Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οικονομία
  • [04] Νόμος για το "βασικό μέτοχο"
  • [05] Υπόθεση Απ. Βαβύλη
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [08] Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Δημόσιο έλλειμμα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/3/2005

    Η οικονομία της χώρας, ο νόμος για το "βασικό μέτοχο" και η υπόθεση του Απόστολου Βαβύλη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δωρεάν διακοπές για 320.000 δικαιούχους. Αλλά και για 80.000 αγρότες. Με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Και 8ήμερες κρουαζιέρες για 320.000 εργαζόμενους - συνταξιούχους! Δικαιούχοι Κοινωνικού Τουρισμού.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Διαλύει την Χρυσοπηγή. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κάνει το μεγάλο βήμα για την κάθαρση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πολιτικοί στα δίχτυα Βαβύλη. Συνέντευξη-πονοκέφαλος για τον Χριστόδουλο και το σύστημα εξουσίας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ανένδοτος ο Καραμανλής. Θα προασπιστώ το Σύνταγμα και το εθνικό συμφέρον. Παρά την οργανωμένη επίθεση των διαπλεκόμενων.

    Η ΑΥΓΗ: Σήμα κινδύνου για τους μικρομεσαίους. Αποκαλυπτική έρευνα του ΙΟΒΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άμεση προσφυγή σε εκλογές για τον βασικό μέτοχο. Για να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός, εάν θέλει δύο, τρεις νταβατζήδες ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να συνεχίσουν να ληστεύουν το δημόσιο χρήμα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αναστολή του νόμου προαγγέλλει ο κ. Καραμανλής. Ήρεμος και συμβιβαστικός χθες στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 5.317 προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους, οργανισμούς. Όλες οι νέες θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΕΘΝΟΣ: Αυξήσεις φωτιά. Πράσινο φως για άνοδο έως 200% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Προαναγγελία νέων φόρων από Καραμανλή στις Βρυξέλλες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από τα Λάβαρα το λάβαρο της κάθαρσης. Από τον Έβρο ο Αρχιεπίσκοπος αφού βοήθησε τους πλημμυροπαθείς, χωρίς ν΄αφήσει περιθώρια αμφιβολίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρόγραμμα-μαμούθ για κοινωνικό τουρισμό. Αφορά 320.000 δικαιούχους-συνταξιούχους, εργαζόμενους και άνεργους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρεαλισμός Καραμανλή. Σύνταγμα, εθνικό συμφέρον και διαφάνεια οι τρεις στόχοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βασικώς στα δυο στενά. Ο Καραμανλής παζαρεύει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

    ΕΣΤΙΑ: Η οικονομία μπορεί να διαπρέψη. Η Ελλάς διαθέτει ακαταμάχητα πλεονεκτήματα.

    ESPRESSO: Το "παλάτι" που φτιάχνει ο Νικόλαος στην Πλάκα. Πόσο θα κοστίσει και γιατί αποφάσισε να μείνει στην Αθήνα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καραμανλής: Άκαμπτοι κατά διαπλοκής. Μόνος υποστηρικτής της Κομισιόν για τον "βασικό" το ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Όχι αστεία με την οικονομία. Ικανοποίηση του Κ. Καραμανλή για το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έξω συμβιβασμός για τον "μέτοχο", αλλά μέσα... Κορώνες αντιευρωπαϊσμού στη Ν.Δ.

    Η ΝΙΚΗ: Επιδρομή με φόρους. Σκληρά μέτρα ανήγγειλε ο Καραμανλής από τις Βρυξέλλες.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Δείπνο" δικαστών για το βασικό μέτοχο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα σκληρά μέτρα για την "ανάπτυξη"... των κερδών. Σε κοινό αγώνα και απειθαρχία στις αποφάσεις της ΕΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία το ΚΚΕ.

    TRAFFIC NEWS: Καίει Χριστόδουλο, αστυνομικούς - πολιτικούς. Τι είπε στον Μάκη ο Βαβύλης.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοι τραβάνε το χαλί στον Καραμανλή. Παίζονται σικέ παιχνίδια από το περιβάλλον του Μαξίμου.

    City Press: Αυξήσεις σοκ στα διόδια.

