Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοτικές Εκλογές
  • [04] Ακτοπλοΐα
  • [05] Αγορά ακινήτων
  • [06] Κοντομηνάς
  • [07] Αχιλλέας Καραμανλής
  • [08] Πετρέλαιο
  • [09] Συγκοινωνίες
  • [10] Εμπρησμοί
  • [11] Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας
  • [12] Προσλήψεις στο Δημόσιο με συνέντευξη
  • [13] Τουρκία - ΕΕ
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/8/2005

    Οι προσλήψεις στο Δημόσιο με συνέντευξη, ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, η αγορά ακινήτων, το οικιστικό σχέδιο των εμπρηστών και τα ελλείμματα των συγκοινωνιακών φορέων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΕΣΥ θα πάρεις τώρα φακελάκι; Τσουχτερά πρόστιμα και ανάκληση άδειας για επίορκους γιατρούς. Κωδικός προστασίας για τους ασθενείς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τέρμα τα "φακελάκια " στους γιατρούς. Με αυστηρό Κώδικα Δεοντολογίας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ριζικές αλλαγές στις δημοτικές. Η εκλογή από την πρώτη Κυριακή είναι μόνο η αρχή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις με συνέντευξη από Νοέμβριο. Η απόφαση Παυλόπουλου που ανοίγει την πόρτα στο Δημόσιο.

    Η ΑΥΓΗ: "Ναυαγοί" στα λιμάνια. "Καραμπόλα" στα δρομολόγια από τις συνεχείς βλάβες στα πλοία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 17.000.000 ευρώ βούτηξε ο απατεώνας Κοντομηνάς από τον Καλαμαντάρη. Απίστευτο το πλιάτσικο της "Ιντεραμέρικαν" στην Νότιο Αφρική.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έλλειμμα... συγκοινωνιών. Μαύρη τρύπα σε λεωφορεία, τραμ και τρένα. Τριπλασιάστηκαν το 2004 οι ζημιές των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πιο φτηνά ενοίκια για τα μεγάλα διαμερίσματα. Για αγορά δύο ταχυτήτων στα ακίνητα μιλούν οι κτηματομεσίτες.

    ΕΘΝΟΣ: Φορο-παγίδα σε γονικές παροχές και κληρονομιές. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σβήσει το πυροτέχνημα του 4πλασιασμού στα αφορολόγητα όρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ταλάτ ζήτησε από την Τουρκία να μην αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, όποιο κι αν είναι το τίμημα, αλλιώς... Ρίξτε "Άγκυρα" στη Λευκωσία κι αυτοκτονήστε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Καρατομήσεις" γιατρών για φακελάκι - ασυμβίβαστο. Προβλέπει προσχέδιο νόμου του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα νέα όρια για τις δωρεάν γονικές παροχές. Πίνακες και παραδείγματα για την αγορά κύριας και εξοχικής κατοικίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αποφασίζομεν και προσλαμβάνομεν. Απαγορεύεται ένσταση μετά τη συνέντευξη - Παράθυρο για "δικά μας παιδιά".

    ΕΣΤΙΑ: Αδιέξοδο με την Τουρκία. Δικαιώνεται πλήρως ο Ζισκάρ ντ΄Εσταίν.

    ESPRESSO: Ποιος Ρουβάς; Ο Τσαλίκης δείχνει πιτσιρικάς μπροστά του. Μπηχτές Λιβαδά για Σάκη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το οικιστικό σχέδιο των εμπρηστών. Οι αεροφωτογραφίες αποκαλύπτουν πώς και γιατί καίγονται τα περιαστικά δάση στην Αττική.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πιθανόν να αναπροσαρμοστούν... τα αφορολόγητα όρια για πρώτη κατοικία. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Αλογοσκούφη για τη φορολογία των ακινήτων...

    ΤΑ ΝΕΑ: Βραχυκύκλωμα στην πρώτη κατοικία. "Παίζεται" ακόμα στις Βρυξέλλες η απαλλαγή ΦΠΑ.

