Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/4/2006
  • [02] ΕΥΠ
  • [03] Π. Ψωμιάδης
  • [04] Παγκοσμιοποίηση
  • [05] Καύσιμα
  • [06] Δυστύχημα
  • [07] Αρχαιοκαπηλία
  • [08] Υποκλοπές
  • [09] Πολιτική όξυνση
  • [10] Προμήθειες οπλισμών
  • [11] "Ελεύθερος Τύπος"
  • [12] Νέα Δημοκρατία
  • [13] Επιδοτήσεις
  • [14] Ρηγίλλης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/4/2006

    Η σιδηροδρομική τραγωδία στη Δράμα, το διεθνές κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων, οι υποκλοπές και η κερδοσκοπία με τα καύσιμα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Αρχιεπίσκοπος εξομολογείται στον "Αδέσμευτο". Τι θα πει με τον Πάπα. Ποια η θέση του για την ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ξήλωσαν τη γαλανόλευκη οπαδοί του Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στον Πύργο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξέσπασε εμφύλιος στην ΚΥΠ, ενώ το εμπόριο απόρρητων πληροφοριών πάει σύννεφο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει στην εκτός σχεδίου δόμηση. Λύση σε χρόνιες αγκυλώσεις δίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Το Εξπρές του θανάτου στη Δράμα. Η έκτη σιδηροδρομική τραγωδία από τον περασμένο Οκτώβριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παρ' όλα τα προβλήματα στην Μακεδονία μένουν πιστοί στον Καραμανλή με πρώτο το Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη ο οποίος... Ύμνησε τον Πρωθυπουργό "έθαψε" το κόμμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μεγάλο ερωτηματικό η αιφνίδια σκληρή αντιπαράθεση Καραμανλή - Παπανδρέου. Πρωτοφανής πόλωση από ασυνήθιστα υψηλούς τόνους για μη προεκλογική περίοδο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κερδοσκοπία εντός... εκτός με τα καύσιμα. Σπάει κάθε ρεκόρ πάλι η τιμή του πετρελαίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αστραπές για υποκλοπές. Ο Γιώργος προκαλεί την κυβέρνηση: Κάνατε χρήση;

    ΕΣΤΙΑ: Η Ευρώπη αρνείται την παγκοσμιοποίηση. Χάνει διαρκώς μερίδιο στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.

    ESPRESSO: Λιώνει ο "Άγιος". Σημάδια αποσύνθεσης στο σκήνωμα. Κάλυψαν το πρόσωπο του Βησσαρίωνα για να μη φαίνονται οι αλλοιώσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο Χόλιγουντ αρχαία από τη Σχοινούσα. Στοιχεία-σοκ από τις έρευνες.

    PRESS TIME: Αναγνώρισαν ως θρησκεία τον 12θεϊσμό. Πρόκληση λίγο πριν από το Πάσχα.

    TRAFFIC NEWS: Η Ράνια Θρασκιά για το χωρισμό της: Δεν μπορώ να παίζω κρυφτό με τον Γρηγόρη. Γρηγόρης: Δεν μιλάω για τα προσωπικά μου.

    Η ΧΩΡΑ: Επιδότηση 54.000 σε μικρές επιχειρήσεις. Αναλυτικά ποια επαγγέλματα δικαιούνται.

    City Press: Νέα ελλείμματα λόγω διορισμών και αναδρομικών. Η δημοσιονομική βελτίωση απειλείται από "παραδοσιακές" πρακτικές και δικαστικές αποφάσεις.

    METRO: Θανατηφόρα σύγκρουση. Νέο δυστύχημα με σύγκρουση αμαξοστοιχίας και φορτηγού στη Δράμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο φονικό σε διάβαση του ΟΣΕ. Πολύνεκρη σύγκρουση τρένου με φορτηγό στη Δράμα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Έγκλημα" στην Αριστοτέλους. Κύμα αντιδράσεων κατά της "ανάπλασης" της πλατείας.

    [02] ΕΥΠ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "ο αδυσώπητος εμφύλιος που ξέσπασε στην Κατεχάκη ανάμεσα σε στρατιωτικούς και πολιτικούς υπαλλήλους σε συνδυασμό με τον πόλεμο που είχε κηρύξει η πάλαι ποτέ ομάδα του στρατηγού Γρυλλάκη στους ευνοούμενους της σημερινής εξουσίας έχουν παραλύσει την λειτουργία και περιόρισαν δραστικά τις δραστηριότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών".

