Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/9/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Οικονομία
  • [04] Διακοπές για νέους
  • [05] Κυβέρνηση
  • [06] Γερμανικές εκλογές
  • [07] Μέτρα για ενίσχυση του εμπορίου
  • [08] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου
  • [09] Δημόσιο-Μισθοί-Εφάπαξ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/9/2005

    Η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι εκλογές στη Γερμανία και η οικονομική πολιτική είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ανατροπές και αβεβαιότητα. Γερμανία: Σενάρια για τις συμμαχίες της επόμενης μέρας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συντονιστείτε όχι άλλα κρούσματα ασυνεννοησίας! Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα απευθύνει αυστηρή σύσταση στους υπουργούς.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δωρεάν τριήμερα ταξίδια. Πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 1.342.384 ευρώ ζητάει από τον απατεώνα Κοντομηνά. Με αγωγή που κατέθεσε η Μαρία Ευθυμιάδη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 12 προγράμματα για τους εμπόρους. Γενναίες επιδοτήσεις και κίνητρα για τις μικρές επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Αύξηση έως 3.000 ευρώ στο εφάπαξ. Δημόσιο: Από 1-1-2006 με βάση το νόμο Ρέππα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου στην ΔΕΘ ο Γιώργος έστειλε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: Ούτε τσαμπουκάς είμαι ούτε τσάμπα μάγκας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έπαθε αμνησία ο Γ. Παπανδρέου. Ξέχασε τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλάζουν τα όρια για την περαίωση. Υπ. Οικονομικών: Περισσότερες επιχειρήσεις μπαίνουν στο σύστημα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρόμαξαν με την Αγγέλα...Θάτσερ. Γερμανία: Ανατροπή προγνωστικών, αβέβαιη κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Γενναία τομή στην φορολογία. Προαναγγέλλεται ενιαίος συντελεστής 25%.

    ESPRESSO: Ελεονώρα Μελέτη: φωτογραφίες-ντοκουμέντο. Το "ασχημόπαπο" που έγινε κύκνος. Η άγνωστη ζωή της νέας παρουσιάστριας του "Πρωινού Καφέ".

    ΤΑ ΝΕΑ: Το σχέδιο εξουσίας του Γιώργου. Μετωπική σύγκρουση με Καραμανλή.

    TRAFFIC NEWS: Έρχεται BIG BROTHER με τα νέα διαβατήρια. Από την αρχή του έτους. Η ίριδα των ματιών θα αντικαταστήσει τα αποτυπώματα.

    Η ΧΩΡΑ: Οι μισθοί στο Δημόσιο το 2006. Τα τρία σενάρια για τις αυξήσεις.

    City Press: Παπανδρέου στη ΔΕΘ:Κατά μέτωπον επίθεση σε Καραμανλή.

    Μetro: Αντεπίθεση Παπανδρέου. Σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική από τη Θεσσαλονίκη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Άδεια χρήσης για τα κτίρια. Οικοδομή: Αλλάζουν όλα με νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βλέπει νίκη στις επόμενες εκλογές. Αισιόδοξος εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Παπανδρέου.

    [03] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "την αναπροσαρμογή των ακαθάριστων εσόδων στις 40.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις εμπορίας ή παραγωγής αγαθών και στις 20.000 ευρώ για τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών και τους ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει το υπ. Οικονομικών. Όσοι υπαχθούν στο σύστημα απαλλάσσονται από τον τακτικό έλεγχο για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Εάν τα κέρδη με βάση το συντελεστή είναι υψηλότερα από τα λογιστικά πρέπει να καταβληθεί μεγαλύτερος φόρος".

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη στη συνέντευξή του χθες στο "Βήμα της Κυριακής" για κεντρικό φορολογική συντελεστή στο 25% τονίζει ότι "είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι δείχνει ότι, ως προς το θέμα της φορολογίας εισοδήματος η Κυβέρνησις βρίσκεται προς την ορθή κατεύθυνση. Ο ενιαίος συντελεστής θα επέλυε πολλά από τα προβλήματα του σημερινού φορολογικού συστήματος".

    [04] Διακοπές για νέους

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "δωρεάν ταξίδια και διακοπές στην Ελλάδα , για τους νέους έως και 30 ετών είναι η ...έκπληξη που ετοιμάζει η γενική γραμματεία Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ μέσω ενός πρωτότυπου προγράμματος που θα συνδυάζει αρμονικά το νεανικό τουρισμό και την επαφή με ξεχασμένες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού".

    [05] Κυβέρνηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "μηνύματα προς όλους θα στείλει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής θέτοντας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου προ των ευθυνών τους με αφορμή τα προβλήματα συντονισμού και την έλλειψη συνεννόησης πουπαρατηρείται γύρω από ορισμένα ζητήματα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται φαινόμενα τα οποία δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις. Ταυτόχρονα θα επαναλάβει τη θέση του σχετικά με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και θα τονίσει προς όλες τις πλευρές ότι δεν θα ανεχθεί την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων".

