Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/2/2006
  • [02] Ναυτεργάτες
  • [03] Υποκλοπές
  • [04] Υγεία
  • [05] 'Ακης Τσοχατζόπουλος
  • [06] Μετρό
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Συντελεστής Δόμησης
  • [09] Κυβέρνηση
  • [10] ΟΕΚ
  • [11] "Πάμε Στοίχημα"

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/2/2006

    Η απεργία των ναυτεργατών, οι υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και η κατάθεση της Βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη λίστας ονομάτων, που κέρδισαν τεράστια ποσά στο "Πάμε Στοίχημα" είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παρατείνουν την απεργία ως την Παρασκευή οι ναυτεργάτες. Χάος στα λιμάνια, ελλείψεις τα νησιά, ενώ το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται μικροκομματικά την κατάσταση.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Πράσινες" ευλογίες στις απεργίες. Ενώ είχαν "επιστρατεύσει" επί 15 μήνες τους ναυτεργάτες τώρα εμφανίζονται συμπαραστάτες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βόμβα στη Βουλή για το "Πάμε Στοίχημα". Καταγγελία της Λ. Κανέλλη για παραβίαση του λογισμικού του "Ιντραλότ".

    Η ΑΥΓΗ: "Μετά μία... εβδομάδα να συζητήσουμε". Αδιάλλακτη η κυβέρνηση προς τους ναυτεργάτες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παραλύουν τη χώρα οι εργατοπατέρες. Κίνδυνος για σύρραξη των εξαγριωμένων αγροτών με τους συνδικαλιστές που συνεχίζουν την απεργία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κύμα απεργιών "πνίγει" την κυβέρνηση. Γενική απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Νεκρά όλα τα λιμάνια - δεν αποκλείεται η επιστράτευση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νησιά σε ομηρία. Η ΠΝΟ συνεχίζει την απεργία παρά την κοινωνική αναταραχή.

    ΕΘΝΟΣ: Προσάραξε ο Κεφαλογιάννης. Νόμιμες οι κινητοποιήσεις - Συνεχίζουν οι ναυτεργάτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κινδυνεύουμε να "πνιγούμε" όλοι στης απεργίας... το ποτάμι που το λένε ΠΝΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Λαϊκό μέτωπο εναντίον της κυβερνήσεως πρότεινε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιστράτευση και... διάλογος. Η κυβέρνηση αποφάσισε τη νύχτα "δυναμική λύση" στο πρόβλημα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δύο βόμβες για Καραμανλή - Κορωνιά. Βουλή: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές.

    ΕΣΤΙΑ: Το υπέρογκο κόστος του Μετρό. Το ερώτημα είχε τεθή και προς τον κ. Λαλιώτη.

    ESPRESSO: "Το όνομά μου είναι Ωνάση". Αλλάζει ταυτότητα το χρυσό κορίτσι. Η αίτηση-βόμβα για αλλαγή επωνύμου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα τροπή στις υποκλοπές με αποκαλύψεις στη Βουλή. Η Vodafone έθεσε εκτός αναβάθμισης τα ένοχα υποσυστήματα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέα 48ωρη έως τα ξημερώματα της Παρασκευής... αποφάσισαν οι ναυτικοί. Η κατάσταση στο απροχώρητο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βαριές σκιές για κυβέρνηση, ΕΥΠ, Κορωνιά από την Επιτροπή Απορρήτου.

    Η ΝΙΚΗ: Κοινωνικός εμφύλιος. Επιστράτευση των ναυτεργατών ζητούν βουλευτές της ΝΔ. Ευθύνες σε Καραμανλή από Παπανδρέου για το κλίμα πόλωσης και διχασμού.

    PRESS time: Νέος πόλεμος της δυναστείας για τη βίλα. Στα δύο η οικογένεια Παπανδρέου για την υπόθεση Μινέικο. Γιατί ο Αντρίκος πούλησε 800 χιλιάδες ευρώ το αρχοντικό στην Πάτμο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υπόθεση όλων ο αγώνας των ναυτεργατών. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 10 δισ. ευρώ αποζημίωση εάν δεν προχωρήσει η Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης. Αποφασισμένοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη οι "εγκλωβισμένοι" ιδιοκτήτες, καταθέτουν μαζικές αγωγές.

    TRAFFIC NEWS: Κοντράρει την Τατιάνα και ανεβάζει το FAME STORY. Πολύ ψηλά τα νούμερα της Αλιμπέρτη.

