Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/3/2006
  • [02] Γκάλοπ
  • [03] ΣΕΒ
  • [04] Κώστας Τσαλικίδης
  • [05] Υποκλοπές
  • [06] Σώματα Ασφαλείας
  • [07] Εργασιακά
  • [08] Κινητή Τηλεφωνία
  • [09] Ποινική Δίωξη
  • [10] Υγεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/3/2006

    Η δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι προτάσεις του ΣΕΒ για Ασφαλιστικό, εργασιακά και μισθούς καθώς και το πρόστιμο που επεβλήθη στις εταιρίες Cosmote , TIM και Vodafone για κρυφές συμφωνίες είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινά η ΝΔ για την οικονομική πολιτική και τις παροχές του 2007.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Μπουρλότο" του ΣΕΒ σε εργασιακά και ασφαλιστικό. Τρεις νέες "βόμβες" από τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο και τον τρίτο πόλο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις 5.500 στην Υγεία. Ριζοσπαστικά μέτρα Αβραμόπουλου για αναβάθμιση του ΕΣΥ.

    Η ΑΥΓΗ: Ο ΣΕΒ κατά των νέων! Βαφτίζουν "γενναιοδωρία" τις αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σκαμνί Γιάννα - Θόδωρος για την απάτη με την "OCTAGON" που λήστεψε το "2004".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το ΠαΣοΚ μπροστά! Προηγείται τώρα της ΝΔ με 0,3%. Κλείνει και η ψαλίδα Καραμανλή - Παπανδρέου. Τελευταία δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδόματα και παροχές στα Σώματα Ασφαλείας. Τι υποσχέθηκε ο Πολύδωρας στους συνδικαλιστές.

    ΕΘΝΟΣ: Ξέρουμε τον τελευταίο συνομιλητή του Κώστα. Αποκαλυπτική συνέντευξη του δικηγόρου της οικογένειας Τσαλικίδη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παίρνει τ΄απάνω της η ελληνική οικονομία και ο Αλογοσκούφης... Ανοίγει τα "κοφίνια" το 2007.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Θεραπείες σοκ προτείνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ) για Ασφαλιστικό, εργασιακά - μισθούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κόβεται" στα... γαλλικά ο ΣΕΒ. Σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης στις προτάσεις των βιομηχάνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στραπάτσο από οικονομία - υποκλοπές. Γκάλοπ: Η ΝΔ 0,3% πίσω από το ΠΑΣΟΚ, συγκλίνουν οι άλλοι δείκτες.

    ΕΣΤΙΑ: Αναγκαίες τομές στα εργασιακά για την καταπολέμηση της ανεργίας.

    ESPRESSO: Λείψανα που συγκλονίζουν. Έτσι είναι οι πραγματικοί Άγιοι. Ποια σκηνώματα Αγίων νίκησαν το χρόνο κι έμειναν αναλλοίωτα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ολιγοπώλιο στα κινητά.Πρόστιμα σε Cosmote, TIM, Vodafone για κρυφές συμφωνίες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προκαλούν με αυξήσεις 2,8%. Προτάσεις-σοκ του ΣΕΒ δημιουργούν αντιδράσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πρωτιά ΠΑΣΟΚ ξαναδίνουν τα γκάλοπ. Έρευνα της METRON με κάλπη.

    Η ΝΙΚΗ: Ισοπέδωση από τον ΣΕΒ. Η κυβέρνηση άνοιξε την όρεξη στους βιομήχανους.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ξένοι ωτακουστές, Έλληνες... εκτελεστές.

    PRESS time: Η Μάτα Χάρι αναστατώνει την Αθήνα. Ο διπλός ρόλος της Αμερικανίδας κατασκόπου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επιταχυνόμενο αντιλαϊκό μοτίβο και στην Υγεία. Παρουσίασε "άξονες" ο υπουργός.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Στο σκαμνί στέλνει ο εισαγγελέας Δημάρχους για κακοδιαχείρηση. Ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία.

    TRAFFIC NEWS: Άγριο επεισόδιο Καλούση με Στάθη. Λίγο έλειψε να πιαστούν και στα χέρια. Οι φύλακες οδήγησαν στα κελιά τους τους πρώην δικαστικούς για να μην παίξουν ξύλο.

    Η ΧΩΡΑ: 6.000 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ. Γενικό λίφτινγκ στην Υγεία ανήγγειλε ο Αβραμόπουλος.

    City Press: "Λάδι στη φωτιά" από τον ΣΕΒ.

