Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/3/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Παιδεία
  • [04] Αστυνομία-Φύλαξη "επωνύμων"
  • [05] ΔΕΚΟ
  • [06] ΓΣΕΕ-Εργοδοτικές οργανώσεις
  • [07] Κυβέρνηση
  • [08] ΥΠΕΧΩΔΕ-Πολεοδομικά θέματα
  • [09] Αθηνά Ωνάση
  • [10] Επιδοτήσεις σε αγρότες
  • [11] Γιουροβίζιον
  • [12] Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας
  • [13] ΙΚΑ
  • [14] ΠΑΣΟΚ-Υπερνομαρχία
  • [15] Προστασία ανηλίκων
  • [16] Ολυμπιακή Αεροπορία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/3/2006

    Οι διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ-εργοδοτικών οργανώσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ, οι εξελίξεις στη Παιδεία, η κυβερνητική πολιτική, οι υποκλοπές και η πάταξη της εγκληματικότητας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 500 συλλήψεις τη νύχτα! Σαρωτική επιχείρηση-σκούπα από 1.800 αστυνομικούς.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Στις ουρές του ΙΚΑ αναστενάζει η τρίτη ηλικία. Τέλος ανοχής από χιλιάδες ασφαλισμένους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φυλακή για το ξύλο στα παιδιά. Νομοσχέδιο Παπαληγούρα για την προστασία των ανηλίκων.

    Η ΑΥΓΗ: Ξεσηκώνονται τα πανεπιστήμια. Συλλαλητήριο σήμερα στις 12 στα Προπύλαια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σε τροχιά εξυγίανσης οι ΔΕΚΟ. Την άμεση εφαρμογή του νόμου αποφάσισε η κυβέρνηση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Υποχώρησε ο ΣΕΒ. Προς αυξήσεις μισθών πάνω από 4%. Στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ το "γενναιόδωρο 2,8%" έγινε 3,8%.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Άμεση λύση για ημιυπαίθριους και μικρές παραβάσεις. Όλες οι νέες οικοδομικές ρυθμίσεις που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Ανάβει το "σπίρτο" η κυβέρνηση. Σε κοινωνική έξαρση οδηγεί η οικονομική πολιτική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μετά τη συνάντηση Πρωθυπουργού-Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης φύσηξε "αέρας" επιδοτήσεων για τους αγρότες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανώμαλη προσγείωση για την "Ολυμπιακή" από Κομισιόν. Τελεσίγραφο από τον κοινοτικό επίτροπο Ζακ Μπαρό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ολυμπιακή: Λύση παρά το πρόστιμο. Η Ελλάδα θα πληρώσει στην ΕΕ τα "σπασμένα" του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μετωπική κυβέρνησης-ΑΕΙ. Φωτιά στις κινητοποιήσεις έβαλε η υπουργός Παιδείας.

    ΕΣΤΙΑ: Έντονες πιέσεις για στροφή πολιτικής. Πρωτοφανής δημαγωγία από αντιπολίτευση και ΜΜΕ.

    ESPRESSO: Οι σωματοφύλακες των επωνύμων. Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, οι "ιδιωτικοί στρατοί" μεγαλώνουν. Ποιους φυλάνε οι αστυνομικοί, αντί να κάνουν περιπολίες στους δρόμους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παιδεία, νέο μέτωπο πολιτικής έντασης. Για "υποκινούμενες αντιδράσεις" μιλάει η υπουργός κ. Μ. Γιαννάκου. Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα - Προβληματισμός στην κυβέρνηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ψίχουλα δίνουν οι βιομήχανοι. Νέα συνάντηση ΣΕΒ-ΓΣΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Υποκλοπές και από "ψαράδες" της ΕΥΠ. Με ειδικό μηχάνημα από τους Αμερικανούς.

    Η ΝΙΚΗ: Ομολογία αποτυχίας. Αλογοσκούφης: Βαλκανικοί μισθοί-ευρωπαϊκή ακρίβεια.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Καραμανλής: Πορεία στο λαό με παροχές!

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Βγάζουν λαγό" οι έρευνες για υποκλοπές-αυτοκτονία Τσαλικίδη. Το "Π" αποκαλύπτει τους 3 "αόρατους" τεχνικούς της ERICSSON που μπαινόβγαιναν σε VODAFONE-Αμερικάνους.

    PRESS TIME: Επιχείρησαν να απαγάγουν την Αθηνά. Αποκάλυψη: Κινητοποίηση της αστυνομίας για την σωτηρία της. Θα ζητούσαν λύτρα πολλά δισ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΠΑΜΕ: Κλιμάκωση με νέες απεργίες η απάντηση. Με "αυξήσεις" που δεν ξεπερνούν το 2,9% προκαλούν οι βιομήχανοι.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Βέτο Φώφης για Σγουρό. Τριβές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις πολύ κακές σχέσεις Υπερνομάρχη και νομάρχη Αθηνών.