    Μetro: Φούντωσαν τα σενάρια. Με αφορμή τον "βασικό μέτοχο" θυμήθηκαν τις πρόωρες εκλογές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παίρνει φωτιά η κτηματαγορά. Στα ύψη μεταβιβάσεις και συμβόλαια.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Μαϊμού" ...βιολογικά προϊόντα. Με φυτοφάρμακα και χωρίς την απαραίτητη σήμανση κυκλοφορούν στην αγορά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ευνοημένη και η Ελλάδα. Από τη διεύρυνση του χρόνου του Συμφώνου Σταθερότητας. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    [03] Οικονομία

    Η CITY PRESS γράφει ότι "ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς αποφάσισε αυξήσεις της τάξης του 40% χωρίς να υπάρχουν σύγχρονοι δρόμοι. Η κυβέρνηση θεωρεί "λογικές" τις αυξήσεις με βάση τον πληθωρισμό. Θα ισχύσουν από τις 10 Απριλίου. Στόχος είναι να διευκολυνθούν χρηματοοικονομικά οι ιδιώτες στους οποίους θα παραχωρηθούν οι υπό κατασκευήν αυτοκινητόδρομοι. Απόλυτα διαπλεκόμενη η συμπεριφορά της αντιδιαπλεκόμενης κυβέρνησης, η οποία εξυπηρετεί συγκεκριμένους εργολάβους σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται στην πράξη παράγοντας δημιουργίας νέων πληθωριστικών πιέσεων, ιδιαίτερα σε βάρος των μη προνομιούχων".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "με τη φράση "είναι φυσικό το υπουργείο Οικονομικών να είναι σ΄ένα διαρκή προβληματισμό, πώς από τη μια θα μειώσει τη δημόσια σπατάλη και πώς από την άλλη θα διευρύνει τη φορολογική βάση", ο πρωθυπουργός ακύρωσε χθες από τις Βρυξέλλες μία ακόμη προεκλογική δέσμευση της ΝΔ: τη μη επιβολής νέων και περισσότερων φόρων. Πέραν του αντιλαϊκού χαρακτήρα των επικείμενων μέτρων, ο τόπος που επέλεξε ο Κ. Καραμανλής να επαληθεύσει τις εγχώριες "Κασσάνδρες" περιέχει και ένα μήνυμα ιδιαίτερης συμβολικής αξίας, αφού στη Βελγική πρωτεύουσα η κυβέρνησή του επένδυσε τις φρούδες προσδοκίες της δημοσιονομικής απογραφής".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "το μεγάλο πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας είναι το μικρό μέγεθός της. Όπως κατέδειξαν τα τελευταία στοιχεία της Eurostat η χώρα μας παράγει μόλις το 1,6% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Το συνολικό ΑΕΠ των 25 κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ανέρχεται σε 10 τρισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ το ΑΕΠ της Ελλάδος είναι μόλις 165 δισεκατομμύρια ευρώ. Με την κατάλληλη πολιτική λοιπόν, η ελληνική οικονομία μπορεί να διαπρέψη. Χώρες όπως η Γερμανία, η οποία παράγει περίπου το 1/5 του ευρωπαϊκού ΑΕΠ είναι πολύ δύσκολο να αυξήσουν σημαντικά το μερίδιό τους στην ευρωπαϊκή οικονομία. Αντίθετα, μικρές χώρες όπως η Ελλάδος μπορούν μέσα σε σχετικώς λίγο χρόνο να το αυξήσουν σημαντικά και να αλλάξουν άρδην την θέση τους στην ευρωπαϊκή οικονομία".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "την άποψη ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι "πολύ σοβαρή και το θέμα δεν είναι εάν αποκαλύπτεται μια πραγματικότητα, αλλά πως φθάσαμε εκεί" δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, υπεραμυνόμενος της απογραφής. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι " σε συρρίκνωση οδηγούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον εντεινόμενο εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό, ενώ αντιμετωπίζουν την πολυετή κρατική αδιαφορία (ούτε από το Γ΄ΚΠΣ βρήκαν επιχορηγήσεις)".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "στις Συμπληγάδες της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης εφαρμογής της "Στρατηγικής της Λισαβόνας" του "Συμφώνου Σταθερότητας" και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, θα συνθλίβονται τα επόμενα χρόνια οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των λαών της ΕΕ. Αυτά αποφάσισαν οι 25 ηγέτες της ΕΕ στην Εαρινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και καταγράφονται στο κείμενο συμπερασμάτων".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "προχθές ο κ. Αντώναρος "άδειασε" τον υφυπουργό οικονομικών Π. Δούκα αναφορικά με τις επικείμενες αυξήσεις σε τσιγάρα, ποτά και καύσιμα. Χθες ο κ. Καραμανλής "άδειασε " τον κ. Αντώναρο ανακοινώνοντας μέτρα "για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης". Ένα είναι βέβαιο. Όλοι μαζί αδειάζουν την τσέπη των καταναλωτών για να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία. Η "απογραφή" ενός έτους κυβερνητικής διαχείρισης καταλήγει σε "προγραφή" για τα λαϊκά εισοδήματα".