    Η ΧΩΡΑ: Διπλάσια δάνεια θα δίνει ο ΟΕΚ για απόκτηση, αποπεράτωση και επισκευή κατοικιών. Δικαιούχοι και συνταξιούχοι, μετανάστες, εποχιακοί.

    City Press: Τεστ κόπωσης σε 4 μέτωπα. Η κυβέρνηση Καραμανλή σε κρίσιμη καμπή.

    Μetro: "Βόμβα" από Κανέλλη. Έδωσε λίστα 1.200 ατόμων που κέρδισαν 186 δισ. δρχ στο Στοίχημα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αυξήσεις 40% σε κηπευτικά. Όξυνση στο απεργιακό μέτωπο με θύματα τους καταναλωτές.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Παγιδευμένοι στα δίκτυα του τηλεφώνου. Συμβόλαια με το έτσι... θέλω καταγγέλλουν ότι απέκτησαν αρκετοί Θεσσαλονικείς οι οποίοι δηλώνουν εγκλωβισμένοι σε συμβάσεις με εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας που δεν υπέγραψαν ποτέ!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι ρύποι μας "πνίγουν" και... κοστίζουν! Οκτώ οργανώσεις ζητούν την απόσυρση του ν/σ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    [02] Ναυτεργάτες

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "τη στάση του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για "καπηλεία και επιχείρηση εκμετάλλευσης των διεκδικήσεων των εργαζομένων". Έχει παραλύσει η νησιωτική Ελλάδα, εκρηκτική η κατάσταση στα λιμάνια όλης της χώρας".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "νέα Σαρανταοκτάωρη απεργία έως τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής αποφάσισε χθες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "να σταματήσουν την απεργία και να συζητήσουν προτάσεις του υπουργείου ύστερα από μια ... εβδομάδα ζήτησε χθες από τους απεργούς ναυτεργάτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίζουν την απεργία τους οι εργάτες της θάλασσας , παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της κυβέρνησης, των εφοπλιστών και των μηχανισμών τους. Στο πλευρό των απεργών δεκάδες συνδικάτα και κοινωνικές οργανώσεις. Απέρριψε το δικαστήριο την προσφυγή των εφοπλιστών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "η ασφυκτική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στα λιμάνια και τα προβλήματα στις μεταφορές ανάγκασαν αργά μετά τα μεσάνυχτα την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών".

    H PRESS time ισχυρίζεται ότι "δράση, αγωνία, συγκρούσεις, αποκλεισμοί δρόμων, δικαστικές διαμάχες , πυρετός συνεδριάσεων και θαλασσινές περιπέτειες με κομμένους κάβους και ρεσάλτα είναι το πάζλ που συνθέτει την εικόνα από τη χθεσινή μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων στα λιμάνια της χώρας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "συναντήσεις επί συναντήσεων, κυβερνητικές συνεδριάσεις, υπουργικές επαφές, συνδικαλιστικές συσκέψεις. Όλα αυτά συνέβησαν χθες αλλά όπως αποδείχθηκε κανείς δεν συμφωνεί με κανένα και όλοι πλέον είναι έτοιμοι να πνιγούν στης απεργίας το ποτάμι που το λένε... Π.Ν.Ο.".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "την προφιλή διασπαστική μέθοδο του "διαίρει και βασίλευε" μετέρχεται η κυβέρνηση Καραμανλή, στρέφοντας εμμέσως ορισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως αγρότες της Κρήτης, εναντίον των απεργών ναυτικών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "το κύμα απεργιών φουσκώνει και απειλεί να "πνίξει" την κυβέρνηση. Η απεργία των ναυτεργατών (η οποία κρίθηκε νόμιμο από το Πρωτοδικείο Πειραιώς) έχει νεκρώσει τα λιμάνια δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα στα νησιά".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ναυτικοί μετά την αδιαλλαξία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να ικανοποιήσει- σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη - οικονομικές διεκδικήσεις τους".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "σε ενδοκυβερνητικό πρόβλημα, το οποίο τείνει να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μετατρέπει την απεργία των ναυτικών ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης, οι χειρισμοί του οποίου έχουν φέρει σε δεινή θέση ολόκληρη την κυβέρνηση, ελάχιστες ημέρες μετά τον ανασχηματισμό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "τραβάει το σκοινί" η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξαγγέλλοντας και τέταρτη 48ωρη απεργία, δημιουργώντας αφενός τεράστιο χάσμα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και όξυνση των ήδη έντονων προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την απεργία".

