Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/3/2006
  • [02] Συζήτηση στη Βουλή
  • [03] Ασφαλιστικά Ταμεία
  • [04] ΔΕΚΟ
  • [05] Παιδεία
  • [06] Κέντρα αιμοδοσίας
  • [07] Θάνατος μαθητή
  • [08] Υπόθεση υποκλοπών
  • [09] Ανεργία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/3/2006

    Η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, τα ασφαλιστικά ταμεία και το θέμα των υποκλοπών, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 12 δισ. ευρώ κάνουν φτερά από τα Ταμεία κάθε χρόνο! Το Ασφαλιστικό ο Μεγάλος Ασθενής.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σκληρό ροκ στη Βουλή. Ανελέητο σφυροκόπημα του Κώστα Καραμανλή στο σύστημα ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 29.283 προσλήψεις εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2006-07. Οι θέσεις ανά ειδικότητα - Αναλυτικοί πίνακες του υπ. Παιδείας.

    Η ΑΥΓΗ: Κύμα συνταξιοδοτήσεων πλήττει τα ταμεία. Αιτία η ανασφάλεια που δημιουργεί η κυβέρνηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο Γιώργος καλεί στη Βουλή Σταϊκούρα και Κοραντή, ενώ η Νέα Δημοκρατία ανοίγει τον φάκελο των υποκλοπών που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Θνησιγενής ο ΟΤΕ και άρρωστη η ΔΕΗ. Σε βαθιά κρίση οι δύο μεγαλύτερες κρατικές επιχειρήσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 3 κατηγορώ Καραμανλή κατά ΠΑΣΟΚ. Σκληρές απαντήσεις στη "μαύρη προπαγάνδα" του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Αλλαγές στον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών. Ενώ και φέτος θα γίνουν διορισμοί με το σταγονόμετρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ολική έκλειψη επιχειρημάτων υπήρξε χθες κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι δέκα πληγές του Ασφαλιστικού. Συγκλονιστικά τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προσωπικού οργανισμών κοινωνικής πολιτικής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έκλειψη Παπανδρέου. Βουλή: Η επιχειρηματολογία και τα λογοπαίγνια Καραμανλή τον οδήγησαν σε αναδίπλωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η μεγάλη ληστεία των Ταμείων. Στοιχεία-σοκ από την ομοσπονδία των εργαζομένων.

    ΕΣΤΙΑ: Ο λαϊκισμός εντείνει την ανεργία. Δεν αναγνωρίζεται η προσφορά εκείνων που παρέχουν θέσεις εργασίας.

    ESPRESSO: Ελληνίδες ιερόδουλες προειδοποιούν: "Call girls πολυτελείας σπέρνουν τον ιό του AIDS".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οξύς Καραμανλής κατά ΠΑΣΟΚ για ΕΥΠ. Στη Βουλή, χθες, για υποκλοπές και υπαινιγμούς περί παρακράτους: "Το 90% των υπαλλήλων της ΕΥΠ διορίστηκαν επί κυβερνήσεών σας, κ. Παπανδρέου...".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Έκλειψη" επιχειρημάτων στη Βουλή. Μετωπική σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ομολογία Καραμανλή για τη... βαλίτσα. Σκληρή επίθεση Γιώργου για τις υποκλοπές.

    Η ΝΙΚΗ: Της "άλλαξαν τα φώτα". Μειώθηκαν στο μισό τα κέρδη της ΔΕΗ για το 2005.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Σκηνικό πολέμου και ρήξεων από υποκλοπές και "μεταρρυθμίσεις". Πρόωρη... προεκλογική τροχιά μετά τα στραπάτσα της κυβέρνησης και την "ανάσταση" της αντιπολίτευσης.

    PRESS TIME: Μαθητής νεκρός στο σχολείο. Ξεψύχησε αβοήθητος την ώρα της Γυμναστικής. Τεράστιες οι ευθύνες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Άλλο ένα δικομματικό θέατρο χτες στη Βουλή. Γυρίστε τους την πλάτη.

    TRAFFIC NEWS: Το ξέσπασμα του Ανδρέα Μικρούτσικου: Ο Θέμος έκοψε όσα είπα για τον ALPHA.

    Η ΧΩΡΑ: Συντάξεις: Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά. Τι αλλάζει σε ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ και ΤΑΕ.

    City Press: "Βουλιάζουν" τα ασφαλιστικά ταμεία. Το Δημόσιο αδυνατεί να εκπληρώσει οικονομικές υποχρεώσεις 2 δισ. ευρώ το χρόνο που έχει αναλάβει.

    METRO: Προεκλογικοί τόνοι. Μήνυμα μετωπικής σύγκρουσης στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Υποχωρούν τα ενοίκια τον τελευταίο χρόνο στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Τρομερές περικοπές συντάξεων. Ζημιωμένοι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι σε ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κουβέντες για ανάπτυξη χωρίς ανάπτυξη στη συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή.

