Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/10/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Η γρίπη των πουλερικών
  • [04] Νέα Δημοκρατία
  • [05] Δημοσκόπηση της GPO
  • [06] Ναυτεργάτες
  • [07] Ημιυπαίθριοι
  • [08] Συντάξεις χηρείας
  • [09] Κ. Καραμανλής
  • [10] Σκοπιανό
  • [11] Λαθρεμπόριο καυσίμων
  • [12] Προσλήψεις
  • [13] Αντώνης Μπέζας
  • [14] Οικονομική πολιτική

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/10/2005

    Τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται στην ΕΕ για τη γρίπη των πουλερικών, οι τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, οι προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού , η δημοσκόπηση της GPO και το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ των ΗΠΑ η πρόταση Νίμιτς. Ηχηρό ΟΧΙ από το ΥΠΕΞ, ΝΑΙ σε δημοψήφισμα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συντάξεις χηρείας χωρίς περιορισμούς. Αναλυτικά η νέα εγκύκλιος του υπ. Απασχόλησης.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Κόκκινος συναγερμός. Για τη νόσο των πουλερικών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ημιυπαίθριοι με νέο υπολογισμό. Μόνο στην "Α": Λύση στο γόρδιο δεσμό που ταλαιπωρεί χιλιάδες ιδιοκτήτες.

    Η ΑΥΓΗ: Αναβάλλουν τα μέτρα για τη γρίπη των πουλερικών. Καθησυχάζουν οι υπουργοί Υγείας και Γεωργίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξύπνα Καραμανλή πάνε να σε φάνε τα λαμόγια. Επί 20 χρόνια χάλαγε ο κόσμος στο κλέψιμο και κανένας δεν μίλαγε.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Στο 72% η δυσαρέσκεια αλλά τρεις μονάδες μπροστά η ΝΔ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν έντονη λαϊκή δυσφορία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πρώτη δικαίωση για τα θύματα των 090. Γενναία απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

    ΕΘΝΟΣ: Εθνικός διασυρμός. Σκοπιανό: Αποθράσυνε τις ΗΠΑ η αδράνεια της Αθήνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πρωθυπουργός επέλεξε νέο και φιλόδοξο για το υφυπουργείο Οικονομικών γι' αυτό... Έβαλε τον Μπέζα για τον μπεζαχτά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πανέτοιμοι για τη γρίπη των πτηνών. Διαβεβαιώνουν οι υπουργοί Υγείας και Αγροτικής Αναπτύξεως κ.κ. Κακλαμάνης και Μπασιάκος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: 12.043 νέες θέσεις μονίμων και εποχικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ειδικοί φόροι το επόμενο βήμα. Αλογοσκούφης: Ανοίγει τα χαρτιά του στην "Ε" μετά Αλμούνια.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί για την οικονομία! Έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικού θράσους.

    ESPRESSO: "Δεν ζήτησα να κοπεί η εκπομπή της Δρούζα". Συνέντευξη- ξέσπασμα της Μιλένας Αποστολάκη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έκτακτα μέτρα για τη γρίπη των πουλερικών. Επαγρύπνηση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Απαγόρευση εισαγωγών από Τουρκία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η γρίπη των πτηνών μας... χτυπά την πόρτα. Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές αρχές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαφιόζικη επιδρομή λαθρεμπόρων. Αχρήστευσαν ενοχοποιητικά δείγματα πετρελαίου.

    Η ΝΙΚΗ: Κουρελόχαρτο το προσχέδιο. Στον αέρα ο προϋπολογισμός καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβερνητική τορπίλη στο Ταμείο ναυτεργατών. Απαλλαγή εφοπλιστών από ασφαλιστικές εισφορές.

    TRAFFIC NEWS: Εμπόριο βρεφών και οργάνων στην Ελλάδα. Επιβεβαιώνει την "t" ο Αν. Παπαληγούρας.

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις: 3.430 νέες θέσεις σε νοσοκομεία, δήμους. Σε εξέλιξη οι προκηρύξεις μέσω του ΑΣΕΠ.

    City Press: Ξαφνική ένταση στα εθνικά θέματα.

    Μetro: Βέτο και δημοψήφισμα. Τα "όπλα" που θα χρησιμοποιήσει η Αθήνα για το Σκοπιανό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τι αλλάζει στα καταναλωτικά. Πρόταση-οδηγία της Κομισιόν για τα δάνεια.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: 400 χαμένες ευκαιρίες. Συγκλονιστικά στοιχεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για τις θέσεις εργασίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: e-ανευθυνότητα! Οργάνωσαν αιμοδοσία για 14χρονη που χειρουργήθηκε το... Πάσχα.

