Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [04] Οικονομική πολιτική της κυβέρνησης
  • [05] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [06] Παιδεία
  • [07] Πετρέλαιο
  • [08] Αγορά ακινήτων
  • [09] Ολυμπιακές εγκαταστάσεις
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Υγεία - Δόντια
  • [12] ΔΟΛ
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Εσοδα από εκκρεμείς υποθέσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/8/2005

    Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και οι επιπτώσεις της τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς, οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η αγορά ακινήτων και οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Το πετρέλαιο "καίει" τους καταναλωτές. Ανατιμήσεις σε καύσιμα, εισιτήρια και βασικά προϊόντα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πέντε στόχοι που θα αλλάξουν το σκηνικό. Με υλοποίησή τους ως το τέλος του 2005.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Εφιάλτης ο μαύρος χρυσός. Νέο ρεκόρ στην τιμή του πετρελαίου, 66 δολάρια το βαρέλι.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο πήχης στο 40% για νομάρχες, δημάρχους. Αποκάλυψη: Βάση ο νόμος Κούβελα για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Η ΑΥΓΗ: Τα καύσιμα ζεσταίνουν τα κέρδη τους. Τα 66 δολ. το βαρέλι άγγιξε σήμερα το πετρέλαιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ακόμα και τον Ωνάση κατάκλεψε ο απατεώνας Κοντομηνάς. 35 δισεκατομμύρια δρχ άρπαξε από το Ίδρυμα Ωνάση!!!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ενιαίο χαράτσι για τα ακίνητα. Θα επιβαρύνει άμεσα όλες τις ελληνικές οικογένειες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βάσεις: Οι τελικές τάσεις. Πού ανεβαίνουν, πού πέφτουν.

    ΕΘΝΟΣ: Βάζουν φόρο σε όλα τα ακίνητα. Μετά την επιβολή ΦΠΑ και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τέρμα οι τράμπες ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ πάθανε "κράμπες". Δρομολογείται η ρύθμιση για εκλογή Δημάρχου με 42% από την πρώτη Κυριακή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρόμος στην αγορά από τις αυξήσεις στα καύσιμα. Ενώ η πετρελαϊκή κρίση χτυπά την πόρτα της χώρας μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κληρονομιά με βάρη και ευκαιρίες. Το σχέδιο αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πετρο-πόλεμος. Κερδοσκοπία διεθνής με νέο ρεκόρ τιμών, αλλά και εσωτερική.

    ΕΣΤΙΑ: Απροκάλυπτη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ. Τηρεί απαράδεκτη στάση έναντι της Κυβερνήσεως Καραμανλή.

    ESPRESSO: Είναι έγκυος η Κιμ; "Σφίγγα" ο Μάκης για τον πελαργό. Δήλωση στην "Ε": "Ο,τι κι αν συμβεί, θα φανεί αργά ή γρήγορα. Περιμένετε...".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σχέδιο δράσης στην οικονομία ως το τέλος 2006. Υπόμνημα Αλογοσκούφη προς Καραμανλή. Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Όχι στις συναλλαγές με την εφαρμογή του 42%... στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανοικτό το ενδεχόμενο να εκλέγονται οι δήμαρχοι σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαύρη 4ετία φέρνει το πετρέλαιο. Πρόβλεψη σοκ από ΕΛΠΕ - διεθνείς οίκους.

    Η ΝΙΚΗ: Φθινοπωρινή επέλαση. Εμπιστευτικό έγγραφο αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Τι σηματοδοτεί η μεταβίβαση του 25,1% του ΔΟΛ στον Στ. Ψυχάρη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χαράς ευαγγέλια για τους πετρελαιάδες! Καύσιμα: Αύξηση κερδών - αύξηση τιμών.

    TRAFFIC NEWS: Βρέθηκε το πτώμα της καλλονής της Βέροιας. Δικαιώθηκαν η "t" και η Νικολούλη.

    Η ΧΩΡΑ: Καρκινογόνα σφραγίσματα στα δόντια. Η Ε.Ε. καταργεί τη χρήση υδράργυρου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σκουπίδια " στο πιάτο μας. Θεσσαλονίκη: Σοκ από τους ελέγχους στην αγορά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Η Ελλάδα "διώχνει" τουρίστες. Εκπρόσωποι της Β. Ελλάδας δηλώνουν ότι από παραλήψεις και λάθη χάθηκε και η φετινή χρονιά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αβίωτη πόλη και η Αθήνα. Μαζί με άλλες 16 πόλεις της Ευρώπης. Δραματική προειδοποίηση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση.