    Η ΝΙΚΗ: Η "αχίλλειος πτέρνα" του Καραμανλή. Προσπάθεια να αποκρύψουν τα υπερκέρδη του θείου από το ΧΑΑ. Ξεσπούν με απόλυση υπαλλήλου της Βουλής.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Ακίνητα: Η Φ(α)ΠΑ, το σοκ και το αλαλούμ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πλωτά φέρετρα τα σαπάκια των εφοπλιστών. Οχηματαγωγό παραλίγο να βουλιάξει μέσα στο λιμάνι.

    TRAFFIC NEWS: Διπλός γάμος Gay στη Μύκονο. 2.000 ομοφυλόφιλοι σε κρουαζιερόπλοιο.

    Η ΧΩΡΑ: Πρόστιμο 200.000 ευρώ για κάθε φακελάκι. Με τον νέο κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.

    City Press: Το πετρέλαιο πάνω από τα 62 δολάρια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ξηλώνονται επίορκοι γιατροί. Νέος Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Τα μπάνια των βουλευτών της Θεσσαλονίκης. Η "Ε" αποκαλύπτει πού παραθερίζουν και για πόσες ημέρες οι εκπρόσωποι του λαού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κόβονται μαχαίρι φακελάκια. Με αυστηρές ποινές για "ηθική" αποκατάσταση του ιατρικού λειτουργήματος.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εφημερίδα Μetro δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Δημοτικές Εκλογές

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "πλατφόρμα ριζικών αλλαγών θέτει προς διάλογο με τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς η Ρηγίλλης. Η εκλογή των τοπικών αρχόντων από την πρώτη Κυριακή αν έχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 42% είναι η αρχή ενός συνολικότερου σχεδίου, που επεξεργάζονται τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του γραμματέα Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξετάστηκε το σχέδιο, που θα μπορέσει να ισχύσει ολοκληρωτικά από τις εκλογές του 2010. Για τις εκλογές του 2006 η Νέα Δημοκρατία προτείνει να ισχύσει η εκλογή των τοπικών αρχόντων από την πρώτη Κυριακή αν το ποσοστό τους ξεπερνάει το 42%".

    [04] Ακτοπλοΐα

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "χιλιάδες ταξιδιώτες είδαν τις τελευταίες μέρες τα πλοία τους να μένουν στο λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας βλαβών. Το πρόβλημα αιφνιδίασε την κυβέρνηση, παρότι ήταν γνωστό ότι τα μισά από τα πλοία που κυκλοφορούν είναι υπέργηρα και παρά τις παραστάσεις, θα αποσυρθούν από την ακτοπλοΐα έως το 2008. Και όμως δεν ελήφθη καμία πρόνοια, ενώ οι εφοπλιστές συνεχίζουν να εισπράττουν την επιδότηση για τις άγονες γραμμές, προσφέροντας...άγονες υπηρεσίες".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "το αμιγώς πολιτικό ζήτημα της ασφάλειας στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ήρθε ξανά χτες στην επιφάνεια, καθώς το 30χρονο σαπάκι "ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ" που μετέφερε φορτηγά, κόντεψε να βουλιάξει μέσα στο λιμάνι του Κερατσινίου, λίγα μόλις μέτρα από τον ντόκο! Οι μαρτυρίες ναυτεργατών και οδηγών για το σαπάκι και άλλα μετασκευασμένα καράβια αλλά και το σίριαλ των βλαβών στα ακτοπλοϊκά πλοία που συνεχίστηκε και χτες, επιβεβαιώνουν ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο μεταφέρει με πλωτά φέρετρα τους χιλιάδες επιβάτες, που μετακινούνται καθημερινά από και προς τα νησιά της χώρας".

