Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [04] Εξωτερική πολιτική
  • [05] Πρ. Παυλόπουλος
  • [06] Χαρίλαος Φλωράκης
  • [07] Εφορία
  • [08] Επιδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • [09] Κυβέρνηση - Κώστας Καραμανλής
  • [10] ΟΤΕ
  • [11] ΕΛ.ΑΣ.
  • [12] Επίδομα βουλευτών
  • [13] Προσλήψεις
  • [14] Ολυμπιακός
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Ακάλυπτες επιταγές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/5/2005

    Η έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών για το προφίλ της νεολαίας, η σύμβαση - σταθμός μεταξύ συνδικαλιστών και διοίκησης του ΟΤΕ και η κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τον Ολυμπιακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις: Νέα προγράμματα για μικρομεσαίους. Τον Ιούλιο λήγουν οι πρώτες προθεσμίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις σε Αστυνομία - Πυροσβεστική -ΕΥΠ. Τις ανακοίνωσε ο Γ. Βουλγαράκης.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Γκραν γκινιόλ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που διεκδικούσαν τον τίτλο ως το τελευταίο λεπτό. Όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μονιμότητα τέλος στον ΟΤΕ. Συλλογική σύμβαση-σταθμός μεταξύ συνδικαλιστών και διοίκησης του Οργανισμού.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μονιμότητα τέλος στις ΔΕΚΟ για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους. "Ομοβροντία" αλλαγών στο δημόσιο.

    Η ΑΥΓΗ: ΟΤΕ: Λιγότερα δικαιώματα για τους νέους εργαζόμενους. Πολυδιάσπαση με την υπογραφή ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σύγκρουση Καραμανλή με συντεχνίες και το βαθύ κομματικό κράτος. Αποφασισμένος ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, χωρίς να υπολογίσει το προσωρινό πολιτικό κόστος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πολιτική Θάτσερ" εξαγγέλλει ο κ. Καραμανλής. Ριζικά μέτρα θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός σήμερα στον ΣΕΒ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διαζύγιο κοινή συναινέσει με τη μονιμότητα. ΟΤΕ: Πέντε αλλαγές-τομές στο εργασιακό καθεστώς.

    ΕΘΝΟΣ: Παρελθόν η μονιμότητα. Στον δρόμο του ΟΤΕ και οι άλλες ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πέτρος Μολυβιάτης συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια γιατί καήκαμε στο χυλό φυσάμε... το γιαούρτι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο στόχαστρο της εφορίας ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμφωνία σταθμός για την οικονομία. ΟΤΕ: Τέλος στη μονιμότητα των νεοπροσλαμβανόμενων υπαλλήλων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μαυρίζουν τα κόμματα οι νέοι. Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ηλικίες 15-29.

    ESPRESSO: Αυτοί είναι οι 62 πρώην βουλευτές που θα μοιράζονταν τα 5 εκατ. ευρώ. Η "Espesso" αποκαλύπτει τη λίστα που έκρυβε η Βουλή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νεολαία απαισιόδοξη και ανασφαλής. Πανεπιστημιακή έρευνα καταγράφει απογοήτευση και φόβο ανεργίας στους νέους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οριστικό τέλος της μονιμότητας στον ΟΤΕ. Συμφωνία διοίκησης -συνδικαλιστών για εθελουσία έξοδο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών: Νεολαία.gr Ιντερνετ, θρησκεία, ανεργία.

    Η ΝΙΚΗ: Η σειρά των "συντεχνιών". Μετά τον... πόλεμο με τους "νταβατζήδες".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δε σε αποχαιρετούμε χτυπώντας τις καμπάνες γιατί εσύ που πέρασες δεν είσαι ένα τραγούδι που τελείωσε. Χιλιάδες λαού κατευόδωσαν χτες τον Χαρίλαο Φλωράκη.

    TRAFFIC NEWS: "Να βγάλει τις σεξουαλικές ανησυχίες του σε ψυχολόγο και όχι στα δελτία ειδήσεων". Συνέντευξη φωτιά της Πασχαλίδου στην "traffic" για τον Δανίκα.

    Η ΧΩΡΑ: Λύση ανάσα για τις ΔΕΚΟ. Συμφωνία-μοντέλο στον ΟΤΕ. Συμβάσεις αορίστου χρόνου και εθελουσία.

    City Press: Δείχνουν την πόρτα στον Παυλόπουλο. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά τον Μ. Έβερτ, θέτει επιτακτικά ζήτημα άμεσου ανασχηματισμού.

