Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Φορολογικές δηλώσεις
  • [04] Νομοσχέδιο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [05] Μείωση των κρατικών δαπανών
  • [06] Πρόταση ΑΔΕΔΥ προς κυβέρνηση
  • [07] Δικαιοσύνη
  • [08] Οικονομία - Ιρλανδία
  • [09] Παρθενώνας - Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [10] Προμήθεια στρατηγικού συστήματος επικοινωνιών
  • [11] Επιδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • [12] Σεισμολόγοι
  • [13] Κυβέρνηση - Κ. Καραμανλής
  • [14] Πασχαλινή έξοδος
  • [15] Ανοικτό Πανεπιστήμιο
  • [16] Εορτασμός της Πρωτομαγιάς
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/5/2005

    Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τα ευνοϊκά μέτρα που προβλέπει για τους νέους αγρότες νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και η μείωση των κρατικών δαπανών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Άτοκα δάνεια για νέους αγρότες. Τι προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αναδασμός γης και φορολογικές ελαφρύνσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Άτοκα δάνεια στους αγρότες για την αγορά γης. Τι προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Άτοκα δάνεια και επιδοτήσεις. Ευεργετικός νόμος για τους νέους αγρότες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 8 εφέτες στο παρακύκλωμα. Και ανώτερους δικαστές εντοπίζει η έρευνα του Αρείου Πάγου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οδηγός της "Α" για την Εφορία. Πώς να συμπληρώσετε τη δήλωσή σας και να κερδίσετε χρήματα.

    Η ΑΥΓΗ: Τα δίδακτρα "κλείνουν" το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ανύπαρκτη η δεύτερη ευκαιρία για τους εργαζόμενους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ποιος πήρε την μίζα από την σκανδαλώδη προμήθεια των 60 δισ. για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δικαστική διαλεύκανση του γιγαντιαίου σκανδάλου με την SAIC οδηγεί σε Εξεταστική Επιτροπή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μηνύματα οργής μεταφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ. Στο στόχαστρο της κριτικής και ο κ. Καραμανλής. Οι ψηφοφόροι κατηγορούν την κυβέρνηση για αθέτηση υποσχέσεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4 Προγράμματα επιδότησης και στήριξης των μικρών επιχειρήσεων. Μέτρα-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες.

    ΕΘΝΟΣ: Προαγωγές με νέα κριτήρια στο Δημόσιο. ΑΔΕΔΥ: Πρόταση οκτώ σημείων προς κυβέρνηση και κόμματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δημήτρη Κοντομηνά δώσ' τους 70 εκατ. ευρώ για τον Παρθενώνα. Ανοικτή επιστολή στον Επιχειρηματία που εκτιμά τον πολιτισμό μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα μυστικά για να γλιτώσετε φόρους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι 3 άξονες της αντεπίθεσης Καραμανλή. Η στρατηγική του πρωθυπουργού για το επόμενο κρίσιμο εξάμηνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σούβλισαν βουλευτές της ΝΔ. Άκουσαν τα εξ αμάξης όσοι πήγαν το Πάσχα στις περιφέρειές τους.

    ΕΣΤΙΑ: Η συνταγή των Ιρλανδών. Πώς επετεύχθη το οικονομικό θαύμα.

    ESPRESSO: 6,5 R απειλούν τη Δυτική Ελλάδα. Ποιες πόλεις είναι στο "κόκκινο". Κορυφαίοι σεισμολόγοι προειδοποιούν για ισχυρό σεισμό τους επόμενους μήνες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σκληρή μάχη για τη μείωση των δαπανών. Σε δράση το νέο σώμα των "αδιάφθορων". Έλεγχοι στο Δημόσιο χωρίς εξαιρέσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ρεκόρ εξόδου το Πάσχα. Απρόθυμοι οι Αθηναίοι να... επιστρέψουν στο Κλεινόν Άστυ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μετεξεταστέες οι μισές δηλώσεις του Ε9. Μπαράζ λαθών διαπιστώνουν οι Εφορίες.

    Η ΝΙΚΗ: Η ώρα της Εφορίας. Αρχίζει ο "Γολγοθάς" με την κατάθεση των δηλώσεων. Σύγχυση με το Ε9 και τα δικαιολογητικά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρωτομαγιά: Εργατικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο τον κόσμο.

