Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/4/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Έκθεση Ν. Γκαργκάνα
  • [04] Κινεζική μαφία
  • [05] Διάλογος για το ασφαλιστικό
  • [06] Απαλλοτριώσεις
  • [07] Αγροφυλακή
  • [08] Απόστολος Βαβύλης
  • [09] Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου
  • [10] Προσλήψεις πυροσβεστών
  • [11] Το τροπάριο της Κασσιανής
  • [12] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [13] Πασχαλινή αγορά
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Εκθεση Ν. Γκαργκάνα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/4/2005

    Η έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, η έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό και το εργασιακό και η πασχαλινή αγορά είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ανάσταση με προσλήψεις στην Αγροφυλακή. Υλοποιεί η κυβέρνηση τη δέσμευσή της για τους επιτυχόντες του '93.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Άσκοπες δεσμεύσεις χιλιάδων οικοπέδων! Πόρισμα-καταπέλτης του Συνηγόρου του Πολίτη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Προβοκάτσια Γκαργκάνα. Κινδυνολογεί ξεχνώντας όσα υποστήριζε επί Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παγίδα στα στεγαστικά. Η Τράπεζα της Ελλάδος προειδοποιεί τράπεζες και νοικοκυριά.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Λύση τώρα για Ασφαλιστικό. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ν. Γκαργκάνας.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση απασφαλίζει το ασφαλιστικό! ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αντιδρούν στο περιτύλιγμα διαλόγου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καταιγίδα Γκαργκάνα για εργασιακό και ασφαλιστικό. Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών για να σωθούν τα Ταμεία, ζητάει ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πάσχα... εκτός ελέγχου. Ακριβότερο 10%-27% το πασχαλινό τραπέζι. Μεγάλες οι αυξήσεις στα εγχώρια προϊόντα - στροφή προς τα εισαγόμενα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσλήψεις μονίμων στην Πυροσβεστική. Πώς θα καλυφθούν οι κενές θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.

    ΕΘΝΟΣ: Στρώνει χαλί για άγρια μέτρα. Την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης ανοίγει ο Ν. Γκαργκάνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι Κασσιανές" ας ακούσουν το τροπάριό τους. Οι εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντες διαπλεκόμενοι και εμπλεκόμενοι ας γνωρίζουν ότι σήμερα είναι η ώρα της αυτογνωσίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σήμα κινδύνου από Γκαργκάνα. Ρηξικέλευθες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το εργασιακό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 3.538 θέσεις στο Δημόσιο. ΑΣΕΠ: Ποιοι προηγούνται στο διαγωνισμό για τα νοσοκομεία. Εκπαιδευτικοί: Οδηγός για το διαγωνισμό των τεχνικών κλάδων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και μαφία πίσω απ' τα κινέζικα. Έκθεση της ΕΛΑΣ προειδοποιούσε από το 2004.

    ΕΣΤΙΑ: Κώδων κινδύνου για την οικονομία. Η Εκθεσις του διοικητού της Τραπέζης Ελλάδος.

    ESPRESSO: Τα ράσα του αίσχους. Να ποιοι ντροπιάζουν την εκκλησία. Ιερείς που καταδικάστηκαν για σεξουαλικά σκάνδαλα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μεταρρυθμίσεις και εξωστρέφεια στην οικονομία συνιστά η Τράπεζα της Ελλάδος. Προβλέπει ανάπτυξη 3% το 2005.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καλπάζει η ακρίβεια στην αγορά. Ποιοι καρπώνονται τα κέρδη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ασφαλισμένοι σε νευρική κρίση. Αύξηση στα όρια ηλικίας ζητά ο Γκαργκάνας.

    Η ΝΙΚΗ: "Δαγκώνει" ο Γκαργκάνας. Προάγγελος σκληρών μέτρων για εργαζόμενους - συνταξιούχους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διάλογος-απάτη με στόχο το Ασφαλιστικό. Συνέρχεται σήμερα η ΟΚΕ.