    [05] Αγορά ακινήτων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι " έπειτα από μία διετία στασιμότητας, τα ενοίκια των κατοικιών θα αρχίσουν να παίρνουν σιγά σιγά την κατιούσα. Πρόκειται για αντιστροφή της τάσης που επικρατούσε στην αγορά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την οποία πολλά νοικοκυριά στρέφονταν από το ενοίκιο στην απόκτηση κατοικίας".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ σημειώνει ότι "με τη φωτιά παίζει" για άλλη μια φορά ο Αλογοσκούφης, όπως φάνηκε και από τις προχθεσινές ανακοινώσεις του για τη φορολογία ακινήτων. Κατ΄αρχήν, επιτείνει το αλαλούμ στην κτηματαγορά δημιουργώντας νέο κύμα πανικού αφού όλοι όσοι σχεδίαζαν να προβούν σε μεταβιβάσεις ακινήτων σπεύδουν να το πράξουν με το σημερινό - φθηνότερο- καθεστώς. Έτσι, δημιουργείται τεχνητή κινητικότητα στην αγορά και η κυβέρνηση εισπράττει φόρους ώστε να μπαλώσει καμμιά από τις τρύπες του προϋπολογισμού αλλά δεν σκέπτεται την καθίζηση στην οποία μοιραία θα περιέλθει η αγορά όταν τελειώσουν τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια του Αλογοσκούφη και αφού όλα τα περιθώρια δράσης θα έχουν εξαντληθεί".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "μια ημέρα μετά από την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναπροσαρμοστούν τα αφορολόγητα όρια για την πρώτη κατοικία. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι εάν μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών προκύψουν προβλήματα, τότε θα εξεταστεί κατά πόσο θα γίνουν αναπροσαρμογές στα αφορολόγητα όρια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "φορολογική ελάφρυνση για τις δωρεές πρώτης κατοικίας σε τέκνα ή εγγόνια αναμένεται από το 2006, μετά την αύξηση του αφορολόγητου ορίου από 20.000 σε 80.000 ευρώ".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "με βραχυκύκλωμα-μέσω Βρυξελλών- απειλείται η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει την πρώτη κατοικία από τον ΦΠΑ. Η Διεύθυνση Φορολογίας της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτημα των ΝΕΩΝ δηλώνει ότι το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "περισσότερους φόρους θα πληρώσουν, παρά την αύξηση του αφορολόγητου, και όσοι αποκτήσουν πρώτη κατοικία από δωρεά ή αίτια θανάτου, εξαιτίας της ανόδου των αντικειμενικών αξιών. Αντίθετα, ωφελημένοι θα είναι όσοι αποκτήσουν πολυτελή διαμερίσματα μεγάλης αξίας".

    [06] Κοντομηνάς

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "με νέα επεισόδια φαίνεται ότι συνεχίζεται το "σίριαλ" της διαμάχης μεταξύ των κ. Κουρή και Κοντομηνά που ξέσπασε αιφνίδια προχθές, όταν η εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ισχυρού άνδρα του Alpha χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς τόσο για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ιδιοκτήτου του τηλεοπτικού σταθμού της Κάντζας, όσο και για τον ίδιο προσωπικά".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "τελικά το θύμα του αρχιλωποδύτη ανέθεσε την υπόθεση σε 2 γνωστούς μεγαλοδικηγόρους των Αθηνών, οι οποίοι ύστερα από κοπιώδεις έρευνες ανακάλυψαν συγκλονιστικά στοιχεία σε βάρος του Κοντομηνά και μετά από εφτά μηνών συζητήσεις, υποχρέωσαν τον απατεώνα να επιστρέψει στον πελάτη τους 11.000.000 ευρώ και να του φάει μόνο ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ, πάνω δηλαδή από ΔΥΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές".

