Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/2/2006
  • [02] Δημοσκοπήσεις
  • [03] Ανασχηματισμός
  • [04] Μεταφορά συντελεστή δόμησης
  • [05] ΦΜΑΠ
  • [06] Λογαριασμοί Μπουρμπούλια
  • [07] Κακοποίηση γυναικών
  • [08] Ελλάδα-Γερμανία
  • [09] Καταγγελία για κλοπή όπλων
  • [10] ΕΕ-ΠΓΔΜ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/2/2006

    Οι προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως τις χάραξε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οι δημοσκοπήσεις για την άποψη της κοινής γνώμης ως προς τον ανασχηματισμό, καθώς και η πρόθεση ψήφου των πολιτών και οι έρευνες για το θέμα των υποκλοπών, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συνεννόηση, συντονισμός, συλλογικότητα. Συστάσεις του πρωθυπουργού στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Η κυβέρνηση προχωρεί στις μεταρρυθμίσεις.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μέσα τα κεφάλια. "Σφίγγει τα λουριά" στους υπουργούς ο Κώστας Καραμανλής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τρικλοποδιά στο Σκοπιανό από την ΕΕ. Εσωτερικό έγγραφο ντροπής της Επιτροπής Διεύρυνσης.

    Η ΑΥΓΗ: Στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι. Η αλήθεια για τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έκλεψαν όπλα από στρατόπεδο στην Κω. Από την ίδια μονάδα είχε γίνει κλοπή και το 2002. Γιατί το υπουργείο Άμυνας κράτησε μυστικό το γεγονός;

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έπιασαν δουλειά! Κόβουν μισθούς, απειλούν συντάξεις. Νέο ξεκίνημα ζήτησε χθες από τους υπουργούς του ο Πρωθυπουργός.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δίνει πόντους ο ανασχηματισμός. Δημοσκόπηση της MRB καταγράφει το νέο πολιτικό τοπίο.

    ΕΘΝΟΣ: Έκπληξη στην αυτοψία. Υπόθεση Τσαλικίδη: "Τα ευρήματα δεν μιλούν για αυτοκτονία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άλλαξε πλήρωμα ο καπετάν Καραμανλής και είναι πια λίγοι ναύτες πολλοί μούτσοι στο καράβι!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τι ζήτησε από τους υπουργούς ο Καραμανλής για αλλαγή πορείας. Συνεννόηση, συντονισμό, συλλογικότητα και διαρκή επικοινωνία με βουλευτές και πολίτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αφήστε πίσω τις... παιδικές ασθένειες. Οδηγίες Καραμανλή για συνεννόηση, συντονισμό, συλλογικότητα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σε τετράδιο του Τσαλικίδη βρέθηκε η σημείωση: "Αν αποτύχει ή συμβεί αυτό, αυτοκτονία".

    ΕΣΤΙΑ: Τα ερείπια του σοσιαλισμού. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν Ελλάς και Γερμανία.

    ESPRESSO: Ο Τόλης Βοσκόπουλος ξεσπάει: "Δεν είναι παιδί μου. Αγαπάω τη Χαρά αλλά δεν είμαι βλάκας. Η Τζούλια έμεινε έγκυος με εξωσωματική στην Ελβετία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επιτάχυνση ζητεί από υπουργούς ο Κ. Καραμανλής. Έμμεση παραδοχή δυσλειτουργιών. Θετική στις αλλαγές η κοινή γνώμη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανάγκη για καλύτερη συνεργασία. Κ. Καραμανλής: "Θα προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά στο δρόμο που χαράξαμε".

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαύρη τρύπα της ΝΔ στην Αθήνα. Στα γκάλοπ το μυστικό του ανασχηματισμού. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ρεκόρ δυσαρέσκειας και μεταστροφή προς το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΙΚΗ: "Κουρτίνα" ο ανασχηματισμός. Κόβουν μισθούς και επιδόματα στις ΔΕΚΟ.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Στο "ψυγείο" 6 της ΕΥΠ στο σκοτάδι το δεξί χέρι του Κορωνιά. Αποκάλυψη: Εξαφάνισαν τους πράκτορες-κλειδιά και τον υπεύθυνο ασφαλείας της Vodafone.

    PRESS TIME: Η Ειρήνη Δορκοφίκη κάθεται στο εδώλιο για τις αποκαλύψεις της, αλλά επιμένει: "Τέσσερις πολιτικοί κακοποιούν τις γυναίκες τους".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εγκύκλιος για τις ΔΕΚΟ: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν ο νέος ...ορισμός των Συλλογικών Συμβάσεων.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Να δοθεί τώρα λύση στην "ομηρία" 130.000 ελληνικών οικογενειών. Η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη Μεταφορά του Συντελεστή Δόμησης.