    TRAFFIC NEWS: Τρόμος από το στραγγαλιστή της Ομόνοιας. Πανικός στα στέκια των ιερόδουλων.

    Η ΧΩΡΑ: Γολγοθάς για τους εργαζομένους. Νέα σκληρά μέτρα ζητάει ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γκαργκάνας.

    City Press: Έναρξη κοινωνικού διαλόγου σε βαρύ οικονομικό κλίμα. Σήμερα η συνάντηση συναρμόδιων υπουργών και προεδρείου Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για προσδιορισμό του πλαισίου.

    METRO: Αλαλούμ στο διάλογο. Πρεμιέρα σήμερα χωρίς τη συμμετοχή των συνδικάτων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό: ποιους καίνε οι αλλαγές. Ποια κεκτημένα κόβονται.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Διαχωρισμός μαθητών. Τα αγόρια ή τα κορίτσια είναι τα πιο "έξυπνα" στο σχολείο διερευνά το ΑΠΘ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ανεπαρκείς" κρίνονται επτά δικαστές Θεσσαλονίκης. Ζητήθηκε η απομάκρυνσή τους.

    [03] Έκθεση Ν. Γκαργκάνα

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι 'στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι ασφαλισμένοι με το σημερινό άνοιγμα του Ασφαλιστικού. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνας προτείνει αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση μέσω της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "φωτιά" και για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νικόλαος Γκαργκάνας ζήτησε μεταξύ άλλων να αλλάξει ο τρόπος συνταξιοδότησης. Υποστηρίζει ότι οργιάζει η φοροκλοπή στην Ελλάδα. Κρούει "καμπανάκι" στα ελληνικά νοικοκυριά για την υπερχρέωσή τους στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Διαβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα αγγίξει το 4% (τι φταίει).

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "λύση στο Ασφαλιστικό και στα εργασιακά "εδώ και τώρα" ζήτησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας, γιατί διαφορετικά, όπως είπε, θα υπάρξει αύξηση της φορολογίας και των εισφορών. Ο κ. Γκαργκάνας πρότεινε (δεν απηχούν, πάντως, οι προτάσεις του τις κυβερνητικές θέσεις) να κοπούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, να αυξηθούν τα όρια ηλικίας στα "ευγενή" ταμεία και να χορηγηθούν αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "σοκαριστικές οι προβλέψεις του κεντρικού τραπεζίτη για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Στην έκθεση της ΤτΕ ο κ. Γκαργκάνας εκτιμά ότι τα προβλήματα θα γίνουν πολύ πιεστικά σε μία δεκαετία καταρρίπτοντας έτσι τους μύθους του ΠΑΣΟΚ για τις αντοχές του συστήματος. Παράλληλα προτείνει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "σε ρόλο προάγγελου των νέων σκληρών μέτρων που μεθοδεύονται σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Νίκος Γκαργκάνας έδωσε, μέσα από την ετήσια έκθεσή του, μία απαισιόδοξη εικόνα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, την ανάκαμψη της οποίας συνέδεσε με τη λήψη σειράς νεοφιλελεύθερων μέτρων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "έκκληση για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και εξωστρεφή προσανατολισμό της οικονομίας εμπεριέχει η χθεσινή έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος -που εκτιμάται από οικονομικούς παράγοντες ως "ψήφος εμπιστοσύνης" προς τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης. Ο διοικητής κ. Ν. Γκαργκάνας, παρουσιάζοντας την έκθεση, εξήρε την κυβερνητική πρωτοβουλία όσον αφορά την έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό και υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα".

