Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/5/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [04] Υπουργικό Συμβούλιο - Κώστας Καραμανλής
  • [05] Δημοσκόπηση "Κάπα Ρισέρτς"
  • [06] Εορτασμός στη Μόσχα για τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου πολέμου
  • [07] Ημιυπαίθριοι χώροι
  • [08] Μετατάξεις στο Δημόσιο
  • [09] Εορτασμός της Πρωτομαγιάς
  • [10] "Aegean Sun"
  • [11] Προσλήψεις-εξπρές στο Δημόσιο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/5/2005

    Το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Μόσχα για τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου πολέμου και ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τι αλλάζει στις μετατάξεις του Δημοσίου. Από το φθινόπωρο το νέο καθεστώς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στο σημερινό έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός διαμηνύει στους υπουργούς: ΩΣ ΕΔΩ!...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γιατί σιωπούν Βαρθολομαίος - Χριστόδουλος. Ιστορικές οι ευθύνες των δύο Προκαθημένων για το διασυρμό της Ορθοδοξίας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δεν θα ανεχθώ άλλες γκάφες. Δυναμική παρέμβαση Καραμανλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οργή Καραμανλή για το... ξεσάλωμα των υπουργών. Αποφασισμένος να πάρει κεφάλια ο Πρωθυπουργός, μετά το απερίγραπτο μπάχαλο που προκαλεί η πολυγλωσσία και οι κόντρες πρωτοκλασάτων στελεχών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χιλιάδες προσλήψεις χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σε Νομαρχίες, Δήμους και φορείς του Δημοσίου.

    ΕΘΝΟΣ: Ημιαργία απεφάνθη η Μαριέττα. Κυβερνητική βαβέλ για Πρωτομαγιά: Μισάνοιχτα τα σχολεία στις 11 Μαΐου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ο Χριστός έκανε θριαμβευτική είσοδο των Βαΐων στα Ιεροσόλυμα επί πώλου όνου καθήμενος, προς την έξοδο της Αγίας Πόλεως... Για το γάιδαρο καβάλα είναι ο Ειρηναίος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παραλύει η χώρα από απεργίες την Τετάρτη. Δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα και άλλες 52 σε ολόκληρη τη χώρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρόταση για να "κλείσουν" τα ημιυπαίθρια. Ιδιοκτήτες: Νομιμοποίηση με "πρόστιμο" σε 1 εκατ. διαμερίσματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ουαί υμίν! Άγριοι τόποι: Μούντζες, βρισιές, κατάρες και ...ριφιφί.

    ΕΣΤΙΑ: Σημαντική φθορά για την κυβέρνηση. Σήμερα συμπληρώνονται 14 μήνες από την ορκωμοσία της.

    ESPRESSO: "Δεν είμαι προδότης". Το ξέσπασμα του εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Γαλάζια πυρά κατά Καραμανλή. Του χρεώνουν ευθύνες για το αλαλούμ.

    TRAFFIC NEWS: Ένα τσουβάλι χρυσάφι στον Μάκη προσδοκώντας ότι θα ανέβει ο μέσος όρος τηλεθέασης και το διαφημιστικό μερίδιο του σταθμού. Ο Κοντομηνάς του έδωσε 200.000 ευρώ το μήνα!

    Η ΧΩΡΑ: Αηδία και ντροπή από τις εικόνες στους Αγίους Τόπους που μεταδίδονται σε όλη την οικουμένη. Μόνος και κλειδωμένος στο Πατριαρχείο ο Ειρηναίος.

    City Press: Μάχη για την ερμηνεία του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

    Μetro: Μετράει ώρες... Έκρυθμη η κατάσταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μαύρα μαντάτα για την ανεργία. Έρευνα του "Α" στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, 2.000 νέοι άνεργοι κάθε μήνα.

