Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/9/2005
  • [02] Αδάμ Ρεγκούζας
  • [03] Οικογένεια
  • [04] Κινητοποιήσεις
  • [05] Δημοσιονομικό έλλειμμα
  • [06] Αναπηρικές συντάξεις- "μαϊμού"
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Σούπερ μάρκετ
  • [09] Εθνική ομάδα μπάσκετ
  • [10] Κ. Μητσοτάκης-ΠΑΣΟΚ
  • [11] Νέος πολιτικός φορέας
  • [12] Προσλήψεις στο χώρο της Υγείας
  • [13] Κ. Μητσοτάκης-Γιώργος Παπανδρέου
  • [14] "Υπερπεριφέρειες"

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/9/2005

    Οι αναπηρικές συντάξεις -"μαϊμού", η έκκληση Ρεγκούζα στους εφοριακούς για μείωση του "γρηγορόσημου", οι προσλήψεις μονίμων και εποχικών για 2.008 νέες θέσεις και η οικογένεια ως οικονομικό και ψυχολογικό καταφύγιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): "Μαϊμού" 3 στις 10 αναπηρικές συντάξεις. 100.000 δηλώνουν ανάπηροι χωρίς να είναι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 120.000 ανάπηροι-"μαϊμούδες"! Φοβερές αποκαλύψεις από τον Νικήτα Κακλαμάνη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μαύρη λίστα με 100.000 "ανάπηρους". Αποκαλύπτονται τα "έργα " του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.496 θέσεις στο ΕΣΥ για 12 επαγγέλματα. Άμεσες προσλήψεις και εκτός ΑΣΕΠ από τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

    Η ΑΥΓΗ: Νέος κύκλος "απογραφής"! Η Κομισιόν αμφισβητεί τα στοιχεία της Αθήνας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κινήσεις για νέο κόμμα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού. Σε τροχιά υλοποίησης το πείραμα... Λαφοντέν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το "γρηγορόσημο", οι μίζες και τα "λουλούδια" της ΝΔ. Τα πράσινα παράθυρα διορισμών έγιναν... γαλάζιες μπαλκονόπορτες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.496 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας. Με διαδικασίες-εξπρές, χωρίς διαγωνισμό, οι διορισμοί νοσηλευτικού προσωπικού. Ο καταμερισμός των θέσεων ανά κατηγορία.

    ΕΘΝΟΣ: Σφάζονται για τις μίζες. Θεατής ο Καραμανλής στη σύγκρουση Ρεγκούζα - ΔΑΚΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ο Γιώργος και το Πολιτικό Συμβούλιο βρίσκουν υποψήφιους Δημάρχους και Νομάρχες σ΄όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα - Πειραιά και Θεσσαλονίκη "κολλάνε" και: Παράθυρο - παράθυρο ψάχνουν να βρουν τις... "πόρτες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μαϊμού" 150.000 συντάξεις αναπηρίας. Από "κόσκινο" όμως θα περάσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2006 και οι πεντακόσιες χιλιάδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Το πρόγραμμα για 2.008 νέες θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Λαδωθείτε αλλά μην το παρακάνετε! Απίστευτη "οδηγία" υφυπουργού προς τελωνειακούς.

    ΕΣΤΙΑ: Ο διασυρμός επιχειρήσεων. Απαράδεκτη διαπόμπευσις των μεγάλων σούπερ-μάρκετ.

    ESPRESSO: Αγωνία για τη Φώφη. Η δύσκολη εγκυμοσύνη της υπερνομάρχη. Επιπλοκές την καθηλώνουν στο κρεβάτι. Τι της συνέστησαν οι γιατροί.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μόνο καταφύγιο η οικογένεια σε γκρίζα κοινωνία. Ανασφάλεια νέων και ανισότητες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Κακά μαντάτα" από τη Eurostat. Στο 6,6% του ΑΕΠ εκτοξεύτηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πάρτε μίζες αλλά με... μέτρο. Πρωτοφανής "έκκληση" Ρεγκούζα στους τελωνειακούς.