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία, κρούει η ετήσια Εκθεσις του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος. Κατά την χθεσινή παρουσίαση της Εκθέσεως για το έτος 2004, ο κ. Γκαργκάνας επεσήμανε χωρίς περιστροφές τα τεράστια προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και εζήτησε περισσότερες μεταρρυθμίσεις".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "ανατροπές, εδώ και τώρα στο ασφαλιστικό και το εργασιακό καθεστώς, συνέστησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας με την ετήσια έκθεσή του για την πορεία της οικονομίας, στρώνοντας το χαλί στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε επώδυνες αλλαγές για τους εργαζομένους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "στο προσκήνιο και πάλι οι φάκελοι "ασφαλιστικό" και "εργασιακό", οι οποίοι θα πρέπει να ανοίξουν, σύμφωνα με τις συστάσεις του Διοικητή της ΤτΕ, Νικόλαου Γκαργκάνα εδώ και τώρα. Οι συστάσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας θίγουν το θέμα άμεσης έναρξης του διαλόγου για τα δύο αυτά θέματα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για την ελληνική Οικονομία".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "την υπονομευτική τακτική προς το έργο της κυβέρνησης συνεχίζει απτόητος ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο κ. Γκαργκάνας καλυπτόμενος με τον μανδύα του καλού τεχνοκράτη προκαλεί και πάλι τους Έλληνες πολίτες τορπιλίζοντας παράλληλα τόσο τις στοχεύσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την ανάκαμψη της οικονομίας, όσο και τη γενικότερη κυβερνητική λειτουργία".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "καμπανάκι χτυπάει" σε νοικοκυριά και τράπεζες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς συνεχίζεται ο αλόγιστος δανεισμός των καταναλωτών, ενώ το χρήμα ενδέχεται να ακριβύνει και οι επισφάλειες να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Ο κ. Γκαργκάνας ταυτόχρονα με την ετήσια έκθεσή του, προτείνει εκτεταμένες αλλαγές σε ασφαλιστικό-εργασιακό και πρωτίστως τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων".

    [04] Κινεζική μαφία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "μέλη της κινεζικής μαφίας ελέγχουν πολλά από τα πάνω από 3.000 καταστήματα κινεζικών συμφερόντων που ξεφύτρωσαν στην Ελλάδα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Απόρρητη έκθεση του υπ. Δημ. Τάξης για το οργανωμένο έγκλημα προειδοποιούσε από τον Μάιο του 2004 για τους κινδύνους. Πολλά από τα μαγαζιά δεν θα έπρεπε να έχουν άδεια λειτουργίας, καταγγέλλουν οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ Δρ. Φουντουκάκος και της Συνομοσπονδίας Εμπόρων Δ. Αρμενάκης που ζητούν να ληφθούν μέτρα. Στην ΕΕ 13 χώρες, με επικεφαλής την Ελλάδα, ζητούν να προχωρήσει κατεπειγόντως η διαδικασία για περιορισμό των κινεζικών εισαγωγών σ' όλη την Ευρώπη".

    [05] Διάλογος για το ασφαλιστικό

    Η City Press γράφει ότι "σήμερα η συνάντηση συναρμόδιων υπουργών και προεδρείου Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για προσδιορισμό του πλαισίου. Στόχος η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και μια πιο ελαστική αγορά εργασίας. Ο φόβος του πολιτικού κόστους μεταθέτει τις αποφάσεις για το ασφαλιστικό για την επόμενη τετραετία, παρά την πίεση των Βρυξελλών για δύσκολα μέτρα εδώ και τώρα. Αρνητική η στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που θα υποχρεωθούν όμως σε κάποια φάση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυστηρή προειδοποίηση Γκαργκάνα για την κακή πορεία της οικονομίας. Προβλέπει μείωση του ρυθμού ανάπτυξης σε 3%, αύξηση του πληθωρισμού στο 4%, προειδοποιεί για τον κίνδυνο υπερχρέωσης εταιρειών και νοικοκυριών και για την προοπτική αύξησης των επιτοκίων".

