Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/3/2006
  • [02] Κινητοποιήσεις
  • [03] Υποκλοπές
  • [04] Γρίπη των πτηνών
  • [05] Κυβέρνηση
  • [06] Ασφαλιστικό
  • [07] Κοινότητες
  • [08] "Αττικόν"
  • [09] Πολύτεκνες οικογένειες
  • [10] ALPHA
  • [11] ΚΥΣΕΑ
  • [12] Κόμματα
  • [13] Αποκρατικοποιήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/3/2006

    Οι αποκρατικοποιήσεις της Εμπορικής Τράπεζας , της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και οι κινητοποιήσεις των ΓΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ και ΟΤΟΕ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Υποκλοπές: Ο Τσαλικίδης εντόπισε το παράνομο λογισμικό.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Οι "πράσινες" τοπικές ξεσηκώνουν τις κοινότητες. Η αξιωματική αντιπολίτευση πίσω από τους εξοργισμένους που καίνε τα... αυτοκίνητά τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 3.028 θέσεις στο Δημόσιο. Αναλυτικοί πίνακες ανά φορέα και ειδικότητα.

    Η ΑΥΓΗ: Απομονώνεται η κυβέρνηση. Προμήνυμα χθες για την απεργία της 15ης Μαρτίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αφόρητες πιέσεις, απειλές, λογοκρισία. Κανένας δεν γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ALPHA και ποιος πληρώνει. Και για φιλοκυβερνητική στροφή κατήγγειλε ο Θέμος τον Νίκο Χατζηνικολάου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κυβέρνηση-δηλωσίας! Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε αλλαγή της "σκληρής γραμμής". Μετά τις δημοσκοπήσεις και τις απεργίες. Προς συμβιβασμό με τα συνδικάτα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα νέα μέτρα για οικογένειες με 3 παιδιά. Δώδεκα παροχές-ανάσα.

    ΕΘΝΟΣ: "Μαύρη" γάτα τρομάζει την Ευρώπη. Γρίπη πτηνών: Πρώτο κρούσμα σε θηλαστικά στη Γερμανία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το ΚΥΣΕΑ βγάζει αρχηγούς και Ιασίου Μίτρες. Νέοι αρχηγοί από χθες σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΓΕΣ, ενώ στην εκκλησία είχαμε εκλογές δύο Μητροπολιτών, Πειραιώς Σεραφείμ και Σισανίου Παύλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ένεση" στα ταμεία του κράτους οι Αποκρατικοποιήσεις Επιχειρήσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ασφαλιστικό - αποκρατικοποιήσεις στο τραπέζι. Η κυβέρνηση επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 3 καμίνια: Τραπεζικό, ασφαλιστικό, ακρίβεια. Υπερκέρδη για τις τράπεζες, μέγγενη για τους εργαζόμενους.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστια δάνεια προς τα κόμματα. Νέα Δημοκρατία 50 εκατ. ευρώ, ΠΑΣΟΚ 19 εκατ. ευρώ.

    ESPRESSO: "Να γιατί με απέλυσαν". Ο Θέμος ανοίγει την καρδιά του στην "Espresso": "Ο Χατζηνικολάου, ο ALPHA και το μέλλον μου στην TV".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το κράτος πωλεί Εμπορική, ΑΤΕ, Ταχ. Ταμιευτήριο. Χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η "ατζέντα" των αποκρατικοποιήσεων. Οι τελικές αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έδειξε CIA η Vodafone για τους κοριούς. Κυβέρνηση και Κορωνιάς ήξεραν από το Φεβρουάριο 2005.

    Η ΝΙΚΗ: Μαζικές "ακρότητες". Απάντηση των εργαζομένων στην πρόκληση Καραμανλή.

    PRESS TIME: Αποκάλυψη: Επίορκοι αστυνομικοί σε βρόμικα κυκλώματα. Τους καταγγέλλουν συνάδελφοί τους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στάση εργασίας: Βήμα για την πανελλαδική απεργία στις 15 Μάρτη.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Επιστολή-βόμβα Μπεντενιώτη για το "Αττικόν". Καυτά ερωτήματα για την "εν κρυπτώ" υπεκμίσθωση "ακίνητου-φιλέτου" του Πειραιά από τη ΔΕΠΑΠ σε πολυεθνική εταιρία.

    TRAFFIC NEWS: Ραντεβού στα δικαστήρια έδωσαν ALPHA - Αναστασιάδης. Διαζύγιο στην Κάντζα με εξώδικα και αγωγές.