    [03] Εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "τον εκλογικό νόμο του Σωτήρη Κούβελα, ο οποίος ενισχύει το πρώτο και το τρίτο κόμμα, επιθυμεί να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία τόσο στις δημοτικές όσο και στις νομαρχιακές εκλογές. Η πρόταση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη, είναι η εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 40% και άνω εφόσον η διαφορά με τον δεύτερο ξεπερνά τις 5 μονάδες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι " ο γγ του κυβερνώντος Κόμματος Β. Μεϊμαράκης το ξεκαθάρισε και κατέστησε με πλήρη σαφήνεια προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι δημοτικές εκλογές θα πάψουν στο εξής να είναι πεδίο πολιτικών ανταλλαγμάτων και πολιτικών τραμπών. Θα βγαίνει Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή όποιος παίρνει το 42%".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι " η εκλογή δημάρχων και νομαρχών με 42% από την πρώτη Κυριακή φαίνεται ότι αποτελεί πλέον ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης. "Ήλθε η ώρα να αποφασίσουμε πως θα πορευθούμε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", δήλωσε χθες ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί το σύστημα που προτείνει πιο αναλογικό και πως εμποδίζει συναλλαγές στο δεύτερο γύρο των εκλογών στους δήμους".

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "πράσινο φως" ανάβει ο πρωθυπουργός για άμεσες αλλαγές στον εκλογικό νόμο και μάλιστα προς την κατεύθυνση της εκλογής δημάρχου, με 42% από την πρώτη Κυριακή σε όλους τους δήμους. Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Βαγγ. Μεϊμαράκη ο οποίος του μετέφερε παράλληλα τις θέσεις της ΤΑ αλλά και τις ενστάσεις που διατυπώνονται".

    [04] Οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "αμέσως μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του θατσερικού σχεδίου της κυβέρνησης για την αφαίρεση θεμελιωδών κεκτημένων των εργαζομένων και των ασφαλισμένων. Όπως αποκαλύπτεται σε εμπιστευτικό υπόμνημα του Γ. Αλογοσκούφη προς τους υπουργούς, το σχέδιο περαιτέρω σκλήρυνσης της οικονομικής πολιτικής, περιλαμβάνει δραστική περικοπή των κοινωνικών δαπανών. Επιπλέον, προβλέπει χρονοδιάγραμμα για την επίσημη ένατη του "διαλόγου" σχετικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων, καθώς και για την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις επιχειρήσεις και Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα με παράλληλη περικοπή των προνομίων τους στο επίπεδο των εργατοϋπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι " πέντε βασικές προτεραιότητες δρομολογεί στην οικονομική πολιτική μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Οι στόχοι που τίθενται αποτελούν τη μαγιά και τους άξονες, θα έλεγε κανείς ενός δεύτερου γύρου μεταρρυθμίσεων εντός του 2006 με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "βρισκόμαστε σε μια ικανοποιητική πορεία αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Αντιθέτως, τα προβλήματα απαιτούν εγρήγορση και ετοιμότητα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε υπόμνημα 20 σελίδων προς τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομίας μιας παρουσιάζει τις οκτώ προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής προκειμένου να επιτευχθούν μέχρι το τέλος του 2006 δύο μείζονες στόχοι: δημοσιονομική σταθερότητα και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις αποκρατικοποιήσεις και την πάταξη της γραφειοκρατίας, άξονες στους οποίους θα στηριχτεί και η ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου".

    [05] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι " υπερβαίνοντας και τα έσχατα όρια αθλιότητας ο απατεώνας Κοντομηνάς δεν σεβάστηκε ούτε το Ίδρυμα Ωνάση από το οποίο άρπαξε 35 ολόκληρη δισεκατομμύρια δραχμές για να τα ρίξει στον βαθύ κουβά του ALPHA" ενώ με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε κάλλιστα να χτισθεί ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο για τους φτωχούς και άπορους ανθρώπους".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "κλιμακώνεται η κόντρα του εκδότη της "Αυριανής" Γιώργου Κουρή με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Η υπόθεση λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις μετά τις αναφορές του κ. Κουρή για άσκηση δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία στην Γερμανία, αλλά και της δημόσιας τοποθέτησής του από το τηλεοπτικό βήμα του ΑΝΤ 1 όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ο εκδότης της "Αυριανής" δήλωσε πως ο ίδιος θα αποφασίζει πότε και αν θα δημοσιοποιηθεί κάποιο θέμα".

