Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/4/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κομισιόν-Πρόγραμμα Σταθερότητας
  • [04] Βασικός μέτοχος
  • [05] Τράπεζα της Ελλάδος- Νίκος Γκαργκάνας
  • [06] Εφορία-Πόθεν έσχες
  • [07] Πεντάγωνο
  • [08] Ομιλία Αλέκας Παπαρήγα
  • [09] Ανάπτυξη
  • [10] Μητροπολίτης Καλαβρύτων
  • [11] Έλεγχος στις εισαγωγές αμνοεριφίων
  • [12] Βουλή - Γ. Παπανδρέου
  • [13] Σύνδεσμος σούπερ-μάρκετ Ελλάδος
  • [14] Προσλήψεις εφέδρων στο στρατό
  • [15] ΛΑΦΚΑ
  • [16] Καταστάσεις ΙΚΑ - Εργολάβοι Ολυμπιακών έργων
  • [17] Συγκοινωνίες
  • [18] Εθελουσία έξοδος στις ΔΕΚΟ
  • [19] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [20] Κομισιόν-Πρόγραμμα σταθερότητας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/4/2005

    Η απάντηση της Κομισιόν για το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας, ο βασικός μέτοχος και η χθεσινή κόντρα στη Βουλή Γιώργου Αλογοσκούφη - Γιώργου Παπανδρέου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χρυσές ευκαιρίες για μικρομεσαίους. Αναπτυξιακό εργαλείο για τις επιχειρήσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Τσουνάμι" διώξεων σε 11 νομούς. Στο σκαμνί εισαγωγείς, έμποροι, υπεύθυνοι σφαγείων, κτηνίατροι κ.ά.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ο Γκαργκάνας ζητά λιτότητα. Ενώ στην Τράπεζα της Ελλάδος βασιλεύει η σπατάλη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διαθήκες για τον... Παράδεισο. Ποιες οδηγίες δίνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων στους "ώριμους ανθρώπους".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Με τόκο και εφάπαξ. Αναδρομικά σε 600.000 συνταξιούχους. Οι τελικές ρυθμίσεις για τον ΛΑΦΚΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Θριαμβολογούν γιατί ξέχασαν τις υποσχέσεις! Πρόγραμμα Σταθερότητας: Λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ζήτησε κ. Καραμανλή τις καταστάσεις του ΙΚΑ για το 2004. Για να μάθεις εσύ, ο εισαγγελέας και εμείς τα κορόιδα οι φορολογούμενοι πόσα δισ. έκλεψαν οι κλεφτοεργολάβοι των ολυμπιακών έργων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Η κωμωδία έγινε δράμα". Θεατρικό έργο η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ο κ. Γ. Παπανδρέου καταγγέλλει στη Βουλή τη Νέα Δημοκρατία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 30.000 έφεδροι με μισθό στο Στρατό. Το Νομοσχέδιο για την πρόσληψη εφέδρων υψηλής ετοιμότητας με πλήρεις αποδοχές στρατιωτικών.

    ΕΘΝΟΣ: Τορπίλισαν τη μείωση της θητείας. Θυσίασαν το εξάμηνο στον βωμό των πελατειακών σχέσεων. Επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί στο Πεντάγωνο ακυρώνουν εξαγγελίες της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα σταθερότητας για την οικονομία μας με την προτροπή της Κομισιόν: Σφίξτε τα ζωνάρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξένος στη χώρα του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Σκληρή γλώσσα από τον Γ. Αλογοσκούφη προς τον Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μανιφέστο κατά της διαπλοκής. Σκληρή απάντηση αλλά και παράθυρο συνεννόησης η επιστολή στην Ε.Ε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τα πρόσφατα και ...Νέα σκληρά μέτρα ζητάει η Ε.Ε.

    ΕΣΤΙΑ: Νοικοκύρεμα στις συγκοινωνίες. Τεράστιες ζημίες, παρά την επιχορήγηση.

    ESPRESSO: Στο σκαμνί η βιομηχανία της ομορφιάς. Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Λουκέτο σε 13 κέντρα αδυνατίσματος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κλίμα πόλωσης από το ΠΑΣΟΚ. Προκαλεί ο Γ. Παπανδρέου - Κυβέρνηση: "Σαν νεοφερμένος ομιλεί".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διώξεις για κύκλωμα "ελληνοποίησης"... εισαγόμενων αμνοεριφίων. Εμπλέκονται εισαγωγείς, χονδρέμποροι αλλά και κτηνίατροι.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πόθεν έσχες για όλους και αναδρομικά. Επιδρομή της Εφορίας στις δηλώσεις.

