Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/01/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αγροτικό
  • [04] Οικονομία
  • [05] Νέα Δημοκρατία-Κόντρες υπουργείων
  • [06] Ρύπανση-Ελλάδα
  • [07] "Λίστες δημοσιογράφων"
  • [08] Δημόσιο-Καταγγελίες κατά Πρ. Παυλόπουλο
  • [09] Ελληνοτουρκικά
  • [10] Δικαιοσύνη-Διαφθορά
  • [11] Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
  • [12] Υπουργείο Υγείας
  • [13] Ελληνική Αστυνομία
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Καταναλωτικά δάνεια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/01/2005

    Το Αγροτικό, η σύσκεψη του υπουργού Επικρατείας Θοδωρή Ρουσόπουλου με τους δημοσιογράφους και τα συμβόλαια - παγίδες των ασφαλιστικών εταιριών του κλάδου αυτοκινήτου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βλέπουν φως τα αυθαίρετα. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δώστε ρεύμα αμέσως στα αυθαίρετα! Με εντολή Σιούφα στη ΔΕΗ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ευρω-ρεκόρ στη ρύπανση. Οι έξι στις 10 πιο μολυσμένες ευρωπαϊκές πόλεις είναι ελληνικές!

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Απάτη με ασφάλιστρα των ΙΧ. Τι κρύβουν τα συμβόλαια-παγίδες.

    Η ΑΥΓΗ: Στο στόχαστρο η διαπλοκή εξουσίας και δημοσιογράφων. Συνάντηση με λίστες σήμερα στο Ζάππειο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο φως οι λίστες της ντροπής. Πόσους δημοσιογράφους λάδωσε η Γιάννα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: 35.000 γαλάζια παιδιά στο Δημόσιο από το παράθυρο! Καταγγελία χθες στη Βουλή: η κυβέρνηση της ΝΔ διορίζει σωρηδόν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 18.478 προσλήψεις σε Υγεία, Πυροσβεστική, Αστυνομία Περιβάλλοντος. Εξαγγελίες από Ν. Κακλαμάνη και Γ. Βουλγαράκη.

    ΕΘΝΟΣ: Κρύβεται ο Καραμανλής και από τους βουλευτές του. Η αλαζονεία εκτοπίζει τη σεμνότητα

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερα 44 ηγέτες στο ¶ουσβιτς εν ονόματι των λαών τους θα βροντοφωνάξουν: Οι φούρνοι έγιναν για ψωμί και όχι για ανθρώπους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χάσαμε δύο δισ. ευρώ από το Β' και Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο. Εφιαλτικές οι ευθύνες της προηγούμενης κυβερνήσεως.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κυκλώνας διαφθοράς στη Δικαιοσύνη. Αυξήθηκαν από 4 σε 10 οι αναμεμιγμένοι σε σκάνδαλα δικαστικοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καυγάς μπλε για τρύπα στα έργα. Υφυπουργός "καρφώνει" τον Σουφλιά για απραξία.

    ΕΣΤΙΑ: Μόνη λύσις ο ανταγωνισμός. Ακόμη και στην Παιδεία και την Υγεία.

    ESPRESSO: Ο Κορυδαλλός "φωτίζει" τα κυκλώματα της δικαιοσύνης. Συγκλονιστικές καταγγελίες και μαρτυρίες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δύο δισ. χάθηκαν, 500 εκατ. κινδυνεύουν. Από το Β' και το Γ' ΚΠΣ - Η χειρότερη επίδοση στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μειώθηκαν αλλά δεν εξαλείφθηκαν ...τα ράντζα. Ικανοποιημένος από το νέο σύστημα εφημεριών ο Νικήτας Κακλαμάνης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βασάνιζαν οργανωμένα οι φρουροί. Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για τις αγριότητες.

    Η ΝΙΚΗ: Συνιστά αυτοσυγκράτηση. Ο Καραμανλής αναζητά τρόπους απεγκλωβισμού.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξεκληρίζουν μαζικά τη μικρομεσαία αγροτιά. Αντιαγροτική η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

    TRAFFIC NEWS: Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις Νίκου (Ευαγγελάτου)-ALTER. Πυρετός στα παρασκήνια των Media.

    Η ΧΩΡΑ: 11.315 προσλήψεις: Υγεία-Πυροσβεστική-Αγροφυλακή-Δήμος Αθηναίων. Εκτός ΑΣΕΠ όλες οι νέες θέσεις.

    City Press: Η αναβολή των εκπτώσεων "πάγωσε" την αγορά! Λαθεμένη αποδεικνύεται η επιλογή της κυβέρνησης.

    METRO: "Κίτρινη κάρτα" σε ασφαλιστικές. Περιθώριο έως τα τέλη Ιουνίου τους δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης για να εξυγιανθούν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φιλί ζωής με 4.614 προσλήψεις. Υγεία: Ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σήψη κι εδώ στα νοσοκομεία. Κοπάνες... η έλλειψη προσωπικού.