    [02] Συζήτηση στη Βουλή

    H METRO υποστηρίζει ότι "αναμέτρηση εφ΄όλης της ύλης έφερε η χθεσινή συζήτηση που έγινε στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την περιφερειακή ανάπτυξη. Η συζήτηση, όπως όλοι ανέμεναν, έφερε σε πρώτο πλάνο όλα τα καυτά θέματα που κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα , όπως τις υποκλοπές και την απογραφή".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "με βαρύτατες αλλά και τεκμηριωμένες κατηγορίες εναντίον των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ στα δημοσιονομικά, απάντησε ο Κώστας Καραμανλής στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητα από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάπτυξη και την πρόοδο της οικονομίας στη χώρα μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "η χθεσινή κόντρα στη Βουλή οδήγησε σε πολιτικό μπλακ άουτ τον Γ. Παπανδρέου. "Μπούμερανγκ" για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το θέμα των υποκλοπών. Κέρδισε τη μάχη ουσίας και εντυπώσεων ο Κ. Καραμανλής, που χρησιμοποίησε έξυπνο λογοπαίγνιο με αφορμή το σλόγκαν "Ζήσε το μύθο σου", το οποίο απευθυνόταν στους τουρίστες".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "μετωπική σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την οικονομία ξέσπασε χθες, κατά τη συζήτηση για την περιφερειακή ανάπτυξη. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ανέλυσε τους στόχους και το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την περιφερειακή ανάπτυξη σε κάθε τομέα και τόνισε ότι θα συνεχιστούν τα ήδη εμφανή βήματα που έχουν γίνει".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "καίριο χτύπημα κατάφερε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναγκάζοντάς τον να υποστείλει την αντιπολιτευτική σημαία που ύψωσε και χθες με αιχμή τα "μέτωπα" των υποκλοπών, της δημοσιονομικής απογραφής και του ασφαλιστικού".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "για το "πάπλωμα" της διαχείρισης τσακώνονται και ποιος μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα την κυρίαρχη πολιτική, προς όφελος αυτών που θέλει να υπηρετήσει, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα , μιλώντας στη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για την περιφερειακή ανάπτυξη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "αντί να μιλήσουν για την ερήμωση της περιφέρειας το έριξαν σε ατάκες περί...τουρισμού και μύθων. Όσο για τα μεγάλα επενδυτικά έργα πνοής που περιμένει η περιφέρεια υπήρξαν μόνο άνευ ουσία αλληλοκατηγορίες".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ επισημαίνει ότι "δύο είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται η μετωπική πολιτική σύγκρουση, που πλέον αποκτά χαρακτήρα μόνιμο, ανατρέποντας το σκηνικό και οδηγώντας πιθανώς σε απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δύο αυτοί άξονες είναι τα χάλια της οικονομίας και η υπόθεση των υποκλοπών".

    [03] Ασφαλιστικά Ταμεία

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "λιγότερα από 500 ευρώ παίρνουν έξι στους δέκα συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ στον ΟΓΑ 860.000 δικαιούχοι θα λαμβάνουν αποδοχές πάνω από 300 ευρώ με τις αναπροσαρμογές και τα πρόσθετα επιδόματα που προβλέπονται από φέτος. Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ταμεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των ασφαλιστικών φορέων".

    H CITY PRESS γράφει ότι "σε καθένα συνταξιούχο αντιστοιχούν μόλις 1,8 ασφαλισμένοι, ενώ σημαντικά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μεγάλα Ταμεία, που συγκεντρώνουν το 91% των ασφαλισμένων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "η εισφοροδιαφυγή, η "μαύρη" εργασία και η παραοικονομία καταληστεύουν τα Ταμεία. Στο ΙΚΑ οι μισοί βγαίνουν στη σύνταξη με λιγότερα από 20 χρόνια και έτσι η μέση κύρια σύνταξη φτάνει μόλις τα 475 ευρώ, σύμφωνα με μελέτη των εργαζομένων στα Ταμεία. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν δίνει όλα τα νομοθετημένα έσοδα των Ταμείων. Διάγνωση του προβλήματος και χωρίς τη ΓΣΕΕ απείλησε ο Τσιτουρίδης. Διάλογο στη Βουλή με τα ντοκουμέντα των εργαζομένων ζήτησε ο Βενιζέλος".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "μαζική έξοδος ασφαλισμένων προβλέπεται κατά το 2007, εξαιτίας των επικείμενων ασφαλιστικών αλλαγών, καθώς οι ασφαλισμένοι έχουν πειστεί ότι έρχονται χειρότερες μέρες για το συνταξιοδοτικό. Αιτία η συντηρούμενη από την κυβέρνηση ανασφάλεια για το ασφαλιστικό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής "δεκατρία ασφαλιστικά ταμεία στο κόκκινο. Περισσότεροι από 1.100.000 ανασφάλιστοι. Οικονομική αιμορραγία ύψους 12 δισ. ευρώ ετησίως. Κατά 20% σε σχέση με το 2002 έχει αυξηθεί η εισφοροδιαφυγή. Διόγκωση των δαπανών υγείας. Σημαντικά μειωμένες σε σχέση με το παρελθόν οι αναπηρικές συντάξεις. Εξόφθαλμες αδικίες και στρεβλώσεις. Χορηγούνται χαμηλότερες συντάξεις σε δικαιούχους πουέχουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης".

