Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/9/2005
  • [02] Παιδεία
  • [03] Δικαστές
  • [04] Μεϊμαράκης-Ρουσόπουλος
  • [05] Εθελουσία στο Δημόσιο
  • [06] Γιώργος Γ. Παπανδρέου
  • [07] ΟΑΕΔ
  • [08] Σχέδιο πόλης
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] Κ. Καραμανλής
  • [11] Ξένες επενδύσεις
  • [12] Κυβέρνηση
  • [13] Νέο ωράριο στο Δημόσιο
  • [14] Μάνατζερ
  • [15] Αυθαίρετα
  • [16] Επιχειρήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/9/2005

    Το νέο ωράριο εργασίας στο Δημόσιο, η καταγγελία ΠΑΣΟΚ για σκάνδαλα προσλήψεων, η άρνηση των ξένων να επενδύσουν στην Ελλάδα, οι μάνατζερ κοινωνικών ιδρυμάτων και η γαλάζια διαφθορά, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδόματα σε 160.000 δικαιούχους. Από Δευτέρα η κατάθεση των δικαιολογητικών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συνέντευξη-βόμβα: Βγαίνω σε έρανο για να ζήσω! Με έχει εγκαταλείψει η οικογένειά μου, ξεσπά ο Γιώργος Γ. Παπανδρέου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Νέο ωράριο στο Δημόσιο. Από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσει η απόφαση της κυβέρνησης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έως τις 14.30 ανοιχτό για τους πολίτες το Δημόσιο. Νέο ωράριο εργασίας για υπηρεσίες και ΟΤΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Και επιδοτήθηκαν και απέλυσαν! Κατάλογος 80 επιχειρήσεων για την περίοδο 1995-99.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κυβέρνηση εκλογών μετά από σαρωτικό ανασχηματισμό. Σε εκλογικό αιφνιδιασμό προσανατολίζεται ο Καραμανλής για να ξεκαθαρίσει οριστικά το πολιτικό τοπίο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα λεφτά φεύγουν έξω. Η χώρα μας στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως σε ξένες επενδύσεις. Κανείς δεν θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εντάξεις-εξπρές στο σχέδιο πόλης. Εγκρίθηκε και το γενικό πολεοδομικό Ανθούσας.

    ΕΘΝΟΣ: Πρόκληση με αυξήσεις 963%. Σπατάλη εκατομμυρίων με άλλοθι την κοινωνική πρόνοια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Καραμανλής δεν διαγράφει, ξεγράφει. Ο λαός εμπιστεύεται τον Πρωθυπουργό γιατί βλέπει ότι είναι άτεγκτος προς τα φαινόμενα διαφθοράς αλλά και απειθαρχίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επιδοτούσαν λουκέτα επιχειρήσεων επί ΠΑΣΟΚ. Στοιχεία ράπισμα για ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο αναπληρωτή της ΓΣΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ευρωπαϊκό ωράριο στο Δημόσιο. Στόχος η εξυπηρέτηση του πολίτη και η διευκόλυνση των υπαλλήλων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπάρμπας από τη Λαμία. Νέο σκάνδαλο προσλήψεων καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΣΤΙΑ: Γιατί κλείνουν οι επιχειρήσεις. Τεράστιες ευθύνες φέρουν οι συνδικαλιστές.

    ESPRESSO: Ποιοι διεκδικούν τη βίλα της Μαλβίνας. Μπλέκουν το σπίτι της με παρατράπεζα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ωράριο φιλικό για τον πολίτη στο Δημόσιο. Εναρμόνιση με τις χώρες της ΕΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέο ωράριο στο δημόσιο. Βόμβα Παυλόπουλου αιφνιδιάζει την ΑΔΕΔΥ.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ομερτά" για τη γαλάζια διαφθορά. Επιβάλλει το Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις.

    Η ΝΙΚΗ: Παραπαίει η κυβέρνηση. Δεν πέρασε ο αντιπερισπασμός με ωράριο και 42%.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Εθελουσία στο δημόσιο. Φεύγουν χιλιάδες εργαζόμενοι.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανεπιστήμια παραμάγαζα των πολυεθνικών. Επιχειρηματικοί όμιλοι εισβάλλουν στην Παιδεία.