    TRAFFIC NEWS: Επερώτηση Καρατζαφέρη για το τραγούδι της Άννας Βίσση. Δεν χτυπάω την Άννα, αλλά την αδικία στη χώρα μας.

    Η ΧΩΡΑ: Τι χτίζεις χωρίς να χρειάζεται άδεια. Τι προβλέπει η νέα απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    City Press: Πλήρες αδιέξοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές δηλώνουν αδυναμία επαγγελματικής λειτουργίας λόγω οικονομικών και άλλων δυσκολιών.

    METRO: Βήμα προσέγγισης. Παράταση ζωής στις διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χτύπησε 40% η ανεργία. Κραυγή αγωνίας από τη Βόρεια Ελλάδα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Τι... μαγειρεύεται στις "γαλάζιες" εκλογές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης; Χωρισμένη σε δυο στρατόπεδα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τεχνολογικού Ιδρύματος με κύριο ζητούμενο τον έλεγχο της παράταξης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τα συνδικάτα έχουν το πάνω χέρι. Τελικά οι βιομήχανοι θα "ανοίξουν" τις τσέπες;

    [02] Υποκλοπές

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μηχάνημα παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων διαθέτει από τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων η ΕΥΠ. Πρόκειται για "δώρο" των Αμερικανών, το οποίο χειρίζονται εκπαιδευμένα στελέχη της μυστικής υπηρεσίας, που αποκαλούνται "ψαράδες". Έχει τη δυνατότητα παρακολουθήσεων -όταν ο "στόχος" είναι κοντά- χωρίς τη μεσολάβηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ υποστηρίζει ότι "τρεις τεχνικοί της Ericsson είχαν το... προνόμιο να εισέρχονται στην "καρδιά" του συστήματος C41 για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων διατηρώντας την ανωνυμία τους. Οι τρεις τεχνικοί είναι ο Πασχάλης (συντονιστής της ομάδας), ο Θοδωρής και ο... αμίλητος (επειδή ουδέποτε αντάλλαξε κουβέντα παρουσία τρίτων)".

    [03] Παιδεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση πυροδοτεί σύγκρουση με τους πανεπιστημιακούς που απεργούν. Η υπουργός Παιδείας τους κατηγόρησε ότι υποκινούνται, υπονοώντας το ΠΑΣΟΚ. Την άποψη της Μαριέττας Γιαννάκου ενστερνίσθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σήμερα η συγκέντρωση και διαδήλωση πανεπιστημιακών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας. Πρυτάνεις, ομοσπονδία διδασκόντων (ΠΟΣΔΕΠ) και ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις της υπουργού".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "αγωνιστικό ραντεβού κατά της υπονόμευσης του δημόσιου πανεπιστημίου και των σχεδίων για ιδιωτικά ΑΕΙ δίνουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, πανεπιστημιακοί και φοιτητές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "στον χώρο της Παιδείας μεταφέρεται τώρα η οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αιχμή του δόρατος τώρα είναι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τα ΑΕΙ, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση εμφανίζεται ψύχραιμη και χαρακτηρίζει "αναμενόμενες" τις αντιδράσεις που εγείρονται με αφορμή την προώθηση συνταγματικής ρύθμισης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και την πιθανή μείωση της χρηματοδότησης των δημόσιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων".

    Η City Press εκτιμά ότι "οι πανεπιστημιακοί καθηγητές δηλώνουν αδυναμία επαγγελματικής λειτουργίας λόγω οικονομικών και άλλων δυσκολιών. Οι φοιτητές προχωρούν σε καταλήψεις μέσα σε κλίμα γαλλικού Μαρτίου".

    [04] Αστυνομία-Φύλαξη "επωνύμων"

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "την ώρα που οι ληστείες και οι διαρρήξεις στην Αττική έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας και χιλιάδες απελπισμένοι κάτοικοι προσπαθούν όπως-όπως να διαφυλάξουν τη ζωή τους και να περισώσουν τις περιουσίες τους, 3.500 αστυνομικοί έχουν διατεθεί στην προστασία επισήμων και επωνύμων. Το κράτος δαπανά τουλάχιστον 18 δισεκατομμύρια δραχμές ετησίως για τους μισθούς τους".

