Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οικονομία
  • [04] Υπόθεση Βαβύλη
  • [05] Μέτρα ανάσα για πολύτεκνους
  • [06] Αγορά ακινήτων
  • [07] ΔΕΚΟ
  • [08] Λογαριασμοί Κόκκαλη
  • [09] Ένοπλες Δυνάμεις
  • [10] Συνέντευξη Τύπου Αλέκας Παπαρήγα
  • [11] Ελληνοτουρκικά
  • [12] "Ολυμπιακά Ακίνητα"
  • [13] Προσλήψεις
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Κυβέρνηση-Μέτρα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/3/2005

    Τα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση και η υπόθεση Βαβύλη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευκαιρίες στέγης σε Αθήνα και 7 ακόμη πόλεις. Πού θα βρείτε φθηνό σπίτι σε 60 περιοχές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Να καταργηθεί η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τούρκικο ''πάρτι'' στο Αιγαίο ενώ η αεροπορία δεν έχει παραλάβει ακόμη τα Μιράζ 2000-5.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ηρωίνη-δώρο έταζε ο Βαβύλης. Κατάθεση-σοκ ξεσκεπάζει το ρόλο του Απόστολου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μέτρα-ανάσα για πολύτεκνους.

    Η ΑΥΓΗ: Εμπορικά κέντρα και φαγάδικα στα ολυμπιακά γήπεδα! 15 αθλητικά συγκροτήματα ιδιωτικοποιούνται.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άνοιξαν οι καυτοί λογαριασμοί Κόκκαλη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η ώρα του λογαριασμού ''πληρώνουμε τα λάθη τους''. Η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα τους νέους έμμεσους φόρους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πώς θα γίνουν 5.200 προσλήψεις σε Αεροπορία, Ναυτικό, Στρατό.

    ΕΘΝΟΣ: ΦΠΑ 19% προτείνει ο Γ. Αλογοσκούφης στην Κυβερνητική Επιτροπή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν ένα φυγόδικο για να κρατούν σε βαβυλωνεία "Αιχμαλωσία" Εκκλησία - Πολιτεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απόβλητα... χρυσάφι στις Ένοπλες Δυνάμεις

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις. Οι προκηρύξεις για 1.781 νέες θέσεις στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Από Ειρηναίο Ιούνιο - Δεκέμβριο 2004 για Μ. Grecia 9 επιταγές σε Βαβύλη και Σία.

    ΕΣΤΙΑ: Το κλίμα της οικονομίας. Συγκρατημένες προσδοκίες διαπιστώνει το ΙΟΒΕ.

    ESPRESSO: Ο Βαβύλης τα ναρκωτικά και οι πληροφοριοδότες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μείωση δαπανών και έμμεσοι φόροι. Αποφάσεις σήμερα από τον Κ. Καραμανλή και για ΔΕΚΟ, ΦΠΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Παραλειπόμενα'' της συνέντευξης Βαβύλη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πρόταση-σοκ για αύξηση του ΦΠΑ! Συζητά σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή.

    Η ΝΙΚΗ: Το σκληρό πρόσωπο της ΝΔ. Τελείωσε η πολιτική της ''ήπιας προσαρμογής".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα: Συσπείρωση και δράση ενάντια στη νέα αντιλαϊκή έφοδο.

    TRAFFIC NEWS: Πότε έρχεται η δεύτερη παρτίδα των αποκαλύψεων του Βαβύλη.

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις 5.800 οπλιτών.

    City Press: Σήμερα η πρώτη δόση των μέτρων.

    Μetro: Πακέτο αυξήσεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το κυκλοφοριακό ''πνίγει'' 11 πόλεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πλημμυρίζει από κρίση η Ελλάδα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Χωρίς συγκοινωνία. Είκοσι χιλιάδες κάτοικοι του Σοχού διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν.