    [03] Αγροτικό

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "αδιέξοδο στον κάμπο, μετά την αρνητική απάντηση του Μαξίμου στο αίτημα των βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας να συναντηθούν με τον Κ. Καραμανλή, καθώς θεωρούν ότι δεν υπάρχει επίπεδο συνεννόησης στον διάλογο με το Υπουργείο".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "η όλη υπόθεσις βεβαίως δεν πρέπει να σταματήση εδώ καθώς έχει δύο ακόμη πτυχές. Πρώτον, πρέπει να αναθεωρηθή εκ βάθρων ολόκληρο το σύστημα παρακολουθήσεως της βαμβακοκαλλιεργείας και της χορηγήσεως των κοινοτικών επιδοτήσεων. Δεύτερον, πρέπει έστω και μόνον για τις εφετινές περιπτώσεις -εφ' όσον αναδρομικός έλεγχος δεν μπορεί να γίνη- να αναζητηθούν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες, δημοσίων υπηρεσιών και συνεταιριστικών οργανώσεων, που συνέπραξαν στις αποκαλυφθείσες παρανομίες".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "ποιος φταίει; Οι αγρότες που πίστεψαν στις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ ή η κυβέρνηση που δεν τις τηρεί; Οι αγρότες που εμπιστεύτηκαν τον Κ. Καραμανλή (θα δίνει το "παρών" στις Βρυξέλλες...) ή ο πρωθυπουργός που αρνείται στους αγρότες και σε βουλευτές την είσοδο στο Μαξίμου; Ποιος πρέπει να πληρώσει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής;"

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "εμμένουν στο αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι αγρότες της Θεσσαλίας ενώ στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες της Μακεδονίας. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε χθες ότι ο διάλογος διεξάγεται με τον Ευ. Μπασιάκο, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να μην υπάρξει ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "πειστική δικαιολογία απεμπλοκής από το πρόβλημα που ενέσκηψε με το αγροτικό αναζητούν το Μέγαρο Μαξίμου και η Ρηγίλλης, ώστε, αφενός, να μην εδραιωθεί η εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός είναι αδιάλλακτος και δεν συζητά με τους βαμβακοπαραγωγούς, αφετέρου, να μην αποχωρήσουν "ταπεινωμένοι" οι αγροτοσυνεταιριστές".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "στη Βουλή φέρνει τα δίκια των αγροτών το ΚΚΕ. Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η κυβερνητική επιχείρηση ενοχοποίησης των αθώων και αθώωσης της ένοχης πολιτικής της, με τις "λίστες παρανόμων".

    [04] Οικονομία

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "ενισχύθηκαν η ακρίβεια και τα φαινόμενα ύφεσης αντί να διευκολυνθεί η λειτουργία της οικονομίας. Η μεγάλη πτώση του τζίρου αυξάνει τις δυσκολίες των εμπορικών επιχειρήσεων και τις επισφάλειες των τραπεζών".

    [05] Νέα Δημοκρατία-Κόντρες υπουργείων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "κόντρα μεταξύ υπουργείου Οικονομίας και του Γ. Σουφλιά προσετέθη στις εσωκομματικές διαμάχες της ΝΔ".

    [06] Ρύπανση-Ελλάδα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της μόλυνσης" ανακηρύσσεται, δυστυχώς, η Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος είναι κόλαφος για τη χώρα μας. Εκτός της συμπρωτεύουσας, στο τοπ τεν της ευρωπαϊκής ρύπανσης υπάρχουν άλλες πέντε ελληνικές πόλεις".

    [07] "Λίστες δημοσιογράφων"

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "η σύσκεψη που γίνεται σήμερα με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου για να αντιμετωπιστεί το θέμα της πολυθεσίας των δημοσιογράφων στο Δημόσιο δεν θα έχει κανένα νόημα αν η κυβέρνηση δεν τολμήσει να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα όλων εκείνων που επί χρόνια λάδωνε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου με το πρόσχημα ότι παρείχαν υπηρεσίες στην Αθήνα 2004".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "λυδία λίθος της αναγκαίας δημοκρατικής εξυγίανσης είναι η πρόβλεψη για τον σταδιακό διαχωρισμό του δημοσιογραφικού επαγγέλματος από τα γραφεία Τύπου και δημοσίων σχέσεων του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα".

    [08] Δημόσιο-Καταγγελίες κατά Πρ. Παυλόπουλο

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "σοβαρές καταγγελίες κατά του κ. Πρ. Παυλόπουλου και του νομοσχεδίου για θέματα προσλήψεων και μοριοδότησης των συμβασιούχων έγιναν χθες στη Βουλή".

    [09] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "με δήλωση-τελεσίγραφο, η οποία συνοδεύτηκε από νέες προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο, απάντησε χθες το στρατιωτικό κατεστημένο της ¶γκυρας στις επισημάνσεις της Αθήνας ότι η συνεχής αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αρχιπέλαγος δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας".

