός νεαρού, που τον κατέγραψε η κάμερα του ελικοπτέρου της Αστυνομίας να ανεφοδιάζει με βόμβες μολότοφ τους αναρχικούς".

    [13] Συνταγματική Αναθεώρηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "στην απαγόρευση της χρηματοδότησης των κομμάτων από ιδιώτες επιχειρηματίες αποσκοπεί η τελική πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σε συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ πιθανόν την Τετάρτη. Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα ελέγχει τις προεκλογικές δαπάνες και το "πόθεν έσχες" των βουλευτών και τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων. Θα δικάζει θέματα μισθολογικής πολιτικής, θα επιδικάζει αναδρομικά με συγκεκριμένο χρονικό όριο (καταργείται το Μισθοδικείο). Θα ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων σε τρίτο βαθμό".

    [14] Πόρισμα Ελεγκτών υπουργείου Υγείας

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ξέφραγο αμπέλι θυμίζει το καθεστώς αιμοληψιών στην Ελλάδα. Αιμοληψίες κατ΄οίκον διενεργούν άσχετοι με αντικείμενο, όπως εταιρείες εισαγωγής ειδών κομμωτικής και εστίασης, οι οποίες στελεχώνονται από υπαλλήλους γραφείου και μόνο! Σε κάποιες περιπτώσεις, οι εταιρείες αυτές διαφημίζουν την ...πραμάτεια τους, χρησιμοποιώντας πομπώδεις εκφράσεις , όπως ότι έχει βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο και ότι αυτό είναι "........ειδικές εξετάσεις πρόληψης και διάγνωσης του καρκίνου από το σπίτι σας". Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσίας Υγείας -Πρόνοιας πραγματοποίησε έλεγχο σε μία από αυτές τις εταιρείες και εξέδωσε πρόσφατα πόρισμα, το οποίο παραδόθηκε και στο υπουργείο Υγείας".

    [15] Συνέντευξη Γκιουλμπεγιάζ Καρά Χασάν

    Σε συνέντευξή της στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης Γκιουλμπεγιάζ Καρά Χασάν τονίζει "είμαι Ελληνίδα και δεν θα κουραστώ να το λέω. Ως Ελληνίδα πολίτης σέβομαι το Σύνταγμα , τους νόμους και όλες τις διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει και εφαρμόζει η χώρα μου. Θα ασκήσω όλα τα καθήκοντά μου ως υπερνομάρχης με ευθύνη και σεβασμό. Στο σχολείο που πήγα γιορτάζουμε κάθε εθνική εορτή και κάνουμε παρελάσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 8 May 2006 - 21:00:51 UTC