    Η ΧΩΡΑ: Σαρωτικές αλλαγές σε ΕΛΑΣ - Εν. Δυνάμεις. Όλο το παρασκήνιο για τις κρίσεις.

    City Press: Μεγάλη ταλαιπωρία, μέτρια συμμετοχή. Η 4ωρη στάση εργασίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και η 24ωρη της ΟΤΟΕ απορύθμισαν την καθημερινή ζωή της πρωτεύουσας.

    METRO: Αλλαγή φρουράς. Νέοι αρχηγοί σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική από το ΚΥΣΕΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στη βιοπάλη και μετά τη σύνταξη. Έρευνα στη Θεσσαλονίκη για τους συνταξιούχους.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ηλεκτρισμένη" η ατμόσφαιρα στο Ν. Χαλκιδικής από τα υψηλά πρόστιμα σε βάρος αγροτών από τη ΔΕΗ, δηλώνουν ότι άμεσα θα "Ξηλώνονται" κολώνες και πυλώνες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος Αλβανίας στο τιμόνι των Εκκλησιών. Τιμή για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Παγκόσμια διάκριση.

    [02] Κινητοποιήσεις

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "πρόγευση της λαϊκής υποδοχής που θα τύχει το επόμενο διάστημα η "μεταρρυθμιστική" προσπάθειά της για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, τη συρρίκνωση των μισθών, την περιστολή ασφαλιστικών κεκτημένων και την υποβάθμιση των συνδικάτων, πήρε χθες η κυβέρνηση Καραμανλή".

    H CITY PRESS γράφει: η 4ωρη στάση εργασίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και η 24ωρη της ΟΤΟΕ απορύθμισαν την καθημερινή ζωή της πρωτεύουσας. Εντύπωση προκαλούν τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της ΟΤΟΕ στις ιδιωτικών συμφερόντων τράπεζας. Άνοιγμα Αλογοσκούφη στους απεργούς με δήλωση υπέρ των συλλογικών συμβάσεων και της κοινωνικής διάστασης που πρέπει να έχει η κερδοφορία των επιχειρήσεων".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "στη μάχη για την προετοιμασία της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 15 του Μάρτη ρίχνονται από σήμερα οι ταξικές δυνάμεις, μετά τη χτεσινή 4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και την απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων".

    [03] Υποκλοπές

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "από το Φεβρουάριο του 2005 είχε ενημερώσει την κυβέρνηση η Vodafone για εμπλοκή της CIA στις υποκλοπές, όπως παραδέχονται ανεπίσημα τόσο κυβερνητικά στελέχη όσο και στελέχη της εταιρείας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "νέα τροπή παίρνει το θέμα των υποκλοπών, την ώρα που πλέον οι έρευνες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και αποδίδουν όχι μόνο καρπούς αλλά δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να γνωστοποιηθούν και ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τόσο ο ρόλος του Κώστα Τσαλικίδη όσο και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το σύστημα ξεκαθαρίζουν όσο προχωρούν οι έρευνες".

    [04] Γρίπη των πτηνών

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "κορυφώνεται η ανησυχία για την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών. Όπως ανακοινώθηκε χθες ο θανατηφόρος ιός ανιχνεύτηκε σε γάτα, στο γερμανικό νησί Ρίγκεν. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Η5Ν1 "μπορεί να διαδοθεί σε μεγάλη κλίμακα της αλυσίδας των θηλαστικών".

    [05] Κυβέρνηση

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "δήλωση...μετανοίας έκανε χθες η κυβέρνηση αποκηρύσσοντας τη θατσερική πολιτικής της. Το Μέγαρο Μαξίμου θορυβημένο από τις δημοσκοπήσεις και από τις κλιμακούμενες κοινωνικές συγκρούσεις έδωσε εντολή στους υπουργούς Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη για οπισθοχώρηση".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "σε πλήρη διάσταση με τις διαθέσεις της πλειοψηφίας των εργαζομένων και ευρύτερα της κοινής γνώμης βρίσκεται η κυβέρνηση. Αυτό έδειξαν οι χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις , αλλά και δημοσκόπηση στην οποία εκφράζεται αποδοχή των κινητοποιήσεων και εντονότατη αποδοκιμασία της κυβερνητικής στάσης έναντι των συλλογικών διαπραγματεύσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με την έκρηξη των επιχειρηματικών κερδών συμπίπτουν οι ανατιμήσεις και οι αυξήσεις στα κόμιστρα. Την ακρίβεια την αγορά η οποία θα εγκατασταθεί μέχρι τον Απρίλιο, συμπληρώνουν άλλα δύο "καμίνια": Η διγλωσσία στην κυβέρνηση για την άρνηση των τραπεζών να διαπραγματευτούν τη σύμβαση με την ΟΤΟΕ και το Ασφαλιστικό, επί του οποίου παλινδρομούν οι υπουργοί".