    [03] Η γρίπη των πουλερικών

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "με ψυχραιμία, αλλά και σύντονα μέτρα ελέγχου και προστασίας η ΕΕ επιχειρεί να διασφαλίσει ότι η γρίπη των πουλερικών δεν θα διαδοθεί σε κράτη-μέλη της. Μέτρα λαμβάνονται και σε κρατικό επίπεδο από κάθε εταίρο χωριστά, με την Ελλάδα να έχει ήδη παραγγείλει μεγάλες ποσότητες αντιιικών φαρμάκων. Με δεδομένο ότι ο ιός μεταδίδεται στον άνθρωπο μόνον από πουλερικά και όχι από επαφή με νοσούντες ανθρώπους, ο κίνδυνος για τον πληθυσμό είναι μικρός, ενώ η απειλή είναι μεγάλη για την εγχώρια πτηνοτροφική παραγωγή".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "τα συνήθη μέτρα για επιδημίες μικρότερης επικινδυνότητας παίρνουν οι ελληνικές αρχές, αν και η γρίπη των πουλερικών έφτασε καθ' όλες τις ενδείξεις στα Βαλκάνια. Αύριο θα ξεκαθαρίσει το μέγεθος του προβλήματος -προς το παρόν- για τις χώρες της Βαλκανικής, καθώς θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τα κρούσματα σε πτηνά στη Ρουμανία και την Τουρκία".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρμόδιες ελληνικές αρχές για τη γρίπη των πτηνών, καθώς τα πρώτα κρούσματα της νόσου εμφανίστηκαν στη Ρουμανία και την Τουρκία. Η χώρα μας έχει ήδη παραγγείλει διακόσιες χιλιάδες κουτιά και 250.000 κιλά σκόνης του ειδικού αντιβιοτικού που συνιστάται για την αντιμετώπιση της γρίπης των πουλερικών".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "σε επιφυλακή όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας και ιδιαίτερα στο νομό Έβρου, ενώ απαγορεύτηκαν οι εισαγωγές ζωντανών πουλερικών από Τουρκία και Ρουμανία. Παραγγέλθηκαν ειδικά αντιβιοτικά και όπως επισήμανε ο Νικήτας Κακλαμάνης "είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση". Η Ευρωπαϊκή Ένωση σταμάτησε τις εισαγωγές πουλερικών από Τουρκία και Ρουμανία, ενώ οι υπουργοί Γεωργίας θα αποφασίσουν και για άλλα μέτρα".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "θωρακίζονται τα σύνορα της Ελλάδας από τον κίνδυνο της γρίπης των πουλερικών, καθώς ήδη έχουν εκδηλωθεί κρούσματα της νόσου σε γειτονικές μας χώρες".

    [04] Νέα Δημοκρατία

    Η Espresso επισημαίνει ότι "τέλος στην κομματική "επετηρίδα" έβαλε ο πρωθυπουργός με την απόφασή του να χρίσει τον 42χρονο βουλευτή Αντώνη Μπέζα υφυπουργό Οικονομικών. Μια απόφαση, όμως, που προκάλεσε "μουρμούρες" και παράπονα στις "παλιοσειρές" της ΝΔ οι οποίες φιλοδοξούσαν να γίνουν "χαλίφηδες" στη θέση του "χαλίφη". Αποδέκτες των παραπόνων ο πρωθυπουργός και ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ".

    [05] Δημοσκόπηση της GPO

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "η έντονη λαϊκή δυσφορία τείνει να μετατραπεί σε πολιτική χιονοστιβάδα για την κυβέρνηση, η οποία αναζητεί απεγνωσμένα τρόπους ανατροπής του αρνητικού γι αυτήν κλίματος. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε χθες από το Mega, 72,7% των ερωτηθέντων, ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο, είναι δυσαρεστημένο από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η ΝΔ πάντως εξακολουθεί να προηγείται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου".

    [06] Ναυτεργάτες

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "μ' έναν ακόμα προκλητικό μποναμά στο μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση δίνει συνέχεια στην αντιασφαλιστική επίθεση του ΠΑΣΟΚ, τορπιλίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις καταδύσεις αναψυχής, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προωθεί την πλήρη απαλλαγή των εφοπλιστών των κρουαζιερόπλοιων από τις εργοδοτικές εισφορές προς το ΝΑΤ, ανοίγοντας το δρόμο για την επέκταση του μέτρου στο σύνολο του εφοπλιστικού κεφαλαίου, αλλά και των μεγαλοεργοδοτών της στεριάς".

    [07] Ημιυπαίθριοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "με ρύθμιση σε νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ αντιμετωπίζει οριστικά το πρόβλημα των ημιυπαίθριων χώρων, χωρίς να τους καταργεί".