    TRAFFIC NEWS: Γνωστός συνθέτης χωρίζει μετά τη μύησή του σε περίεργη αίρεση. Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: Παράταση άλλους 2 μήνες για φως. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    City Press: Νέο ωράριο στο Δημόσιο. Κυβερνητική πρόταση με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τι αλλάζει στη ζωή μας. Νέο ωράριο στο Δημόσιο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Οι εφοριακοί κατέβασαν ρολά. Επιστολή διαμαρτυρίας στον υφ. Ρεγκούζα για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που ασκούν εν ώρα εργασίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΠΘ: Ο μεγάλος θησαυρός της Θεσσαλονίκης -Βόρειας Ελλάδας, με διαβαλκανική, ευρωπαϊκή και διεθνή λάμψη.

    [02] Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "σε παραμάγαζο των πολυεθνικών μεταλλάσσονται σταδιακά τα Πανεπιστήμια, αφού, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν εισβάλει στις Ανώτατες Σχολές μετατρέποντας ουσιαστικά την επιστήμη και την έρευνα σε εργαλεία στήριξης των επιχειρηματικών παιχνιδιών για την άλωση της αγοράς και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας".

    [03] Δικαστές

    Η Traffic News υπογραμμίζει ότι "απανωτές αιτήσεις εξαίρεσης, χθες, στη δίκη για τις μετοχές φούσκες! Τόσο ο εισαγγελέας της έδρας όσο και μία εκ των τριών δικαστών, ζήτησαν την αυτοεξαίρεσή τους από τη δίκη για το σκάνδαλο με τις μετοχές-φούσκες, που επρόκειτο να γίνει χθες σε δεύτερο βαθμό, καθώς -όπως δήλωσαν- είχαν σχέσεις με κάποιους εκ τους διαδίκους".

    [04] Μεϊμαράκης-Ρουσόπουλος

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "δεν συμπίπτουν οι απόψεις του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Βαγγ. Μεϊμαράκη και του υπουργού Επικρατείας Θεόδ. Ρουσόπουλου, σε μια σειρά προβλημάτων, που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα την κυβέρνηση και το κόμμα και οι οποίες σχετίζονται με την αντιμετώπισή τους. Αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες από τις δηλώσεις τους, οι οποίες κινήθηκαν σε διαφορετικό μήκος κύματος".

    [05] Εθελουσία στο Δημόσιο

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 εκτιμά ότι "περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες υπάλληλοι θα ζητήσουν, κατά τα πρότυπα -κυρίως- του ΟΤΕ, να φύγουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, μέσα στους επόμενους μήνες, με τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που προωθούνται. Πρόκειται για προγράμματα που έχουν τη συναίνεση των εργαζομένων, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους".

    [06] Γιώργος Γ. Παπανδρέου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "στην οδό Δεληγιάννη 46Α, στην Κηφισιά βρίσκεται το σπίτι όπου ζει ο γιος της Κυβέλης και του Γέρου της Δημοκρατίας. Ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, βαριά σκαλιστά έπιπλα και οικογενειακά πορτρέτα. Ανάμεσά τους δεν βρίσκεται κανένα του αδελφού του Ανδρέα. Αν αναζητήσει κανείς το λόγο θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο παράπονο που μοιάζει να μοιράζεται ανάμεσα στον ιδρυτή και στον σημερινό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ".

    [07] ΟΑΕΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "ξεκινάει από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η κατάθεση δικαιολογητικών για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ για το 2005 σε περισσότερους από 160.000 εργαζομένους που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22, του νόμου 1836/89".

    [08] Σχέδιο πόλης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός του ΥΠΕΧΩΔΕ για να μπει μία τάξη στο οικιστικό χάος που επικρατεί. Η ένταξη περιοχών από όλη τη χώρα αποτελεί προτεραιότητα, που υλοποιείται με ιδιαίτερη ταχύτητα".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "τα... "λουκέτα" επιχειρήσεων και τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων επιδοτούσε το ΠΑΣΟΚ".