    [04] Νόμος για το "βασικό μέτοχο"

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ο πρωθυπουργός βρίσκεται στα δύο στενά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα του βασικού μετόχου. Από τη μια δηλώνει ότι "θέλουμε να βρούμε σημείο συμφωνίας", προσπαθώντας να διαλεγεί, ώστε να κερδίσει χρόνο. Από την άλλη έχει να αντιμετωπίσει και στελέχη της παράταξής του, που είτε προβάλλουν ακραίες απόψεις είτε προτείνουν ρεαλιστική τακτική απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντως, η επιστολή του επιτρόπου Μακγκρίβι αποτελεί καταπέλτη για την Ελλάδα και προδικάζει δυσάρεστες εξελίξεις. Να αποσυρθεί ο νόμος και να γίνει συζήτηση στη Βουλή, ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "συμβιβασμό για τον βασικό μέτοχο επιδιώκει ο Πρωθυπουργός, την ίδια ώρα όμως η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες προκαλεί αντιευρωπαϊκές κορώνες από κορυφαία στελέχη και βουλευτές της ΝΔ".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "ανένδοτος στην προσπάθειά του για προάσπιση του ελληνικού Συντάγματος και του εθνικού συμφέροντος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη. Παρά τη λυσσώδη επίθεση που δέχεται από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, ο Κ. Καραμανλής τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνησή του δεν διαπραγματεύεται το εθνικό συμφέρον και το ελληνικό Σύνταγμα. Άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι πιθανόν να οδηγηθεί σε τροποποίηση του νόμου για το βασικό μέτοχο, προκειμένου αυτός να εναρμονιστεί με το κοινοτικό δίκαιο".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "αποφασισμένος να κερδίσει τον πόλεμο κατά της διαπλοκής ο Κ. Καραμανλής. Άγριο παρασκήνιο και δόλιες μεθοδεύσεις κατά του πρωθυπουργού από το περιβάλλον του".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "κλίμα πρόωρων εκλογών διαμορφώνεται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του βασικού μετόχου και την σκληρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία απειλεί με διακοπή των χρηματοδοτήσεων, αν δεν αλλάξει ο επίμαχος νόμος. Ο Πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "την πρόθεσή του να τροποποιήσει τον νόμο περί βασικού μετόχου και να αναστείλει την εφαρμογή του πέραν της 14ης Ιουνίου, οπότε και αρχίζει η εφαρμογή του, προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής από τις Βρυξέλλες. Ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη βελγική πρωτεύουσα, ήταν συμβιβαστικός, λέγοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται ώστε να βρεθεί "κοινός τόπος" με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αποφευχθεί η αναστολή των κοινοτικών επιδοτήσεων. Ο κ. Καραμανλής απέκλεισε κάθε πιθανότητα να ακολουθήσει γραμμή σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες και καταδίκασε ευθέως τις φωνές και τις εκδηλώσεις "ευρωσκεπτικισμού" που πληθαίνουν στη ΝΔ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "με μια καθαρή πολιτική τοποθέτησή του στο ζήτημα του "βασικού μετόχου", ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε χθες στην "άκαμπτη πολιτική βούληση της κυβέρνησης να παραμείνει ασυμβίβαστη" στην προσπάθειά της να αγωνισθεί υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαπλοκής. Υπογράμμισε επίσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ότι έχει εγερθεί ζήτημα υπεράσπισης του ελληνικού Συντάγματος στην ΕΕ".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει μάχη στις Βρυξέλλες για το Σύνταγμα, έχει να αντιμετωπίσει κι άλλα "πλοκάμια" στο δύσκολο εγχείρημά της να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Σε έντονες διαβουλεύσεις, κατά ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκονται ορισμένα από τα μέλη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας για τη θέση που θα διατυπώσουν στην πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης του "βασικού μετόχου" Χρήστου Ράμμου. Ο Σύμβουλος Επικρατείας έχει προτείνει να σταλεί υποχρεωτικά ερώτημα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για το αν είναι συμβατό το άρθρο 14 του Συντάγματος με το κοινοτικό δίκαιο. Ακούγονται σημεία και τέρατα, ακόμη και ότι γίνονται συνάξεις, η τελευταία μάλιστα σε σπίτι ανωτάτου δικαστικού στα νότια προάστια. Παρατηρείται έτσι το παράδοξο οι "διασκέψεις" να μεταφέρονται και εκτός του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να "πεισθούν" ορισμένα μέλη για τη στάση που θα τηρήσουν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "σε μια νέα φάση διαπραγμάτευσης μπαίνει ο νόμος για το "βασικό μέτοχο" μετά την επιστολή Μακ Κρίβι στην ελληνική κυβέρνηση. Το πλαίσιο των ελληνικών προτεραιοτήτων περιέγραψε χθες από τις Βρυξέλλες ο κ. Καραμανλής".

