Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου
  • [04] Νόμος για το "βασικό μέτοχο"
  • [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [06] Εθνικά θέματα
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] Σπατάλη στο ΥΠΕΞ
  • [09] Προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων
  • [10] Διαπλοκή
  • [11] Υπόθεση Βαβύλη
  • [12] Ακίνητα
  • [13] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [14] Οικονομία Ευρώπης
  • [15] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [16] Αποκαλύψεις στη Βουλή για εκμετάλλευση ναρκομανών
  • [17] Κυβέρνηση
  • [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [19] Έλλειμμα του ΑΕΠ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/3/2005

    Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ο νόμος για το " βασικό μέτοχο" και οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις 3 προγράμματα 120 εκ. ευρώ. Για γυναίκες, νέους και μικρές επιχειρήσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΠΑΜΕ εναντίον ΓΣΕΕ. Τα παρατράγουδα της χθεσινής -όχι εντυπωσιακής- απεργίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ταρίφα 2.000 ευρώ το μήνα για απεξάρτηση. Αποκαλύψεις στη Βουλή για την εκμετάλλευση των ναρκομανών.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Υπουργοί στο σκαμνί. Στη Βουλή το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

    Η ΑΥΓΗ: Απεργιακό βάπτισμα. Μεγάλη ανταπόκριση χθες στο κάλεσμα ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γίναμε νούμερο Γιωργάκη. Τα παλικάρια του ΠΑΣΟΚ που τρώγανε σίδερα πού κρύβονται; Δεν βλέπουν ότι η Παράταξη βαράει διάλυση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δήλωση μετανοίας με υποσχέσεις στις Βρυξέλλες. Και τροποποίηση του Συντάγματος το 2006. Η κυβέρνηση μεθοδεύει την αλλαγή του νόμου για τον βασικό μέτοχο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλάζουν όλα για ημιυπαίθριους και βοηθητικούς χώρους. Ακίνητα: Στο στόχαστρο της εφορίας η αλλαγή χρήσης.

    ΕΘΝΟΣ: Το πρώτο μήνυμα για ανεργία, ακρίβεια, μισθούς, συντάξεις, ωράριο, ασφαλιστικό. Αφύπνισε το συνδικαλιστικό κίνημα η πολιτική της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερα το απόγευμα, ημέρα των Α΄Χαιρετισμών, η Δ.Ι.Σ. μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για να συγχαρεί τον νέο Πρόεδρο και Εν ονόματι του Θεού και του λαού η συνάντηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ξυπνητήρι" στη Βουλή. Για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Από την επιστολή του αντεισαγγελέα εφετών Δημητρίου Παπαγγελόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυτοψία της εφορίας στα "ημιυπαίθρια". Ακίνητα: Εντολή για ελέγχους όταν γίνονται μεταβιβάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βήματα βελτίωσης στην Ελλάδα βλέπει η Διεθνής Διαφάνεια, αλλά... Βασικώς... εργολάβοι.

    ΕΣΤΙΑ: Το ακριβό ευρώ γονατίζει την Ευρώπη. Από την καθιέρωσή του ανατιμήθηκε 50% έναντι του δολαρίου.

    ESPRESSO: Οι αυθαιρεσίες των ισχυρών στην παραλιακή. Ένα χρόνο μετά την υπόθεση Σταθέα οι μπουλντόζες έμειναν αδρανείς...

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στη Βουλή πάλι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Για πολιτικές ευθύνες στη ΔΕΚΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Παραίνεση" προς την Άγκυρα. Κ. Καραμανλής: Να αποδείξει η Τουρκία ότι προτίθεται να προσαρμοσθεί.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ευρωκεραμίδες για την κυβέρνηση. Πήγαν περίπατο οι διαβεβαιώσεις.

    Η ΝΙΚΗ: Ονομαστικοποίηση ευθυνών. Όπισθεν από την κυβέρνηση για το βασικό μέτοχο.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Χορός εκατ. ευρώ στο ΥΠΕΞ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επιτυχία σημείωσε η πανεργατική πανελλαδική απεργία. Μήνυμα αντίστασης και προοπτικής.

    TRAFFIC NEWS: "Αίμα" και βία στο στούντιο του Καμπούρη. Νέα ήθη στην τηλεόραση. Μετά τις καρεκλιές... τα μαλλιοτραβήγματα.