    Η ΝΙΚΗ: "Πράσινο φως" από Ε.Ε. για λιτότητα. Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Σταθερότητας από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αλέκα Παπαρήγα: Απόρριψη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ η επιλογή των εργαζομένων.

    TRAFFIC NEWS: Σκάβουν το λάκκο της Έλενας. Ποιοι θέλουν να κάνουν κακό στην Παπαρίζου.

    Η ΧΩΡΑ: Εθελουσία στον ΟΤΕ, πιλότος για όλες τις ΔΕΚΟ. Συζητούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου.

    City Press: Ζητούν συναίνεση για τριετή λιτότητα.

    Μetro: Ανάσα στην Αθήνα. Αλλά και προειδοποίηση της ΕΕ για νέα μέτρα, αν χρειαστεί.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λαίλαπα στην αγορά. Στα 92 λεπτά έφτασε η αμόλυβδη!

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Νέα κρούσματα κακοποίησης. Γονείς άλλων τεσσάρων μαθητών καταγγέλλουν τη δασκάλα που χτυπούσε ενδεκάχρονο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αβάσταχτη η ακρίβεια + η φορολογία.

    [03] Κομισιόν-Πρόγραμμα Σταθερότητας

    Η METRO γράφει ότι "ανάσα" πήρε η κυβέρνηση μετά το "πράσινο φως" που άναψε χθες η Κομισιόν στο αναθεωρημένο ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας. Σύμφωνα με την Κομισιόν, "η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από 3% το 2006", ωστόσο, σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζεται ότι ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού του 2006, προκειμένου το έλλειμμα της χώρας να περιοριστεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ".

    Η City Press σημειώνει ότι "καλή η κυβερνητική πολιτική, θα χρειαστούν όμως πρόσθετα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα. Αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι κυβερνητικές δεσμεύσεις έναντι των Βρυξελλών για ασφαλιστική μεταρρύθμιση, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, κατάργηση των προνομίων των συνδικαλιστικών "ρετιρέ" και σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις. Ο Καραμανλής αναλύει τα αρνητικά για την κυβέρνηση γκάλοπ και προβληματίζεται για τις επόμενες κινήσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα έδωσε ο επίτροπος Αλμούνια, αλλά η Επιτροπή την κάλεσε να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα "μόνιμου χαρακτήρα", επειδή βλέπει κινδύνους και για τα επόμενα χρόνια. Στη γραμμή Μητσοτάκη στη Βουλή ο υπ. Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι τα μέτρα είναι σωστά αλλά όχι επαρκή και ζήτησε τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ για τις "δύσκολες μεταρρυθμίσεις", εννοώντας προφανώς Ασφαλιστικό και Εργασιακό. Η κυβέρνηση διέγραψε ό,τι θετικότερο υπήρξε στη σύγχρονη ελληνική οικονομία, κατήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου. Η χώρα, είπε, έγινε "εθελοντικό πειραματόζωο".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους και την οικονομία προοιωνίζεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας που υπέβαλε η κυβέρνηση και ενέκρινε χθες η Κομισιόν. Ο υπ. Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης έσπευσε να... θριαμβολογήσει για την έγκριση του Προγράμματος επιχειρώντας να διασκεδάσει τους φόβους των πολιτών, που ενισχύονται μάλιστα από την έμμεση αναφορά της Κομισιόν ότι πιθανόν να χρειαστεί να ληφθούν, αργότερα, νέα και σκληρότερα μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος για τα δημόσια ελλείμματα. Χαρακτηριστικό του Προγράμματος Σταθερότητας είναι ότι διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες".