    [10] Κ. Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "στο πλαίσιο της προσφιλούς στον ίδιο, τακτικής του αιφνιδιασμού, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα, σε σαρωτικό ανασχηματισμό, προκειμένου να αναζωογονήσει αφ' ενός την δυναμική της κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει και νέα πολιτικά δεδομένα στην χώρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ο Πρωθυπουργός είχε χθες συνάντηση με τον Γραμματέα του Κόμματος της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο Γραμματέας του έδωσε πλήρως την εικόνα των τεκταινομένων στο κόμμα και τον διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο οι κομματικοί φίλοι αλλά και ένα ευρύ φάσμα του λαού εμπιστεύονται τον Πρωθυπουργό και πολλά περιμένουν από αυτόν να διορθώσει. Απαιτούν οι φίλοι και τα μέλη του Κόμματος πειθαρχία, ενιαία φωνή και δουλειά".

    [11] Ξένες επενδύσεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει οτι "οι ξένοι επενδυτές συνεχίζουν να αποφεύγουν την Ελλάδα ως τόπο παραγωγικών επενδύσεων, ενώ οι Ελληνες επιχειρηματίες μεταφέρουν ολόκληρα εργοστάσια στο εξωτερικό. Η χώρα μας - "παράδεισος των ραντιέρηδων" που επενδύουν σε ομόλογα - βρίσκεται στον "πάτο" του καταλόγου 140 χωρών ως προς την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων. Πέρυσι έπεσε στην 129η θέση από την 122η το 2003".

    [12] Κυβέρνηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "με καταγγελίες που αγγίζουν το περιβάλλον του πρωθυπουργού κλιμακώνει το ΠΑΣΟΚ την επίθεσή του για το θέμα των προσλήψεων. Χθες ενέπλεξε τον διευθυντή του γραφείου του κ.Καραμανλή στη Ρηγίλλης Κ.Σταϊκούρα, καθώς ο κουνιάδος του φέρεται να έχει προσλάβει 35 συμπατριώτες τους από τη Λαμία. Ανησυχία στην κυβέρνηση για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "τον νόμο της σιωπής επιβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου στα κυβερνητικά στελέχη και τους υπουργούς, σε μια προσπάθεια να μειώσει τη ζημιά που προκαλείται στην εικόνα της κυβέρνησης από τις αποκαλύψεις των γαλάζιων σκανδάλων, με αποκορύφωμα την υπόθεση Ρεγκούζα και του 5ου Τελωνείου Πειραιά".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει οτι "τα σημάδια της αποσύνθεσης όχι μόνο διευρύνονται στους κόλπους της ΝΔ, αλλά η κυβέρνηση είναι πασιφανές πλέον ότι παραπαίει, αδυνατώντας να διαχειριστεί τις κρίσεις που έχει προκαλέσει με την πολιτική της, αλλά και τον εσωτερικό πόλεμο που πυροδοτείται στη ΝΔ λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας να υλοποιηθεί με διορισμούς από το "παράθυρο", το σύνολο των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί προεκλογικά στα "δικά μας παιδιά".

    [13] Νέο ωράριο στο Δημόσιο

    Η City Press σημειώνει ότι "κυβερνητική πρόταση με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ξεκινούν την εργασία τους αργότερα και θα τη συνεχίζουν μέχρι τις 4 το απόγευμα. Συνέντευξη Παπασπύρου: Η ΑΔΕΔΥ θα αξιολογήσει την πρόταση της κυβέρνησης με ευαισθησία για τις οικογενειακές υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Προσπάθεια του Μαξίμου να ενισχύσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων και να αφήσει πίσω την "περίοδο Ρεγκούζα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "ευρωπαϊκό ωράριο καθιερώνει η κυβέρνηση στις δημόσιες υπηρεσίες. Το νέο ωράριο είναι ευέλικτο για τους υπαλλήλους, ενώ δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται και τις μεσημεριανές ώρες. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ως το τέλος του έτους, αφού προηγηθεί διάλογος με την ΑΔΕΔΥ, όπως ανακοίνωσε ο Π. Παυλόπουλος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "γυρίζει σελίδα το Δημόσιο. Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, μετατίθεται κατά μία ώρα η λειτουργία των υπηρεσιών του και κατά συνέπεια η εξυπηρέτηση των πολιτών, για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση όλων (υπαλλήλων και κοινού).