    Η ΧΩΡΑ: 53 περιοχές στο σχέδιο πόλης. Προχωρούν αμέσως οι εντάξεις χιλιάδων αυθαιρέτων.

    City Press: Βασικό... πρόβλημα στην κυβέρνηση. Αναπόφευκτη πλέον η αλλαγή του νόμου για το βασικό μέτοχο, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Metro: Εξελίξεις στα εθνικά. Σε πρώτο πλάνο Κυπριακό, Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αγορά: θηλιά παρεμπόριο-ωράριο. Αδιέξοδο για πολλές εμπορικές επιχειρήσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μετά τη χθεσινή γενική απεργία. Έρχονται και άλλες αντιδράσεις. Αν δεν επέμβει ο πρωθυπουργός.

    [03] Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ανοίγει εκ νέου στη Βουλή το θέμα της διερεύνησης ενδεχόμενων πολιτικών ευθυνών για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, αυτή τη φορά σε σχέση με τις συναλλακτικές δραστηριότητες της ΔΕΚΑ ΑΕ κατά την περίοδο μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000. Την εξέλιξη αυτή δρομολογεί η διαβίβαση στο Κοινοβούλιο, μέσω του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, της αναφοράς του 9ου ειδικού ανακριτή μετά το τέλος της κύριας ανάκρισης, που διενεργήθηκε για απιστία εις βάρος του Δημοσίου, από την οποία η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 50 εκατομμυρίων δραχμών, για άμεση συνέργεια σε αυτήν κατ' εξακολούθησιν και για πράξεις συμμετόχων, που τελέστηκαν ως τις 9 Απριλίου 2000".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "στο "σκαμνί" της Βουλής πρόκειται να καθίσουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη (Χριστοδουλάκης-Φλωρίδης) ώστε να λογοδοτήσουν για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών απέστειλε στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση της ΔΕΚΑ, που αφορά το χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές του 2000".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "συμπληρώνονται σχεδόν 5 χρόνια από την αλήστου μνήμης περίοδο, όπου η κρατική ΔΕΚΑ ΑΕ λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές του 2000, έπαιξε τα άθλια πολιτικο-οικονομικά της παιχνίδια στο Χρηματιστήριο, υπό τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους, πιστεύοντας στα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" των κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι προεξάρχοντος του τότε υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη είχαν αναλάβει να στηρίξουν προεκλογικά τον δείκτη του Χρηματιστηρίου, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει λίγες εβδομάδες μετά, έστω και οριακά (για μόλις 70.000 ψήφους διαφορά) τις εθνικές εκλογές".

    [04] Νόμος για το "βασικό μέτοχο"

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "μετά από μία περίοδο αντιφάσεων και διαρκών προσπαθειών να κερδηθεί χρόνος πριν αναγκαστεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις του νόμου για τον βασικό μέτοχο που αντιβαίνουν στην κοινοτική νομοθεσία, η κυβέρνηση ομολογεί την αδυναμία της να στηρίξει, πολιτικά και νομικά την επιχειρηματολογία περί...υπεροχής του Συντάγματος έναντι του κοινοτικού δικαίου και ανακρούει πρύμναν. Έτσι υπό τον φόβο της εκκίνησης διαδικασίας παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά τις προειδοποιήσεις και του ίδιου του προέδρου της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο ουσιαστικών αλλαγών στο συγκεκριμένο νόμο με προοπτική τροποποίησης και της ίδιας της συνταγματικής ρύθμισης πάνω στην οποία βασίστηκαν οι εκτελεστικοί νόμοι".

    H CITY PRESS αναφέρει ότι "αναπόφευκτη πλέον η αλλαγή του νόμου για το βασικό μέτοχο υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου και το ασυμβίβαστο συγγενικών προσώπων φαίνεται να εγκαταλείπονται. Δυσαρέσκεια Καραμανλή με Παυλόπουλο, Ρουσόπουλο και όσους τον εγκλώβισαν σε έναν προβληματικό νόμο. Τη Δευτέρα η κρίσιμη συνάντηση Παυλόπουλου με τον αρμόδιο επίτροπο, από την Τρίτη νέος γύρος εξελίξεων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "σε δήλωση μετανοίας για τον νόμο περί βασικού μετόχου αναγκάστηκε να προβεί στην ουσία η κυβέρνηση και να ομολογήσει και επισήμως πλέον ότι ο νόμος βρίσκεται υπό αίρεσιν. Την αλλαγή του ζήτησε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ. Μπαρόζο από τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή την περασμένη Τετάρτη στις Βρυξέλλες αίτημα το οποίο απεδέχθη ο έλληνας πρωθυπουργός. Την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει η δέσμευσή της να προβεί σε συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου ο νόμος να αλλάξει ριζικά και ζητεί διακομματική συναίνεση γι αυτό".