    Η METRO υποστηρίζει ότι "με ανοιχτή την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και στον απόηχο των δηλώσεων του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα, ξεκινά σήμερα ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, με σημείο εκκίνησης την πρώτη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης και του προεδρείου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ)".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "κανένας "κοινωνικός διάλογος", καμιά συναίνεση στη νέα επιχείρηση κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως και των αντιδραστικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις. Συσπείρωση και αγώνας, για την απόκρουση της επίθεσης και τη διεκδίκηση αιτημάτων, που ανταποκρίνονται αποκλειστικά στις δικές τους, σύγχρονες ανάγκες και στο γεγονός ότι αυτοί και μόνον παράγουν τον πλούτο. Αυτή μπορεί και πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων, μπροστά στη νέα πρόκληση κυβέρνησης και πλουτοκρατίας και στο στημένο, αμαρτωλό "κοινωνικό διάλογο" για το Ασφαλιστικό, που αρχίζει σήμερα, μέσα από τη λεγόμενη Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), το κατ' εξοχήν όργανο του "κοινωνικού εταιρισμού".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "σε μεθόδευση προκειμένου να ανοίξει και πάλι το ασφαλιστικό, χωρίς να δεσμεύεται η κυβέρνηση για τις επιλογές της, εξελίσσεται η σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης με την ΟΚΕ, όπου συμμετέχουν θεσμικά όλοι οι κοινωνικοί φορείς. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρούν στον "κατ' επίφαση διάλογο" και το πιθανότερο είναι η σημερινή πρεμιέρα να είναι και η μοναδική παράσταση "διαλόγου".

    [06] Απαλλοτριώσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σχολιάζει ότι "η κρατική αναλγησία σε όλο το μεγαλείο της. Χιλιάδες ιδιοκτήτες έχουν στερηθεί την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υποχρεώθηκαν να ξεσπιτωθούν γιατί κάποιοι δημόσιοι φορείς "δέσμευσαν" το οικόπεδο ή την κατοικία τους με το πρόσχημα της εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμη κι όταν υλοποιούταν το έργο, οι πολίτες ανέμεναν από 10 έως και 70 χρόνια προκειμένου να αποζημιωθούν".

    [07] Αγροφυλακή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "αγωνία και αγώνες δώδεκα χρόνων οδεύουν προς την τελική ευθεία για τους 1.200 επιτυχόντες αγροφύλακες του διαγωνισμού του 1993. Η κυβέρνηση, υλοποιώντας την προεκλογική της δέσμευση, τον επόμενο μήνα θα καταθέσει το Σχέδιο Νόμου και, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών, θα ψηφιστεί στο θερινό τμήμα της Βουλής".

    [08] Απόστολος Βαβύλης

    Η TRAFFIC υπογραμμίζει ότι "την έκδοση του Απόστολου Βαβύλη ζήτησε και επισήμως, χθες, η Ελλάδα από τις ιταλικές αρχές, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Το αίτημα επικαλείται τις δικαστικές εκκρεμότητες του υποδίκου στη χώρα μας τόσο για τις πλημμεληματικές κατηγορίες της πλαστογραφίας και της αντιποίησης λειτουργήματος, όσο και τις υποθέσεις ναρκωτικών για τις οποίες κατηγορείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία".

    [09] Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "ανοιχτό είναι για την κυβέρνηση το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς από τον έλεγχο των χρηματιστηριακών συναλλαγών πρώην βουλευτών την περίοδο 1998-2000 προέκυψε ότι κέρδισαν πολλά δισεκατομμύρια δραχμές τη στιγμή που ένα εκατομμύριο και πλέον πολίτες έχασαν τις δικές τους περιουσίες".

    [10] Προσλήψεις πυροσβεστών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "στο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπεται η πρόσληψη περίπου 400 μόνιμων πυροσβεστών με στόχο τη μείωση των κενών οργανικών θέσεων, ενώ γίνονται ακόμη προσπάθειες προκειμένου αριθμός να αυξηθεί σε 1.500 θέσεις".