    Η Metro τονίζει ότι "σύγκρουση μέχρις εσχάτων προοιωνίζεται η τελευταία πολιτική διαμάχη με επίκεντρο τη διαφάνεια και ειδικότερα τον νόμο περί "βασικού μετόχου" για τον οποίο ορισμένοι κύκλοι φτάνουν στο σημείο να εγείρουν ακόμα και ζήτημα πρόωρων εκλογών. Τα τελευταία 24ωρα, η αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων για το ζήτημα αυτό έχει κλιμακωθεί, με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται πάντως μόνο του πολιτικά, καθώς ΣΥΝ και ΚΚΕ στηρίζουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τη δυναμική του ελληνικού Συντάγματος έναντι του κοινοτικού Δικαίου".

    [05] Υπόθεση Απ. Βαβύλη

    H ESPRESSO γράφει ότι "μια επιστολή κρατουμένου που παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Γλυνό ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια το εφιαλτικό σενάριο να είναι αναμεμιγμένοι στην "17Ν" και ποινικοί κακοποιοί ενώ σε αυτή εμφανίζεται και ο φαντομάς Απόστολος Βαβύλης ως εκτελεστής. Η επιστολή όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκτός από τον συγκεκριμένο βουλευτή έχει σταλεί και στον τέως υπουργό επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Στέλιο Παπαθεμελή και εάν όσα καταγγέλλει ο κρατούμενος είναι αληθή τότε ανοίγει ένας νέος κύκλος για μια υπόθεση που φαινομενικά είχε κλείσει".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας, ακόμη και Ιντερπόλ το κατάφερε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό πως άνθρωποι του περιβάλλοντός του λένε πως μόνο χθες υπήρξε μια τετράωρη συνάντηση σε χώρους που υποδείκνυε ο Βαβύλης, που όπως λέγεται έπαιρνε τα μέτρα του για να μη συλληφθεί. Ο Τριανταφυλλόπουλος βέβαια, και καλά κάνει, κρατάει το στόμα του κλειστό. Ωστόσο, δεν λείπουν οι διαρροές από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο δημοσιογράφο για τα όσα είπε ο Βαβύλης. Οι κύκλοι αυτοί μάλιστα ισχυρίζονται πως με τα όσα αποκαλύπτει ο Βαβύλης για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο "από το βράδυ της Κυριακής, αν δεν βρει άλλη χώρα να φύγει, καλό θα είναι να αρχίζει να ξυρίζεται".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "ο περισσότερο καταζητούμενος άνθρωπος στην Ελλάδα εμπλέκει τώρα και πολιτικούς στην πολυποίκιλη δράστη του. Εν αγνοία τους, όπως παραδέχεται σε συνέντευξή του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, συνομίλησαν μαζί του, αφού είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία που του έδινε η γνωριμία του με τον κ. Χριστόδουλο".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "ανοιχτές" για αυτή την εβδομάδα είναι 2.017 θέσεις μόνιμου , εποχικού προσωπικού καθώς και προσωπικού υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης. Οι φορείς του Δημοσίου έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προκήρυξης θέσεων μόνιμου προσωπικού, ενώ στην παρούσα φάση εκατοντάδες προσλήψεις εποχικού προσωπικού τρέχουν σε διάφορες υπηρεσίες".