    [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "αντιμέτωπη με την πρώτη απεργία επί των ημερών της διακυβέρνησής της βρέθηκε χθες η κυβέρνηση Καραμανλή. Η απεργία είχε επιτυχία όχι μόνο στις ΔΕΚΟ (όπου η συμμετοχή έφθασε το 75%), αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό από το παρελθόν και στον ιδιωτικό τομέα. Χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως. Οι εργαζόμενοι έστειλαν προειδοποίηση στην κυβέρνηση, αλλά και την εργοδοσία, ότι δεν θα ανεχθούν τις ρυθμίσεις για το ωράριο, τη λιτότητα και την πολιτική που δεν αντιμετωπίζει την ανεργία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "σήμερα, οι δρόμοι μάς οδηγούν στις 7μμ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πραγματοποιείται το αντιπολεμικό συλλαλητήριο και η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την ιμπεριαλιστική εισβολή και κατοχή στο Ιράκ και 6 χρόνων από την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία. Κεντρικό σύνθημα θα είναι: "Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση έστειλε χθες το συνδικαλιστικό κίνημα, που διοργάνωσε μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Πάνω από 10.000 άτομα έδωσαν το "παρών" στις δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, ενώ σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "με χωριστή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) πήρε μέρος στις χθεσινές κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων κατά της ακρίβειας, της φτώχειας, των απολύσεων και της ανεργίας καταγγέλλοντας παράλληλα δια του εκπροσώπου του κ. Γιώργου Μαυρίκου την "πράσινη" ΓΣΕΕ του κ. Πολυζωγόπουλου ότι ευθύνεται, μεταξύ των άλλων, και για τα 572 ευρώ του σημερινού βασικού μισθού των εργαζομένων".

    [06] Εθνικά θέματα

    O γράφει ότι "εντείνει την κινητικότητά της στο πεδίο των εθνικών θεμάτων η κυβέρνηση, κρίνοντας ότι η χρονική συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από το διεθνές ενδιαφέρον για σειρά θεμάτων που αφορούν άμεσα τη χώρα μας, είναι κατάλληλη για την οριστική αντιμετώπισή τους. Το τελευταίο διάστημα, η πεποίθηση αυτή είναι διάχυτη στο διπλωματικό επιτελείο, ενώ η κυβέρνηση "ανεβάζει" τις διεθνείς επαφές και σχέσεις της, θέτοντάς τις σε θέση προτεραιότητας στην ατζέντα της".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "να αποδείξει ότι προτίθεται να προσαρμοσθεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο κάλεσε την Τουρκία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έπειτα από τη συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. "Ευελπιστούμε ότι η τουρκική κυβέρνηση τάχιστα θα προβεί σε όλες τις ενέργειες εκείνες, που θα της επιτρέψουν να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και βάσει του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας που συνυπέγραψε" πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός".

    [07] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "σε μια περίοδο κατά την οποία το βαρύ πυροβολικό της Δημοκρατικής Παράταξης θα έπρεπε να βρίσκεται σε διάταξη μάχης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ευνούχισε στην κυριολεξία το στελεχιακό δυναμικό και παρέδωσε τις τύχες του κόμματος σε μια σειρά άγνωστα και άκαπνα πρόσωπα. Το ξεχαρβάλωμα του κόμματος και η τοποθέτηση σε θέσεις κλειδιά διαφόρων αγνώστων αναξιοπαθούντων με πρόσχημα την δήθεν ανανέωση έχει δημιουργήσει τραγελαφικές καταστάσεις στη Χαριλάου Τρικούπη και προκάλεσε την οργή στη βάση της Παράταξης".