    [04] ΔΕΚΟ

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "οφθαλμοφανής είναι πλέον η πολιτική ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή να "νοικοκυρέψει" τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που λειτουργούν ως Ανώνυμες Εταιρείες και αν προστατέψει "τα χρήματα των πολιτών" , όπως παραπλανητικώς διατείνεται , προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθειά της για δραστικό περιορισμό του προσωπικού τους και για κατάργηση στοιχειωδών εργασιακών κεκτημένων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "μετά τον ΟΤΕ που κατέγραψε το 2005 ζημιές 216,8 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες μείωση των καθαρών κερδών κατά 54%. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης μίλησε για "αρρωστημένη κουλτούρα" που πρέπει να αντιμετωπιστεί και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει την πολιτική απόφαση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του οργανισμού".

    [05] Παιδεία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "αλλαγές στον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ περιορισμένοι θα είναι και την ερχόμενη σχολική χρονιά (2006-7) οι διορισμοί μόνιμων δασκάλων και καθηγητών, καθώς η κυβέρνηση δεν ενέκρινε παραπάνω πιστώσεις".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "σε σύνολο 29.283 ανέρχονται οι προσλήψεις καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών για το νέο σχολικό έτος 2006-07 και στον αριθμό αυτόν θα προστεθούν όλοι οι πολύτεκνοι -με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά- οι οποίοι θα υποβάλουν αίτηση διορισμού".

    Η Traffic News γράφει ότι "εξαγωγή φοιτητών κάνει η Ελλάδα, αφού περισσότεροι από 23.000 Έλληνες φοιτούν σήμερα στη Βρετανία, εκ των οποίων οι 13.000 είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές. Η χώρα μας είναι η δεύτερη με τους περισσότερους φοιτητές στη Βρετανία, μετά την Κίνα, η οποία εξάγει εκεί 35.000. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε ενημέρωση των βρετανικών πανεπιστημίων, η οποία γίνεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη".

    [06] Κέντρα αιμοδοσίας

    Η Espresso σημειώνει ότι "στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς AIDS στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλα κέντρα της πόλης τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται κινητικότητα. Αρκετοί άνδρες προσέρχονται για εξέταση αίματος γιατί φοβούνται μήπως έχουν μολυνθεί με τον ιό του AIDS".

    [07] Θάνατος μαθητή

    Η Press Time επισημαίνει ότι "μαθητής ξεψύχησε αβοήθητος στην αυλή του σχολείου του! Σοκ προκαλεί ο θάνατος του 16χρονου Άγγελου Καραμήτσου, ο οποίος "έσβησε" στα χέρια της διευθύντριας του σχολείου από καρδιακή ανακοπή την ώρα της Γυμναστικής".

    [08] Υπόθεση υποκλοπών

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "νέα τροπή λαμβάνει το σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά την απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να καλέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Σταϊκούρα, τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοραντή, τον υποδιοικητή της ίδιας υπηρεσίας, καθώς επίσης και τους πράκτορες που "ψάρευαν" στόχους και σκανάριζαν συνομιλίες με το υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό "κοριό" που αγόρασε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον Απρίλιο του 2004".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "ο Κ. Καραμανλής παραδέχθηκε χθες στη Βουλή (μετά τη σκληρή επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου) ότι η ΕΥΠ διαθέτει τη βαλίτσα-κοριό που της δίνει τη δυνατότητα να κάνει υποκλοπές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "οργισμένη απάντηση, με βαρύτατους υπαινιγμούς, έδωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος υπαινίχθηκε την ύπαρξη παρακράτους, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση των υποκλοπών. Σε εντονότατο ύφος, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε στον κ. Παπανδρέου ότι το 90% των υπαλλήλων της ΕΥΠ διορίστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

    [09] Ανεργία

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "για να περιορισθή η ανεργία στον τόπο μας, πρέπει να παύση ο λαϊκισμός. Και βεβαίως, να παρέχονται κίνητρα ώστε να δημιουργούνται εργοδότες. Μόνον έτσι θα γεννώνται θέσεις εργασίας και θα απορροφώνται οι άνεργοι".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 30 March 2006 - 20:06:45 UTC