    [03] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "δύο όψεις της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύει η τριμηνιαία έκθεσις του ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Αφ' ενός την αισιοδοξία που είχε δημιουργηθή κατά το α' εξάμηνο του 2004, μετά τις εκλογές και εν όψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Και αφ' ετέρου τις χαμηλές προσδοκίες που διαμορφώθηκαν μετά το β' εξάμηνο του 2004, οι οποίες συνεχίζονται και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "σε κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης αναμένεται να καταλήξει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Ηδη, σε μαραθώνιες συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου, καταρτίζεται σειρά μέτρων που αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση των βασικών κυβερνητικών επιλογών. Σύμφωνα με αυτές, πρέπει να επιτευχθεί ο διπλός στόχος αύξησης των φορολογικών εσόδων αλλά και περιορισμού των κρατικών δαπανών, τα ερχόμενα δύο χρόνια".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "με προγραφή στα λαϊκά εισοδήματα επιχειρείται να αντιμετωπισθεί η απογραφή των οικονομικών πεπραγμένων της διακυβέρνησης Καραμανλή. Ποιά μέτρα περιλαμβάνει το πακέτο Αλογοσκούφη για τη μείωση του ελλείμματος που συζητά σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή".

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "η ώρα του λογαριασμού έφθασε. Τα έκτακτα μέτρα για την οικονομία που επί μήνες διέψευσε σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση ανακοινώνονται σήμερα από τον υπουργό Οικονομίας. Τα νέα μέτρα που θα ληφθούν αναιρούν τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες -που καλούνται τώρα να πληρώσουν τα λάθη της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλει το ΠαΣοΚ- με το κόστος της δημοσιονομικής εξυγίανσης".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "πρόταση-σοκ για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ εισηγείται σήμερα το οικονομικό επιτελείο στην Κυβερνητική Επιτροπή, προκαλώντας χείμαρρο ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και μειώνοντας έτσι το πραγματικό εισόδημα. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης αυξήσεις σε τσιγάρα, ποτά και αντικειμενικές τιμές ακινήτων".

    Το METRO υποστηρίζει ότι "η ώρα των αποφάσεων έφτασε για την κυβέρνηση, καθώς σήμερα στο 'τραπέζι' της Κυβερνητικής Επιτροπής θα τεθούν οι εισηγήσεις του οικονομικού επιτελείου για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων ταμείων και τη μείωση του ελλείμματος, προκειμένου να υπάρξει η δημοσιονομική προσαρμογή που περιγράφεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Η CITY PRESS υπογραμμίζει ότι "η κυβερνητική Επιτροπή αποφασίζει σήμερα τη σταδιακή απομάκρυνση από την πολιτική της ήπιας προσαρμογής. Το ΙΟΒΕ προειδοποιεί για την πτώση των επενδύσεων και του αναπτυξιακού ρυθμού. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γκαργκάνας ζητεί με άρθρο του σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Ακριβότερα τα 'φθηνά' τσιγάρα, αυξήσεις στο ΦΠΑ και στις τιμές, ακριβότερα τα ποτά, ανεβαίνουν και τα διόδια".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "η ώρα του 'λογαριασμού' ήγγικεν. Και από τις περιγραφές των κυβερνώντων εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως η 'λυπητερή' της δημοσιονομικής απογραφής θα πλήξει, κατά κύριο λόγο, τους μη προνομιούχους. Μισθοσυντήρητους, χαμηλοσυνταξιούχους και αγρότες. Από το Ακρωτήρι Χανίων, ο πρωθυπουργός, μνημονεύοντας την ισχυρή πολιτική προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου, προανήγγειλε την 'αλλαγή ρότας' στην ασκούμενη οικονομική πολιτική -και όχι μόνο- προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για 'τις καινούργιες αλήθειες που προβάλλουν ξαφνικά πολύ σκληρά για όλους' ".