    [05] ΔΕΚΟ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "σε δύσκολη υπόθεση εξελίσσεται η εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, όχι μόνο για πρακτικούς, αλλά και για πολιτικούς λόγους. Οι αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων αλλά και οι τριβές που έχουν αναπτυχθεί σε πολιτικό επίπεδο με τις ...παραφωνίες των συναρμοδίων υπουργών για τα "κομβικά" σημεία του νόμου, όπως η εφαρμογή του άρθρου 14 για τα εργασιακά των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, έχουν δημιουργήσει εμπόδια στην ομαλή υλοποίηση του νέου πλαισίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί".

    [06] ΓΣΕΕ-Εργοδοτικές οργανώσεις

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "η κοινωνική έκρηξη λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ανέχειας, προστιθέμενη στις αρνητικές δημοσκοπήσεις, είναι τα στοιχεία που δημιουργούν το πολύ σοβαρό πολιτικό αδιέξοδο για την κυβέρνηση, η οποία -όπως προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της- επιλέγει την τακτική της μετωπικής σύγκρουσης με τους εργαζομένους".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "ανατροπή του σκηνικού που δημιούργησε η "γενναιόδωρη" πρόταση του ΣΕΒ για αύξηση 2,8% διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με τη ΓΣΕΕ. Ο ΣΕΒ υποχώρησε αναμορφώνοντας την πρότασή του στο 3,8% χωρίς ωστόσο να ικανοποιήσει την πλευρά των εργαζομένων".

    Σύμφωνα με τη METRO "το πρώτο βήμα προσέγγισης στο θέμα του ύψους των αυξήσεων για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έκαναν χθες εργοδότες και εργαζόμενοι, προκειμένου να καταλήξουν στους όρους που θα διέπουν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την επόμενη διετία".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "άκαρπη ήταν η χθεσινή συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με την ΓΣΕΕ για την υπογραφή της νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2006. Μετά τις προκλητικές, όπως τις χαρακτήρισαν τα συνδικάτα, δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου για τις "γενναιόδωρες" αυξήσεις του 2,8% οι εργοδοτικοί φορείς προσήλθαν στη συνάντηση με κύριο μέλημα να μην διαταραχθεί περαιτέρω η εργασιακή ειρήνη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "σε μονόδρομο για τους εργαζόμενους αναδεικνύεται η κλιμάκωση της πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις με την κήρυξη νέας απεργίας, μετά και τη χθεσινή, τέταρτη κατά σειρά, συνάντηση με τις εργοδοτικές Ενώσεις για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κορυφώνοντας τις αντεργατικές προκλήσεις και πατώντας στην υποχωρητικότητα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ πρότεινε "αυξήσεις" για το 2006, οι οποίες, στην πραγματικότητα, δεν ξεπερνούν το 2,9%".

    [07] Κυβέρνηση

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η Κυβέρνησις διανύει την κρισιμώτερη ίσως περίοδο από της ανόδου της στην εξουσία. Δέχεται συντονισμένες επιθέσεις από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Και έτσι δημιουργούνται έντονες πιέσεις για την εγκατάλειψη της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 σημειώνει ότι "από το βόλεμα της εσωστρέφειας στην καθημερινή εξωστρέφεια και την επαφή με το λαό και τις ανάγκες του περνά η κυβερνητική πολιτική. Με στόχο να θέσει στο περιθώριο την πολιτική άμυνας, στην οποία βρισκόταν τους τελευταίους μήνες, με υποθέσεις (υποκλοπές, κοινωνικές συγκρούσεις) που έβλαψαν -όχι φυσικά τόσο όσο θα ήθελαν οι αντίπαλοί της- την εικόνα της, η κυβέρνηση μετά τις εντολές του Κ. Καραμανλή, περνά στην αντεπίθεση, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι η μακρά πορεία προς το λαό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει σκέψη για πρόωρες εκλογές".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "τα συχνά αποτελέσματα της διετούς κυβερνητικής πολιτικής προς όφελος των εργατοϋπαλλήλων και των καταναλωτών παραδέχθηκε κυνικά χθες σε μια έκρηξη ειλικρίνειας ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Γ. Αλογοσκούφη".

    [08] ΥΠΕΧΩΔΕ-Πολεοδομικά θέματα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι «τσουχτερά πρόστιμα και σημαντικούς περιορισμούς για τους ημιυπαίθριους χώρους, με σκοπό να λειτουργήσει αποτρεπτικά για το κλείσιμό τους, προβλέπουν οι ρυθμίσεις που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι ημιυπαίθριοι, πάντως, δεν καταργούνται, ενώ δεν τίθεται και θέμα νομιμοποίησης των υφισταμένων. Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο επικείμενο σχέδιο νόμου για την έκδοση των οικοδομικών αδειών και τον έλεγχο των ανεγειρόμενων οικοδομών».