    TRAFFIC NEWS: Τόλη, δώσε 3 εκατομμύρια ευρώ στην κόρη σου. Αγωγή της Τζούλιας στον Βοσκόπουλο για συκοφαντική δυσφήμηση.

    Η ΧΩΡΑ: Αύξηση 20% στο αφορολόγητο του ΦΜΑΠ. Ποιοι υποχρεούνται εφέτος να υποβάλουν δήλωση.

    City Press: Οδηγίες Καραμανλή προς υπουργούς. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και με τους πολίτες.

    METRO: Οδηγίες για νέα πορεία. Σαφείς εντολές από τον πρωθυπουργό στα στελέχη της νέας κυβέρνησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γονάτισε η αγορά. Κάτω ο τζίρος 30% παρά τις εκπτώσεις.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Δεν κυνηγώ καρέκλες γιατί δεν ήμουν άνεργος". Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Γκιουλέκα. Μιλά για τον ανασχηματισμό και ανοίγει τα χαρτιά του για το δήμο Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρόσω ολοταχώς η νέα κυβέρνηση! Έγινε η παράδοση-παραλαβή υπουργείων με χαμόγελα, εγκώμια και πικρίες.

    [02] Δημοσκοπήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "το 50,5% ερωτηθέντων δημοσκόπησης της MRB που μεταδόθηκε χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA έχει θετική άποψη για τον ανασχηματισμό, το 40,2% εκτιμά πως θα επιλυθούν τα προβλήματα με τον ανασχηματισμό, ενώ το 53% έχει αντίθετη άποψη. Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε αν γίνονταν τώρα εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,2%, το ΠΑΣΟΚ 33,9%, το ΚΚΕ 6,8%, το ΛΑΟΣ 4% και ο ΣΥΝ 3,5%. Επίσης, το 46,6% θεωρεί τον κ. Καραμανλή ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Παπανδρέου είναι 34,4%. Σε άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε η Κάπα Research, στην πρόθεση ψήφου , η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,5%, το ΠΑΣΟΚ 33,5%, το ΚΚΕ 6,9%, το ΛΑΟΣ 5% και ο ΣΥΝ 3,2%.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "από δημοσκόπηση της VPRC, που διενεργήθηκε προχθές -την ημέρα δηλαδή της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος- για λογαριασμό του ΣΚΑΪ 100,3 και της "Κ", το 44% έχει γενικά θετική εντύπωση από τον ανασχηματισμό, ενώ μόνο 13% τον κρίνει ως γενικά αρνητικό. Περισσότεροι είναι όσοι δηλώνουν ότι με τον ανασχηματισμό δεν θα αλλάξει τίποτα (47%) απ΄όσους πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα γίνει καλύτερη (43%). Στο ερώτημα για την αναγκαιότητα του ανασχηματισμού, η συντριπτική πλειοψηφία (71%) δηλώνει ότι μάλλον έπρεπε να γίνει, ένα 8% ότι μάλλον δεν έπρεπε, ενώ το 16% τον θεωρεί αδιάφορο".

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν ότι "στη σημαντική κάμψη των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στο λεκανοπέδιο της Αθήνας στα γκάλοπ που διενεργούνται εν όψει των δημοτικών εκλογών κρύβεται το "μεγάλο μυστικό" του ανασχηματισμού. Ως αντίδοτο, ο Πρωθυπουργός έσπευσε να υπουργοποιήσει κυρίως βουλευτές από την Α' και τη Β' Αθήνας, ενώ επισημοποίησε και τη δημαρχιακή υποψηφιότητα Κακλαμάνη που διατηρεί υψηλά ποσοστά δημοτικότητας".

    [03] Ανασχηματισμός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "αποτελεί γενική παραδοχή ότι η κυβέρνηση που προέκυψε από τον ανασχηματισμό περιλαμβάνει ο,τι καλύτερο διαθέτει η ΝΔ σε επίπεδο στελεχικού δυναμικού με μεγάλες πολιτικές, επικοινωνιακές δυνατότητες. Το γεγονός αυτό ανεβάζει τις προσδοκίες της κοινής γνώμης και δημιουργεί αυξημένες ευθύνες στα στελέχη της κυβέρνησης σε σχέση με τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά της".