    Η ΝΙΚΗ: Η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα. Διεθνή εγκώμια για τα δύο χρυσά EURO. Πανηγυρική υποδοχή στους πρωταθλητές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εργάτες - εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού -δέρματος. Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    TRAFFIC NEWS: Όπως δήλωσε στην "t" ο ηρωικός Νίκος Ζήσης: Είδα πάνω στην πάσα το όραμα του αδελφού μου. Γι΄αυτό έδωσε την μπάλα στον Διαμαντίδη.

    Η ΧΩΡΑ: Προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς η αναβάθμιση του ΕΣΥ. 4.500 προσλήψεις εξπρές στην Υγεία. Και άλλες 1.383 νέες θέσεις σε Δήμους.

    City Press: Ευρωπαϊκό θρίλερ με το έλλειμμα.

    Μetro: "Χρυσό" και στους ανάπηρους-μαϊμού.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φοροεπιδρομή σε 16.639 επιχειρήσεις. Σαφάρι στην αγορά από 1η Οκτωβρίου.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Οι οικογένειες πίσω από τους πρωταθλητές. Γονείς των πρωταγωνιστών μιλούν στην "Ε" για τις θυσίες, τα παιδιά τους και το κύπελλο!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Περπατάει" ο Καλατράβα; Αλλάζει ΔΕΘ -Θεσσαλονίκη.

    [02] Αδάμ Ρεγκούζας

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "τα άνθη του κακού πολλαπλασιάζονται: Βουλευτές του ΠαΣοΚ καταγγέλλουν ότι ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Α. Ρεγκούζας έκανε σε τελωνειακούς σεμινάρια για ...λάδωμα (καταγγελία την οποία ο υφυπουργός διαψεύδει). Ταυτόχρονα πληθαίνουν και οι καταγγελίες για διορισμούς γαλάζιων παιδιών και μάλιστα επί ...πληρωμή, από στελέχη της ΝΔ. Η βιομηχανία των προσλήψεων διεξάγεται μέσα από "παράθυρα" που άφησε η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ μετέτρεψε σε ..."μπαλκονόπορτες".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "σάλος από αποκαλυπτικές παραινέσεις για...μέτρο στις μίζες που απηύθυνε ο Αδάμ Ρεγκούζας προς τελωνειακούς υπαλλήλους. Ο υφυπουργός Οικονομικών βλέπει "δάκτυλο ΔΑΚΕ" στη δημοσιοποίηση των επίμαχων προτροπών. Την ίδια στιγμή όμως συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ ζητούσε να στηριχθούν επίορκοι τελωνειακοί, καθώς έλαβαν "ψίχουλα" την ώρα που άλλοι "γεμίζουν κοντέινερ". Κραυγές στη ΝΔ για απόλυση του υφυπουργού και εκκωφαντική σιγή από τον πρωθυπουργό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ταραχή στην κυβέρνηση από νέα γκάφα Ρεγκούζα, που αποκάλυψαν με ερώτησή τους πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σε ομιλία του τον Ιούνιο προς (πρώην συναδέλφους) τελωνειακούς, συνέστησε να μειώσουν τα "γρηγορόσημα". Με μασημένα λόγια τον κάλυψε ο κυβ. εκπρόσωπος, ο ίδιος δέχεται ότι τα είπε, αλλά μιλάει για πόλεμο λάσπης, ενώ πρώην τελωνειακός, στέλεχος της ΔΑΚΕ, ο Δ. Νικολαράκος, φέρεται να δήλωσε για συναδέλφους του: "Τα έπιασαν, αλλά ήταν ψίχουλα. Άλλοι γεμίζουν κοντέινερ".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "δεν τόλμησε ο κ. Καραμανλής να αποπέμψει τον κ. Ρεγκούζα, ο οποίος με την έκκληση στους τελωνειακούς νομιμοποίηση εμμέσως το "γρηγορόσημο", την ώρα που η κυβερνητική παράταξη μαστίζεται από νέες υποθέσεις διαφθοράς".