    [06] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "την επανεξέταση θεμάτων, όπως οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, το ύψος εισφορών, ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και τα βαρέα - ανθυγιεινά, θέτει η κυβέρνηση στον επικείμενο διάλογο για το ασφαλιστικό".

    [07] Κοινότητες

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "βαμμένες...πράσινες είναι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων, που αντιδρούν στην τροπολογία Παυλόπουλου για τις εξαιρέσεις στις καποδιστριακές συνενώσεις".

    [08] "Αττικόν"

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης για το θέμα της υπεκμίσθωσης του κινηματογράφου "Αττικόν" σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται παγκοσμίως στον τομέα της ψυχαγωγίας".

    [09] Πολύτεκνες οικογένειες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, και από υπογεννητικότητα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Πολιτεία να αγκαλιάσει τις πολύτεκνες οικογένειες. Τις τελευταίες δεκαετίες το πλέγμα των πλεονεκτημάτων και προνομίων των πολύτεκνων οικογενειών (τέσσερα παιδιά και άνω) εμπλουτίζεται συνεχώς, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει επεκταθεί σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής".

    [10] ALPHA

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "για αφόρητες πιέσεις, απειλές και λογοκρισία κατήγγειλε χθες ο αποπεμφθείς από το κανάλι Θέμος Αναστασιάδης, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ALPHA Νίκο Χατζηνικολάου".

    [11] ΚΥΣΕΑ

    Η Traffic News γράφει ότι "σε ανανέωση προσώπων στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε χθες το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ".

    Η Espresso σημειώνει ότι "χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκαν χθες από το ΚΥΣΕΑ οι αλλαγές στην αστυνομία και την Πυροσβεστική, αφού όπως ήταν αναμενόμενο στην κορυφή της ιεραρχίας αναδείχθηκαν ο Τάσος Δημοσχάκης και ο Ανδρέας Κόης".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "πάνω από 150 ανώτατοι αξιωματικοί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας πρόκειται να αποστρατευτούν τις επόμενες εβδομάδες. Βαθιές βουτιές στις επετηρίδες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "σε αλλαγές στην ηγεσία της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Γενικού Επιτελείου Στρατού προχώρησε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "με την πρόθεση "να σφίξει η πειθαρχία στο στράτευμα", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επελέγη χθες από το ΚΥΣΕΑ ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Γράψας, ο οποίος προέρχεται από τα τεθωρακισμένα".

    Η METRO τονίζει ότι "αλλαγή... φρουράς στα Σώματα Ασφαλείας και στον Στρατό Ξηράς αποφάσισε ομόφωνα χθες το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή".

    [12] Κόμματα

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς των δύο κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία φέρεται να έχη λάβει δάνεια ύψους 50 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ δάνεια ύψους 19 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τακτική την οποία ακολουθούν και μικρότερα κόμματα. Η πρακτική αυτή θεωρούμε ότι είναι διάτρητη, πολλώ μάλλον αφού τα κόμματα προσφεύγουν σε δανεισμό κατά κανόνα στις κρατικές τράπεζες".

    [13] Αποκρατικοποιήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "ποσό ύψους 1,65 δις ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί για να ανακουφιστούν οι ευαίσθητα κοινωνικές τάξεις, θα ριχθούν στον... "καιάδα" του χρέους, που, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αγγίζει τα 215 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυτό είναι το ποσό που σκοπεύει να αντλήσει φέτος η κυβέρνηση από τις επικείμενες μετοχοποιήσεις σε Εμπορική και Αγροτική Τράπεζα, την είσοδο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου στο Χρηματιστήριο".

    Η Press Time τονίζει ότι "έντονο είναι το παρασκήνιο για την αποκρατικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, αφού αυτός που θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του συγκεκριμένου project θα πάρει περί τα 50 εκατ. ευρώ".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "το πράσινο φως για την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του 2006 έλαβε χθες από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "το χρονοδιάγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις στις τράπεζες αποσαφήνισε χθες η κυβερνητική επιτροπή. Αφετηρία των κινήσεων, τις προσεχείς εβδομάδες, είναι η διάθεση του 10% των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 1 March 2006 - 17:36:13 UTC