    [07] Αχιλλέας Καραμανλής

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "αναταραχή προκλήθηκε χθες στη Βουλή, με αφορμή την απόλυση μιας υπαλλήλου από το τμήμα του "πόθεν έσχες" με την κατηγορία ότι "χωρίς δικαίωμα, έλαβε γνώση απόρρητων πληροφοριών που αφορούν στις χρηματιστηριακές συναλλαγές παρελθόντων ετών και στις οποίες είχαν πρόσβαση μόνο ορκωτοί λογιστές, του βουλευτή της ΝΔ Αχιλλέα Καραμανλή και τις εξήγαγε από το γραφείο της".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "ξεκάθαρο μήνυμα φοβίας και τρομοκράτησης των υπαλλήλων του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού εξέπεμψε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, ως απόρροια των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων για τα τεράστια κέρδη που αποκόμισε ο θείος του πρωθυπουργού Αχιλ. Καραμανλής από το Χρηματιστήριο, την περίοδο της μαζικής υπόκλισης στα άμεσα οφέλη του "λαϊκού καπιταλισμού". Το πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Βουλής προέβη με οριακή πλειοψηφία ψήφων (3 υπέρ και 2 κατά) στην απόλυση υπαλλήλου του τμήματος που παρακολουθεί το "Πόθεν Έσχες" και τα οικονομικά κομμάτων και βουλευτών με την κατηγορία ότι διοχέτευσε στον Τύπο στοιχεία σχετικά με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του βουλευτή της ΝΔ".

    [08] Πετρέλαιο

    H CITY PRESS γράφει ότι "η διεθνής αγορά στο έλεος των μεγάλων κερδοσκοπικών κυκλωμάτων. Αποδίδουν την άνοδο από την "αστάθεια" στη Σαουδική Αραβία μέχρι τις καταιγίδες στον Ατλαντικό. Ο "φόρος" πετρελαίου ρίχνει την ανάπτυξη διεθνώς και στην Ελλάδα. Μεγάλες κερδισμένες της "σταθεροποίησης" στο Ιράκ οι πολυεθνικές του πετρελαίου. Στο 4% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ελλάδα εξαιτίας και της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Δ. Σιούφας: έλεγχος στα πρατήρια καυσίμων για εναρμονισμένες πρακτικές".

    [09] Συγκοινωνίες

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "με εντυπωσιακούς ρυθμούς διευρύνθηκαν το 2004 τα ελλείμματα των συγκοινωνιακών φορέων. Όπως προκύπτει από στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, όλες οι δημόσιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των συγκοινωνιών αύξησαν τις ζημιές τους σε ανησυχητικά επίπεδα: 153% ο ΟΑΣΑ, 261% οι ηλεκτρικοί σιδηρόδρομοι, 75% τα τρόλεϊ και 164% τα αστικά λεωφορεία. Το τραμ κατέγραψε ζημιές 6,8 εκατ. ευρώ και ο προαστιακός 4,27 εκατ. ευρώ. Εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε υπέρμετρες αυξήσεις εισιτηρίων και σε ιδιωτικοποιήσεις".

    [10] Εμπρησμοί

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "αδιάψευστο τεκμήριο ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική δεν ήταν τυχαίες, αλλά εντάσσονται σε άριστα οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών με στόχο την οικοπεδοποίηση των δασικών εκτάσεων που έχουν απομείνει, αποτελούν οι αεροφωτογραφίες των περιοχών που καταστράφηκαν. Όπως διακρίνεται σαφώς από τη φωτογραφία, που δημοσιεύει σήμερα η "Κ", οι εμπρηστές χτύπησαν σε πολλά μέτωπα και με χειρουργική ακρίβεια: έκαψαν εκτάσεις, που βρίσκονταν ανάμεσα σε κτισμένες περιοχές για να δημιουργήσουν έναν ενιαίο οικιστικό δακτύλιο και να πετύχουν την ... ενοποίηση των περιοχών με αυθαίρετη δόμηση".