    [08] Σπατάλη στο ΥΠΕΞ

    Σήμερα η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 δημοσιεύει ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ντοκουμέντο για το πώς νιώθουν οι πρέσβεις σχετικά με το πρόγραμμα της ΥΔΑΣ και τους χειρισμούς του υφυπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη για τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) . Φυσικά τη νομοθεσία την παρέλαβε από τον προκάτοχό του Γιώργο Παπανδρέου και σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για να διαμορφώσει μια άλλη πραγματικότητα δώδεκα μήνες από τη στιγμή που ανέλαβε τη θέση αυτή. την επιστολή απευθύνει πρέσβης (του οποίου το όνομα γνωρίζουμε αλλά δεν δημοσιεύουμε για ευνόητους λόγους) στο προεδρείο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων και στους συναδέλφους του πρέσβεις. Πρέπει δε να σημειώσουμε ότι ήδη έχει λάβει εξαιρετικές απαντήσεις συμπαράστασης στα όσα αναφέρει".

    [09] Προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "τρία μεγάλα προγράμματα ενίσχυσης παλαιών και νέων επιχειρήσεων βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του ΕΠΑΝ. Οι προθεσμίες τρέχουν για τα προγράμματα χρηματοδότησης για νέους, νέες και γυναίκες που θέλουν να λειτουργήσουν νέες επιχειρήσεις, ενώ για πρώτη φορά και οι υφιστάμενες πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν αν χρηματοδοτηθούν για νέες επενδύσεις. Πρόκειται πάντως για τρία βασικά προγράμματα των οποίων η δημόσια χρηματοδότηση ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ και συνολικά αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια άνω των 200 εκατ. ευρώ".

    [10] Διαπλοκή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "πηγή διαπλοκής στην Ελλάδα και διεθνώς αποτελεί ο κατασκευαστικός κλάδος κατά τον Μίκλος Μάρσαλ, εκπρόσωπο της Διεθνούς Διαφάνειας. Μιλώντας στο BBC τόνισε ότι στην Ελλάδα έγιναν σοβαρά βήματα στον τομέα της διαφάνειας. Είχαν, είπε καλά αποτελέσματα ο θεσμός του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και η ιδέα ότι "κάτι πρέπει να γίνει" στον τομέα της διαπλοκής".

    [11] Υπόθεση Βαβύλη

    H ESPRESSO γράφει ότι "η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Βαβύλης θα παραδοθεί όταν θα εκτιμήσεις την κατάσταση και νιώσει σίγουρος". Αυτή την εκτίμηση έκαναν χθες ανώτατες δικαστικές πηγές οι οποίες ωστόσο απάντησαν "διπλωματικά" στην ερώτηση πότε και πώς θα γίνει η παράδοση αυτή. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο Βαβύλης μπορεί να παραδοθεί και αύριο αλλά μπορεί και έπειτα από ένα μήνα", είπαν. Παράλληλα, η ηγεσία του Αρείου Πάγου έχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξεως με αντικείμενο την ανταλλαγή πληροφοριών".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "η πίεση στον Απόστολο Βαβύλη για να παραδοθεί στην Αστυνομία αυξάνει μέρα με τη μέρα καθώς σφίγγει συνεχώς ο κλοιός γύρω του. Εκτός από τις δικαστικές Αρχές και οι γονείς του λένε ότι "τώρα κινδυνεύει η ζωή του" και του ζητούν να παραδοθεί. Ο δικηγόρος Γιώργος Αλφαντάκης δήλωσε πως "όλοι θέλουν να σταυρώσουν τον Βαβύλη".

    [12] Ακίνητα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "εντολή για τη διενέργεια αυτοψίας σε ακίνητα με ημιυπαίθριους ή βοηθητικούς χώρους, τα οποία μεταβιβάζονται με πώληση, γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά, δίνει το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες. Θα ελέγχεται εάν οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν διαμορφωθεί σε κλειστούς χώρους κύριας χρήσης κατά το χρόνο σύνταξης του μεταβιβαστικού συμβολαίου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου θα πρέπει η ΔΟΥ στην οποία υποβάλλεται η δήλωση μεταβίβασης ακινήτου να προβαίνει σε αυτοψία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει αλλάξει η χρήση στους βοηθητικούς χώρους του συγκεκριμένου ακινήτου και να υπολογίζεται ο αναλογών φόρος αλλαγής χρήσης".

    [13] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "σήμερα στις πέντε το απόγευμα μεταβαίνει στο Μέγαρο Ηρώδου Αττικού ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος συνοδευόμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου για να συγχαρούν και να ευχηθούν τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχηγού του Ελληνικού Κράτους. Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι νόμω κρατούσα και επίσημη θρησκεία είναι η Ορθόδοξος Χριστιανική".