    [10] Δικαιοσύνη-Διαφθορά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "θέμα χρόνου θεωρούνται οι πρώτες ποινικές διώξεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "εραστές" της....ρουλέτας και του ....λουλουδοπόλεμου το βράδυ, εκπρόσωποι της θεάς Θέμιδος το πρωί κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα όπου εμπλέκονται και γιατροί! Καινούργιο παρακλάδι στο σκάνδαλο με τους δικαστές προβάλλει από τις καταγγελίες που φθάνουν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "κάθαρση στη Δικαιοσύνη είναι αποφασισμένη να επιβάλει η κυβέρνηση, η οποία προχωρά και σε νομοθετικές ρυθμίσεις την ώρα που οι αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Καταγγελίες και για άλλους έξι δικαστικούς".

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας προτίθεται να εισηγηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη διαρκή Ιερά Σύνοδο να ζητήσει ο ίδιος από τον υπουργό Δικαιοσύνης την αλλαγή του νόμου περί εκκλησιαστικής δικαιοσύνης, έτσι ώστε η Σύνοδος να μπορεί να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις που κληρικοί φέρονται αναμεμειγμένοι σε κακουργηματικές πράξεις".

    [11] Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "οριστικό τέλος στην ομηρεία των αγροφυλάκων έθεσε χθες η κυβέρνηση όπως είπε προαναγγείλει η "Χ". Με νομοσχέδιο του υπ., Δημόσιας Τάξης συστήνεται και πάλι το Σώμα και εκτός των 1.200 προσλαμβάνονται επιπλέον 1.800. Επίσης, μέσα στο 2005 θα δημιουργηθούν 3.100 νέες θέσεις στην Πυροσβεστική και στα άλλα Σώματα Ασφαλείας".

    [12] Υπουργείο Υγείας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα νοσοκομεία με μόνιμες οργανικές θέσεις, αλλά και εποχικό νοσηλευτικό προσωπικό, εξήγγειλε ο Ν. Κακλαμάνης".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "διμέτωπο αγώνα έχει ξεκινήσει ο υπουργός Υγείας, από τη μια κατά των ράντσων και από την άλλη κατά των γιατρών που παίρνουν φακελάκια. "Είναι μια δύσκολη αποστολή, αλλά ο υπουργός είναι αποφασισμένος να θέσει τέρμα στην κατάσταση αυτή" τονίζουν στελέχη του υπουργείου".

    [13] Ελληνική Αστυνομία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στην Ελληνική Αστυνομία προβληματίζονται για τα οργανωμένα και συστηματικά βασανιστήρια εις βάρος Αφγανών μεταναστών. Πρόκειται για ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς με ακροδεξιά νοοτροπία και μίσος για τους ξένους, που εργάζονται και ως μπράβοι".

    Υπουργείο Ανάπτυξης - Ασφαλιστικές εταιρίες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα, περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα, κυκλοφορούν ασφαλισμένα σε είκοσι περίπου εταιρείες που έχουν περιορισμένα ή και ανεπαρκή κεφάλαια και οι οποίες χρειάζονται επειγόντως τουλάχιστον 133 εκατομμύρια ευρώ".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "τέλος στην ανοχή των ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου αυτοκινήτου, οι οποίες ταλαιπωρούν και εκμεταλλεύονται οικονομικά τους ασφαλισμένους χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, βάζει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης".

    H METRO εκτιμά ότι "σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός για περισσότερες από επτά ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες απειλούνται με οριστική ανάκληση αδείας από το υπουργείο Ανάπτυξης εάν έως το τέλος Ιουνίου δεν έχουν εξυγιάνει τα οικονομικά τους".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η Τράπεζα της Ελλάδος αυξάνει τις προβλέψεις των τραπεζών και βάζει...Φρένο στα καταναλωτικά. "

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοικτή διάσταση Σουφλιά- Αλογοσκούφη. Το ΥΠΕΧΩΔΕ "αδειάζει" το υπουργείο Οικονομίας για τα κονδύλια του Γ΄ΚΠΣ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μέτρα για τον περιορισμό των καταναλωτικών δανείων. Η Τράπεζα της Ελλάδος αυξάνει τις προβλέψεις κάλυψης κινδύνων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μέτρα υπέρ της υγείας των πιστωτικών ιδρυμάτων. Αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος".

    [15] Καταναλωτικά δάνεια

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "ελαστικότερα του αναμενόμενου ήταν τελικώς τα μέτρα της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανάσχεση των υψηλών ρυθμών πιστωτικής επέκτασης προς τα νοικοκυριά. Λαμβάνοντας, προφανώς, υπόψιν και τις αντιδράσεις των τραπεζών, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε μέτρα που θα επηρεάσουν μεν την πολιτική των τραπεζών στο χώρο των καταναλωτικών δανείων, δεν πρόκειται - όμως - να μεταβάλουν σημαντικά τα δεδομένα στην αγορά αυτή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 27 January 2005 - 21:45:02 UTC