Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/1/2006
  • [02] Ανασχηματισμός
  • [03] Πετρέλαιο
  • [04] Αναθεώρηση Συντάγματος
  • [05] Δικαιοσύνη
  • [06] Δάνεια
  • [07] Γιώργος Αλογοσκούφης
  • [08] Μισθοί
  • [09] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια
  • [10] Οικονομία
  • [11] Καιρός
  • [12] Δημόσιο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/1/2006

    Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, το παραδικαστικό κύκλωμα και η οικονομία της χώρας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Να καταργηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο. Το 77,3% των Ελλήνων συμφωνεί.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 23 επιταγές "καίνε" 2 επιχειρηματίες υπεράνω πάσης υποψίας. Μυστικοί λογαριασμοί-εφιάλτης για επωνύμους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ακάθεκτος ο Σανιδάς. Αποφασισμένος να τσακίσει το παραδικαστικό κύκλωμα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μεγαλύτερες αυξήσεις στους συνταξιούχους. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης ανοίγει τα χαρτιά του στη "Β".

    ΕΘΝΟΣ: Κεραυνοί για τα δάνεια. Έξι δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν δανειολήπτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πανέτοιμο το κράτος και οι πολίτες για να αποτρέψουν τις .... Δολοφονικές διαθέσεις του πολικού ξίφους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προ των πυλών ο ανασχηματισμός. Τον ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, κρατάει όμως τα χαρτιά του κλειστά για τον χρόνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χρησμός Καραμανλή για τον ανασχηματισμό. Μέχρι τις 7 Μαρτίου οι αλλαγές στην κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο τσοπάνης ανακατεύει το μαντρί... Ανασχηματισμό προανήγγειλε -για πρώτη φορά- ο Καραμανλής.

    ΕΣΤΙΑ: Φιλελεύθερο το νέο Σύνταγμα. Το ισχύον είναι προϊόν σοσιαλιστικής εμπνεύσεως.

    ESPRESSO: Εφοπλίστρια έγινε καλόγρια! ύστερα από οικογενειακή τραγωδία. Η απίστευτη ιστορία της βαθύπλουτης Κατίγκως Λαιμού - Πατέρα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βαρυχειμωνιά Σιβηρίας και... κερδοσκοπίας. Ούτε κουβέντα όμως για επίδομα θέρμανσης.

    PRESS time: "Φοβάμαι για τη ζωή μου αν εκδοθώ στην Ελλάδα". Ξαφνικό "μπλόκο" στον "Τυφώνα Μπουρμπούλια".

    TRAFFIC NEWS: Μπουρμπούλια - Κεχαγιόγλου: Τρέμουν για τη ζωή τους.

    Η ΧΩΡΑ: Τι θα πάρουν οι εργαζόμενοι το 2006. Στην τελική ευθεία το μισθολόγιο για Δημόσιο - ΔΕΚΟ.

    City Press: "Χειμωνιάζει" η οικονομία.

    Μetro: Επέλαση του χιονιά. Σε κλοιό... σιβηρικής κακοκαιρίας ολόκληρη η Ελλάδα.

    [02] Ανασχηματισμός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια πρωθυπουργός προαναγγέλλει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του από το εξωτερικό. Το έκανε ο Κώστας Καραμανλής προχθές από την Κίνα, αποδεχόμενος για τον εαυτό του τον ρόλο του ...τσοπάνη ("μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη", είπες στους δημοσιογράφους)".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη" , προέτρεψε από το Πεκίνο ο πρωθυπουργός σε απάντηση των επίμονων ερωτήσεων των δημοσιογράφων για τον ανασχηματισμό. Αν και ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει ημερομηνίες, άφησε να εννοηθεί ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "η συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία είναι βέβαιον ότι θα σηματοδοτήσει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα για την κυβέρνηση. ΚΑι τούτο γιατί ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μελετά σοβαρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα".

    H ESPESSO υποστηρίζει ότι "κάθε μέρα που περνά από σήμερα....μυρίζει ανασχηματισμό και δεκάδες υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές...ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Ο πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του και μελετά μόνο το "τάιμινγκ" της ανακοίνωσής τους. Την ίδια στιγμή σε "αναμμένα κάρβουνα" κάθονται οι υπουργοί για την παραμονή τους στο κυβερνητικό σχήμα και οι βουλευτές που εμφανίζονται ως εν δυνάμει υπουργοί".