    TRAFFIC NEWS: Πού θα χτυπήσει ο μεγάλος σεισμός. Ανησυχία από δηλώσεις Τσελέντη - Παπαδημητρίου.

    Η ΧΩΡΑ: Άτοκα δάνεια σε νέους αγρότες. Και επιδότηση 70% για εξοπλισμό και αγορά γης. Γενναία μέτρα για να ζωντανέψει η ύπαιθρος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασανσέρ οι βάσεις. Πανελλαδικές εξετάσεις: στην τελική ευθεία 100.000 μαθητές.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Φτωχές... εφορίες. Ακατάλληλα κτίρια στεγάζουν τις Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μετά την Ανάσταση. Αρχίζει η μεγάλη πορεία για τις εφορίες.

    [03] Φορολογικές δηλώσεις

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινά ένας νέος ...Γολγοθάς για περισσότερους από τρία εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι καλούνται να υποβάλλουν από σήμερα έως και την 1η Ιουνίου τις φορολογικές δηλώσεις τους για το οικονομικό έτος 2004".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "για 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους και συνταξιούχους αρχίζει από σήμερα ο Γολγοθάς της Εφορίας. Για σας, που δεν καταφύγατε σε λογιστικά γραφεία, ο οδηγός που δημοσιεύει σήμερα η ΑΠΟΦΑΣΗ, με συμβουλές στο παρά πέντε, είναι απαραίτητος".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "μετεξεταστέες...μένουν οι μισές δηλώσεις Ε9 που υποβάλλουν οι φορολογούμενοι με την ακίνητη περιουσία τους. Λόγω της πολυπλοκότητας του εντύπου, ο ένας στους δύο φορολογουμένους υποβάλλει λανθασμένο Ε9, το οποίο καλείται να διορθώσει επιτόπου στην Εφορία ή να συμπληρώσει πάλι τη δήλωση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι " τρέχουν οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Πώς θα αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο που προκαλεί η συμπλήρωση του Ε9. Σειρά δικαιολογητικών για στεγαστικό δάνειο, ανέγερση κατοικίας, ανακατασκευή παλαιών κτισμάτων, διατηρητέων . Διπλότυπες αποδείξεις για δαπάνες εξόδων νοσηλείας, περίθαλψης ανάπηρων παιδιών κ.λ.π. Αναλυτικές οδηγίες για την ορθή υποβολή της δήλωσης. Τι βεβαιώσεις απαιτούνται από τράπεζες για δάνεια. Τι γίνεται σε περιπτώσεις προκαταβολών από ταμεία Αλληλοβοήθειας Στρατού, Ναυτικού Αεροπορίας".

    [04] Νομοσχέδιο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "άτοκα δάνεια για νέους αγρότες, την επιτάχυνση των αναδασμών καθώς και μέτρα στήριξης για την ενίσχυση των συνεταιρισμών προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να ενισχυθεί ο αγρότης με τρόπο συμβατό με τους κοινοτικούς κανονισμούς".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "διευρύνονται τα μέτρα στήριξης του πληθυσμού της υπαίθρου με την παροχή κινήτρων και τη χορήγηση άτοκων δανείων σε νέους αγρότες. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εκατοντάδες χιλιάδες καλλιεργητές θα λαμβάνουν για αγορά παγίων υψηλά δάνεια, τα οποία επιδοτούνται με ποσοστό 70%. Αναδασώσεις και από ιδιώτες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "άτοκα δάνεια δίνει η κυβέρνηση σε νέους αγρότες για να αγοράσουν γη, πάγιο εξοπλισμό και για να καλύψουν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες καλλιεργητικές τους ανάγκες".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "ένας νόμος - πρόκληση είναι έτοιμος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις επόμενες ημέρες θα μπει στη βουλή για να ψηφιστεί. Βάση αυτού του νόμου δίνονται κίνητρα στους νέους αγρότες για να παραμείνουν στα σπίτια τους και να καλλιεργήσουν τη γη. Όποιος νέος αγρότης αποφασίσει να μείνει στην περιοχή του θα μπορεί να πάρει άτοκο δάνειο, ενώ υπάρχουν και επιδοτήσεις, προκειμένου να προμηθευτούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα μηχανήματα".