    [04] Υπόθεση Βαβύλη

    Η TRAFFIC γράφει ότι "ο Βαβύλης οπτικοποίησε ουσιαστικά τα όσα γνωρίζαμε με διάφορες διαρροές στον Τύπο τις τελευταίες 45 ημέρες, ενέπλεξε και άλλους ανθρώπους, και έστειλε μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες. Ο Βαβύλης δεν διευκρίνισε αν μία 'εθνική αποστολή', όπως χαρακτήρισε την κάθοδό του στα Ιεροσόλυμα, τη συζήτησε με πράκτορες της ΕΥΠ, αφού έπρεπε να 'μαζέψει την ομάδα του' και να βοηθήσει τον Ειρηναίο. Ηξερε τι ήθελε να πει και δεν άφηνε τον Μάκη να εκτρέψει τη συζήτηση από την κατεύθυνση που επιθυμούσε να ακολουθήσει".

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "όλα όσα ανέφερε για τον Αρχιεπίσκοπο ο Απόστολος Βαβύλης είναι ψευδή και δεν αγγίζουν τον Χριστόδουλο, ανέφεραν άνθρωποι του περιβάλλοντος του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας. "Ενοχος ένοχον ου ποιεί" έλεγαν επίσης κύκλοι της Αρχιεπισκοπής, εννοώντας με τρόπο σαφή ότι δεν είναι αξιόπιστος ένας άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί με όλα όσα κατηγορείται ο Απόστολος Βαβύλης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "επτά επιταγές του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προς τη "Magna Crecia" και άλλες δύο του Ειρηναίου προς τον Βαβύλη εξαργύρωσαν το σύστημα Βαβύλης-Τριανταφυλλακης και Σία, το β' εξάμηνο του 2004. Ο Βαβύλης εισέπραξε τις δύο τελευταίες επιταγές (αξίας 10.000 ευρώ η κάθε μία τον Δεκέμβριο, ως Αντώνης Αϊβαλιώτης. Οι έρευνες για ξέπλυμα χρήματος συνεχίζονται σε τράπεζα του Χολαργού και αλλού. Εντείνονται και οι έρευνες για εντοπισμό του Βαβύλη, ιδιαιτέρως στην Αττική".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ένας άνθρωπος έφερε τα πάνω κάτω στην Ελληνική Εκκλησία την Ελληνική Πολιτεία αλλά και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποιείται τεχνηέντως να πληγεί ο Αρχιεπίσκοπος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι καλοστημένο το σχέδιο και έχει σαφή στόχο να πληγούν θεσμοί και Υπηρεσίες στις οποίες ο Ελληνικός Λαός εναπόθετε τις ελπίδες του για την ασφάλειά του, την πνευματική του ισορροπία αλλά και τους καλούς χειρισμούς των διπλωματιών του πάνω στα Εθνικά μας θέματα. Για να γίνουμε πιο σαφείς. Ο εν λόγω φυγόδικος παρουσιάζεται σαν ειδικός απεσταλμένος του Αρχιεπισκόπου στα Ιεροσόλυμα για να παράσχει τις υπηρεσίες του στον Ειρηναίο. Σαν να μην είχε το Υπουργείο Εξωτερικών ικανούς διπλωμάτες να στείλει στα Ιεροσόλυμα για να στηρίξουν την όποια επιλογή για Πατριάρχη. Θέλουν να παρουσιάσουν τις Υπηρεσίες Ασφαλείας ανίκανες να τον εντοπίσουν ενώ ένας δημοσιογράφος το επιτυγχάνει άνετα. Κατάντησε λοιπόν Εκκλησία και πολιτεία να είναι σε Βαβυλώνεια "Αιχμαλωσία". Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ξεφτυλίζουν το ράσο το τιμημένο να δείχνουν να το φοράει για τις ανάγκες μιας συνέντευξης. Είναι αστεία πράγματα όσα είπε ο Βαβύλης 'περί Αρχιεπισκόπου' και 'περί Αρχηγού Αστυνομίας' όλοι του τηλεφωνούσαν και του έλεγαν 'έλα γρήγορα' ".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, απατεώνας με τα χίλια πρόσωπα, Απόστολος Βαβύλης, στην συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα 'Πρώτο θέμα' και στην τηλεοπτική εκπομπή 'Κίτρινος Τύπος' προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα γύρω από το πρόσωπό του. Ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης εμφανίζει τον εαυτό του ως θύμα 'σκευωρίας' ή 'συμπτώσεων'. Ντυμένος με άμφια, που του πήγε από την Αθήνα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, από την τρύπα, όπως αποκαλεί το κρησφύγετό του ο Βαβύλης, αρνήθηκε κάθε σχέση με την Μοσάντ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "ο Απ. Βαβύλης 'έταξε' δώρο ποσότητα ηρωίνης στο 'φίλο' του Δ. Μπαμπαλή, παγιδεύοντάς τον και οδηγώντας τον στη φυλακή και κατόπιν στο θάνατο. 'Αυτός με ξαναέριξε στα ναρκωτικά' έγραψε στον πατέρα του ο Μπαμπαλής λίγο πριν πεθάνει".