    Η Espresso επισημαίνει ότι "πράσινο φως" στο Πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 2005-2007 έδωσε η Κομισιόν, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα μέτρα που έχει λάβει η Αθήνα. Συζητήθηκε όμως και το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, σε περίπτωση που τα δημόσια έσοδα δεν πάνε καλά".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "το άλλοθι της κυβέρνησης για την επιβολή σκληρής λιτότητας αποτελεί η χθεσινή απόφαση της Κομισιόν, με την οποία εγκρίθηκε το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας. Η Κομισιόν εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Καραμανλή, δηλαδή την αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε ορισμένα προϊόντα, αλλά ευθέως επισημαίνει ότι θα ζητήσει πρόσθετα μέτρα το φθινόπωρο, στην περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί η αναγκαία μείωση του ελλείμματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "εγκρίθηκε χθες, όπως άλλωστε αναμενόταν, το Πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 2005-2007, με την Κομισιόν να υπογραμμίζει ότι "ίσως χρειαστεί η λήψη πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2006". Η "λήψη πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2006" σημαίνει ότι κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, το ερχόμενο φθινόπωρο, ίσως η κυβέρνηση χρειαστεί να επιβάλλει νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, ειδικά σε περίπτωση που τα δημόσια έσοδα δεν πάνε καλά ή σε περίπτωση που η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη".

    [04] Βασικός μέτοχος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "η επιστολή - απάντηση της κυβέρνησης προς την ΕΕ αναλύει το φαινόμενο της διαπλοκής και τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομική και πολιτική ζωή. Παράλληλα, υποδηλώνει την πλήρη επιμονή στις ελληνικές θέσεις για την υπεράσπιση του Συντάγματος, ενώ με διπλωματικό τρόπο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης".

    [05] Τράπεζα της Ελλάδος- Νίκος Γκαργκάνας

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "εκτός πραγματικότητας φαίνεται ότι ζει ο διοικητής της Τράπεζας Της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, ο οποίος συνεχίζει να πιέζει την κυβέρνηση να πάρει και νέα μέτρα και να επιβάλει και νέα λιτότητα αδιαφορώντας για το πως αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα οι πολίτες. Την ίδια ώρα ο κ. Γκαργκάνας αφήνει να εξελίσσεται στην Τράπεζα της Ελλάδος ένα όργιο σπατάλης ασύμβατο με την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων".

    [06] Εφορία-Πόθεν έσχες

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "ανοίγει όλες τις φορολογικές δηλώσεις η Εφορία και εξετάζει το πόθεν έσχες όσων τα τελευταία χρόνια αγόρασαν αυτοκίνητα, ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Ο έλεγχος θα επεκταθεί στα εισοδήματα του παρελθόντος, τα οποία οι φορολογούμενοι επικαλούνται προκειμένου να δικαιολογήσουν τις αγορές τους".

    [07] Πεντάγωνο

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ομοβροντία πυρών από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η ανακάλυψη του "από βορρά κινδύνου" για την επαναλειτουργία στρατοπέδων προς τακτοποίηση ημετέρων, είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της αμυντικής ισχύος της χώρας στα ανατολικά της σύνορα και καθιστά ανέφικτη την εξαγγελθείσα από τη ΝΔ μείωση της στρατιωτικής θητείας".

    [08] Ομιλία Αλέκας Παπαρήγα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "μία και μόνη επιλογή έχουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αν πιστεύουν τα δίκαια αιτήματά τους και θέλουν να ελπίζουν στην αποτελεσματικότητα της δράσης τους: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ανασύνταξη ενός μαζικού ενωτικού κινήματος, στηριγμένου στην κοινωνική συμμαχία, στην αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή στρατηγική να διεκδικήσουν τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους, να πολιτικοποιήσουν τους αγώνες τους. Αυτά υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χτες από τη Θεσσαλονίκη δίνοντας σαφή και αποστομωτική απάντηση στις δικομματικές σκιαμαχίες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ και βάζοντας μπροστά στους εργαζόμενους το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα".

    [09] Ανάπτυξη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις αναμένεται ότι θα δώσει η εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου (Ν.3299/04, ΦΕΚ 261 Α) στο πλαίσιο του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και να καταθέσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, αφού όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ολοκληρώθηκε η έκδοση των κανονιστικών αποφάσεων και ο νόμος τέθηκε σε ισχύ".

    [10] Μητροπολίτης Καλαβρύτων

    " Κάθε ώριμος άνθρωπος κατά αρχήν αλλά και γενικότερα κάθε άλλος ανεξαρτήτως της ηλικίας του, οφείλει να ετοιμάσει την Διαθήκην του". Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ παρουσιάζει σήμερα το ιδιότυπο φιλανθρωπικό δόγμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου.