    [14] Οικονομία Ευρώπης

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "σε διάστημα 3 ετών και 3 μηνών από της καθιερώσεώς του, το ευρώ έχει ανατιμηθή έναντι του δολλαρίου κατά 51%. Η εξέλιξις αυτή έχει γονατίσει την ευρωπαϊκή οικονομία. Τα ευρωπαϊκά προϊόντα, των οποίων το κόστος παραγωγής είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ, έχουν καταστή πολύ ακριβώτερα. Είναι πλέον αδύνατον να ανταγωνισθούν τα αμερικανικά προϊόντα, αλλά και εκείνα τρίτων χωρών όπου το κόστος παραγωγής εξαρτάται από το δολλάριο. Στην Ελλάδα, οι συνέπειες είναι ακόμη πιο δραματικές. Η εγχώρια βιομηχανία είναι αδύνατον να αντεπεξέλθη στον ανταγωνισμό και την εισβολή των ξένων -ιδίως κινεζικών- προϊόντων. Η γεωργία διέρχεται πρωτοφανή κρίση. Ο δε τουρισμός σημειώνει συνεχή κάμψη, μη δυνάμενος να ανταγωνισθή τις πολύ φθηνότερες τιμές τρίτων χωρών όπως η Τουρκία. Η ελληνική οικονομία ήταν παντελώς ανέτοιμη να ενταχθή στο κοινό νόμισμα τον Ιανουάριο 2002".

    [15] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "πάνω από 50.000 στρέμματα που βρίσκονται σε περιοχές του λεκανοπεδίου θα έχουν ενταχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου στα σχέδια πόλεως. Ήδη για την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν πάρει σειρά και θα νομιμοποιηθούν 53 περιοχές, μετά από απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ".

    [16] Αποκαλύψεις στη Βουλή για εκμετάλλευση ναρκομανών

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "ιδιωτικές κλινικές έχουν ... βγάλει 'τιμοκατάλογο απεξάρτησης' που ... τιμολογεί τη μάχη για τη ζωή, που δίνουν οι χρήστες και οι οικογένειές τους στα 2.000 ευρώ μηνιαίως! Την ίδια ώρα, τα 'ναρκολαδώματα' στο χώρο της Δίωξης και της Δικαιοσύνης ανθούν. Ο Γολγοθάς για παιδιά και γονείς είναι ατελείωτος...".

    [17] Κυβέρνηση

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "άνευ αξίας αποδεικνύονται οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για συμφωνία ή ανοχή της Ένωσης στους χειρισμούς για συμβασιούχους, βασικό μέτοχο και ελλείμματα".

    [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πρόσθετο βάρος 1,3 δισ. Έλλειμμα πάνω από 6% του ΑΕΠ για το 2004 ανακοινώνει σήμερα η Eurostat".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σχέδιο 3ετούς λιτότητας στέλνουν στην Κομισιόν. Επίσημη ομολογία για τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού 2005".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Όπισθεν ολοταχώς για το "βασικό μέτοχο". Καλλιεργείται το έδαφος για αλλαγές στο νόμο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σύντομα αιτήσεις για ένταξη στον αναπτυξιακό. Μετά από 15 μήνες επενδυτικής "άπνοιας".

    [19] Έλλειμμα του ΑΕΠ

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Επιπλέον εξοικονόμηση ύψους 1,3 δισ. ευρώ θα κληθεί να επιτύχει η κυβέρνηση για τη δημοσιονομική προσαρμογή, μετά την ανακοίνωση από τη Eurostat, σήμερα στο Λουξεμβούργο, του ελλείμματος για το 2004. Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία εξέτασε επί μακρόν τα στοιχεία που έλαβε από την Ελλάδα και, εκτός απροόπτου θα ανακοινώσει ότι το έλλειμμα πέρυσι διαμορφώθηκε στο 6,1% του ΑΕΠ, αντί για 5,3% του ΑΕΠ της αρχικής εκτίμησης. Στην περίπτωση αυτή δημιουργούνται πρόσθετα δημοσιονομικά βάρη ύψους 0,8% του ΑΕΠ και συνολικά η χώρα θα πρέπει να εξοικονομήσει πόρους ύψους 5,2 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2006".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 18 March 2005 - 20:32:28 UTC