    [05] Μέτρα ανάσα για πολύτεκνους

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σχολιάζει ότι "τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολυτέκνων κάνει πράξη πρώτος ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, καθώς με βάση το νέο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου ευνοημένοι θα είναι οι δικαιούχοι με τρία ή περισσότερα παιδιά, οι οποίοι θα λάβουν αυξήσεις 5-13%. Ετσι, έγγαμος δικαιούχος με τρία παιδιά θα λάβει επιδότηση ενοικίου 2.160 ευρώ, ενώ με τέσσερα παιδιά η επιδότηση ανέρχεται σε 2.460 ευρώ. Στις επιδοτήσεις αυτές θα πρέπει να προστεθεί και η σημαντική αύξηση κατά 3,1% στα επιδόματα πολυτέκνων του ΟΓΑ, που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο της νέας εισοδηματικής πολιτικής".

    [06] Αγορά ακινήτων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "τεράστιες διαφοροποιήσεις στην αγορά ακινήτων σε όλη την Ελλάδα θα προκαλέσουν οι αλλαγές στη φορολόγηση ακινήτων, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το αργότερο στο τέλος του έτους. Αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες και επιβολή ΦΠΑ 18% στις νεόδμητες οικοδομές είναι οι δύο σημαντικότερες αλλαγές που υπολογίζεται ότι θα οδηγήσουν σε σημαντική άνοδο τις τιμές των ακινήτων ιδίως των καινούργιων. Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι οι επόμενοι μήνες είναι ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την αγορά σπιτιού σε προσιτές τιμές, αφού εκτιμάται πιθανή απογείωση των τιμών στα ακίνητα".

    [07] ΔΕΚΟ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι " υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ τάσσεται ο συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητος βουλευτής Στ. Μάνος, ο οποίος με πρόταση νόμου που κατέθεσε χθες στη Βουλή εισηγείται από την 1η Ιουλίου 2005 όλες οι συμβάσεις των νεοπροσλαμβανομένων στις επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα να διέπονται από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που ρυθμίζουν τις σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα".

    [08] Λογαριασμοί Κόκκαλη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "σεισμό πολλών Ρίχτερ αναμένεται να προκαλέσει το άνοιγμα των λογαριασμών του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, το οποίο είναι πλέον γεγονός. Όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από το άνοιγμα των λογαριασμών σε Ελβετικές τράπεζες, βρίσκονται ήδη στα χέρια των Ελληνικά αλλά και των Γερμανικών Αρχών που ερευνούν τις δραστηριότητες του κ. Κόκκαλη και οι εξελίξεις πλέον θα είναι ραγδαίες".