    METRO: Ποδοσφαιρική μαγεία. "Κόκκινος" ο τίτλος στο πιο συγκλονιστικό φινάλε πρωταθλήματος την τελευταία δεκαετία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μονιμότητα τέλος στις ΔΕΚΟ. Με τη συγκατάθεση των συνδικαλιστών του ΟΤΕ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στον "αέρα" οι προσλήψεις; "Επί ποδός" δεκάδες εργαζόμενοι της δημοτικής αστυνομίας για διαγωνισμό που δεν τήρησε τις κοινοτικές οδηγίες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αποδείχθηκε πάλι χθες απροστάτευτη η Θεσσαλονίκη.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "κόμματα, πολιτικοί και πολιτική "τρώνε πόρτα" από τους νέους. Μεγάλη κατηγορούμενη και η TV. Ο φόβος της ανεργίας κυριαρχεί και βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "το προφίλ μιας νεολαίας εξοικειωμένης με τις νέες τεχνολογίες αλλά τρομαγμένης από την ανεργία και χωρίς εμπιστοσύνη στα κόμματα σκιαγραφείται από έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νέου έχουν ως κυρίαρχες αξίες θρησκεία, οικογένεια και ταυτόχρονα επιθυμούν το χρήμα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "ανασφαλείς και αγχωμένοι από την ανεργία και την αβεβαιότητα για το μέλλον , απογοητευμένοι για τη διαφθορά στο δημόσιο βίο, οι Έλληνες νέοι δηλώνουν ωστόσο (κατά 64,3%) υπερήφανοι για την εθνική τους ταυτότητα, όπως προκύπτει από έρευνα για τη νέα γενιά που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι πηγές της στάσης εντοπίζονται πάντως περισσότερο στο παρελθόν παρά στο παρόν. Ως πρώτος λόγος υπερηφάνειας των Ελλήνων νέων, 15-29 ετών αναφέρεται ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός (75% των ερωτηθέντων), ενώ τον ακολουθεί η λαϊκή παράδοση (51,3%). Από το ελληνικό παρόν οι νέοι "κρατούν " τους Ολυμπιακούς Αγώνες (33%) και την επιτυχία της εθνικής ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία (30%) εκφράζοντας απογοήτευση για τα νεοελληνικά χαρακτηριστικά της έλλειψης οργάνωσης, της κυριαρχίας του "μέσου" του φθόνου και της ξενομανίας".

    [04] Εξωτερική πολιτική

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ο Πέτρος Μολυβιάτης έμπειρος διπλωμάτης δεν λησμονεί ποτέ πως τα Βαλκάνια ήταν και είναι μια περιοχή ασταθής και εστία αμφισβητήσεων και πολεμικών συρράξεων. Για να έχει άνεση στους χειρισμούς και να κρατήσει την βαλκανική πλάστιγγα στα ίσα, συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών Πολιτικής για να εξετάσει τις εξελίξεις στην περιοχή. Συγκεκριμένα, τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής αποφάσισε για την 1η Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, με θέματα τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, ενώ θα γίνει ενημέρωση για το πρόσφατη ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ".

    [05] Πρ. Παυλόπουλος

    H CITY PRESS υποστηρίζει ότι "ο Γιάννης Κεφαλογιάννης μετά τον Μ. Έβερτ, θέτει επιτακτικά ζήτημα άμεσου ανασχηματισμού. Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, κατήγγειλε δημόσια τη χαμηλή ποιότητα των νομοθετικών πρωτοβουλιών Παυλόπουλου. Καταδικαστικές οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό του Μαξίμου για τον υπουργό Εσωτερικών. Η "Παυλοπουλιάδα" δυσχεραίνει τις κινήσεις στρατηγικής σημασίας που θέλει να κάνει ο κ. Καραμανλής".

    [06] Χαρίλαος Φλωράκης

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "χιλιάδες λαού κατευόδωσαν χτες τον Χαρίλαο Φλωράκη. Προχωράμε μπροστά, περήφανοι για το ΚΚΕ, ασυμβίβαστοι στους σκοπούς του, αδιάλλακτοι στις αρχές του , τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Έχουμε παρακαταθήκη της στάση της ζωής του, υπογράμμισε ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Σήμερα πραγματοποιείται η ταφή του λαϊκού ηγέτη στον Αηλιά στο Παλιοζογλώπι του Δήμου Ιτάμου, στις 4 το απόγευμα".

    [07] Εφορία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "όλα όσα προβλέπει η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα . Πώς θα γίνονται οι επαληθεύσεις στοιχείων. Διασταυρώσεις εντός 15 ημερών για τους τηρούντες βιβλία Γ' κατηγορίας και εντός 20 ημερών για τους τηρούντες όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες βιβλίων. Και έλεγχοι στις ίδιες κατηγορίες επαγγελματιών για ουσιαστικές φορολογικές παραβάσεις , μη υποβολή δηλώσεων εισοδήματος και ΦΠΑ υψηλές ή αδικαιολόγητες επιστροφές φόρου κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων, υψηλές δαπάνες και ζημιές".

