Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/1/2006
  • [02] Κακοκαιρία
  • [03] ΔΕΗ
  • [04] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια
  • [05] Δημοσκόπηση
  • [06] Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [07] Προκαταβολή φόρου
  • [08] Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
  • [09] Βιομήχανοι
  • [10] Βαθμολόγιο
  • [11] Ακίνητα δημοσίου
  • [12] ΠΑΣΟΚ
  • [13] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [14] Αυθαίρετα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/1/2006

    Τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και η προκαταβολή του φόρου των επιχειρήσεων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέο βαθμολόγιο για 650.000 δημ. υπαλλήλους. Μειώνεται κατά 2 η βαθμολογική κλίμακα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ανοίγει στο 2,1% η ψαλίδα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS για την "Άνω Κάτω" επί 1.200 ερωτηθέντων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 451 νεκροί στην Ευρώπη από το ψύχος. Τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν και τη χώρα μας άφησαν εκατοντάδες θύματα στη γηραιά ήπειρο.

    Η ΑΥΓΗ: "Μισό" το αντικομμουνιστικό ψήφισμα λόγω αποχής. Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πήγαν περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χαράτσι 20% στο ρεύμα η ΔΕΗ. Ενώ η... μισή Ελλάδα βρίσκεται στο σκοτάδι.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μέτρο απελπισίας η προείσπραξη για την κυβέρνηση. Έμμεση ομολογία αποτυχίας του προϋπολογισμού. Στόχος να εισπραχθούν 500 εκατ. ευρώ για να κλείσουν οι τρύπες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 55% επιδότηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Νέο πρόγραμμα ΕΠΑΝ του υπουργείου Ανάπτυξης.

    ΕΘΝΟΣ: Είναι... μακρύ το δίκτυο της ΔΕΗ. Ο Δ. Σιούφας τελικώς "εντόπισε" τα βαθύτερα αίτια των μπλακ-άουτ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Για την κρατική μηχανή που βραχυκύκλωσε στη διαχείριση μίας αναμενόμενης κακοκαιρίας και... Χαλάσαμε πολύ αλάτι και πώς θα σαλατίσωμεν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βοήθεια από τους ιδιώτες για μεγάλα έργα υποδομής. Πώς η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του κράτους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λούφα με λευκό... άλλοθι. Υπολειτούργησαν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας χωρίς σοβαρό λόγο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέο ψύχος από... τους βιομηχάνους. Μπρρρρ... και τι δεν ζητούν σε βάρος των εργαζομένων.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστιο λάθος με την φορολογία. Αψυχολόγηση ενέργεια η αύξησις της προκαταβολής φόρου.

    ESPRESSO: Το δράμα του Παναγιώτη Σπύρου. Η κόρη του σκοτώθηκε σε ατύχημα-μυστήριο. Τραγικές ώρες για τον κορυφαίο καρδιοχειρουργό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές. Ύφεση κακοκαιρίας από αύριο. Άνοδος τιμών οπωροκηπευτικών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προσοχή στον παγετό. Με ιδιαίτερη προσοχή οι μετακινήσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ηλεκτροσόκ τιμών μετά τον χιονιά. Εδώ και τώρα αυξήσεις ζητά η ΔΕΗ.

    Η ΝΙΚΗ: Κονιάκ και... συμπάθεια. Ο Καραμανλής ζητά τώρα την κατανόηση των πολιτών.

    ΠΟΝΤΙΚΙ: Η Μπουρμπούλια ομολογεί μόνο... σεξουαλικά παραπτώματα. Αποκάλυψη: Τι είχε να πει στην απολογία της για τις σχέσεις με διάφορους επιχειρηματίες και δικηγόρους.

    PRESS TIME: Σε εξωτικές διακοπές ο διευθυντής της ΔΕΗ τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Μπλακ άουτ ταλαιπωρίας και αδιαφορίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κύμα κακοκαιρίας: Ο λαός να βάλει στην κατάψυξη την πολιτική τους.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: "Εξαφανισμένοι" οι Δήμαρχοι, εγκαταλελειμμένοι οι δημότες! Οι εκπρόσωποι της ΤΑ προτίμησαν τα τηλεοπτικά "παράθυρα", παρά να βρεθούν δίπλα στους πολίτες.

    TRAFFIC NEWS: Απειλούν να σκοτώσουν εμένα και το παιδί μου. Αρνείται την έκδοσή της η Μπουρμπούλια.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: Το πληρώνεις και το σώζεις. Νέος τρόπος προσδιορισμού των προστίμων.

    City Press: Πόσο κόστισαν τα λάθη και οι παραλείψεις. "Πάγωσαν" η παραγωγή και η οικονομία στην περιοχή της πρωτεύουσας.

    METRO: Ο φόβος του παγετού. Για κρίσιμες ώρες κάνουν λόγο Αρχές και μετεωρολόγοι.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εγκλωβισμένοι εντός συνόρων. Δεν δικαιούνται νέα διαβατήρια οι ομογενείς Τουρκίας - Αλβανίας.