    [06] Παιδεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "η αντίστροφη μέτρηση για τους 88.781 υποψηφίους οι οποίοι διεκδικούν 66.324 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει ξεκινήσει. Στις 22 με 23 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα αναρτηθούν στα λύκεια οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων. Οι φετινές βάσεις εισαγωγής θα σημειώσουν αυξομειώσεις".

    [07] Πετρέλαιο

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "αλυσιδωτές αυξήσεις και στην ελληνική αγορά, συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο, γονατίζει η παγκόσμια οικονομία".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "θεατές στο ράλι της τιμής του πετρελαίου, που χθες άγγιξε τα 65 ευρώ το βαρέλι, παραμένουν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, αφήνοντας οι συνέπειες των ανατιμήσεων να επιβαρύνουν τον καταναλωτή. Το κράτος προσδοκά αύξηση των φορολογικών εσόδων και δεν μειώνει τη φορολογία, παρότι αυξάνονται τα έσοδα από την άνοδο των τιμών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους και τα υπερκέρδη που καρπώνονται κάθε χρόνο οι Βαρδινογιαννο-Λάτσηδες είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των τιμών στα καύσιμα και κατ' επέκταση για το κύμα ακρίβειας στην αγορά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΣΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο σημαντικών αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων αλλά και άλλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που επηρεάζονται από τις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού θα είναι οι καταναλωτές μόλις επιστρέψουν από τις θερινές διακοπές τους".

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "σκηνικό ακρίβειας, χαμηλής ανάπτυξης και λιτότητας στήνουν οι υψηλές τιμές του πετρελαίου. Θα ζήσουμε μ΄αυτές για 3-4 χρόνια, προειδοποίησε χθες η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "η διεθνής τιμή του πετρελαίου έπιασε χθες τα 66 δολάρια το βαρέλι. Ο πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ., Τίμος Χριστοδούλου, "πετροβόλησε" τα 8.500 πρατήρια ως υπεύθυνα για την κερδοσκοπία. "Τι να κάνω αν κάποιος πρατηριούχος θέλει να στείλει το παιδί του στην Οξφόρδη", είπε χθες, για να εισπράξει απάντηση "περί ρατσισμού" από τον πρόεδρο των πρατηριούχων Δ. Μακρυβέλιο. Και η κερδοσκοπία θριαμβεύει. Στη Θεσσαλονίκη πρατήριο πουλά προς 0,85 ευρώ την αμόλυβδη και στην Κρήτη προς 1,30".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "σε "τρομοκράτη" της διεθνούς οικονομίας, εξελίσσεται η τιμή του πετρελαίου, καθώς έρχονται όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα οι μαύρες προβλέψεις για άνοδο της τιμής του μαύρου χρυσού στα 70 ακόμη και στα 80 δολάρια το βαρέλι".

    [08] Αγορά ακινήτων

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "την επιβολή νέου φόρου ο οποίος θα πλήξει όλους τους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους έστω και ένα ακίνητο, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ο νέος φόρος θα είναι ετήσιος και σε αυτόν θα ενσωματωθούν φόροι και τέλη που επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων, όπως ο ΦΜΑΠ, το τέλος χαρτοσήμου που επιβάλλεται στο εισόδημα από μισθώματα ακινήτων, ο συμπληρωματικός φόρος στα εισοδήματα από ακίνητα και ο δημοτικός φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "την αντικατάσταση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που σήμερα επιβαρύνει 37.000 ιδιοκτήτες και περίπου 40.000 επιχειρήσεις, από τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, που θα πληρώνουν όλοι, εξετάζει η κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να ολοκληρωθεί η υποβολή των εντύπων Ε9 (του περιουσιολογίου) για να αποτιμήσει την ακίνητη περιουσία που έχει ο κάθε φορολογούμενος. Εφέτος 36.852 ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία άνω των 30 δισ. ευρώ πλήρωσαν φόρο 74 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια θα προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια γενικευμένη αύξηση της φορολογίας ακινήτων. Το τρίτο βήμα θα είναι η εφαρμογή του ενιαίου φόρου".