    [03] Οικογένεια

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "μια κοινωνία η οποία χαρακτηρίζεται από σοβαρά προβλήματα και "γκρίζες ζώνες" αναδύεται από τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών που συνθέτουν το κοινωνικό πορτρέτο της σημερινής Ελλάδας. Φτώχεια, εκπαιδευτικές ανισότητες και δημογραφική γήρανση υποσκάπτουν όχι μόνον την ευημερία, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας του πληθυσμού. Οι μηχανικοί κοινωνικής στήριξης του κράτους, ελλειμματικοί σε κραυγαλέο βαθμό , αποδεικνύονται αδύναμοι να θεραπεύσουν τις πληγές και να παράσχουν οικονομική και ψυχολογική ασφάλεια σε όσους εκτοπίζονται προς το περιθώριο. μέσα στο θολό αυτό τοπίο, μόνο αποκούμπι, οικονομικό και ψυχολογικό, αποδεικνύεται η οικογένεια, στην αρωγή και στην παρουσία της οποίας όλο και περισσότεροι εναποθέτουν την οικονομική επιβίωση και την κοινωνικής τους ένταξη".

    [04] Κινητοποιήσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "τα βήματά τους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας συντονίζουν οι εργάτες και οι εργάτριες στους κλάδους της Κλωστοϋφαντουργίας, του Ιματισμού και του Δέρματος. Η ταξική τους Ομοσπονδία αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 19 Οκτώβρη, προκειμένου να δοθεί συνολική απάντηση στην πολιτική της ανεργίας, των λουκέτων και της εντεινόμενης εκμετάλλευσης".

    [05] Δημοσιονομικό έλλειμμα

    H CITY PRESS γράφει:" η Eurostat αύξησε το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2004 στο 6,6% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα έχει διπλό ευρωπαϊκό ρεκόρ, δημοσιονομικού ελλείμματος και δημόσιου χρέους. Η αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος του 2004 μεγαλώνει τη δημοσιονομική απόσταση που πρέπει να καλύψουμε το 2005 και το 2006. Πιθανότερη τώρα η επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων. Πολλά θα εξαρτηθούν από την ανοχή που θα δείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη "δημιουργική λογιστική" που εφαρμόζει και η κυβέρνηση Καραμανλή".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "και όμως η περιβόητη "απογραφή" των ελλειμμάτων δεν τελείωσε. Χθες η Γιούροστατ ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα της χώρας μας για το 2004 έφτασε το 6,6% του ΑΕΠ, αισθητά πιο πάνω από το 6,1% που δινόταν τον περασμένο Μάρτιο. Αλλά και αυτό το ποσοστό είναι "προσωρινό". Η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητεί διευκρινίσεις για τους κανόνες που εφαρμόζει η χώρα μας (και η Πορτογαλία και η Τσεχία) με στόχο να επανεκτιμήσει το ύψος του ελλείμματος του 2004, ξεκινώντας ουσιαστικά νέο κύκλο "απογραφής".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "στο 6,6% του ΑΕΠ - έναντι 6,1% που ήταν η τελευταία αναθεωρημένη εκτίμηση της κυβέρνησης -εκτοξεύτηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2004 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έφτασε το 2004 το 109,3% του ΑΕΠ. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα στοιχεία που αφορούν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος των "25" μετά τη δεύτερη, μέσα στο 2005, κοινοποίηση από την πλευρά των χωρών -μελών στοιχείων στο πλαίσιο της εφαρμογής της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος. Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 2005, μετά την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων, η Eurostat προσδιόριζε το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα στο 6,1% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 110,5%".