    [03] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ή Πατριαρχείο του παραλόγου; Όσα έγιναν χθες ανέδειξαν την παρακμή που βρίσκεται η Αγιοταφική Αδελφότητα. Βρισιές, μούντζες και κυνηγητό στους δρόμους. Δυο σακούλες απορριμμάτων, που περιείχαν έγγραφα και χρήματα, ήταν η αφορμή να έρθουν στα χέρια μητροπολίτες και συνεργάτες των δύο αντιμαχομένων παρατάξεων. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος, αρνούμενος να αποδεχθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των Αγιοταφιτών τον αποδοκιμάζει, αρνείται να παραιτηθεί".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "εκτός ορίων η κατάσταση στα Ιεροσόλυμα. Εικόνες ντροπής στο Πατριαρχείο, με τον κ. Ειρηναίο να κρύβεται στην κουζίνα του σπιτιού του και τους δεκάδες φρουρούς του να προπηλακίζουν τους διαφωνούντες ιεράρχες. Ο έκπτωτος Πατριάρχης δηλώνει μέσω συνεργατών του ότι θα αποπέμψει όσα μέλη της Ιεράς Συνόδου ζήτησαν την απομάκρυνσή του, ενώ την ίδια ώρα και οι Παλαιστίνιοι αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "στο βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα εναποτίθενται πλέον οι ελπίδες για να σταματήσει ο διασυρμός της Ορθοδοξίας στα Ιεροσόλυμα, Οι κκ Βαρθολομαίος και Χριστόδουλος με τη σιωπή τους και το φόβο τους να αναγνωρίσουν εκκλησιαστικά, ως θα ώφειλαν, τη νέα κατάσταση, διαιωνίζουν την κρίση, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών (14 από τα 18 μέλη της Συνόδου, 75 από τους 90 της Αγιοταφικής Αδελφότητας) έχουν κηρύξει έκπτωτο τον κ. Ειρηναίο".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου οι εξελίξεις διαδέχονται συνεχώς η μία την άλλη. Ο κ. Ειρηναίος εμμένει στην απόφασή του να μην παραιτηθεί, ενώ χθες το πρωί σημειώθηκαν νέα σοβαρά επεισόδια, μεταξύ ιερέων, αρχιερέων και ατόμων της ομάδας του Πατριάρχη, καθώς επίσης και των Ελλήνων αστυνομικών που τον φρουρούν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "εάν ήταν προ Χριστού εποχή στα Ιεροσόλυμα, είναι σίγουρο ότι στη γιορτή του εξιλασμού ο Ειρηναίος θα ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος, που θα του φόρτωναν τις αμαρτίες και θα τον απέπεμπαν στα όρη. Με αυτά κι άλλα που του καταμαρτυρεί η πλειοψηφία της Αγιοταφικής Αδελφότητας, σε άλλες εποχές, θα τον έβαζαν ανάποδα στο γάιδαρο καβάλα και θα τον διαπόμπευαν. Η Κεφαλή της Εκκλησίας εισήλθε επί πώλου όνου καθήμενος, θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα, ενώ ο διάδοχος του Αδελφοθέου Ιακώβου εξέρχεται κατ' αυτόν τον τρόπο".

    Η METRO τονίζει ότι "θλιβερά επεισόδια σημειώθηκαν και χθες στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου είναι διάχυτη πλέον η αγωνία για την επόμενη ημέρα, καθώς ο μεν Πατριάρχης Ειρηναίος συνεχίζει να λέει ότι δεν παραιτείται, ενώ όσοι τον αμφισβητούν του διαμηνύουν ότι δεν μπορεί να μείνει άλλο στον θρόνο του".

    [04] Υπουργικό Συμβούλιο - Κώστας Καραμανλής

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "την οριστική παύση της ασυνεννοησίας και της έλλειψης συνεργασίας θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς της κυβέρνησής του στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί άλλο την απουσία αλληλεγγύης και των φαινομένων των διαρροών που τους τελευταίους μήνες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη άμεσης παρέμβασης του Πρωθυπουργού, σήμερα κιόλας στο πλαίσιο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να μπει τέρμα στα φαινόμενα κυβερνητικής πολυγλωσσίας, ασυνεννοησίας και δυσλειτουργίας, που έχουν φθείρει την δημόσια εικόνα της ΝΔ, προκαλώντας ραγδαία φθορά και στην εκλογική της επιρροή, όπως αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Αυτά τα φαινόμενα, που έγιναν ιδιαίτερα έντονα την περασμένη εβδομάδα εξ αφορμής της υπόθεσης του εορτασμού της Πρωτομαγιάς κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο με ένα πρωτόγνωρο ξέσπασμα πολυγλωσσίας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "εξάψαλμος" Καραμανλή σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. "Δεν πρόκειται να ανεχθώ άλλες γκάφες", θα πει ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπουργούς και παράλληλα θα προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς τις σαρωτικές αλλαγές που έχει ετοιμάσει. Σε νέο γκάλοπ η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 2,4%".

    [05] Δημοσκόπηση "Κάπα Ρισέρτς"

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 14 μήνες από την ορκωμοσία της Κυβερνήσεως Καραμανλή. Κατά το διάστημα αυτό η Κυβέρνησις υπέστη σημαντική πολιτική φθορά. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της "Κάπα Ρησέρτς" που εδημοσίευσε χθες το "Βήμα της Κυριακής", στην πρόθεση ψήφου η "ψαλίδα" μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έχει περιορισθή στις 2,4 ποσοστιαίες μονάδες. Αλλά το κυριώτερο είναι ότι εκφράζεται πλέον έντονη δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική. Είναι αισθητά περισσότεροι εκείνοι που δηλώνουν δυσαρεστημένοι για το πρώτο έτος διακυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, παρά εκείνοι που δηλώνουν ικανοποιημένοι. Δηλαδή η Κυβέρνησις Καραμανλή έχει υποστή σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα δυσανάλογο πολιτικό κόστος σε σχέση με την πολιτική της".