    [11] Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "αυστηρές ποινές, χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και οριστική ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στους γιατρούς που παραβαίνουν άρθρα του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας που αφορούν στο "επαγγελματικό ασυμβίβαστο" και στον "παράνομο χρηματισμό" των γιατρών του δημόσιου τομέα ή οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το προσχέδιο νόμου για το νέο κώδικα ιατρικής δεοντολογίας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτας Κακλαμάνης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σχολιάζει ότι "παρελθόν ... θα αποτελούν σύντομα "φακελάκια" και μίζες στον χώρο της Υγείας. Ο καθ΄ύλην αρμόδιος υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης κάνοντας πράξη την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για διαφάνεια, προχωρά σε εκ βάθρων ανασύνταξη του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, κλείνοντας ουσιαστικά κάθε "παραθυράκι" στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "αυστηρές ποινές, χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και οριστική ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στους γιατρούς που παραβιάζουν άρθρα του κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας που αφορούν στο "επαγγελματικό ασυμβίβαστο" και τον "παράνομο χρηματισμό" των γιατρών του δημόσιου τομέα ή Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προσχέδιο νόμου".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "οριστικό τέλος στη μάστιγα που επί σειράν ετών πλήττει τον χώρο της Υγείας βάζει ο Νικήτας Κακλαμάνης. Εξοντωτικές οι ποινές κατά των γιατρών οι οποίοι παίρνουν φακελάκι, ενώ παρέχεται δικαίωμα στους πολίτες να διεκδικήσουν υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις. Ο νέο Κώδικας πάντως προστατεύει και τους γιατρούς από αβάσιμες κατηγορίες".

    [12] Προσλήψεις στο Δημόσιο με συνέντευξη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "έντονες αντιδράσεις προκαλεί η αφαίρεση του δικαιώματος ένστασης από υποψηφίους για προσλήψεις στο Δημόσιο. Με το νέο σύστημα της "συνέντευξης" από τριμελή επιτροπή του ΑΣΕΠ, θα είναι δυνατόν να ανατρέπεται η βαθμολογία των υποψηφίων με βάση τα τυπικά προσόντα τους και έτσι οι έσχατοι να γίνονται πρώτοι".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "αλλάζει ριζικά ο τρόπος πρόσληψης στο Δημόσιο, με βάση τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών".

    [13] Τουρκία - ΕΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "σκληρή προτροπή έκανε στη "μητέρα πατρίδα" ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ταλάτ. Πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Άγκυρα, προέτρεψε τους Τούρκους να μην αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, όποιο κι αν είναι το τίμημα και να μην ανοίξουν τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια για τους Ελληνοκύπριους. Συναντήθηκε δε και με τους άρχοντες που διοικούν το βαθύ κράτος που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ. Πολιτικοί κύκλοι ερμηνεύουν τη δήλωση - προτροπή ως πίεση στον Ερντογάν για να κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. Είναι γνωστό ότι οι τούρκοι στρατηγοί, οι κατ΄εξοχήν εκφραστές του βαθέως κράτους, δεν επιθυμούν πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., γιατί θα παραμεριστούν και θα πάνε στους Στρατώνες. Έτσι, ανάγκασαν τον Ταλάτ να κάνει αυτές τις δηλώσεις για να πελαγώσει ο Ερντογάν".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η Ευρωπαϊκή Ενωσις έχει οδηγηθή σε ένα τεράστιο αδιέξοδο, σε ό,τι αφορά την ένταξη της Τουρκίας. Πέρυσι τον Δεκέμβριο, στην σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών εδόθη στην Τουρκία (με την συναίνεση Ελλάδος και Κύπρου) ημερομηνία ενάρξεως των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Έτσι, οι διαπραγματεύσεις αυτές θα αρχίσουν στις 3 Οκτωβρίου 2005".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Διστακτική η αγορά μελετά το νέο φορολογικό καθεστώς για την οικοδομή. Μετέωρη η αντιπαροχή".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πετρελαϊκός καύσωνας. Νέο άλμα-ρεκόρ στα 62,50 δολάρια. Το ράλι του "μαύρου χρυσού" και η ενίσχυση του ευρώ απειλούν την οικονομία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ανάμικτες αντιδράσεις για τα φορολογικά μέτρα. Απαγορευτικές για τους δήμους οι απαλλοτριώσεις. Υπέρ του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές τάσσεται το ΤΕΕ".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών τιμών θα οδηγήσει σε υπερβολές. Υπόσχεση μείωσης βαρών για την πρώτη κατοικία".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 4 August 2005 - 23:27:37 UTC