    [09] Ένοπλες Δυνάμεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τα...άπλυτα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ακόμη και στον τομέα διαχείρισης των αποβλήτων των Ενόπλων Δυνάμεων έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το ελληνικό Πεντάγωνο! Όπως προκύπτει η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επί ΠΑΣΟΚ προέβη στην απευθείας ανάθεση έργου σε ιδιωτικές εταιρείες επικαλούμενο το "απόρρητο" με κόστος περίπου 1,7 εκατ. ευρώ!".

    [10] Συνέντευξη Τύπου Αλέκας Παπαρήγα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "την επιτακτική και άμεση ανάγκη ενίσχυσης της οργανωμένης και συντονισμένης πάλης των εργαζομένων πάνω απ΄όλα της συσπείρωσης πάνω σ΄ένα ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο πάλης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, από το δικαίωμα στη δουλειά μέχρι το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και την αναψυχή και βέβαια στην ειρήνη, υπογράμμισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ".

    [11] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας οι Τούρκοι χθες όπου πόλη την ημέρα παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Έτσι πάνω από το αρχιπέλαγος είχαμε πολλές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη να προσπαθούν να διώχνουν τα αεροπλάνα των Τούρκων. Σαράντα μαχητικά αεροσκάφη έκαναν 25 παραβιάσεις και 16 παραβάσεις προκαλώντας μία εφιαλτική μέρα στους Έλληνες πιλότους".

    [12] "Ολυμπιακά Ακίνητα"

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι " νομοσχέδιο εμπορευματοποίησης και τσιμεντοποίησης των αθλητικών ολυμπιακών συγκροτημάτων. Μέσω της εταιρείας "Ολυμπιακά Ακίνητα" τα 15 συγκροτήματα μεταξύ των οποίων το Γουδί-που υποτίθεται πως θα γινόταν μητροπολιτικό πάρκο- το Ελληνικό οι παραλιακές εγκαταστάσεις στο Φάληρο στον Αγ. Κοσμά θα ιδιωτικοποιηθούν - θα μπαίνουμε δηλαδή με εισιτήριο- και θα γεμίσουν εμπορικές χρήσεις, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και χώρους ψυχαγωγίας".

    [13] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία των προσλήψεων για τρεις διαφορετικούς θεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα δώσει απασχόληση σε χιλιάδες νέους. Στο προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί η κάλυψη των 625 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών στο Πολεμικό Ναυτικό και θα ακολουθήσουν η πρόσληψη 1.550 ατόμων στην Πολεμική Αεροπορία τον Σεπτέμβριο και περίπου 3.000 ατόμων στο Στρατό Ξηράς λίγο μετά (σε όλες τις περιπτώσεις οι προκηρύξεις θα γίνουν 40 ημέρες νωρίτερα)".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "στην προκήρυξη κατάταξης 3.000 οπλιτών προχωρά άμεσα το ΓΕΣ, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες προκηρύξεις από ΓΕΝ και ΓΕΑ για πρόσληψη 1.250 και 1.550 αντίστοιχα επαγγελματιών. Σε εφαρμογή και το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης στους δήμους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "τρέχουν" οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 1.020 υπαλλήλων ενώ εγκρίθηκαν άλλες 761 νέες θέσεις στο δημόσιο τομέα".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Μέτρα...ισορροπίας. Σε αναζήτηση πρόσθετων εσόδων, η Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίζει σήμερα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πάγωμα" επενδύσεων προβλέπει η βιομηχανία. Δυσοίωνες εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ για ανάπτυξη και ανεργία το 2005".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Πακέτο μέτρων άμεσης απόδοσης. Σήμερα το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σήμερα οι αποφάσεις για αύξηση έμμεσων φόρων. Ανακοινώνεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης".

    [15] Κυβέρνηση-Μέτρα

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι " ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ως προς τα διορθωτικά μέτρα που θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν σήμερα από την κυβέρνηση, η οποία επιζητεί την ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη ταχύτερης δημοσιονομικής προσαρμογής και τη δέσμευση για ήπια δημοσιονομική προσαρμογή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 29 March 2005 - 22:05:14 UTC