    Η Espesso υποστηρίζει ότι "πέντε οδηγίες έδωσε χθες κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του ο πρωθυπουργός, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί θα κρίνονται καθημερινά αυστηρά από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι κλειδί για την καλή πορεία της κυβέρνησης αποτελούν "η συνεννόηση, η συλλογικότητα και ο ενιαίος πολιτικός λόγος", στοιχεία που θα κρίνουν και την παραμονή τους στην κυβέρνηση".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "σφίγγουν τα λουριά" για τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και σε αυστηρό τόνο, κάλεσε όλα τα στελέχη της κυβέρνησής του να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης, συλλογικότητας και συντονισμού. Χρησιμοποιώντας πέντε φορές το ρήμα "ζητώ" περιέγραψε το πλαίσιο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων για το επόμενο διάστημα, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αρκεστεί σε μία απλή διαχείριση των προβλημάτων και ζήτησε πιο εξειδικευμένο πολιτικό λόγο από τα στελέχη του'.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και των υπουργών που μετακινήθηκαν σε διάφορα υπουργεία καθόρισε τους όρους με τους οποίους πρέπει να πολιτεύονται οι υπουργοί και οι υφυπουργοί. Καμία ανοχή παθογένειας. Χέρι-χέρι με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με βουλευτές που συνεπικουρούν το έργο των υπουργείων με τους ευρωβουλευτές. Μάχη επιχειρημάτων και ανάπτυξη του δημοσίου διαλόγου μέσα και έξω από τη Βουλή".

    Η METRO σημειώνει ότι "σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα μετά την ανασύνθεση της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και στις αλλαγές, στις οποίες, όπως είπε, παραμένει προσηλωμένη η κυβερνητική πολιτική. Ακόμη, έριξε βάρος στη σύγκρουση με τη διαφθορά, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αμείλικτη σε τέτοια φαινόμενα και έκανε ειδική αναφορά στη στρατηγική του κοινωνικού κέντρου, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική δεν αφήνει σε αυτή τη φάση πολλά περιθώρια παροχών".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "η σημασία του ανασχηματισμού της κυβέρνησης έγκειται στο γεγονός ότι οι βασικές προτεραιότητες της πολιτικής παραμένουν αμετάβλητες και δεν πρόκειται να ανακοπεί το μεταρρυθμιστικό έργο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "όλοι περίμεναν έναν ανασχηματισμό ουσίας και όχι παιχνίδι ισορροπιών από τον Πρωθυπουργό. Φίλοι και αντίπαλοι, άνθρωποι απλοί, μιλούν με συγκρατημένη αισιοδοξία για το εγχείρημα Καραμανλή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "το περίγραμμα της μελλοντικής τους συνεργασίας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής έδωσαν χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη από το Βερολίνο. Επισημαίνοντας ότι η εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σταθερή, ο πρωθυπουργός και η νέα υπουργός Εξωτερικών, απέδειξαν κατά τη χθεσινοβραδινοί τους συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγέλα Μέρκελ, ότι μπροστά τους ανοίγεται ένας δρόμος αγαστής συνεργασίας στα εθνικά μας θέματα".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές των νέων υπουργών στα έγγραφα του διορισμού τους, εμφανίστηκαν νέα προβλήματα, που αφορούν τη συνοχή του νέου κυβερνητικού σχήματος, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι "τα πολιτικά θαύματα κρατούν όχι τρεις ημέρες, αλλά μόλις... τρεις ώρες".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "μήνυμα ότι θα επιταχυνθούν οι θατσερικού τύπου μεταρρυθμίσεις έδωσε αμέσως μετά τον ανασχηματισμό η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο περικοπών των αμοιβών στις ΔΕΚΟ. Παράλληλα αποκάλυψε την πρόθεσή του για ανατροπές στις συντάξεις".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "σταθερή προσήλωση στον προσανατολισμό των αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", χωρίς χρονοτριβές και παρεκκλίσεις, υπέδειξε χθες ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό".