    [08] Επιδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "σειρά νέων εξειδικευμένων προγραμμάτων ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως στους τομείς της μεταποίησης και της βιομηχανίας , έχει δρομολογήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, με δράσεις επιχορήγησης απευθυνόμενες κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ήδη, μέσα στο Μάιο έχουν προκηρυχθεί δύο νέα προγράμματα ενώ επίκεινται στο επόμενο διάστημα και άλλες διαδεδομένες δράσεις για μικρομεσαίους".

    [09] Κυβέρνηση - Κώστας Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σε σύγκριση με το "βαθύ κράτος", τις συνδικαλιστικές συντεχνίες και τα οργανωμένα συμφέροντα που αντιτίθενται με σφοδρότητα και οργανώνουν την άμυνά τους απέναντι στον άνεμο, των αλλαγών στις ΔΕΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "την πολιτική της κυρίας Θάτσερ θα προσπαθήσει να μιμηθεί ο κ. Κ. Καραμανλής. Στη σημερινή ομιλία του στη συνέλευση του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει σειρά νεοφιλελεύθερων μέτρων και θα προϊδεάσει για ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, αρχής γενομένης από τις ΔΕΚΟ. Ο πρωθυπουργός θα επικαλεσθεί τη συμφωνία στον ΟΤΕ, η οποία καταργεί στην πράξη τη μονιμότητα των νεοπροσλαμβανομένων ως "πιλότο" των αλλαγών και στον ιδιωτικό τομέα".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "παραμονή της ομιλίας του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών ο Κ. Καραμανλής επέλεξε να αναγγείλει θερινή επέλαση σε θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα των εργατοϋπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζοϋπαλλήλων. Συνομιλώντας χθες με βουλευτές του κόμματός του τους προϊδέασε για "σημαντικές ρήξεις και τομές" εντός του καλοκαιριού στον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή αλλά και το ασφαλιστικό των τραπεζών".

    [10] ΟΤΕ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οριστική λύση στον γόρδιο δεσμό του εργασιακού στις ΔΕΚΟ επέρχεται μετά τη χθεσινή συμφωνία στον ΟΤΕ. Με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα προσλαμβάνεται το νέο προσωπικό, ενώ τίθεται υπό την αίρεση των εργαζομένων ο βαθμός άρσης της μονιμότητας".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "σαρωτικές αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προωθεί η κυβέρνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους (ήδη χθες ανακοινώθηκε για τον ΟΤΕ, το "ψαλίδι" στις υπερωρίες και η εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου εργασίας είναι τα πρώτα μέτρα των αλλαγών στο Δημόσιο".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "ο δρόμος για ομαδικές απολύσεις και για κατάργηση του σημερινού εργασιακού καθεστώτος για τους νεοπροσλαμβανόμενους στον ΟΤΕ ανοίγει με τη συμφωνία που υπέγραψαν τελικώς η διοίκηση του Οργανισμού με την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) της ΟΜΕ/ΟΤΕ. Η συναίνεση των δύο παρατάξεων επετεύχθη με αντάλλαγμα τη διάσπαση των εργασιακών σχέσεων. Εφεξής προβλέπεται ότι οι προσλήψεις θα γίνονται, κυρίως, με συμβάσεις εκτάκτων αορίστου χρόνου. Το μοντέλο αυτό εκτιμάται ότι θα επεκταθεί και σε άλλες ΔΕΚΟ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "οριστικά τέλος στη μονιμότητα των νεοπροσλαμβανομένων και νέες εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ προβλέπει η συμφωνία μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων που υπογράφηκε χθες το βράδυ. Η κυβέρνηση πέτυχε τη συμφωνία-τομή "αναίμακτα", ακολουθώντας το δύσκολο δρόμο του εξαντλητικού διαλόγου και της πλήρους συναίνεσης, σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "υπό το βάρος των εκρηκτικών αδιεξόδων που δημιούργησαν στην οικονομία οι κυβερνητικοί ερασιτεχνισμοί, ο πρωθυπουργός προσδοκά στην εύνοια του ΣΕΒ με αντάλλαγμα την επίδειξη πυγμής στους εργαζόμενους. Χθες, υπό την απειλή νομοθετικής ρύθμισης, αποφασίστηκε η άρση της μονιμοποίησης για νεοπροσλαμβανόμενους στον ΟΤΕ. Έπεται συνέχεια στις άλλες ΔΕΚΟ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "μια ιστορική συμφωνία, που αλλάζει άρδην το εργασιακό καθεστώς στον ΟΤΕ και ανοίγει το δρόμο για γενικότερες αλλαγές στο Δημόσιο, υπέγραψαν χθες η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στον οργανισμό. Με αντάλλαγμα μια "χρυσή" εθελουσία έξοδο, καταργήθηκε η μονιμότητα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "η χθεσινή συμφωνία εργαζομένων και διοίκησης του ΟΤΕ αποτελεί ένα σημαντικό "πρώτο βήμα" στη νέα εποχή της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι ξεπερνώντας τις στείρες και αντιπαραγωγικές αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών, αποδεικνύουν τη θέλησή τους να συμβάλουν ώστε ο ελληνικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός να μετατραπεί σε έναν άκρως παραγωγικό και ανταγωνιστικό τομέα της οικονομίας. Η κυβέρνηση από τη πλευρά της έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο ώφελος, προχωρά αταλάντευτα στην υγιή επανίδρυση του κράτους".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "η λύση "της τελευταίας στιγμής" που βρέθηκε τελικά χθες στο θέμα των εργασιακών σχέσεων του ΟΤΕ μεταξύ συνδικαλιστών και Διοίκησης, σήμανε το οριστικό τέλος της μονιμότητας στην ιδιωτική εταιρεία που κάποτε αποτελούσε τον πρώτο και ισχυρότερο κρατικό οργανισμό. Το προσωπικό πλέον θα προσλαμβάνεται με Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Η Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου καταγγέλλεται σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της εκάστοτε ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα εντάσσονται σε μισθολογικές κατηγορίες και θα εξελίσσονται μισθολογικά σύμφωνα με τα ισχύοντα στον ΟΤΕ".