    [08] Συντάξεις χηρείας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "επαναχορηγούνται συντάξεις χηρείας που είχαν κοπεί, σε χιλιάδες δικαιούχους, λόγω ηλικιακών ή άλλων εισοδηματικών προϋποθέσεων (πχ εργασία)".

    Η Traffic News αναφέρει ότι "στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ μπορούν να απευθύνονται όσοι είχαν διακοπή της σύνταξης λόγω θανάτου επειδή δεν συμπλήρωναν το 40ο έτος ηλικίας".

    [09] Κ. Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "τρωκτικά του δημόσιου χρήματος, λαμόγια και αεριτζήδες πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση που έχει στόχο την αποδόμηση του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του, το πριόνισμα της κυβέρνησης και ταυτόχρονα την απαξίωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    [10] Σκοπιανό

    H METRO γράφει ότι "σκληρή απάντηση έδωσε η Αθήνα στον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη νέα πρόταση που κατέθεσε στις δύο πλευρές για την ονομασία της FYROM".

    Σύμφωνα με τη CITY PRESS "ταπεινωτικές για την Ελλάδα οι προτάσεις Νίμιτς για το Σκοπιανό. Προωθούνται με υποστήριξη ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί διαπιστώνουν και κακομεταχείριση μειονοτήτων στη χώρα μας. Η ταύτιση της κυβέρνησης με την Ουάσιγκτον στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η "έκρηξη" Χριστόδουλου κατά του "εκτουρκισμού " της ΕΕ θορύβησε το Μαξίμου και προβλέπεται να έχει συνέχεια".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "σε εθνικό διασυρμό οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση, η οποία μετά το φιάσκο του Λουξεμβούργου, με τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό, κατάντησε τώρα να παζαρεύει και το όνομα της ελληνικής Μακεδονίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "την αγανάκτησή της εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση στην ετεροβαρή πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση της ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων, που υιοθετεί μία προς μία τις προτάσεις της ΠΓΔΜ".

    [11] Λαθρεμπόριο καυσίμων

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων πραγματοποίησε μαφιόζικη επιδρομή στο Χημείο του Κράτους στον Πειραιά. Οι εισβολείς κατέστρεψαν δείγματα που τους ενοχοποιούσαν για λαθρεμπόριο και νοθεία καυσίμων".

    [12] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τρέχουν" οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 2.133 υπαλλήλων σε υπουργεία, δήμους , ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ενώ εγκρίθηκε νέο πακέτο 9.910 θέσεων εποχικών σε 9 υπουργεία".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "νέες θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία, δήμους και οργανισμούς ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την ψυχική υγεία, το οποίο προβλέπει τον μετασχηματισμό των ψυχιατρικών καταστημάτων καθώς και 2.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού".

    [13] Αντώνης Μπέζας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Πρωθυπουργού ν΄αντικαταστήσει τον Αδάμ Ρεγκούζα με τον νέο βουλευτή της Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα. Έβαλε τον Μπέζα για τον μπεζαχτά. Θέλει να έρθουν στον κρατικό κορβανά όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα. Από χθες είναι και επίσημα μέλος της Κυβέρνησης, αφού ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας".

    [14] Οικονομική πολιτική

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι " έχουμε κατ΄επανάληψιν τονίσει ότι το θράσος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια. Κατηγορεί την Κυβέρνηση Καραμανλή χωρίς καμμία απολύτως τεκμηρίωση. Και εντέχνως προσπαθεί να της προσάψη ευθύνες για τα επίχειρα της δικής του οικονομικής πολιτικής. Την καταγγέλλει για την ακρίβεια, για την ανεργία, ακόμη και για τα ελλείμματα του Δημοσίου που έθεσαν την Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση. Ενώ είναι πασίγνωστο ότι και για τα τρία αυτά (ακρίβεια, ανεργία, έλλειμμα), ευθύνεται πρωτίστως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "η αύξηση των "ειδικών" φόρων (όχι γενικευμένων όπως ο ΦΠΑ) θα είναι το ελιξήριο της επιβίωσης του νέου προϋπολογισμού. Υπό την πίεση Αλμούνια για φορολογικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δεν τους αποκλείει και σε συνέντευξή του στην "Ε" εφ΄όλης της ύλης εκφράζει απλώς την ελπίδα ότι "θα αποφευχθούν επιβαρύνσεις". Προαναγγέλλει μείωση φορολογικών συντελεστών το 2007 από 40% σε 35% και από 30% σε 25% καταργώντας τον "συντελεστή των φτωχών" 15% . Μιλά για απολύσεις, ΔΕΚΟ, Εργασιακό και φοροφυγάδες".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 11 October 2005 - 21:13:30 UTC