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι «νέες κατηγορίες μικροπαρεμβάσεων σε ακίνητα και κτίσματα εξαιρούνται από την κατεδάφιση σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση, ενώ υπάρχει δυνατότητα μετατροπής του προστίμου διατήρησης σε εφάπαξ εισφορά ίση με το πρόστιμο ανέγερσης. Βασική προϋπόθεση οι παραβάσεις αυτές να μην ξεπερνούν το 5% της αντίστοιχης επιτρεπόμενης διάστασης του κτιρίου και το ύψος του να ανέρχεται στο μισό μέτρο το πολύ».

    [09] Αθηνά Ωνάση

    H PRESS TIME αναφέρει ότι «στόχος συμμορίας Αργεντινών απαγωγέων είναι η Αθηνά Ωνάση, και το "χρυσό κορίτσι" γλίτωσε την απαγωγή της στο "παρά πέντε" χάρη στην παρατηρητικότητα μιας υπηρέτριας!».

    [10] Επιδοτήσεις σε αγρότες

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ «επιδοτήσεις για 1.100.000 αγρότες θα δοθούν μέσα στην Άνοιξη, γεγονός που προκύπτει από την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Το θέμα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο».

    [11] Γιουροβίζιον

    Η TRAFFIC αναφέρει ότι «το διάρκειας τριών λεπτών βιντεοκλίπ του τραγουδιού "Everything" που, σύμφωνα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αδικεί την εικόνα της χώρας μας έγινε και θέμα στην Ευρωβουλή με την επερώτηση που κατέθεσε χθες ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Κόμματος ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς κρίνει ότι το περιεχόμενό του προσβάλλει τη χώρα μας».

    [12] Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι «με μία μεγαλειώδη επιχείρηση - σκούπα η Ελληνική Αστυνομία απέδειξε ότι αν θέλει μπορεί και να ελέγξει την εγκληματικότητα και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Έτσι χθες τα ξημερώματα σε μία πρωτοφανή επιχείρηση που ονομάστηκε "Αρετή" και στην οποία πήραν μέρος 1.800 αστυνομικοί, "σαρώθηκε" όλη η Νοτιοανατολική Αθήνα και επιτέλους συνελήφθησαν τα μέλη της διαβόητης σπείρας που έκλεβε και κακοποιούσε γριούλες σκορπώντας για έναν χρόνο τον τρόμο και τον πανικό!».

    [13] ΙΚΑ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι «οι γνώριμες πλέον εικόνες με τις ατελείωτες ουρές στα ΙΚΑ, την πολύωρη αναμονή και τα ραντεβού με "ορίζοντα" το λιγότερο τους 2 μήνες θα γίνει προσπάθεια να εξαλειφθούν, απαλλάσσοντας τους ασφαλισμένους από την ταλαιπωρία που συναντούν κάθε φορά που επισκέπτονται κάποιο παράρτημα του Ιδρύματος».

    [14] ΠΑΣΟΚ-Υπερνομαρχία

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι «η υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς και ο δήμος Αθηναίων, για εντελώς διαφορετικούς λόγους, αποτελούν αυτήν τη στιγμή ένα δύσκολο σταυρόλεξο για τη Χαριλάου Τρικούπη. Την ίδια στιγμή είναι γνωστό τοις πάσι, πως οι σχέσεις της με τον Γιάννη Σγουρό βρίσκονται σε εξαιρετικά κακό επίπεδο, ενώ είναι αρκετοί εκείνοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ που ισχυρίζονται πως η Φώφη Γεννηματά έχει "θέσει βέτο για να μην είναι υποψήφιος ο Σγουρός για τη Νομαρχία"».

    [15] Προστασία ανηλίκων

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι «νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει ότι θα τιμωρούνται αυστηρότερα από τα εγκλήματα βίας όσα τελούνται εντός της οικογένειας, ιδίως εις βάρος των ανηλίκων, ενώ οι δράστες θα διώκονται αυτεπάγγελτα με αυτόφωρη διαδικασία».

    [16] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι «ευρωπαϊκό... "τελεσίγραφο" για το θέμα της "Ολυμπιακής" είχε χθες η χώρα μας μέσω του κοινοτικού επίτροπου, αρμόδιου για τις αερομεταφορές, Ζακ Μπαρό, ενώ την ίδια στιγμή επιδεινώνεται το κλίμα που επικρατεί στους εργαζομένους στην εταιρεία».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ενεργοποιήσει στις 4 Απριλίου το δεύτερο και τελευταίο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας εναντίον της Ελλάδας για μη συμμόρφωση της χώρας μας σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Μάιος 2005), με την οποία ζητούσε να ανακτηθούν κρατικές βοήθειες ύψους περίπου 140 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στην Ολυμπιακή την περίοδο 1998 - 2002».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 23 March 2006 - 15:16:35 UTC