Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/01/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ιράκ- Εκλογές
  • [04] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [05] Δημοσκόπηση VPRC
  • [06] Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
  • [07] Αυξήσεις στο δημόσιο
  • [08] Αγορά ακινήτων
  • [09] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Ασφαλιστικό
  • [12] Αγροτικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/01/2005

    Η φορολογία στην αγορά ακινήτων, το αγροτικό και οι εκλογές στο Ιράκ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ζεστό χρήμα για χιλιάδες μικρομεσαίους. Πώς θα επιδοτηθείτε, πόσα θα πάρετε.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Να καταργηθεί η μονιμότητα λένε οι Έλληνες. Δημοσκόπηση και για το Δημόσιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συνωμότες βλέπει ο Χριστόδουλος. Σε σκοτεινά κέντρα και... χουντικούς αποδίδει την κρίση στην Εκκλησία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τι αλλάζει στα αυθαίρετα. Τα πάνω κάτω στις εντάξεις με το νέο πολεοδομικό νομοσχέδιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 4 καλώδια καμένα στη γέφυρα του Ρίο. Φταίει το άχρηστο υλικό που κατασκευάστηκε στην φτηνιάρικη Κορέα ή πρόκειται για σαμποτάζ με λέιζερ;

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ελπίδα ζωής σε χιλιάδες καρκινοπαθείς. Θεαματικά αποτελέσματα από νέα εμβόλια κατά της επάρατης νόσου.

    ΕΘΝΟΣ: Ελαφρύνσεις έταζε ο πρωθυπουργός, αλλά... Καταιγίδα νέων φόρων στα ακίνητα και σε 800.000 επαγγελματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ο Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος προέβη σε γενναία κίνηση, θέτοντας εαυτόν στην διάθεση της Ιεραρχίας, συγκαλείται την Πέμπτη η ΔΙΣ και... Ο Χριστόδουλος με το φραγγέλιο στο χέρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επί τάπητος το Ασφαλιστικό. Πρόσκληση σε εργαζομένους-εργοδότες από τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοίγουμε το διάλογο για την Παιδεία. Σε 7 κομβικές αλλαγές συμφωνούν Μαριέττα Γιαννάκου, Μαρία Δαμανάκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ελαβον: Νεκροί: 37, Αποχή: 42%. Ιράκ: Οι εκλογές δίχασαν τη χώρα, ο Μπους πανηγυρίζει.

    ΕΣΤΙΑ: Οι συντεχνίες ανθίστανται. Επιβάλλεται σύγκρουσις για το κοινωνικό συμφέρον.

    ESPRESSO: Σοκ από τη δράση Ελλήνων σατανιστών. Έχουν απλώσει τα δίχτυα τους και στις χώρες των Βαλκανίων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βαβέλ ΦΠΑ χτυπά τα ακίνητα. Ενώ καταγγέλλεται τεχνητή αύξηση τιμών.

    TRAFFIC NEWS: Ο Νίκος Χατζηνικολάου απαντά στις φήμες και δηλώνει στην "t": Πρώτα θα μιλήσω με τον Κοντομηνά. Δεν φεύγω από τον ALPHA μέχρι να λήξει το συμβόλαιό μου.

    Η ΧΩΡΑ: Ακίνητα: Πού θα πάνε οι τιμές. Ποιες αλλαγές φέρνει στην αγορά η νέα φορολογία.

    City Press: Ανοίγει το ασφαλιστικό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το δημοσιονομικό έλλειμμα οδηγούν σε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

    METRO: Συνέντευξη του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη: Τι θα πω στον Ερντογάν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Έκρηξη" στην οικοδομή. Αυξημένη κατά 30% φέτος η κίνηση στην κτηματαγορά.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 1,5 χρόνο ζωής μας κόβει η ρύπανση. Συγκλονιστικά στοιχεία για τον εφιάλτη της Θεσσαλονίκης.

    [03] Ιράκ- Εκλογές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι " την έναρξη εμφυλίου πολέμου φαίνεται να σηματοδοτούν οι αιματοβαμμένες εκλογές στο Ιράκ. Σιίτες και Κούρδοι προσήλθαν αποφασισμένοι στις κάλπες. Οι σουνίτες τις μποϋκοτάρισαν ακόμη και με επιθέσεις αυτοκτονίας, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν δημιουργήσει κλίμα φόβου. Σε πολλές σουνιτικές περιοχές δεν άνοιξαν καν τα εκλογικά τμήματα".

    [04] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "αόρατες δυνάμεις βλέπει πίσω από την κρίση στην Εκκλησία ο αρχιεπίσκοπος . Την ίδια ώρα, το περιβάλλον του αναζητεί την αιτία του κακού στην ...επταετία, ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος υποστηρίζει ότι μέσω του ίδιου χτυπούν τον κ. Χριστόδουλο".

    [05] Δημοσκόπηση VPRC

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο τάσσονται οι μισοί Έλληνες αλλά και το 43% των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρίας VPRC που μάλιστα δείχνει πως το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η άρση της μονιμότητας θα οδηγήσει σε καλύτερη λειτουργία του δημοσίου τομέα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "το πρόβλημα της επιβολής ως ηγέτη του Γιώργου Παπανδρέου στους κόλπους του ίδιου του κόμματός του καταδεικνύει πανελλαδική δημοσκόπηση του Ινστιτούτου VPRC για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή, του οποίου καταγράφεται σαφές προβάδισμα".