    [09] Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες θυμίζει η αξιοποίηση έξι ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αττικής. Το μεταολυμπιακό τους μέλλον προκαλεί πονοκέφαλο στους υπεύθυνους, καθώς θεωρείται πως δύσκολα θα βρεθεί κερδοφόρα επενδυτική φόρμουλα γι΄αυτές".

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ενώ έχουν συμπληρωθή 17 μήνες από την ημέρα που ο ελληνικός λαός ανέδειξε στην εξουσία την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ τηρεί παντού απαράδεκτη στάση. Τα στελέχη του προφανώς δεν έχουν αντιληφθή γιατί το εκλογικό σώμα τους έστειλε στα έδρανα της αντιπολιτεύσεως και εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της Κυβερνήσεως Καραμανλή για όλα τα ζητήματα".

    [11] Υγεία - Δόντια

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σε κατάσταση συναγερμού οι υγειονομικές αρχές στην Ελλάδα μετά την ευρωπαϊκή οδηγία για απόσυρση του υδράργυρου από όλες τις καθημερινές χρήσεις. Το υλικό από τα παλαιά μαύρα σφραγίσματα περιέχει υδράργυρο και άλλες ουσίες που προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας".

    [12] ΔΟΛ

    Κατά την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 "... για παράδειγμα, ένα ερώτημα είναι γιατί ξαφνικά η οικογένεια Λαμπράκη (μαζί οι αδελφές του Άννα Λαμπράκη και Λένα Σαββίδη) χαρίζουν μετοχές τους είτε στο "Ίδρυμα Λαμπράκη" (πού είναι "Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός") είτε στον Στ. Ψυχάρη. Όσον αφορά τον ίδιο τον Χρ. Λαμπράκη, αποτελεί ασυνήθιστη μεν, κατανοητή δε ενέργεια. Γιατί με τον Σταύρο Ψυχάρη τους συνδέει μακρά συνεργασία και προσωπική φιλία. Δεν είναι άλλωστε κρυφό πόσο τον στήριξε και σε μια εποχή άλλων δύσκολων στιγμών. Άλλο ερώτημα είναι γιατί το πακέτο μετοχών που πάει στον Στ. Ψυχάρη μεταφέρθηκε άμεσα (χαρίζοντάς του ουσιαστικά και 2 εκατ. ευρώ από είσπραξη κερδών) ενώ αυτό που θα μεταβιβαστεί στο Ίδρυμα Λαμπράκη αποστερείται αυτού του πλεονεκτήματος. Κάποιο άλλο αναφέρεται σε υπόθεση πώλησης του ΔΟΛ αλλά από τον οποίο θα έχει αποχωρήσει προηγουμένως ο ίδιος ο Χρ. Λαμπράκης. Αλλά, όπως προείπαμε, αυτά στην ουσία δεν αφορούν το κοινό".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Με ικανοποιητικό ρυθμό αυξάνονται τα έσοδα από τις εκκρεμείς υποθέσεις. "Σωσίβιο" η περαίωση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας από την Eurobank και τα ΕΛ.ΠΕ. "Καύσιμα" στη Σοφοκλέους από τα κέρδη των εταιρειών".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα discount markets στην ελληνική αγορά. Επενδύσεις Γερμανών και Βρετανών στη Θεσσαλονίκη".

    H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προσπάθειες μετριασμού των υπερβολών στα καύσιμα".

    [14] Εσοδα από εκκρεμείς υποθέσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "ανέλπιστα έσοδα εισρέουν στα ταμεία του κράτους από τη ρύθμιση για τις εκκρεμείς υποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της ρύθμισης έχουν βεβαιωθεί φόροι ύψους 1,37 δισεκ. ευρώ και προσδοκάται να υπερκαλυφθεί ο στόχος των 1,6 δισεκ. ευρώ. Αρμόδιοι παράγοντες, προβλέπουν υπέρβαση του στόχου τουλάχιστον κατά 300 εκατ. ευρώ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 12 August 2005 - 22:01:11 UTC