    Metro: Έριξαν λάδι στη φωτιά. Νέα πρόταση - βόμβα από τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βόμβα ΣΕΒ στα εργασιακά. Δήλωση Κυριακόπουλου ανοίγει νέο μέτωπο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αν-ασφάλεια στα δρομολόγια του ΟΣΕ....

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αντεπίθεση της κυβέρνησης. Ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα.

    [02] Γκάλοπ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "το σκάνδαλο των υποκλοπών, η κατάσταση της οικονομίας και οι αναταράξεις στις εργασιακές σχέσεις έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης, γεγονός που αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επιβεβαίωσε χθες δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ΠΑΣΟΚ περνάει μπροστά και προηγείται κατά 0,3% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο κ. Γ. Παπανδρέου μειώνει θεαματικά τη διαφορά του από τον κ. Κ. Καραμανλή".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "παγιώνεται η πρωτιά ΠΑΣΟΚ καθώς και νέο γκάλοπ (της Μέτρον Ανάλυσις με κάλπη) δείχνει προβάδισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για πρώτη φορά προηγείται στη δημοτικότητα ο Γιώργος Παπανδρέου του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ωστόσο θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός".

    [03] ΣΕΒ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "ανατρεπτικές" προτάσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος, κατέθεσε χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, προκειμένου -όπως τόνισε ο πρόεδρός του Οδυσσέας Κυριακόπουλος- να είναι "πιο χρήσιμος παρά ευχάριστος".

    Η Espresso σημειώνει ότι "ούτε μία... σταγόνα νερό στο κρασί του δεν έβαλε ο Οδ. Κυριακόπουλος μετά τη μεγάλη απεργία της Τετάρτης: με χθεσινές δηλώσεις του, χαρακτήρισε γενναιόδωρες τις προτάσεις του ΣΕΒ για αυξήσεις 2,8% στον ιδιωτικό τομέα το 2006, αποκλείοντας αυξήσεις πάνω από το όριο της εισοδηματικής πολιτικής στο Δημόσιο (3%), τονίζοντας ότι "οι αυξήσεις που δίνουμε δεν μπορεί να συνεχίσουν να είναι κατά 50% υψηλότερες απ' ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "την έντονη αντίδραση των συνδικάτων, προκάλεσαν για μία ακόμη φορά οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλου, μία εβδομάδα πριν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με την ΓΣΕΕ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "με δύναμη ώθησης τον αντεργατικό "μεταρρυθμιστικό" οίστρο της κυβέρνησης Καραμανλή, οι βιομήχανοι εφορμούν, σαν οδοστρωτήρας, για την κατεδάφιση κάθε εργασιακού ή ασφαλιστικού κεκτημένου, που περιορίζει έστω και κατ' ελάχιστον την κερδοφορία τους".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "γενναιόδωρες" οι αυξήσεις του 2,8% κατά τον πρόεδρο των βιομηχάνων, που ονειρεύεται το μοντέλο Ντε Βιλπέν για ελεύθερες απολύσεις. Την ώρα που η κυβέρνηση "ανοίγει το παράθυρο" των παροχών, οι βιομήχανοι "τορπιλίζουν" την εργασιακή ειρήνη".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "οι αυξήσεις που προτείναμε στους μισθούς για το 2006 (2,8%) ήταν γενναιόδωρες, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, επαναφέροντας τις προτάσεις για το "πάγωμα" μισθών στις περιοχές με υψηλή ανεργία".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "προκλητική, παίρνοντας θάρρος και από την κυβερνητική πολιτική, οι βιομήχανοι επιχειρούν να μετακυλίσουν στις πλάτες των νέων και των εργαζομένων το κόστος της οικονομικής κρίσης".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "η πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλου, για μεταφορά του γαλλικού μοντέλου απολύσεων χωρίς αποζημίωση για τους νέους 18-26 ετών, στα δύο πρώτα χρόνια εργασίας τους, απορρίφθηκε άμεσα από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη".

    Η City Press γράφει ότι "ζήτησε "πάγωμα" μισθών σε περιοχές με υψηλό ποσοστό ανεργίας και εξαίρεση από τις συλλογικές συμβάσεις των νεοπροσλαμβανόμενων σε ζημιογόνες επιχειρήσεις. Τάχθηκε υπέρ των απολύσεων των νέων εργαζομένων χωρίς αποζημίωση, με βάση το μοντέλο που προκάλεσε τη φοιτητική εξέγερση στη Γαλλία. Γ. Αλογοσκούφης: Ο ΣΕΒ μπορεί να λέει ό,τι θέλει, η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί. ΓΣΕΕ: Απαράδεκτες και προκλητικές οι προτάσεις του ΣΕΒ".