    [06] Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "τέσσερα καμένα καλώδια στήριξης καταστρώματος αποκάλυψαν οι αυτοψίες -τομογραφίες των Γάλων ειδικών μηχανικών στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Το σενάριο που προκρίνεται ισχυρά πλέον από την επιστημονική επιτροπής της κατασκευαστικής κοινοπραξίας αφορά σε πρωτοφανή αστοχία υλικού και συνδεσμολογίας των χαλύβδινων καλωδίων, τα οποία παραγγέλθηκαν σε βιομηχανία της Κορέας., γεγονός που από την πρώτη ανάγνωση και μόνο προκαλεί εύλογους προβληματισμούς".

    [07] Αυξήσεις στο δημόσιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "αυξήσεις έως 3,7% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και 4-5,6% στις συντάξεις του Δημοσίου ανακοινώνονται τις προσεχείς ημέρες".

    [08] Αγορά ακινήτων

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "μεγάλες ανακατατάξεις στην κτηματαγορά έρχονται από την άνοιξη. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής ΦΠΑ 8% για την αγορά πρώτης κατοικίας προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλες επιβαρύνσεις στους αγοραστές από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "η προαναγγελθείσα επιβολή του ΦΠΑ στα ακίνητα μοιάζει με σύγχρονη Βαβέλ. Γεμάτη αβεβαιότητες η εφαρμογή του νέου φόρου, αναστατώνει την αγορά ακινήτων, προκαλεί τεχνητή ζήτηση και ανυψώνει τις τιμές".

    [09] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "τα πάνω κάτω στις εντάξεις στο σχέδιο πόλεως φέρνει το νέο προεδρικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ. Η σημαντικότερη και ουσιαστικότερη αλλαγή αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης των πολεοδομικών μελετών και την έκδοση αδειών, ενώ στα επόμενα 2 χρόνια σχεδιάζεται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως 200.000 στρέμματα".

    [10] Κυπριακό

    Η METRO υπογραμμίζει ότι "ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εκτιμά ότι μετά τις "εκλογές" στα Κατεχόμενα θα εκδηλωθεί η νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό".

    [11] Ασφαλιστικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "τη σύσταση επιτροπής τεχνοκρατών που θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους του ασφαλιστικού προτείνει ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η κυβέρνηση δεν μελετά αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "νέα ώθηση στο ακανθώδες θέμα του Ασφαλιστικού δίνει η κυβέρνηση. Οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης κκ Γ. Αλογοσκούφης και Π. Παναγιωτόπουλος, με συνεντεύξεις τους σε κυριακάτικες εφημερίδες κάλεσαν τους κοινωνικούς εταίρους (εργαζομένους και εργοδότες) να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, τις οποίες θα εξετάσει Επιτροπή Τεχνοκρατών κοινής αποδοχής και στη συνέχεια θα λάβουν τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης και θα προωθηθούν στη Βουλή".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ, προτείνουν αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και ζητούν επανεξέταση των παραμέτρων συνταξιοδότησης, από τις εισφορές ως τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης".

    [12] Αγροτικό

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "είναι χαρακτηριστικό ότι το ελληνικό βαμβάκι πριν από την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν αρίστης ποιότητος και περιζήτητο. Σήμερα, μετά από 25 χρόνια κοινοτικής προστασίας για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής, το ελληνικό βαμβάκι είναι πολύ χαμηλής ποιότητος. Αυτό και μόνο το στοιχείο καταδεικνύει ότι επί τέταρτο του αιώνα δεν υπήρξε η σωστή κρατική πολιτική για την συγκεκριμένη καλλιέργεια. Δεν φταίνε φυσικά γι' αυτό οι ίδιοι οι αγρότες, παρά μόνον δευτερογενώς".

    Η Espresso αναφέρει ότι "κρίσιμη για το αγροτικό ζήτημα η εβδομάδα που ξεκινά. Οι κινητοποιήσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αφού κυριαρχούν οι φωνές εκείνων που θεωρούν ότι είναι μάταιο να αναμένουν κάτι περισσότερο, ειδικά μετά την απάντηση του πρωθυπουργού ότι ο διάλογος διεξάγεται με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης".

    Η Traffic News γράφει ότι "άλλο οι αντιδράσεις της ΔΑΚΕ και άλλο οι κινητοποιήσεις των αγροτών, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με κανέναν και πολύ περισσότερο με τους αγρότες".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "αντιδράσεις κορυφαίων για επικοινωνιακή ήττα της κυβέρνησης στο πεδίο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Τάσεις πρόωρης φυγής, καθώς δύο υπουργοί εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τη δημαρχία της Αθήνας. Σκηνικό επιστροφής του Σ. Τσιτουρίδη. Κλίμα ανασχηματισμού, πριν τον ανασχηματισμό".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "κυβερνητικά στελέχη τονίζουν τη σύντομη λήξη των αγροτικών κινητοποιήσεων και εκτιμούν ότι οι αγρότες του ΚΚΕ δεν θα ρισκάρουν να χρεωθούν μια κοινωνική αναστάτωση στη χώρα με τον αποκλεισμό των δρόμων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 31 January 2005 - 21:54:37 UTC