    [06] Εορτασμός στη Μόσχα για τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου πολέμου

    H CITY PRESS γράφει ότι "σήμερα ο εορτασμός στη Μόσχα για τα 60 χρόνια της συμμαχικής νίκης, παρουσία 50 ξένων ηγετών. Προσπάθεια του Ρώσου Προέδρου κ. Πούτιν να αναβαθμίσει τη Ρωσία προβάλλοντας το ρόλο της στην αντιφασιστική νίκη. Πέρασμα του Αμερικανού Προέδρου κ. Μπους από Λιθουανία και Γεωργία για να ενθαρρύνει τον εκδημοκρατισμό και να συμβάλει στον περιορισμό της ρωσικής επιρροής. Λετονία και Εσθονία αρνήθηκαν τη συμμετοχή στον εορτασμό, υπενθυμίζοντας το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, που οδήγησε στη σοβιετική κατοχή των δύο χωρών. Διχασμένη η ΕΕ των "25". Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία πιο κοντά στη ρωσική ερμηνεία του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου. Πολωνία , Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία και άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες συνδυάζουν την "πραγματική απελευθέρωσή " τους με την πτώση του κομμουνισμού. Οι Ρώσοι θα τιμήσουν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Παπούλια για τη συμμετοχή του στον αντιφασιστικό πόλεμο".

    [07] Ημιυπαίθριοι χώροι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων με εφάπαξ πολεοδομικό πρόστιμο ζητά η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά. Από το 1985 που ισχύει ο ΓΟΚ έχουν κατασκευαστεί περίπου 1 εκατομμύριο διαμερίσματα με ημιυπαίθριους χώρους οι οποίοι μετατράπηκαν σε πρόσθετο δωμάτιο λόγω πιεστικών αναγκών στέγασης".

    [08] Μετατάξεις στο Δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "αλλαγές στον τρόπο μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα έλλειψης προσωπικού σε κάποιες υπηρεσίες. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα προωθούνται οι μετατάξεις θα γίνονται με τη μέθοδο των προκηρύξεων".

    [09] Εορτασμός της Πρωτομαγιάς

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ευθύνες στον Κ. Καραμανλή για το αλαλούμ της Πρωτομαγιάς και γενικά για την κυβερνητική πορεία επιρρίπτουν υπουργοί, κορυφαία στελέχη και συμπολιτευόμενος Τύπος και ζητούν ανασχηματισμό και διορισμό συντονιστή".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "σε μέντιουμ θα χρειαστεί να καταφύγουν οι εργαζόμενοι και οι γονείς των μαθητών για να μάθουν τι ισχύει και τι όχι στις 11 Μαΐου, μετά το πρωτοφανές κυβερνητικό αλαλούμ και τις αντικρουόμενες αποφάσεις υπουργών για το δέον γενέσθαι. Χθες η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε, αίφνης ότι τα σχολεία θα είναι ανοιχτά, αλλά οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να μετάσχουν στις εκδηλώσεις. Αυτά, χθες. Τι μέλλει γενέσθαι σήμερα, άγνωστον...".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "λουκέτο βάζει η χώρα την Τετάρτη. Γενική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που κινούνται σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Χειρόφρενο σηκώνουν τα μέσα μεταφοράς. Προβλήματα σε αεροπορικά, σιδηροδρομικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Ρολά κατεβάζουν Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα. Και άλλες 52 σε ολόκληρη τη χώρα. Διαφωνούν με την κυβέρνηση αλλά και ...μεταξύ τους οι συνδικαλιστές".

    [10] "Aegean Sun"

    "Μας κορόιδεψε η αγγλική εταιρεία στην οποία είχαμε ναυλώσει το πλοίο μας και στη συνέχεια μας έκανε εκβιασμό ότι αν δεν πηγαίναμε στην Αμμόχωστο θα είχαμε δικαστική εμπλοκή...", τόνισε στην ESPRESSO ο πλοιοκτήτης .

    [11] Προσλήψεις-εξπρές στο Δημόσιο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "στην πρόσληψη χιλιάδων υπαλλήλων αναμένεται να προχωρήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα αρκετοί φορείς του Δημοσίου, εκτός μάλιστα των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, προκειμένου να ενισχύσουν τις υπηρεσίες τους με προσωπικό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 9 May 2005 - 20:41:21 UTC