    [03] Πετρέλαιο

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "χιόνια και κρύο...Σιβηρίας προβλέπουν για τις περισσότερες περιοχές της χώρας οι μετεωρολόγοι, τη στιγμή που στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης εκδηλώνονται ακραία ...κερδοσκοπικά φαινόμενα και η κυβέρνηση κωφεύει στο αίτημα για επίδομα θέρμανσης".

    [04] Αναθεώρηση Συντάγματος

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η αναθεώρησις του Συντάγματος είναι επιβεβλημένη όχι μόνον για να διορθωθούν οι ατέλειές του, αλλά και για λόγους ιδεολογικούς".

    [05] Δικαιοσύνη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "αποφασισμένος να σπάσει κάθε απόστημα που υπάρχει στους κόλπους της Δικαιοσύνης, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς βρέθηκε εκ νέου το Σάββατο στις φυλακές Κορυδαλλού".

    [06] Δάνεια

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "έξι δικαστικές αποφάσεις - σταθμός δικαιώνουν τους δανειολήπτες και υποχρεώνουν τις τράπεζες να επιστρέψουν σημαντικά ποσά, τα οποία αφορούν σε χρεώσεις, οι οποίες κρίθηκαν καταχρηστικές από τη Δικαιοσύνη".

    [07] Γιώργος Αλογοσκούφης

    Στη ΒΡΑΔΥΝΗ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του τονίζει ότι "οι συμβάσεις αορίστου χρόνου δεν θα είναι ο κανόνας στο Δημόσιο, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πετύχει το στόχο της με την πολιτική που έχει ήδη εξαγγείλει, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που παρέδωσε".

    [08] Μισθοί

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "στα όρια του πληθωρισμού οι αυξήσεις στους μισθούς. Ξεκινά η ενσωμάτωση των επιδομάτων και του κινήτρου απόδοσης. Όλα τα σενάρια για τους μισθούς του 2006".

    [09] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "λυτούς και δεμένους για να αποτρέψουν την έκδοση της Τάνιας Μπουρμπούλια στην Ελλάδα έχουν επιστρατεύσει επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στις υποθέσεις της γνωστής πρώην ανακρίτριας".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "όσοι γνωρίζουν την ιστορία ξέρουν ότι εάν η κ. Μπουρμπούλια ανοίξει το στόμα της θα κάψει πολλούς, αποκαλύπτοντας ακόμη επιχειρηματίες και πολιτικά πρόσωπα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "επιταγές ή εμβάσματα-φωτιά, που εμπλέκουν μεγάλους παράγοντες του ελληνικού επιχειρηματικού χώρου, φέρεται ότι εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια. Πρόκειται για ποσά από εταιρείες ελληνικές, αλλά και υπεράκτιες".

    [10] Οικονομία

    Η City Press σημειώνει ότι "η κυβέρνηση προωθεί μισθολογικές αυξήσεις στο Δημόσιο που δεν καλύπτουν τον πληθωρισμό. Με το αμερικανικό ελαφρύ πετρέλαιο πάνω από τα 68 δολάρια το βαρέλι οι τιμές των καυσίμων ασκούν μεγάλη πίεση στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Μαζική φυγή ξένων άμεσων επενδύσεων από την Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Λουκέτα και αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων δημιουργούν νέο κύμα απολύσεων'.

    [11] Καιρός

    Η METRO επισημαίνει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό ενόψει της επέλασης του χιονιά, που έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τις άγριες διαθέσεις του και στη χώρα μας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "το πολικό ξίφος με τις δολοφονικές διαθέσεις είναι έτοιμοι Κράτος και πολίτες να αντιμετωπίσουν".

    [12] Δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα τάσσονται οι πολίτες, που αντιμετωπίζουν θετικά τόσο την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε αναθεώρηση του συντάγματος όσο και τις προτάσεις που ο ίδιος κατέθεσε μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 23 January 2006 - 23:00:13 UTC