    [05] Μείωση των κρατικών δαπανών

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "στο πεδίο των κρατικών δαπανών πέφτει το κύριο βάρος της μεγάλης δημοσιονομικής προσπάθειας που ανέλαβε η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων δεν αναμένεται θεαματική. Ήδη για το α΄τρίμηνο του έτους τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι δυνατόν να υπάρξει σοβαρός περιορισμός των δαπανών, αν ο έλεγχός τους θα είναι αυστηρός".

    [06] Πρόταση ΑΔΕΔΥ προς κυβέρνηση

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι " επανάκριση όλων των στελεχών από μηδενική βάση, βαθμολογική εξέλιξη για όλες τις κατηγορίες υπαλλήλων, αντιπροσωπευτική σύνθεση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για τη διασφάλιση αδιάβλητων κρίσεων".

    [07] Δικαιοσύνη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "τις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης αγγίζει τώρα η έρευνα-μαμούθ της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού ετοιμάζεται νέο "μπαράζ" ποινικών διώξεων εις βάρος 8 δικαστικών των Εφετείων Αθήνας και επαρχίας, που φέρονται αναμεμειγμένοι σε υποθέσεις χρηματισμού. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, έχει δηλώσει: "Δεν θα σταματήσουμε την κάθαρση, όσο ψηλά και αν φτάσουμε...".

    [08] Οικονομία - Ιρλανδία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η αλματώδης οικονομική ανάπτυξις της Ιρλανδίας κατά την τελευταία 20ετία οφείλεται κυρίως στην μείωση των δημοσίων δαπανών και των φόρων. Το συμπέρασμα αυτό είναι σε γενικές γραμμές γνωστό. Ήδη όμως πιστοποιείται και από μελέτη Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων οι οποίοι συνέκριναν την πορεία της Ιρλανδικής οικονομίας με άλλες ευρωπαϊκές, ώστε να προσδιορίσουν τους λόγους που οδήγησαν στο Ιρλανδικό θαύμα".

    [09] Παρθενώνας - Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σε επιστολή της που απευθύνεται στον Δημήτρη Κοντομηνά, τονίζει ότι "Δημήτρη Κοντομηνά Ο Υπογράφων την Επιστολή αυτή ούτε Σε γνωρίζει ούτε τον γνωρίζεις. Παρακολουθεί όμως χρόνια την πορεία σου, η οποία πέρα από ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ σε ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ τόσο σε ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ όσο και για ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ. Ανοικτά Σου προτείνουμε: ΔΩΣΕ τα 70 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται να συνεχισθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη. Θα μείνει το όνομά σου στην Ιστορία του Τόπου αλλά και στην Ιστορία της Λεβεντιάς και της Προσφοράς στον Πολιτισμό μας. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα αποδεχθεί αυτή σου την προσφορά, μια και ζητούνται ΧΟΡΗΓΟΙ".

    [10] Προμήθεια στρατηγικού συστήματος επικοινωνιών

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "την μορφή καταιγίδας έχουν πάρει οι εξελίξεις σχετικά με το τεράστιο σκάνδαλο της προμήθειας του στρατηγικού συστήματος επικοινωνιών και διοίκησης C4I της αμερικανικής εταιρίας SAIC από την προηγούμενη κυβέρνηση, για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει μετά από μία σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων της "Α" διενεργείται με ταχύτατους ρυθμούς και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν αποκλείεται πλέον το πόρισμά της να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων".

    [11] Επιδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερα-από τα πλέον δημοφιλή- προγράμματα, μέσω των οποίων σημαντικές επιχορηγήσεις κατευθύνονται σε μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις, καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός τους πλησιάζει τα 300 εκατ. ευρώ".

    [12] Σεισμολόγοι

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "πολύ ισχυρό σεισμό μέχρι και 65, Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα περιμένουν οι σεισμολόγοι και καλούν την κρατική μηχανή σε γενική επιφυλακή!"

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι " έντονη είναι η ανησυχία των επιστημόνων για το πού θα είναι το επόμενο "χτύπημα" του εγκέλαδου στον ελληνικό χώρο, η οποία επιτείνεται μετά από τις δύο σεισμικές που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους σεισμολόγους είναι η ησυχία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Ιόνιο!".