    [03] Υποκλοπές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σημαντικά στοιχεία, που προσδίδουν νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και εγείρουν περισσότερα ερωτήματα για τους χειρισμούς της Vodafone, ήλθαν στην επιφάνεια κατά τη χθεσινή ακρόαση της Αρχής Διαφύλαξης Απορρήτου Επικοινωνιών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "νέα στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών ήρθαν χθες στο φως κατά τη διάρκεια της ακρόασης του προέδρου και των μελών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. "Αν δεν απενεργοποιούνταν το σύστημα συνακρόασης, θα μπορούσε να είχε εντοπιστεί η πηγή των υποκλοπών", ήτα μία από τις χθεσινές αποκαλύψεις".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "αν μας είχαν ειδοποιήσει εγκαίρως θα είχαμε εντοπίσει τους υποκλοπείς, αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Απορρήτου κ. Αν. Λαμπρινόπουλος, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην εταιρεία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ο πρόεδρος και τρία μέλη της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κατήγγειλαν χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι η Vodafone γνώριζε από τον Ιανουάριο του 2005 τις υποκλοπές. Υποστήριξαν ότι τότε ήταν σε θέση να αποκαλύψουν με έλεγχο τα πάντα και κατήγγειλαν ότι κατά τη συνάντησή τους ο Κορωνιάς δήλωσε ότι τους απέκλεισε με "άνωθεν εντολή" την οποία όπως συμπεραίνεται, μπορεί να δώσει μόνον ο πρωθυπουργός".

    [04] Υγεία

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "επί τάπητος πρόκειται να τεθούν από τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο στη βουλή τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου δύο από τα σημαντικότερα νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δη για την φαρμακευτική μεταρρύθμιση και την ενίσχυση της τρίτεκνης οικογένειας".

    [05] 'Ακης Τσοχατζόπουλος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "μέτωπο" κατά της κυβέρνησης προτείνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου όπως λέει να αντιμετωπιστεί "ο νεοφιλελευθερισμός και ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός που κυριαρχεί στη χώρα μας και εκφραστής του είναι η νεοδημοκρατική Καραμανλική πολιτική".

    [06] Μετρό

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι" κάπως όψιμα θυμήθηκε μερίδα του Τύπου το υπέρογκο κόστος κατασκευής των επεκτάσεων του Μετρό και δη του τμήματος Μοναστηράκι- Αιγάλεω".

    [07] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "νέο πακέτο προσλήψεων ενέκρινε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή κυρίως σε ασφαλιστικά ταμεία αλλά και για την ενίσχυση σειράς φορέων όπως του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου, του ΑΠΕ, της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, του Λιμένα Ελευσίνας αλλά και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας".

    [08] Συντελεστής Δόμησης

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αναφέρει ότι "μεγάλη αίσθηση αλλά και αντιδράσεις προκαλεί η συνέχεια της έρευνας της "Σήμερα " για το μείζον ζήτημα της Μεταφοράς του Συντελεστή Δόμησης".

    [09] Κυβέρνηση

    H CITY PRESS γράφει: "ΠΝΟ: Αποφάσισε 48ωρη παράταση της απεργίας των ναυτεργατών. Σκάνδαλο υποκλοπών: Φθείρει την κυβέρνηση και παίρνει νέες διαστάσεις. Δημοσκοπήσεις: Τεκμηριώνουν την εκλογική φθορά της κυβέρνησης . Το προβάδισμα της ΝΔ περιορίστηκε στη μιάμιση μονάδα".

    [10] ΟΕΚ

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "επεκτείνονται και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του ΟΕΚ για απόκτηση στέγης".

    [11] "Πάμε Στοίχημα"

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "όπως έλεγαν χθες έγκυροι κύκλοι, η λίστα με τα 1.200 ονόματα που κατέθεσε η κ. Λιάνα Κανέλλη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, είναι αυτή που η νυν διοίκηση του ΟΠΑΠ ( την οποία διόρισε η Νέα Δημοκρατία) απέστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και στο ΣΔΟΕ τον Ιούλιο του 2004".

    H METRO προσθέτει ότι "στοιχεία - σοκ, που παραπέμπουν αν επαληθευτούν, σε ενέργειες "ξεπλύματος" χρήματος, κατέθεσε χθες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 23 February 2006 - 7:04:57 UTC