    [03] Π. Ψωμιάδης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ευχαριστημένος είναι σε γενικές γραμμές από την περιοδεία του στη Μακεδονία ο πρωθυπουργός. Διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι παρ΄όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και οι Μακεδόνες μένουν πιστοί και πίνουν νερό στ΄όνομά του. Εν τω μεταξύ είχε συνάντηση και με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη ο οποίος αφού τον ύμνησε βρήκε την ευκαιρία να "θάψει" το κόμμα γιατί δεν στηρίζει δυναμικά την υποψηφιότητά του, αλλά τα έβαλε και με μερικούς υπουργούς οι οποίοι δεν ικανοποιούν τα αιτήματα του είπε και άλλα χαρακτηριστικά που θα τα διαβάσετε παρακάτω".

    [04] Παγκοσμιοποίηση

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "οι μόνοι που αντιτίθενται στην παγκοσμιοποίηση είναι οι Ευρωπαίοι. Και βεβαίως, σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι Έλληνες. Οι αντιδρώντες παριστάνουν ότι κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα που παραβιάζονται στις πτωχότερες χώρες του κόσμου. Όμως στην πραγματικότητα ανησυχούν για τις δικές τους θέσεις εργασίας, οι οποίες μετακομίζουν προς Ανατολάς, λόγω χαμηλού εργατικού κόστους".

    [05] Καύσιμα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ακριβότερη από πέρυσι κατά 10% είναι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης εν όψει της μεγάλης πασχαλινής εξόδου, ενώ έκρυθμη είναι η κατάσταση στις διεθνείς αγορές πετρελαίου".

    [06] Δυστύχημα

    H METRO γράφει ότι " τον θάνατο σκόρπισε νωρίς χθες το βράδυ φορτηγό, το οποίο έπεσε επάνω σε αμαξοστοιχία Intercity, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "νέο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα το έκτο από τον περασμένο Οκτώβριο για τον ΟΣΕ, χθες το βράδυ σε ισόπεδη φυλασσόμενη διάβαση έξω από τη Δράμα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο πέρασε από τις - άγνωστο για ποιο λόγο - σηκωμένες μπάρες και εμβόλισε στο δεύτερο βαγόνι το διερχόμενο Ιντερσίτι".

    [07] Αρχαιοκαπηλία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ επεκτείνει τις έρευνες για το διεθνές κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων ο εισαγγελέας Διώτης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλές από τις αρχαιότητες καταλήγουν σε συλλογές πλουσίων και διασήμων".

    [08] Υποκλοπές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "τρία νέα επεισόδια στο σίριαλ με τις υποκλοπές πυροδοτούν νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση. Ο Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε από την Ηλεία το παρακράτος, μετά το ερώτημα στον Κ. Καραμανλή εάν η κυβέρνηση έκανε χρήση των προϊόντων των υποκλοπών".

    [09] Πολιτική όξυνση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "μια ασυνήθιστη όξυνση του πολιτικού σκηνικού καταγράφηκε το τελευταίο τριήμερο, με τις περιοδείες τόσο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Κιλκίς, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ηλεία".

    [10] Προμήθειες οπλισμών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει "και νέο σκάνδαλο ύψους δεκατριών εκατομμυρίων ευρώ που έγινε στο Πεντάγωνο επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την συντριβή του Μιράζ 2000. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για την προμήθεια ακατάλληλων συσκευών επικοινωνίας-εντοπισμού των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας για χρήση μετά από ατύχημα".

    [11] "Ελεύθερος Τύπος"

    Η Traffic News εκτιμά ότι "εδώ και ένα χρόνο η αναζήτηση λύσης κυρίως στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" οδήγησε τους συμμετέχοντες στο Διοικητικό Συμβούλιο "Λίλιας Βουδούρη" που εποπτεύει την ομαλή λειτουργία της εφημερίδας, να αναθέσουν την κατάρτιση μελέτης στην Price Waterhouse Coopers.

    [12] Νέα Δημοκρατία

    Η Espesso σημειώνει ότι "σε... φωνασκούντες και λιγότερο φωνασκούντες έχει χωριστεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και το Μαξίμου το τελευταίο διάστημα ψάχνει να βρει τις πταίει και οι βουλευτές έχουν σηκώσει μπαϊράκι".

    [13] Επιδοτήσεις

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "παρατείνεται μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου το δικαίωμα συμμετοχής μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην κοινοτική δράση του προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα".

    [14] Ρηγίλλης

    Η Press Time υποστηρίζει ότι "κόκκινο" έχει χτυπήσει το πολιτικό "θερμόμετρο" στη Ρηγίλλης μετά τις σαφείς εντολές του πρωθυπουργού για υιοθέτηση επιθετικής πολιτικής και αξιοποίηση στο έπακρο όλων των στελεχών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 17 April 2006 - 16:26:24 UTC