    [06] Γερμανικές εκλογές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "αν η ψήφος είναι η δύναμη των πολιτών, τότε οι Γερμανοί με τη χθεσινή ψήφο τους κατάφεραν να βάλουν τη χώρα τους σε μία περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας. Η συντηρητική αντιπολίτευση της Αγκέλα Μέρκελ κατήγαγγε νίκη έναντι του κοκκινοπράσινου κυβερνητικού συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, χωρίς όμως να πετύχει την πολυπόθητη πλειοψηφία που θα της άνοιγε διάπλατα την πόρτα στην καγκελαρία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "για δεύτερη φορά ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ανέτρεψε όλες τις προβλέψεις και κατόρθωσε να κόψει το νήμα του τερματισμού σχεδόν ταυτόχρονα με την Αγγέλα Μέρκελ της οποίας το θατσερικό πρόγραμμα κατατρόμαξε τους Γερμανούς. Η πολιτική αβεβαιότητα που προέκυψε από το αποτέλεσμα - έκπληξη θα αργήσει να ξεκαθαρίσει. Και οι δύο ηγέτες διεκδικούν την καγκελαρία, με τον Σρέντερ να επιμένει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να ηγηθεί μιας σταθερής κυβέρνησης, αποκλείοντας συνασπισμό με επικεφαλής της Μέρκελ".

    [07] Μέτρα για ενίσχυση του εμπορίου

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "με 12 μέτρα- προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 437 εκατ. ευρώ περίπου, ενισχύεται μεταξύ άλλων, ο τομέας του εμπορίου. Πρόκειται για προγράμματα που απευθύνονται σε όλο το φάσμα του εμπορίου από τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σε αυτές, μέχρι τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και τους καταναλωτές, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη στήριξη του σημαντικού αυτού τομέα".

    [08] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου

    Η METRO αναφέρει ότι "το μήνυμα μιας μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με την εμφάνισή του στην 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

    Η City Press γράφει ότι "υπάρχει άλλος δρόμος": με αφετηρία τη φράση αυτή, που επανέλαβε πολλές φορές τόσο κατά τη χθεσινή δίωρη συνέντευξη Τύπου όσο και προχθές στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να περιγράψει το εναλλακτικό μοντέλο διακυβέρνησης που πρεσβεύει το κόμμα του, με βασικό στόχο τη "γεφύρωση της κοινωνικής ευαισθησίας με την κοινωνική ευρωστία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για επιλογές που έχουν οδηγήσει τη χώρα "σε δύσκολη πορεία" αλλά και μηνύματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ περιείχε η ομιλία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου".

    Σύμφωνα με την Traffic News "εγώ είμαι το αφεντικό στο ΠΑΣΟΚ"! Αυτό το μήνυμα έστειλε χθες προς το εσωτερικό του κόμματος ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, σε μια επίδειξη δύναμης αλλά και για να ξεκαθαρίσει με απολυταρχικό τρόπο σε όσους τον αμφισβητούν πως την τελική άποψη θα την εκφράζει εκείνος και μόνο εκείνος, θυμίζοντας παράλληλα πως το κόμμα του έχει μετεξελιχθεί σε αρχηγικό".

    Η Espresso εκτιμά ότι "με στόχο την αποδόμηση του προφίλ του μεταρρυθμιστή πρωθυπουργού ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παράλληλα προσπάθησε να δείξει στον ελληνικό λαό ότι το κόμμα του έμαθε από τα λάθη του και είναι έτοιμο να κυβερνήσει".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "από τη ΔΕΘ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν έκανε θαύματα 18 μήνες μετά την πτώση του ΠΑΣΟΚ. Άσκησε κριτική ακόμη και για την εξωτερική πολιτική έναντι της Τουρκίας, όταν ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών έφερε την Τουρκία προ των πυλών της Ευρώπης. Κάρφωσε όμως το ΠΑΣΟΚ για τη διόγκωση των ελλειμμάτων στην "Ολυμπιακή". Έστειλε μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν ότι δεν πρέπει να υπερβούν την "κόκκινη γραμμή".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "ένα εναλλακτικό σχέδιο εξουσίας για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στη ΔΕΘ -στη καλύτερη εμφάνισή του τον τελευταίο ενάμιση χρόνο- ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της πολιτικής της ΝΔ".

    [09] Δημόσιο-Μισθοί-Εφάπαξ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "παρά τα στενά περιθώρια του προϋπολογισμού η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να ενσωματώσει στον βασικό μισθό το κίνητρο απόδοσης, το οποίο κυμαίνεται από 86 έως 150 ευρώ. Υψηλότερες του 3,4% οι αυξήσεις σε ορισμένα επιδόματα εάν τελικά ναυαγήσει το σενάριο του ενιαίου μισθολογίου".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "αυξάνεται έως και 3.000 ευρώ το εφάπαξ, που θα λάβουν το 2006 οι δημόσιοι υπάλληλοι από το ταμείο Πρόνοιας (ΤΠΔΥ). Η αύξηση που θα δοθεί στο εφάπαξ την επόμενη χρονιά κυμαίνεται από 5% έως 5,7% και είναι σε άμεση συνάρτηση με τα χρόνια ασφάλισης και το εκπαιδευτικό επίπεδο. Με βάση τα στοιχεία του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων η μέση αύξηση στο εφάπαξ τον επόμενο χρόνο θα είναι 2.300 ευρώ. Όμως μεγαλύτερη θα είναι η αύξηση που θα πάρουν όσοι υπάγονται στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν και τις υψηλότερες αποδοχές".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 19 September 2005 - 20:50:53 UTC