    [06] Αναπηρικές συντάξεις- "μαϊμού"

    H METRO υποστηρίζει ότι "πάνω από το 30% των ανάπηρων πολιτών στη χώρα μας , που δικαιούνται επίδομα αναπηρίας, είναι "μαϊμού", την ίδια στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι πραγματικά ανάπηροι - κυρίως άτομα με νοητική υστέρηση- τα οποία ποτέ δεν καταγράφηκαν ως ανάπηροι".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "πελατειακές σχέσεις και στο νευραλγικό χώρο της υγείας είχαν εγκαθιδρύσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Χιλιάδες επιτήδειοι "ροκάνιζαν" τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας συντάξεις αναπηρίας και επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "οι 3 στους 10 αναπηρικές συντάξεις στη χώρα μας είναι συντάξεις-"μαϊμού"! Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας πρόκειται για 100.000 ανθρώπους σε όλη τη χώρα που δηλώνουν ανάπηροι και λαμβάνουν το επίδομα χωρίς να το δικαιούνται! Μάλιστα, έχει καταρτισθεί η μαύρη λίστα με τις περιοχές που εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αναπηρίας, ασυνήθιστα με βάση τη σύνολο του πληθυσμού της χώρας".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "καλύτερες ημέρες φαίνεται πως ξημερώνουν για τα χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες που υπάρχουν στη χώρα μας. Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στην υιοθέτηση μιας άλλης συμπεριφοράς απέναντι σε όλους αυτούς τους χιλιάδες συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη την υποστήριξη και ουσιαστική αρωγή του κράτους, αφού έτσι θα μπορέσουν πλέον να ενταχθούν με πολύ καλύτερες συνθήκες και όρους στο κοινωνικό σύνολο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "ξεκαθαρίζει" το τοπίο από τους ανάπηρους -μαϊμού, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τα κενά του νόμου, εμφανίζονταν ανάπηροι, προκειμένου να λαμβάνουν τα επιδόματα".

    [07] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "τρέχουν" οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για 1.581 προσλήψεις μονίμων και εποχικών σε υπουργεία, δήμους, νομαρχίες, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ενώ δόθηκαν εγκρίσεις για άλλες 427 θέσεις".

    [08] Σούπερ μάρκετ

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "επί ημέρες παρακολουθούμε την διά του Τύπου και της τηλεοράσεως διαπόμπευση των μεγαλυτέρων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ της χώρας, για κάποιες διαφορές που παρετηρήθησαν σε τιμές που ήταν αναγεγραμμένες στο ράφι, από εκείνες που εχρέωνε η ταμειακή μηχανή. Εδόθη δε η εντύπωσις από τα ΜΜΕ, ότι κάποια σούπερ-μάρκετ το πράττουν αυτό συστηματικώς. Ότι δηλαδή εξαπατούν εσκεμμένως τους πελάτες τους, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν εις βάρος τους. Το ότι τα ανωτέρω είναι ανυπόστατα, προκύπτει εκ των πραγμάτων. Είναι αστείο να πιστεύεται ότι υπάρχει έστω και μία αλυσίδα σούπερ-μάρκετ που μπορεί να στηρίξη την λειτουργία της σε τέτοια απάτη".

    [09] Εθνική ομάδα μπάσκετ

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "υποδοχή θριάμβου επεφύλαξαν χτες στην εθνική ομάδα μπάσκετ εκατοντάδες φίλαθλοι στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" αποθεώνοντας τους δώδεκα πρωταθλητές και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, που κατάφεραν να ανεβάσουν την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης και να κερδίσουν την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των αντιπάλων τους".

    [10] Κ. Μητσοτάκης-ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "χθες γράφαμε ότι ο Ψηλός χτυπάει πόρτα-πόρτα για το μέλλον της κόρης του, Ντόρας. Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν το αντίθετο: Ψάχνουν παράθυρο - παράθυρο, μήπως κι ανοίξει καμία πόρτα και βρουν κανέναν υποψήφιο για Αθήνα-Πειραιά και Θεσσαλονίκη, στις πόλεις, δηλαδή, όπου κρίνεται το μεγάλο παιχνίδι των Δημοτικών Εκλογών".