    Η METRO προσθέτει ότι "στον αέρα βρίσκονται οι νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με τις σχέσεις εργοδοτών-εργαζομένων να βρίσκονται επί ξυρού ακμής".

    [04] Κώστας Τσαλικίδης

    "Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Θεμιστοκλής Σοφός συνομίλησε με τον τελευταίο άνθρωποι που φέρεται ότι τηλεφώνησε στον Κώστα Τσαλικίδη, λίγες ώρες προτού αυτός βρεθεί νεκρός. Όπως λέει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο κ. Σοφός , το συγκεκριμένο πρόσωπο μπορεί να δώσει απάντηση στο "γιατί βρέθηκε ο Κώστας κρεμασμένος".

    [05] Υποκλοπές

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 γράφει ότι "η έρευνα στις "σκοτεινές" πλευρές της υπόθεσης έχει να κάνει όχι με υποκλοπές, όπως καλλιτεχνικά προσπάθησε η κυβέρνηση να παρουσιάσει το θέμα, αλλά με βαριάς μορφής κατασκοπεία που άσκησαν από κοινού και για μεγάλο διάστημα οι μυστικές υπηρεσίας της Βρετανίας και των ΗΠΑ, παγιδεύοντας περίπου 1.000 τηλέφωνα -κινητά και σταθερά - όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "και νέα στοιχεία- φωτιά στην υπόθεση των υποκλοπών έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, καθώς αποκαλύπτεται ότι εκτός από το παράνομο λογισμικό των συνακροάσεων, το ίδιο το κράτος επί κυβερνήσεων Σημίτη διέθετε την τεχνογνωσία που είχε παρεισφρήσει στο σύστημα της Vodafone και τη δυνατότητα ήδη από το 2002 να παρακολουθεί κινητά τηλέφωνα από όλες ανεξαιρέτως τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας".

    [06] Σώματα Ασφαλείας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "τα 2/3 των αστυνομικών αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη δουλειά, καθώς έχει να δοθεί σε αυτούς πραγματική αύξηση από το 2003 και ο μισθός σε σχέση με άλλες κατηγορίες του δημόσιου τομέα είναι αναλογικά τουλάχιστον κατά 200 ευρώ μικρότερος".

    [07] Εργασιακά

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "αυτό θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάποτε και οι εργαζόμενοι στην χώρα μας, κυρίως δε οι συνδικαλιστές. Διότι με ποσοστό ανεργίας 10% είναι μάλλον πολυτέλεια να μιλούμε για κεκτημένα δικαιώματα. Επί τέλους υπάρχουν και οι άνεργοι. Δεν επιτρέπεται να πληρώσουν εκείνοι το τίμημα, για να διασφαλισθούν οι ήδη εργαζόμενοι".

    [08] Κινητή Τηλεφωνία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν χθες οι τρεις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που κατηγορούνται ότι ως καρτέλ συμφώνησαν σε εναρμονισμένες αυξήσεις τιμολογίων στην υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EET&T) επέβαλε χθες πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε μία από τις εταιρείες Vodafone, Cosmote και ΤΙΜ, οι οποίες την άνοιξη του 2005 έσπευσαν σχεδόν ταυτόχρονα να αυξήσουν κατά 7% τις χρεώσεις στα SMS των συνδρομητών με συμβόλαια".

    [09] Ποινική Δίωξη

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστηρίζει ότι "αίσθηση έχει προκαλέσει η ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που άσκησε πρόσφατα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος Παπαγεωργίου στον δήμο Ρεντίνας, στη κοινότητα Σταυρού και στον δήμο Χαλκηδόνας".

    [10] Υγεία

    H PRESS time υποστηρίζει ότι "σαρωτικές αλλαγές στον ευαίσθητο χώρο της υγείας προανήγγειλε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Παρουσιάζοντας τους 13 βασικούς άξονες της νέα πολιτικής, ο υπουργός Υγείας μίλησε για αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες για τη ριζική βελτίωση της καθημερινότητας".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ευελπιστούν ότι η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Υγείας θα φέρει κάτι καλύτερο γι αυτούς, τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου για τους άξονες της επόμενης διετίας".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "τη δέσμευση ότι θα καλυφθούν άμεσα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό οι κενές θέσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, ΕΚΑΒ και σε μονάδες εντατικής θεραπείας ανέλαβε ο υπουργός Υγείας παρουσιάζοντας παράλληλα το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "σε λίφτιγκ των νοσοκομείων της χώρας με ριζικό εκσυγχρονισμό των υποδομών τους, νοικοκύρεμα των οικονομικών τους και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού τους, με άμεση πρόσληψη 5.500 ατόμων, προχωρεί το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 17 March 2006 - 22:12:57 UTC