    [02] Κακοκαιρία

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα και σήμερα, γεγονός το οποίο αυξάνει την ανησυχία των κρατικών φορέων για τις συνέπειες του παγετού στις οδικές μετακινήσεις".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "εντάθηκαν χτες τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές. Κλείσιμο εκατοντάδων δρόμων. Προβλήματα ηλεκτροδότησης. Εκατοντάδες χωριά αποκλεισμένα . Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , ευκαιρία να κάνουν κατάχρηση των - έτσι κι αλλιώς - κερδοσκοπικών τους διαθέσεων βρήκαν οι εταιρίες καυσίμων που με την ανοχή της κυβέρνησης και της πολιτικής της κλέβουν εν ψυχρώ το λαϊκό εισόδημα και πωλούν το πετρέλαιο με αυξημένες τιμές που φτάνουν ακόμα και τα 0,7 ευρώ το λίτρο!".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" βρίσκεται ολόκληρη η χώρα και από χθες το βράδυ και ο νομός Αττικής, εξαιτίας της μεγάλης έντασης των κακών καιρικών φαινομένων. Ο κρατικός μηχανισμός εξακολουθεί να δίνει μάχη για να περιοριστούν τα προβλήματα από τον χιονιά!.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "παρήγορα είναι εν μέρει τα νέα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καιρό των επόμενων ημερών, καθώς προβλέπεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας από σήμερα. Ωστόσο, σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει ο ισχυρός παγετός, ιδιαίτερα στη Βόρεια και τη Δυτική Ελλάδα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "εκατόμβες νεκρών επί ευρωπαϊκού εδάφους έφερε το σιβηρικό ψύχος , που πλήττει από την περασμένη εβδομάδα ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Από το κύμα ψύχους, που δεν δείχνει ακόμα να υποχωρεί, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 451 πολίτες".

    H CITY PRESS γράφει :"περιοδικό κλείσιμο του ΠΑΘΕ, τον οποίο υποτίθεται ότι θα κρατούσαν ανοιχτό με κάθε θυσία. Όργιο κερδοσκοπίας σε καύσιμα, που πλήττει κυρίως τους λεγόμενους μη προνομιούχους. Χάνεται η τελευταία ευκαιρία για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Η ανάδειξη των προβλημάτων της ΔΕΗ φέρνει νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της. Αξιοποιώντας το κλίμα κινδυνολογίας, η κυβέρνηση αύξηση την προκαταβολή φόρου επί των κερδών των επιχειρήσεων".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "αιχμάλωτη των μεγάλων λόγων που προηγήθηκαν και των μικρών έργων που ακολούθησαν την εκδήλωση της κακοκαιρίας , η κυβέρνηση βρίσκεται εκτεθειμένη στην κοινή γνώμη και απολογούμενη για τα τεράστια προβλήματα που έχουν παραλύσει πολλά σημεία της χώρας, μηδέ εξαιρουμένης και της ίδιας της Αθήνας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "αρκτικό τοπίο θύμιζε χθες η Αττική, ενώ πυκνές νιφάδας έπεφταν και στο κέντρο της Αθήνας. Από το πρωί χθες στην περιοχή του Γέρακα οι πολίτες με φτυάρια, τσάπες, σκούπες, φαράσια και ό,τι άλλο διαθέτουν προσπαθούσαν να καθαρίσουν το χιόνι που τους εγκλώβισε στα σπίτια τους. Οι δρόμοι μπροστά από τα πεζοδρόμια έχουν γίνει γυαλί, ενώ ο δήμος δεν φρόντισε να ρίξει αλάτι, όπως καταγγέλλουν".

    H METRO σημειώνει ότι "άλλο ένα παγωμένο και δύσκολο 24ωρο αναμένεται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπου ο παγετός λόγω της ξαστεριάς εκτιμάται ότι θα είναι ισχυρός".

    [03] ΔΕΗ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ηλεκτρικό ρεύμα από τα 210.000 χιλιόμετρα καλωδίων της ΔΕΗ αναζητούν χιλιάδες νοικοκυριά και σήμερα. Το μήκος αυτός, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας για να δικαιολογήσει την αδυναμία αποφυγής των μπλακ άουτ, "φτάνει να τυλίξει πέντε φορές τη Γη".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "αυξήσεις - φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα απαιτεί η ΔΕΗ, εν μέσω του χιονιά και των μεγάλων προβλημάτων ηλεκτροδότησης που ταλαιπωρούν αρκετές περιοχές. Παράλληλα, η κακοκαιρία έφερε μεγάλες ανατιμήσεις στα κηπευτικά".

    H PRESS time γράφει ότι "ανέτοιμη να σταθεί στα ....μποφόρ του χιονιά που βύθισαν στο σκοτάδι την Ελλάδα, αλλά σαν...έτοιμη από καιρό να ζητήσει αυξήσεις σε τιμολόγια και πάγια αποδεικνύεται η ΔΕΗ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "πρόκληση για τις ανοχές του πανελλήνιου αποτελεί η θρασύτατη -και εκτός κυβερνητικής γραμμής - πρόταση του διευθυντηρίου της ΔΕΗ για αυξήσεις τιμολογίων ως και 20% με άλλοθι τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο".