    Η City Press σημειώνει ότι "χρησιμοποιώντας πολύ συχνά το ρήμα "ζητώ" ο πρωθυπουργός, μετά τα φαινόμενα που είχαν παρατηρηθεί στην κυβέρνησή του και στην ΚΟ της ΝΔ, κατέστησε σαφές ότι αυτό που θέλει από τους υπουργούς του είναι καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους και με τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και επικοινωνία με τους πολίτες, στους οποίους πρέπει να εξηγούν τα "γιατί" των αποφάσεών τους".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "τον χαρακτήρα της πολιτικής μεταρρυθμίσεων που προβάλλει ο πρωθυπουργός αποκάλυψαν οι πρώτες κινήσεις της ανασχηματισμένης κυβέρνησης: Ο υπ. Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης εξέδωσε εγκύκλιο για την επιβολή περικοπών στις ΔΕΚΟ. Ο νέος υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης μόλις επέστρεψε στην κυβέρνηση έσπευσε να συναντήσει τον Γ. Αλογοσκούφη για να συντονίσουν την επίθεση κατά των συμβάσεων στις τράπεζες και για να βρουν λύση για την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ που απειλείται. Ο νέος υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος δεν βρήκε να πει μια λέξη για το ΕΣΥ κατά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "το νέο... μοντέλο Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας εμφάνισε χθες η κυβέρνηση, η οποία κλιμακώνοντας την επίθεσή της ενάντια στους δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους των πρώην ΔΕΚΟ, δίνει εντολή στις διοικήσεις να υπογράψουν συμβάσεις, όπου οι "αυξήσεις στο βασικό μισθό δε θα ξεπερνούν το 3%".

    [04] Μεταφορά συντελεστή δόμησης

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αναφέρει ότι "τέλος στην ιδιότυπη ομηρία 130.000 ελληνικών οικογενειών, που από το 1996 εμπλέκονται με τον θεσμό της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης, θα πρέπει να δώσει άμεσα η κυβέρνηση, αφού πλέον η κατάσταση δείχνει να έχει φτάσει στο απροχώρητο! Οι οικοδομικές άδειες έχουν "παγώσει" από το 1996".

    [05] ΦΜΑΠ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών της αναπροσαρμογής του αφορολογήτου όσον αφορά στον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), η οποία έχει καθυστερήσει υπερβολικά με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε κοντά στις καταληκτικές προθεσμίες για τα νομικά πρόσωπα, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο".

    [06] Λογαριασμοί Μπουρμπούλια

    Η TRAFFIC υπογραμμίζει ότι "το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στην Ελβετία, αποφάσισαν, χθες, οι ελβετικές Αρχές! Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λοζάνης απέρριψε τις αντιρρήσεις της πρώην ανακρίτριας για το άνοιγμα των λογαριασμών της και έτσι η απόφαση αυτή αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να διαδραματίσει σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος".

    [07] Κακοποίηση γυναικών

    Η PRESS TIME γράφει ότι "φωτιές ανάβει και πάλι με δηλώσεις της η δικηγόρος Ειρήνη Δορκοφίκη υποστηρίζοντας ότι "τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες πολιτικοί κακοποιούν τις γυναίκες τους". Σε λίγες ημέρες, η κ. Δορκοφίκη θα καθίσει στο εδώλιο προκειμένου να απολογηθεί για τις καταγγελίες που είχε κάνει προ ενός έτους για τη σύζυγο πολιτικού η οποία φέρεται να υπέκειτο σε ξυλοδαρμούς".

    [08] Ελλάδα-Γερμανία

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "όσο και αν ακούγεται περίεργο, Ελλάς και Γερμανία αντιμετωπίζουν σήμερα τα ίδια προβλήματα. Και οι δύο χώρες έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωπαϊκή ένωση, ενώ το μεγάλο πρόβλημα του μέλλοντος είναι το ασφαλιστικό. Η δε αιτία των προβλημάτων αυτών είναι επίσης κοινή: Η σοσιαλιστική πολιτική".

    [09] Καταγγελία για κλοπή όπλων

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "βόμβα μεγατόνων απειλεί να τινάξει στον αέρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που έφτασαν στην "Αυριανή" και αναφέρουν ότι στο 282 τάγμα εθνοφυλακής στην Κω πριν από 4 μήνες εκλάπη σημαντικός αριθμός όπλων και η υπόθεση κουκουλώθηκε χωρίς να ανακοινωθεί ποτέ".

    [10] ΕΕ-ΠΓΔΜ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "ένα από τα πρώτα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα υπουργός των Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, είναι οι απρεπείς, έως και επικίνδυνες συμπεριφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, σε εσωτερικό έγγραφο, προτρέπει τους υπαλλήλους της να μη χρησιμοποιούν το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας όταν απευθύνονται σε Μακεδόνες, διότι αυτό αποτελεί "ύβρι" γι΄αυτούς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 16 February 2006 - 22:34:35 UTC