    [11] Έλεγχος στις εισαγωγές αμνοεριφίων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "ασκήθηκαν χθες οι πρώτες διώξεις κατά εισαγωγέων, εμπόρων αλλά και κτηνιάτρων για την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων 750.000 αμνοεριφίων, με συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από τις εισαγγελικές αρχές 11 νομών της χώρας".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "ποινική δίωξη εις βάρος εισαγωγέων και χονδρεμπόρων ζώντων ζώων, αλλά και κτηνιάτρων, υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Καβάλας , που εμπλέκονται σε κύκλωμα πώλησης, στην ελληνική αγορά, εισαγόμενων αμνοεριφίων που χαρακτηρίζονταν ντόπια, άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καβάλας, Ευστράτιος Παπαθανασόπουλος".

    [12] Βουλή - Γ. Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι " 'Ξένος στη χώρα' του εμφανίσθηκε για άλλη μια φορά, χθες, (στη Βουλή αυτή τη φορά), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Ωσάν να βρέθηκε μόλις χθες στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε τις ευθύνες για όλα τα δεινά που μαστίζουν τον τόπο, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συμπλήρωσε μόλις ένα χρόνο στην εξουσία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "με τη μέθοδο των συνεχών αντεγκλήσεων και τη χρήση μιας ακραίας καταγγελτικής ρητορείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Άνδρα. Παπανδρέου καλλιεργεί συστηματικά πλέον ένα κλίμα πολιτικής πόλωσης στην υπόθεση της εθνικής οικονομίας. Χθες, στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να απαντήσει στις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης με μια έξαλλη ρητορεία, από την οποία απουσίαζαν όχι μόνο οι προτάσεις, αλλά και ο στοιχειώδης πολιτικός στοχασμός γύρω από τα οικονομικά της χώρας. Φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου έχει επιλέξει να αναπαράγει ύφος και 'επιχειρήματα' δυνάμεων της διαπλοκής. Και δεν συμφωνεί με συνεργάτες του, που συνιστούν τώρα την αναζήτηση συγκεκριμένων πολιτικό-οικονομικών προτάσεων, εκτιμώντας ότι 'σκληρή' αντιπολίτευση, στερούμενη θετικού λόγου, προδίδει πολιτική αδυναμία".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "με κωμωδία που εξελίχθηκε σε δράμα παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, χθες στη Βουλή, την οικονομική πολιτική. Ο κ. Παπανδρέου ενεκάλεσε την κυβέρνηση ότι "δένει τα χέρια της ελληνικής οικονομίας". "Η συνολική πολιτική σας είναι λανθασμένη και κοινωνικά ανάλγητη" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Κ. Καραμανλής "επαναλάμβανε ότι ο προϋπολογισμός θα εφαρμοσθεί ως έχει και ότι δεν θα υπάρξουν νέα φορολογικά βάρη και πράττει το αντίθετο" ".

    [13] Σύνδεσμος σούπερ-μάρκετ Ελλάδος

    Η TRAFFIC τονίζει ότι "τάσεις συμβιβασμού έδειξε ο Σύνδεσμος των σούπερ μάρκετ Ελλάδος, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσαν στους καταναλωτές οι δηλώσεις του Συνδέσμου, πως το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα καλυφθεί μέσω ανατιμήσεων προϊόντων".

    [14] Προσλήψεις εφέδρων στο στρατό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "στην τελική ευθεία μπήκε η σταδιακή πρόσληψη 30.000 ατόμων (1.100 φέτος, 2.200 το 2006) για το θεσμό των Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας, καθώς χθες κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο από το ΥΕΘΑ. Οι ΕΦΥΕΣ, οι οποίοι θα υπογράφουν συμβάσεις τριετούς διάρκειας και θα υπηρετούν για χρονικό διάστημα από έναν έως τέσσερις μήνες, θα έχουν αποδοχές ίδιες με αυτές των ομοιόβαθμών τους επαγγελματιών στρατιωτικών, ενώ θα εξακολουθούν να ασφαλίζονται στο φορέα ασφάλισης στον οποίο ανήκαν πριν από την ένταξή τους στο θεσμό".