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "την αλλαγή του ωραρίου στον δημόσιο τομέα (υπουργεία, εφορίες, δήμοι κλπ) εισηγείται η κυβέρνηση, με στόχο οι υπηρεσίες του να καταστούν πιο φιλικές στους πολίτες, αλλά και να επιλυθούν δυσλειτουργίες, που παρατηρούνται υπό το υφιστάμενο καθεστώς. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος η κυβέρνηση προτείνει ενιαίο ωράριο για όλη τη διάρκεια του έτους, είτε από τις 8.00 έως τις 15.30 είτε από τις 8.30 έως τις 16.00 αναλόγως των αναγκών κάθε υπηρεσίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε ενοποίηση του ωραρίου των υπηρεσιών στο στενό δημόσιο τομέα προχωρά η κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, καταργείται το χειμερινό και το καλοκαιρινό ωράριο και στο εξής οι εργαζόμενοι, ανάλογα με την υπηρεσία τους θα απασχολούνται είτε 8 πμ-3.30 μμ είτε 8.30 πμ - 4 μμ".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "αλλάζει το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου του 2006. Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προσέρχονται στη δουλειά τους στις 08.00 ή στις 08.30 και θα τελειώνουν την εργασία τους στις 15.30 ή στις 16.00. Σε αυτή την απόφαση έχει καταλήξει η κυβέρνηση, καθώς αυτό ζητούν και οι πολίτες".

    [14] Μάνατζερ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "βάφτισαν "ημετέρους" μάνατζερ για να δικαιολογήσουν παχυλές αμοιβές σε χαλεπούς καιρούς. Άνθρωποι που εισέπρατταν κατά το παρελθόν μια συμβολική αμοιβή εκτοπίστηκαν και οι αντικαταστάτες τους έγιναν υψηλόβαθμοι εν μία νυκτί. Οι... μάνατζερ διευθύνουν μονάδες κοινωνικής φροντίδας 20-50 κλινών".

    [15] Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "επανέρχεται η διάταξη για ρευματοδότηση όσων αυθαιρέτων έχουν χτιστεί μέχρι και τις 30/09/2003. Τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν τα σχετικά δικαιολογητικά από τους δήμους. Εν τω μεταξύ εγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο για την Ανθούσα Αττικής, γεγονός που σηματοδοτεί την ευρύτερη οικιστική ανάπτυξη όλων των εκτός σχεδίου πόλης περιοχών της Αττικής".

    [16] Επιχειρήσεις

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "οργίλος εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος κατά των επιχειρήσεων που κλείνουν. Προχθές έδωσε στην δημοσιότητα κατάλογο 110 επιχειρήσεων που έκλεισαν, περιέκοψαν προσωπικό ή μεταφέρθηκαν σε όμορες χώρες. Και απέδωσε ευθύνες στους επιχειρηματίες για τις αθρόες πτωχεύσεις, που είχαν ως συνέπεια να χάσουν την εργασία τους χιλιάδες εργαζόμενοι".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "ογδόντα επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν με πολλά δισεκατομμύρια δραχμές την περίοδο 1995-99 δεν τήρησαν τις υποχρεώσεις τους για διατήρηση των θέσεων εργασίας. Μετά την είσπραξη των χρημάτων απέλυσαν προσωπικό, μετανάστευσαν σε γειτονικές χώρες ή έκλεισαν. Αυτό αποκαλύπτεται από μια πρώτη επεξεργασία των επίμαχων στοιχείων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η συνδικαλιστική παράταξη "Αυτόνομη Παρέμβαση".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 30 September 2005 - 18:05:32 UTC