    [13] Κυβέρνηση - Κ. Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η εαρινή αντεπίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση και της οποίας θα ηγηθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός σηματοδοτεί την καλύτερη απάντηση και στην προσπάθεια υπονόμευσής της που καταβάλλεται από πολλούς. Μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν βασικό στόχο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "μαύρο Πάσχα έκαναν οι βουλευτές της ΝΔ στις περιφέρειές τους. Η δυσαρέσκεια φτάνει μέχρι τον Κ. Καραμανλή, η ισχυρή εικόνα του οποίου ήταν το ατού της γαλάζιας παράταξης. "Γιατί δεν κυβερνά;" , "γιατί αφήνει τους υπουργούς του να σφάζονται;", "πού είναι οι υποσχέσεις που έδωσε;", έλεγαν οι ψηφοφόροι. Τα άκουσαν όμως και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τους ζητούσαν να καταθέσει το κόμμα το συντομότερο την κυβερνητική του πρόταση, να προετοιμαστεί για την κυβέρνηση και να κάνει πιο σκληρή αντιπολίτευση".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι" ευσεβείς από ανάγκη - όχι και τη βαθύτερη: νεοδημοκράτες βουλευτές ομολογούν ότι έπιασαν μεγαλοβδομαδιάτικο στασίδι στις εκκλησιές, εγκαταλείποντας για λίγο τα κοσμικά στέκια των περιφερειών τους γιατί μόνο μέσα στους ναούς ο κόσμος σταματούσε τις οχλήσεις. Απαντήσεις στις απορίες της η "γαλάζια βάση " ήταν δύσκολο να πάρει. Οι βουλευτές όμως εισέπραξαν την αγανάκτησή της και θα μεταφέρουν στον πρωθυπουργό τα δέοντα".

    [14] Πασχαλινή έξοδος

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "συνεχίστηκε χθες η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι οποίοι πάντως παρουσιάζονται απρόθυμοι να επιστρέψουν στο κλεινόν άστυ...Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, η φετινή έξοδος των Αθηναίων για την εορτή του Πάσχα ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε ετών, αφού από τα διόδια των δύο εθνικών δικτύων πέρασαν με τα αυτοκίνητά τους για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους επιβάτες 800.000 αυτοκινήτων".

    [15] Ανοικτό Πανεπιστήμιο

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "σε ακριβό "κλειστό" ίδρυμα για ευκατάστατους εξελίχθηκε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, που ξεκίνησε ως δεύτερη ευκαιρία σπουδών για τους εργαζομένους. Το πτυχίο κοστίζει πάνω από 8.400 ευρώ (!) καθώς οι φοιτητές του πρέπει να πληρώσουν 700 ευρώ για κάθε μία από τις 12 θεματικές ενότητες που απαιτούνται".

    [16] Εορτασμός της Πρωτομαγιάς

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς, δημοκρατικά δικαιώματα, δικαιώματα για τους μετανάστες και παράλληλα ένα πλατύ πλαίσιο αιτημάτων που αφορούσαν την καταδίκη του πολέμου και κύρια την αντίθεση στον ιμπεριαλισμό, κυριάρχησαν στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς σε παγκόσμιο επίπεδο".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Συμπράξεις έως 500 εκ. ευρώ. Σε αύξηση του ανώτατου ορίου εφαρμογής των ΣΔΙΤ προχωρεί το υπ. Οικονομίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Εντολή λιτότητας προς όλα τα υπουργεία. Εγκύκλιος για δραστικές περικοπές με θύμα τα κονδύλια για επενδύσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Επενδυτικές ευκαιρίες στην Περιφέρεια. Ενισχύσεις και για εξειδικευμένες υπηρεσίες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Ε.Ε.: Πιο κοντά σε "χαλαρό" Σύμφωνο Σταθερότητας. Διευρύνονται τα περιθώρια ελιγμών στη δημοσιονομική πολιτική".

    [18] Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "στα 400-500 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός των έργων που θα μπορούν να ενταχθούν στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε αξιόλογο δημόσιο έργο να μπορεί να υλοποιείται με μια υπουργική απόφαση και χωρίς τη γραφειοκρατική και χρονοβόρα διαδικασία των ανά έργο νομοθετικών ρυθμίσεων. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης έκρινε ότι το αρχικό ύψος των 100-150 εκατ. ευρώ απέκλειε σημαντικά έργα από τις ΣΔΙΤ και ουσιαστικά αποθάρρυνε τους υποψήφιους επενδυτές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 4 May 2005 - 21:49:19 UTC