    [11] Το τροπάριο της Κασσιανής

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "σήμερα οι εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντες διαπλεκόμενοι και εμπλεκόμενοι της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Τόπου πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι η ώρα της αυτογνωσίας και της αυτοκριτικής και ας ακούσουν ως άλλες "Κασσιανές" το τροπάριό τους. Θα τους ωφελήσει πολύ. Θα διαπιστώσουν ότι όλα είναι σχετικά και εφήμερα. Η δύναμη δεν εξαρτάται από το χρήμα, όπως νομίζουν αλλά από την καθαρή συνείδηση και την καθαρή καρδιά. Ας συναισθανθούν το βάρος των πράξεών τους και των Ευθυνών τους, έτσι ίσως γίνουν καλύτεροι και κάνουν και καλό στους συνανθρώπους τους και στον τόπο".

    [12] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 2.271 υπαλλήλων, ενώ εγκρίθηκαν 1.267 νέες θέσεις.

    [13] Πασχαλινή αγορά

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "για κερδοσκοπία στην αγορά κρεάτων, κάνουν λόγο οι κρεοπώλες, οι οποίοι επισημαίνουν, ότι ούτε οι παραγωγοί ούτε οι έμποροι δεν κερδίζουν από την αγοραπωλησία ζώων, αλλά οι "λοιποί παράγοντες". Τρεισήμισι με τέσσερα ευρώ είναι η πραγματική τιμή πώλησης του εγχώριου αμνοεριφίου, ζωντανού, από τον κτηνοτρόφο - παραγωγό, ανάλογα με το βάρος και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωση η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών προκειμένου να αντικρούσει τον ισχυρισμό των κτηνοτρόφων ότι αγοράζουν τα αμνοερίφια προς τρία ευρώ το κιλό και τα πουλούν στον καταναλωτή προς 12 και 15 ευρώ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "η πασχαλινή αγορά βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Οι μεγάλες αυξήσεις στα εγχώρια προϊόντα υποχρεώνουν τους καταναλωτές να στραφούν στα αμνοερίφια εισαγωγής, αφού οι τιμές των λιγοστών ντόπιων έχουν εφέτος απογειωθεί. Το ντόπιο κατσικάκι έχει καταστεί είδος πολυτελείας. Η τιμή του στα συνοικιακά κρεοπωλεία "πετάει" στα 14 ευρώ το κιλό, ακριβότερο κατά 27% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στη Βαρβάκειο Αγορά οι αυξήσεις φθάνουν το 10%. "Αλμυρά" είναι και άλλα βασικά αγαθά του πασχαλινού τραπεζιού. Χαρακτηριστικά, οι ντομάτες ακρίβυναν κατά 80 λεπτά μέσα σε μία εβδομάδα, φθάνοντας τα 2,5 ευρώ στα συνοικιακά καταστήματα".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: Λύση τώρα ή φόροι μετά. Κρίσιμο δίλημμα για το ασφαλιστικό θέτει ο διοικητής της ΤτΕ.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Συνταγή με μέτρα-σοκ. Ανησυχεί και προειδοποιεί για την οικονομία ο διοικητής της ΤτΕ.

    ΚΕΡΔΟΣ: Προτάσεις σοκ από τον Ν. Γκαργκάνα.

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρά μηνύματα για εργασιακά, ασφαλιστικό.

    [15] Εκθεση Ν. Γκαργκάνα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "τη λήψη μέτρων για το ασφαλιστικό ταχύτατα, ώστε να μη χρειαστεί μακροπρόθεσμα να επιβληθούν επαχθείς αυξήσεις της φορολογίας και των εισφορών, ζήτησε χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας. Μία ημέρα πριν από την έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό, από τον οποίο θα απουσιάσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η Κεντρική Τράπεζα έστειλε σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, τονίζοντας ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να αναβάλει για άλλη μία φορά τη μεταρρύθμιση του συστήματος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 26 April 2005 - 19:58:13 UTC