    [11] Νέος πολιτικός φορέας

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "σε νέο πολιτικό φορέα, οδηγεί η απαξίωση πολιτικών και κομμάτων στα μάτια της κοινής γνώμης και ιδίως εκείνου του τμήματός της που κινείται στα Αριστερά του εκλογικού Σώματος προς τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Το νεοσυσταθέν Αριστερό Κόμμα της Γερμανίας, είναι το μοντέλο που συγκινεί στελέχη που έχουν διανύσει σημαντική διαδρομή, τόσο στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και σ' εκείνες του Συνασπισμού".

    [12] Προσλήψεις στο χώρο της Υγείας

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "με ειδικότητες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους θα συμπληρωθούν οι νέες θέσεις που δημιουργούνται στα νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "με επιταχυνόμενους ρυθμούς προχωρούν οι προσλήψεις και οι προκηρύξεις νέων θέσεων σε νοσοκομεία και μονάδες Υγείας. Σύμφωνα με τον Νικ. Κακλαμάνη, εντός του 2006 θα πληρωθούν 4.500 κενά νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού. Ήδη μεγάλος αριθμός νοσοκομείων γνωστοποιεί στο ΑΣΕΠ τις ανάγκες σε προσωπικό".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "σε ρυθμούς χιλιάδων προσλήψεων κινείται ο χώρος της Υγείας, κυρίως στα δημόσια νοσοκομεία. Εντός του 2005 προκηρύσσονται 4.496 νέες θέσεις που θα δώσουν ανάσα στο ΕΣΥ, με στόχο να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Πρόσφατα, ο υπουργός Υγείας πήρε το "πράσινο φως" από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, για να προχωρήσει στην προκήρυξη αυτών των προσλήψεων, και χθες ανακοίνωσε τον καταμερισμό τους".

    [13] Κ. Μητσοτάκης-Γιώργος Παπανδρέου

    Η Espresso αναφέρει ότι "όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή, λέει ο θυμόσοφος λαός και φαίνεται ότι έχει δίκιο. Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λόγω... πρωτοκόλλου, την περασμένη εβδομάδα έτυχε να καθίσουν, μαζί με τις συζύγους τους, στο ίδιο τραπέζι και οι ειρωνικές αβρότητες είχαν την τιμητική τους. Ηθικοί... αυτουργοί της συνάντησης αλλά και της αμηχανίας που ένιωσαν οι δύο ισχυροί άνδρες της πολιτικής ζωής του τόπου ήταν οι νεόνυμφοι Τίνα Δασκαλαντωνάκη και Πάνος Βογιατζής, στη γαμήλια δεξίωσή τους. Τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και ο Κ. Μητσοτάκης είναι φίλοι των νεόνυμφων και ήταν φυσικό να αποδεχτούν την πρόσκληση, χωρίς όμως να φανταστούν ότι θα συμπέσουν στο ίδιο τραπέζι. Στην προκειμένη περίπτωση η μοίρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη σχεδόν παγερή ατμόσφαιρα που επικράτησε στο τραπέζι. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ πριν από λίγα 24ωρα της απρόσμενης συνάντησης είχε δώσει μια συνέντευξη-φωτιά στην κρατική τηλεόραση και... περιποιήθηκε τον Γ. Παπανδρέου, με τρόπο μοναδικό".

    [14] "Υπερπεριφέρειες"

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "το επόμενο δεκαπενθήμερο θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία πέντε "υπερπεριφερειών", οι οποίες θα διαχειριστούν σημαντικούς πόρους του Δ' ΚΠΣ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 27 September 2005 - 20:56:04 UTC