    [11] ΕΛ.ΑΣ.

    Σύμφωνα με την Traffic News "κανένας περιορισμός για την πρόσληψη γυναικών στο αστυνομικό σώμα δεν δικαιολογείται σύμφωνα με την οδηγία 76/207/ΕΟΚ". Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος για κοινωνικά θέματα κ. Spidla σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Δημήτρη Παπαδημούλη".

    [12] Επίδομα βουλευτών

    H Espresso υπογραμμίζει ότι "μεγάλα ονόματα του Κοινοβουλίου που έμειναν μακριά από τα... έδρανα στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 περιλάμβανε η λίστα για το ειδικό επίδομα των 3.300 ευρώ, την οποία συνέταξαν πρόσφατα οι υπηρεσίες της Βουλής με εντολή της Προέδρου Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη και η οποία ανακλήθηκε με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Ανάμεσά τους εμφανίζονται τα ονόματα πρώην υπουργών όπως των Χρήστου Πάχτα, Ιωάννη Ανθόπουλου, Νίκου Γκεσούλη, Γιώργου Θωμά αλλά και άλλων πρώην βουλευτών, όπως του Παναγιώτη Λαφαζάνη, της Ασημίνας Ξηροτύρη ή του Γιώργου Τρυφωνίδη".

    [13] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "νέες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική αλλά και την ΕΥΠ ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους".

    [14] Ολυμπιακός

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος, που έληξε με νικητή τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα και κατέκτησε το πρωτάθλημα λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο στο κύπελλο. Όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τη δραματική μονομαχία των δύο "αιωνίων" μέχρι το τελευταίο λεπτό, για το ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο".

    Η METRO προσθέτει ότι "πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε ο Ολυμπιακός, επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από 1 χρόνο απουσίας, στο πιο συγκλονιστικό φινάλε του πιο αμφίρροπου πρωταθλήματος των τελευταίων ετών. Οι "ερυθρόλευκοι" στάθηκαν όρθιοι στον βούρκο του Καυταντζογλείου και ξεπέρασαν το εμπόδιο του μαχητικού Ηρακλή νικώντας 1-0 με γκολ του Ριβάλντο".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Προσκλητήριο για επιχειρείν. Μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους επιχειρηματίες στη σημερινή συνέλευση του ΣΕΒ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πρώτη συμφωνία για άρση της μονιμότητας. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποδέχθηκε την αλλαγή του κανονισμού εργασίας".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Τονώνει τη Σοφοκλέους η συμφωνία στον ΟΤΕ. Η αγορά "διψά" για τέτοια καλά νέα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Οι ακάλυπτες επιταγές στα ύψη με 479,5 εκατ. ευρώ. Και απλήρωτες συναλλαγματικές 59,62 εκατ. ευρώ στο τετράμηνο".

    [16] Ακάλυπτες επιταγές

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι " στο προσκήνιο επανέρχονται τα προβλήματα ρευστότητας της οικονομίας με τη μεγάλη αύξηση κατά 64,75% ή κατά 211,89 εκατ. ευρώ της συνδυασμένης αξίας των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών για το πρώτο τετράμηνο 2005 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο για να ανέλθει στο συνολικό επίπεδο - ρεκόρ επταετίας των 539,15 εκατ. ευρώ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 26 May 2005 - 21:12:56 UTC