    [04] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

    ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ μεταξύ άλλων για την απολογία της πρώην ανακρίτριας αναφέρονται τα εξής: ".....κατά τα λοιπά αναφέρομαι στο υπόμνημά μου και θέλω να προσθέσω ότι υπήρξαν το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου που εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες ένθεν και ένθεν. Επίσης, θέλω να προσθέσω ότι το μόνο λάθος που καταλογίζω στον εαυτό μου ήταν η συναισθηματική μου σχέση με τον κύριο Κουμεντάκη, όχι γιατί επηρέασε το έργο μου, αλλά γιατί έγινε αφορμή να πληγωθούν άνθρωποι του στενού μου περιβάλλοντος, που με αγαπούν".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "διαστάσεις θρίλερ προσλαμβάνει η υπόθεση της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια μετά την άρνηση το απόγευμα της Τετάρτης, του Εφετείου Παρισίων κατά την εκδίκαση του αιτήματος των ελληνικών εισαγγελικών αρχών για έκδοσή της στην Ελλάδα".

    [05] Δημοσκόπηση

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει : "σταθερό προβάδισμα για το κυβερνητικό κόμμα με 30,6% , ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28,5%. Αυξάνει τις δυνάμεις του το ΚΚΕ, σε πτώση ο ΣΥΝ που μένει πίσω από τον ΛΑ.Ο.Σ."

    [06] Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστηρίζει ότι "οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο, η παντελής απουσία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια στιγμή που χιλιάδες Έλληνες δοκιμάστηκαν από τη μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων, σε ολόκληρη την επικράτεια".

    [07] Προκαταβολή φόρου

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "αψυχολόγητη κρίνεται η απόφασις της Κυβερνήσεως να αυξήση την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, από 55% σε 65%. Η "Εστία" ήδη ανεφέρθη στο ζήτημα, που δικαίως έχει προκαλέσει την αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου. Μάλιστα αυτό που έχει ενοχλήσει περισσότερο παντός άλλου, είναι ο αιφνιδιασμός και η αναδρομική ισχύς".

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση απειλεί τις επιχειρήσεις ότι θα αυξήσει και άλλο, στο 100% την προκαταβολή φόρου επί των κερδών προκειμένου να συνεισφέρουν και αυτές στην προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων. Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το 'μέτρο απελπισίας", όπως χαρακτηρίζουν οι επιχειρηματικές οργανώσεις την κυβερνητική απόφαση για την προείσπραξη φόρων 500 εκατ. ευρώ του επόμενου έτους, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε χθες ότι "η πρακτική αυτή ισχύει σε όλη την Ευρώπη και δεν επηρεάζει την κερδοφορία".

    [08] Αντικομμουνιστικό μνημόνιο

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "με πρωτεργάτες βουλευτές από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και με κριό τον Ρώσο υπερεθνικιστή Ζιρινόφσκι (ο οποίος ζήτησε να γίνει Νυρεμβέργη για τους κομμουνιστές!) πέρασε στο Συμβούλιο της Ευρώπης το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με "απώλειες" όμως".

    [09] Βιομήχανοι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "νέο κύμα ψύχους, αυτή τη φορά από τους βιομηχάνους και με θύματα τους εργαζομένους, αναμένεται από σήμερα. Στο πολικό κλίμα των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών μέτρων ο ΣΕΒ θα ζητήσει από τον Π. Παναγιωτόπουλο: απολύσεις στο 10%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση της πρόσληψης ανέργων πολυτέκνων κ.ά".

    [10] Βαθμολόγιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "σε μείωση κατά δύο βαθμούς της βαθμολογικής κλίμακας των δημοσίων υπαλλήλων προχωρά ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επιδιώκοντας την ανάδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού που απασχολείται στον δημόσιο τομέα μακριά από τις κομματικές εξαρτήσεις του παρελθόντος".

    [11] Ακίνητα δημοσίου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "στην υπηρεσία της αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου θέτει η κυβέρνηση νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου και οι υποδομές να εκσυγχρονιστούν και ο Προϋπολογισμός να ωφεληθεί σημαντικά".

    [12] ΠΑΣΟΚ

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "πολλά "μποφόρ" που προμηνύουν πολιτική θύελλα φυσούν τις τελευταίες ημέρες στη Χ. Τρικούπη, ειδικότερα μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της GPO που δείχνει να ανοίγει κατά 0,7% η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".

    [13] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) θα ευεργετηθεί από τις επιδοτήσεις ενός νέου προγράμματος που προκηρύχθηκε χθες και αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής υπεργολαβίας".

    [14] Αυθαίρετα

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "με βάση τις αντικειμενικές αξίες θα καθορίζονται τα πρόστιμα ανέγερσης για τα αυθαίρετα. Έτοιμο το νέο πλαίσιο που λειτουργεί αποτρεπτικά για την αυθαίρετη δόμηση και αντικειμενικά για το ύψος των τελικών οικονομικών κυρώσεων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 26 January 2006 - 21:20:09 UTC