    [15] ΛΑΦΚΑ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επισημαίνει ότι "εφάπαξ και με τόκο θα λάβουν οι περίπου 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ που δικαιούνται. Εντόκως, αλλά σε πέντε δόσεις, μέχρι και τον Ιούνιο του 2008, θα δοθούν στους υπόλοιπους 350.000 συνταξιούχους που δικαιούνται αναδρομικά από 400 μέχρι 5.000 ευρώ. Στη λύση αυτή κατέληξε η κυβέρνηση, επιζητώντας, όμως, και τη συναίνεση των συνταξιουχικών οργανώσεων".

    [16] Καταστάσεις ΙΚΑ - Εργολάβοι Ολυμπιακών έργων

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "είναι γνωστό ότι για να κατασκευαστεί ένα δημόσιο ή ιδιωτικό έργο, το 50% της αξίας του αφορά υλικά και το άλλο 50% εργατικά. Έχουν λοιπόν πληρώσει οι κλεφτοεργολάβοι του 2004, ΙΚΑ επί της αξίας του 50% των έργων; Ευκαιρία να στριμώξεις τα λαμόγια και να γεμίσουν με λεφτά τα ταμεία του ΙΚΑ και η εφορία θα βρει όλα τα ΕΙΚΟΝΙΚΑ τιμολόγια".

    [17] Συγκοινωνίες

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "μία από τις σημαντικές πηγές δημιουργίας δημοσίων ελλειμμάτων είναι οι αστικές συγκοινωνίες. Το έτος 2003, παρά την γενναία κρατική επιχορήγηση, οι τέσσερεις εταιρείες αστικών συγκοινωνιών (ΕΘΕΛ, Αττικό Μετρό, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ) ενέγραψαν ζημίες χρήσεως συνολικού ύψους 277 εκατομμυρίων ευρώ. Και παρά την διαγραφή παλαιοτέρων ζημιών, οι συσσωρευμένες ζημίες τους ανήλθαν σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι διεθνώς αποδεκτό ότι οι αστικές συγκοινωνίες είναι είδος επιδοτούμενο από το κράτος. Όμως αυτό πρέπει να γίνεται μέσα σε κάποια λογικά όρια. Και στην χώρα μας, οι επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών δεν εισπράττουν από τα εισιτήρια ούτε καν το μισό του κόστους λειτουργίας τους. Προτού λοιπόν αποφασισθή αύξησις των κομίστρων, η Κυβέρνησις πρέπει να προβή σε γενικό νοικοκύρεμα της διαχειρίσεως των δημοσίων αυτών επιχειρήσεων".

    [18] Εθελουσία έξοδος στις ΔΕΚΟ

    Η ΧΩΡΑ σχολιάζει ότι "στην τελική ευθεία εισέρχεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των υπηρετούντων σε όλες τις μεγάλες ΔΕΚΟ και κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες. Πιθανές οι εργασιακές και ασφαλιστικές αλλαγές από το 2006".

    [19] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανοίγουν τα μέτωπα. Δύσκολες μεταρρυθμίσεις με συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Γ. Αλογοσκούφης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ζητούν συναίνεση για ασφαλιστικό-εργασιακό. Ο Γ. Αλογοσκούφης άνοιξε (και) επίσημα το θέμα στη Βουλή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέο μπόνους στις επιχειρήσεις. Ικανοποιείται πάγιο αίτημα των εταιρειών.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έπαινοι από Κομισιόν για το πρόγραμμα σταθερότητας. Πανηγυρική η έγκριση, αλλά και συμβουλές με αιχμή τα διαρθρωτικά".

    [20] Κομισιόν-Πρόγραμμα σταθερότητας

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, χθες, το ελληνικό επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, ενώ η κυβέρνηση απέσπασε τα συγχαρητήρια του αρμόδιου επίτροπου Αλμούνια, της Eurostat και κρατών-μελών, για τις προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να επαναφέρει το δημόσιο έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ. Αν και η Επιτροπή διευκρίνισε ότι δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, κάλεσε την κυβέρνηση να βρίσκεται σε ετοιμότητα, διότι ίσως χρειαστεί η λήψη διαρθρωτικών μέτρων στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού του 2006".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 7 April 2005 - 21:35:23 UTC