    [07] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "από την ακριτική Θράκη και συγκεκριμένα από τα Λάβαρα του Έβρου όπου βρέθηκε κοντά στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες ύψωσε το Λάβαρο της Κάθαρσης της Εκκλησίας. Διαβεβαίωσε τους απλούς αλλά γενναίους αυτούς βιγλάτορες τους οποίους και βοήθησε υλικά, ότι μέσα από αυτήν τη δοκιμασία θα βγούμε ενισχυμένοι, ανανεωμένοι, με μεγαλύτερη ταπείνωση από αυτήν που είχαμε, αναφερόμενος στην κρίση στην Εκκλησία. Ο κ. Χριστόδουλος μίλησε σε τοπικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής, στη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "η αυτοκάθαρση στην εκκλησία θα προχωρήσει σε βάθος έστω κι αν χρειαστεί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος να "θυσιάσει" την εκκλησιαστική του μήτρα. Έγκυρες πληροφορίες από το περιβάλλον της αρχιεπισκοπής αναφέρουν ότι ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας σχεδιάζει την διάλυση της αδελφότητας, της Χρυσοπηγής, προκειμένου να αφαιρέσει από τους επικριτές του το επιχείρημα, ότι ο ίδιος βρίσκεται πίσω από τα προβλήματα που δημιουργεί στην εκκλησία η αδελφότητα".

    [08] Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "διακοπές εν πλω, για πρώτη φορά, με 8ήμερες κρουαζιέρες στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν φέτος οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού του οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το νέο πρόγραμμα αφορά 320.000 άτομα (εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους) ενώ παράλληλα λαμβάνεται ειδική μέριμνα και για τους αγρότες, καθώς μέσω της Αγροτικής Εστίας (του... αδελφού της Εργατικής Εστίας οργανισμού του ΟΓΑ) φέτος 80.000 αγρότες εντάσσονται στο πακέτο των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "τη Δευτέρα 28 του μήνα αρχίζει η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και η ταυτόχρονη χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "ξεκινάει από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου η απογραφή και ταυτόχρονη χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού στους δικαιούχους των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για το 2005. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Οργανισμού καθημερινά από 8 πμ έως 6 μμ αλλά και σε συγκεκριμένα ΚΕΠ από 8 μμ έως 2 μμ. Φέτος για πρώτη φορά δικαιούχοι των παροχών του ΟΕΕ είναι οι μακροχρόνια άνεργοι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ και άγαμες μητέρες χωρίς όριο εισοδήματος".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Βασικό... αδιέξοδο! Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής και αναστολής του νόμου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καταιγίδα φόρων με σφραγίδα Καραμανλή. "Πράσινο φως" για έκτακτα μέτρα άμεσης απόδοσης εσόδων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τρόπους απεμπλοκής ψάχνει ο Κ. Καραμανλής. Γ. Παπανδρέου: "Πάρτε τώρα πίσω το νόμο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στόχος το έλλειμμα και με το "χαλαρό" Σύμφωνο. Δεν απέκλεισε τη λήψη διορθωτικών μέτρων ο πρωθυπουργός".

    [10] Δημόσιο έλλειμμα

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους της χώρας αποσαφήνισε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής των οικονομικών που αποκλίνουν από τα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 24 March 2005 - 14:06:20 UTC